Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש הבדל ענק ביו אורטופד של קופה לאחד מומחה,

צודק לגמרי, עם כל הכבוד לאורטופד של קופה (או קוף, לא מפלה), עדיף ללכת למומחה לבני אדם.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

avk - כתבתי קודם, ואני חוזר. עשה קצת עבודת רגליים - או. במקרה שלך, תן לאצבעות לעבוד עבורך בחיוג למרפאות.

מוקד זימון התורים בעייתי ביותר, למזכירות במרפאות הבנה הרבה יותר עמוקה של מה שקורה אצלן

יוסי - זה כמובן ממש לא נכון. או שהרופא הוא מומחה או שלא, ותואר מומחה הוא תואר רשמי של מדינת ישראל, שלקבלתו צריך לעמוד בתנאים לא פשוטים. אתה מוזמן לבדוק את שמו מול רשימת הרופאים באתר משרד הבריאות. תביא בחשבון שתת מקצועות (נניח - אורתופד ברך או קרדיולוג מצנתר) בדרך כלל אינם בגדר התמחות רשמית בישראל, ולכן לא יוצגו באתר זה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הגעתי אחרי שלושה שבועות ולמרבה ההפתעה המקום היה כמעט ריק לגמרי(לא רק במחלקת האורטופדיה). לא היה תור לפני ולא היה אחרי.

וזה כי אנשים קובעים תור, ואז או שוכחים או מתעצלים להתקשר לבטל אחרי שבאמת עובר להם הכאב הקטן בגב אחרי 3 ימים. זו תרבות של חוסר מודעות, כמו חוסר המודעות לנסיעה בימין, כמו חוסר המודעות לחניה בין הקווים. עמוק בפנים זה ידוע לכולם, אבל נדמה שאף אחד לא מבין שזה חוסר התחשבות לקבוע תור ולא לבטל. לצערי, אצל הרבה אנשים אין מחשבה שאם תפסתי תור אז מישהו אחר לא יכול לתפוס אותו.

זו הסיבה שמוקדניות כללית מתקשרות יום/יומיים לפני לוודא הגעה. הרבה לא עונים או ישר שומעים כללית ומנתקים.

חבל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

ספיריאל,

אחרי 4 ת''ד עם אוטו אחד (מקולל או מכושף),

צברתי ניסיון רב עם אורטופדים,זה בהשלכה לרופא מומחה.

יום אחד ביקשתי לחזור לעבוד והגעתי לרופא אורטופד (רגיל) בקופה

אני ניגש ומשלם לו כ 30 ש''ח על הרבעון (לפני, תור של אנשים מגובסים,

ואחרי תור של עצבנים) כל אחד יכול לקבל כ 10 דק' בלחץ.

אני פונה איליו עם סיכומים של מומחה ומייד הוא שואל למה אני הולך למומחה ולא איליו,

הרי זה היינו הך לא?

עניתי לו ד''ר אני לא אגזול מזמנך היקר תן לי רק אישור שאני יכול לחזור לעבודה.

ד''ר:(??)

''או....אישור כזה אינני יכול לתת לך,צריך להפנות אותך לרופא מיוחד שיאשר את זה''

אני:

''טוב אזי, תן לי אישור שאינני יכול לעבוד בבקשה''

ד''ר:(??)

''או.... אישור כזה אני לא יכול לתת לך זה צריך להפנות אותך לרופא

מיוחד שמנפיק אישור כזה"

אני מתפקע מצחוק והוא נבוך מאד ואני שואל:

''אמרת שאתה מומחה לא?"

אותו יום כבר הייתי אצל הרופא שלי המומחה שאישר לי לחזור לעבוד לפי

הצילומים שהבאתי,

אגב אצל הרופא מומחה זה חצי שעה של בדיקה סבלנית ומקיפה ותשלום של ה''ע של 120

ש''ח (אז) ורק לפגישה הראשונה,על הבאות אינך משלם אם מדובר בבעיה המקורית,

אם הבריאות של מישהו לא שווה לו 100-200 ש''ח אזי סליחה.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

קיבלת את היחס המגיע לך!

רופא ובמיוחד רופא מומחה, הוא לא מוסכניק.

וברור לחלוטין שאת אישור החזרה לעבודה יוציא הרופא שטיפל לכל אורך המחלה.

מה שעשית זה כאילו לתפוס שופט במסדרון בית המשפט ולבקש ממנו גזר דין בתיק שאתה מנהל מול שופט אחר לגמרי.

