Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום - בהמשך לשרשור שפתחתי לפני מספר ימים בנושא הנזילה של נוזל קירור לתוך הרכב, היום חפרתי קצת באיזור וגיליתי קצה של צינור שנראה חתוך/שבור - שמחתי כי חשבתי שגיליתי את מקור הנזילה, אך כשמשכתי את הצינור קלות הוא פשוט יצא החוצה! גיליתי שזה סתם 15 ס"מ של צינור שתקוע בין צד הנוסע לבין תא המנוע ולא מחובר לכלום! האם מישהו יודע מה התפקיד של הצינור הזה? והאם הוא אמור להיות סתם זרוק ככה??

צירפתי תמונות של הצינור ושל מיקום החור ברכב - אם מישהו יוכל לעזור אני ממש מתחרפן מזה... נראה לי שהנזילה מגיעה משם אבל ממש קשה לדעת כי זה נזילה מאוד קטנה...

תודה,

צביקה

hole 003.jpg

hole 004.jpg

hole 007.jpg

hole 008.jpg

...Carpe Diem

פורסם

יכול להיות של המזגן-צינור עודפים, האם הוא היה מכוון מצד תא המנוע כפלי תחתית הרכב?

יכול להיות שזה גם סתאם משהו שפעל פעם וביטלו אותו-אם כך ,סתום את החור כי באמת ייכנסו לך מיים משם וגם רעש....

פורסם

צביקה, שמח לגלות שעלית סוף סוף על משהו.

לא אמרת שהנזילה שמנונית במקצת? אם כן, לא יכול להיות שהנזילה היא מהמזגן! בזמן שאתה התלוננת על נזילה כל הזמן! (תקן אותי אם אני טועה.)

האם עדיין יש נזילה ?

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

עדיין ישנה נזילה... וזה בטוח נוזל קירור כי שמתי שם נייר ללילה וכשחזרתי הוא היה בצבע ירקרק ורטוב... (אנטיפריז)

לרפי - האם הגיוני שזה לא מחובר לשום דבר בשני המצדדים? זה פשוט היה תקוע בתוך חתיכת פלסטיק גדולה שתקועה שם - ראיתי את זה אחרי שהזזתי אותה... (ראה תמונות). לא הפעלתי את המזגן כבר זמן רב, כך שאין מצב שזה זה כמו כן מדובר בנוזל קירור כמעט בוודאות לפי הצבע... האם להחזיר את הצינורית למקום?

מה יכול לנזול באיזור החור הזה?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

רדיאטור פנימי, החור\צינורית ממוקמים בידיוק מעליו.

וכן, כדאי שתחזיר את הצינורית למקום, תפקידה לנקז את המים שמתעבים על צינורות המזגן לתוך מגשית, כפי שכתב רפי.

אם לא תחזיר תצטרך להתמודד עם נזילה נוספת מהמזגן. (כאשר תפעיל אותו.)

פורסם

האם היצנור הזה אמור להיות חתוך גם בצד הפנימי? אם הוא צינור ניקוז הוא לא אמור להיות מחובר לחלק כלשהו של המזגן? או שמא הוא פשוט יושב על המגש פלסטיק הזה?

...Carpe Diem

פורסם

לפי מה שאני זוכר אצלי ברכב, הצינור מחובר לאיזה מן מיני מגש שיושב מסביב לצינור של המזגן ואוסף את המים שמתעבים.

אני מתנצל לא הבנתי את השאלה לגבי החתך בצד הפנימי של הצינור.

פורסם

אכן כך - הצינור פשוט יושב בתוך מגש, הכוונה היא שהוא נראה חתוך מהצד של בתוך הרכב - ולא מחובר לצינור אחר... אך אם הוא אמור סתם לשבת בתוך המגש הזה אז הוא תקין... הרדיאטור חימום נמצא מעל הצינור בתוך הרכב או בתוך התא מנוע? איך הוא נראה? ואיך ניתן לאתר בו את מקור הנזילה? (רפי ציין שאין צורך לפרק את כל הדשבורד...)

...Carpe Diem

פורסם

הוא אמור לפעול כמו משפך, לנקז את המים מהצינור מזגן החוצה. (לתא מנוע אחרי הקיר אש.)

אם הוא איננו מחובר, אז כנראה שביטלו אותו, שמור אותו לצורך דוגמא, במידה ותיהיה לך נזילה מהמזגן תדע כיצד לטפל בה.

רדיאטור פנימי (חימום היא הפעולה שלו, לא שמו.) נראה כמו רדיאטור רגיל, בקטן.

הוא איננו נמצא בתא מנוע אלא לפני קיר האש, מאחורי הדש בורד.

איך להגיע אליו, אין לי מושג, מצטער שלא יכול לעזור, אני מאמין שבעלי ניסיון בעיניין הזה יעזרו לך.

פורסם

בגלל מע' המזגן, הגישה אל רדיאטור החימום עלולה להיות קשה.

מכיון שאתה שואל איך הוא נראה וכו' אז המלצתי הנה לגשת למקצוען כדי לאתר הנזילה שיתכן והיא רק מברז החימום עצמו ולא מהרדיאטור חימום.

אני מצטער מאוד אך לא ניתן ללמד הכל דרך המסך והמקלדת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לרפי, נקודה טובה בדברך, אבל אני לא סומך על המוסכניק שלי שלא יקמבן על זה משהו... אני מעונין בלפתור את הבעיה בצורה טובה ויסודית... (ועם הרבה שאלות מטומטמות... ;)) כנראה באמת שאין מנוס מלגשת למסוכניק אחר... (אבל לא לפני שאנסה לחפור שם קצת בעצמי...)

בנסוף - האם הצינור עודפים של מי המזגן אמור סתם לשבת בתוך מגשית הפלסטיק, או שהוא אמור להיות מחובר למשהו?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

לרפי - לקח לי קצת זמן לקלוט מה אמרת... אני יודע איך נראה רדיאטור אך שאלתי איך נראה רדיאטור החימום כי חשבתי שאולי יש לו צורה מסוימת שיהיה קל להבחין בו - ו/או שתגרום לבעיות בהוצאתו... בכל מקרה יתכן שעדיין משתמע מדברי שאני חסר ניסיון מדי בשביל לפרק אותו, אבל רק רציתי לדעת איך ניתן לגשת אליו כי אני די בטוח שאם אדע מה צריך לפרק אוכל לאתר את מיקום הנזילה ומשם להחליט מהו הצעד הבא...

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

את רדיאטור החימום עצמו לא תוכל לראות כי הוא נמצא בתוך מע' החימום ורק צדו הימני שאליו מתחבר ברז החימום נראה קצת.

אם אינך סומך על המוסך, אז אכן יש להחליפו באחר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

צביקה גם אם תדע איך נראה רדיאטור חימום אתה צריך לדעת מה תפקיד שאר המכלולים שאתה צריך לעבור בדרך אליו ע"מ שלא תגרום לנזק גדול יותר..

אני באמת חושב שעדיף לך פשוט ללכת ולקבל הצעת מחיר לתיקון , ואם ההצעה לא מקובלת עליך חפש הצעות אחרות במוסכים אחרים.

אם אין לך תחלופה אחרת מבחינת תחבורה עדיף שלא תעשה את העבודה "על עיוור"..

בכל אופן הנה תמונה של רדיאטור חימום ב- ZX

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=12347

GOT סחוג?

• תוכן חדש...