תכלס, לפחות בקופ"ח מכבי המומחים הם מהמשובחים שבמשובחים כולל מנהלי מחלקות בבתי חולים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

באגירה, המשפט האחרון שלך נכון לגבי כל הקופות.

יוסי, לגבי חזרה לעבודה, במיוחד אחרי העדרות. ממושכת, יש מצבים בהם נדרשת חוות דעת של רופא תעסוקתי. האורתופד עשוי להיות הטוב שבמומחים במקצועו, ועדיין אין לו הידע או הסמכות לתת חוות דעת בענייני תעסוקה, שהיא תחום אחר ברפואה.

לגבי העומס על הרופאים - בדוק כמה רופאים יש בישראל יחסית לאוכלוסיה, ומה החלוקה המקצועית והגיאוגרפית שלהם, ואז תבין שמרבית רופאי המרפאות עובדים ב-150% ויותר מהתקן. לא מזמן דיברתי עם חבר אורתופד, שסיפר שהוא רואה 40-50 אנשים ביום. מבין למה אין לו זמן? אם תצמצם את מספר המוזמנים התורים יתארכו עוד יותר. בסופו של דבר יש מספר מוגבל של רופאים, ולכל אחד מהם זמן מוגבל במרפאה. כל דרך בו הדברים יתנהלו תהיה דרך של פשרה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אותו רופא הציג את עצמו כמומחה והלין על כך שאני משלם כסף לרופא פרטי. סתם לא לפרוטוקול יכל לתת לי אישור חזרה לעבודה לא היתה העדרות ממושכת היו כאבים וצילום שחזר תקין אז הדוגמא שלך לא רלוונטית אבל נניח לכך.

ניתפסתם לאישור העבודה אבל לגבי העיקר התעלמתם..לשלם סכום זניח ולקבל רופא סבלני שבודק ומסביר באדיבות סובלנות בלי המון שמחכה בלחץ זו כוונתי.הרופא מקבל ללא המתנה כמעט וגם להמלצה שלו על mri לדוגמא יש משקל יותר כבד מהמלצה של רופא רגיל.

פורסם (נערך)

יוסי -התפיסה שך שרופאים פרטיים מומחים יותר גדולים מהרופאים במערכת הציבורית בטעות יסודה. אמנם חלקם בעלי מעמד מקצועי ואף ניהולי מכובד יותר, אבל יש לא מעט רופאים בעלי מעמד מקצועי מכובד מאד שאינם מקבלים באופן פרטי. חלקם מתוך אידיאולוגיה, חלקם מסיבה פרקטית מאד: הישראלי שמשלם כמה מאות ש"ח תמורת ביקור לא חושב שהוא קנה את זמנו של הרופא, אלא את הרופא עצמו - וממשיכים להטריד לא מעט.

מדיניול הממשלה בשנים האחרונות (ולא כל כך אחרונות) דוחפת רופאים לעסוק ברפואה פרטית, ומצד שני את החולים לחפש את הרפואה הפרטית. עכשיו האוצר מתחיל לגלות שמדובר בבעיה חמורה ביותר, שמייקרת מאוד את הרפואה לכלל אזרחי המדינה, ומתחיל לפעול כדי להפוך את התהליך. אבל מדובר בפעילות שכנראה גם איטית וגם לא מספיק רחבה.

מרבית הרופאים במרפאות הם לא פחות מומחים מאותם בעלי מרפאה פרטית. אבל הכותרת "קופת חולים XYZ" מפחיתה מערכם בעיני החולים, למרות שהם נותנים בדיוק את אותו טיפול כמו במרפאה הפרטית. הסיבה ליחס היותר טוב במרפאה הפרטית פשוט מאד: החולה משלם יותר תמורת זמנו של הרופא. במרפאה הציבורית הוא ירויח כמה עשרות ש"ח לביקור, ברטית מדובר במאות. אז, כמובן, הוא יהיה מוכן לראות פחות חולים תמורת יותר כסף.

אם מדובר במישהו בעל מעמד בהיררכיה המנהלית מן הסתם יהיה לו יותר קל לקבל אישור לכל מיני פעולות.

מצד שני - לרופא מחוץ למערכת אין סמכות בתוך המערכת, ולקופה אין שום מחוייבות אפילו לבחון את המלצותיו.

פורסם (נערך)

בקצרה,אענה לך שאני משלם על הזכאות שלי לראות 4 רופאים

מומחים בשנה בה''ע נמוכה סכום לא מבוטל מאז שאני ואשתי גרים

יחד,כמבוטח משלם אין לי בעיה לנצל את ההטבה הזו,ואני מקווה כמה

שפחות לנצל את ההטבה הנ''ל.

לא זרקתי את עצמי ליידים של רופא מומחה אחד.

לפני כן ביקרתי אצל

לפחות 4 אורטופדים ''רגילים'' שהדבר היחיד שידעו להגיד זה ''אוטופן''

(סוג של משכך חזק) זילזלו בי והרגשתי כמו בשוק.

הגדיל לעשות אורטופד ילדים ומבוגרים שבדק את הבן בתחילת המחלה

עם (בדיעבד) גידול שגרם לבני כמעט לא ללכת ולהתכופף קבע נחרצות

שהוא בריא לחלוטין.

אבל,הנקודה הכי חשובה מעבר למחיר היא למצוא רופא אחד טוב שיתן

יחס ושירות טוב ואדיב,גם במסגרת הקופה, אם מצאת אחד כזה אשריך!

רק רופא אחד היה באמת כזה,רופא ניאורולוג מצויין מחיפה (במסגרת הקופה)

רק לצערי למצא כזה זה קשה מאד, תורים ארוכים כאורך הגלות,ולצערי העוד

יותר גדול וכואב ודואב הרופא המקסים הזה נפטר שנה שעברה מנוחתו עדן.

פורסם

יוסי - קצת קשה, אבל אני רוצה להסביר לך משהו על רפואה:

1. מתוך השרשורים הקודמים הבנתי שהמחלה של בנך נדירה מאד. בדרך כלל מחלות נדירות מופיעות במקום נמוך ברשימת האבחנות העולות בראשו של רופא. זה נכון אינטואיטיבית, ווגם מבחינת בנית התוכנית האבחנתית. הוסף לכך את הנטיה להמנע מביצוע בדיקות, ובמיוחד כאלה הכרוכות בקרינה, בילדים - ותבין את הבעיה האבחנתית.

2. יש כלל שקובע ש"הרופא האחרון הוא הרופא הטוב". הרבה מאוד מחלות מתחילות בסימנים מאוד לא ברורים, ואז קשה לרופא לאבחן אותן. עם הזמן הסימנים הופכים יותר ברורים, ובמקביל גם נודדים בין רופאים - עד שבזמן שהתמונה ברורה מגיעים לרופא כלשהו אשר מצליח לאבחן, ואז הוא "הרופא הטוב".

לגבי השירות האדיב - זה כמובן תלוי באישיות של הרופא, אבל גם במסגרת בה הוא פועל. אל תצפה מרופא שראה 30 חולים ב-6 שעות ויש לו עוד 10 לפני הדלת לאותו יחס כמו מרופא שהזמין 4 חולים בשעתיים, שזו, במרבית המקרים, פריבילגיה של רופאים פרטיים.

פורסם

תגידו תודה מידי יום שאתם לא חולים במחלה כרונית. אתם לא רוצים לדעת באיזו רמה הרופאים שיושבים ברפואה הציבורית בתחומים הנ"ל, ואמן שלעולם לא תדעו.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אתה מדבר על ההתנסות שלך ומציג את זה כאילו כל המערכת כזו.

הייתה לי בעיה רפואית לא קלה עם התקפי כאבים מטורפים באופן ספורדי (אבנים בכיס המרה למי שרוצה לדעת) שנמשכו 12-14 שעות כל התקף.

בכל הליך האיבחון טיפלתי ישירות מול המעאכת הציבורית , כולל 2 אישפוזים של כ 20 יום כל אחד.

רק בסוף הפעלתי את הביטוח בשביל הניתוח וגם זה, לא כי רציתי חדר התאוששות יותר יפה או מנתח ספציפי אלא פשוט כי הכאבים היו קשים ובפרטי היה לי ניתוח עוד 10 ימים ובציבורי עוד חודש (שגם זה לא נורא).

בכל הליך האבחון, טיפול, אישפוז נתקלתי במלאכים ומלאכיות בלבן!!!

כנ"ל לגבי אבי, שבשל גילו המתקדם אנחנו נאלצים מידי פעם לפקוד את בתי החולים איתו (פה צינטור, שם סחרחורות) ותמיד נתקלים שוב צצה הקלישאה, במלאכים ומלאכיות בלבן.

פורסם

אתה משווה תפוחים לתפוזים.

יש הבדל גדול בין מרפאות חוץ לבין פנימיות ומיון. ויש הבדל עוד יותר גדול בין רופא שאמור ללוות אותך כל החיים לבין זה שמטפל נקודתי (מה שנקרא 'רואה את הסוף').

לא דיברתי כלל על הפנימיות, מחלקות אשפוז, ומיון - אבל אם הזכרת אותן, אז שם המענה מהיר, אדיב, ומקצועי לרוב.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם (נערך)
יוסי - קצת קשה, אבל אני רוצה להסביר לך משהו על רפואה:

1. מתוך השרשורים הקודמים הבנתי שהמחלה של בנך נדירה מאד. בדרך כלל מחלות נדירות מופיעות במקום נמוך ברשימת האבחנות העולות בראשו של רופא. זה נכון אינטואיטיבית, ווגם מבחינת בנית התוכנית האבחנתית. הוסף לכך את הנטיה להמנע מביצוע בדיקות, ובמיוחד כאלה הכרוכות בקרינה, בילדים - ותבין את הבעיה האבחנתית.

2. יש כלל שקובע ש"הרופא האחרון הוא הרופא הטוב". הרבה מאוד מחלות מתחילות בסימנים מאוד לא ברורים, ואז קשה לרופא לאבחן אותן. עם הזמן הסימנים הופכים יותר ברורים, ובמקביל גם נודדים בין רופאים - עד שבזמן שהתמונה ברורה מגיעים לרופא כלשהו אשר מצליח לאבחן, ואז הוא "הרופא הטוב".

לגבי השירות האדיב - זה כמובן תלוי באישיות של הרופא, אבל גם במסגרת בה הוא פועל. אל תצפה מרופא שראה 30 חולים ב-6 שעות ויש לו עוד 10 לפני הדלת לאותו יחס כמו מרופא שהזמין 4 חולים בשעתיים, שזו, במרבית המקרים, פריבילגיה של רופאים פרטיים.

הילד היה רק בחלק הזניח בכתיבתי הרב דיברתי על ניסיון אישי שלי

אולי זה צרוף מקרים אבל 4 אורטופדים טיפלו בי במהירות ובזלזול.

לגבי בדיקת הבן,תעשה לי טובה, ילד הן 3 שהפסיק ללכת,לא יכול להתכופף,

ומתעייף אחרי כל תנועה,לא תשלח לצילום אולטרה סאונד?

איזה קרינה יש בזה? יש רופא ממהר ומזלזל ומחפף,שגם שבדק אותי התנהג

אותו דבר בדיוק.

(אגב כמעט זה הגיע לבית משפט,והוא התנצל)

יכול מאד להיות שאם רופא סובלני היה מגלה את הגידול ההוא אז,היה חוסך לנו את

ההתעסקות בגרורות שלו היום.

(מדובר היה בגודל של תפוח מעל הרגל.)

אפשר לומר שלמדתי לקח לחיים על בשרי.

המחלה של בני (לצערי) כבר לא נדירה ביותר תבוא למחלקה אונקו' ילדים

בחיפה ותראה מה הולך,

הרופאים הכלליים כבר מקבלים הכשרות לגבי זה ממזמן.

פורסם

1. הכי חשוב, הרבה בריאות והחלמה מהירה לבן.

2. האורטופד שלי במכבי הוא מנהל מחלקה בבית חולים ככה שכנראה גם את הרופאים צריך לדעת לבחור.

3. למרות החומר האנושי המשובח שצריך בכדי להשלים לימודי רפואה, גם שם נתקלים פה ושם ברופאים עם אופי מחורבן, מה לעשות, כשנגור בשוויץ זה כנראה לא יקרה אבל בישראל, כן!.

4. לצערי, ויעידו הרופאים פה, יש לחץ כלל לא מתון באופן קבוע על הרופאים לצמצם בבדיקות יקרות (משיקולים כספיים ולא משיקולי קרינה שכמובן גם הם קיימים אבל יותר כתירוץ). חלק מהרופאים כלל לא מתייחסים להוראה ועושים מה שצריך על מנת להגיע לדיאגנוזה מהירה ונכונה, חלק, חושבים אולי על איזה קידום במערכת ולכן נוטים לרצות אותה.

כשאתה נתקל בכזה רופא נשאר לך או להתעקש או להחליף רופא.

• תוכן חדש...