Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

רציתי לשאול איך ניתן בצורה בטיחותית (ואורתופדית) להוסיף חומר לכיסא הנהג - אני מתכנן לרפד אותו מחדש והשאלה מה אפשר למלא בפנים שיהיה נוח לשבת עליו (אני רוצה שיהיה כמו בכורסה...) ושיהיה עמיד?

אני מתכנן לעשות את העבודה בעצמי כך שפניה לרפד רכב זה לא ממש אופציה...

בנוסף אחד מהדברים שהכי חסרים לי ברכב מבחינת נוחות ישיבה זה הידית של המושב שיש ברכבים גדולים (MPV, GMC) ובכל מיני רכבים מושקעים שבה לנהג יש אשכרה ידית למושב שאפשר להניח עליה את היד - כמו בכורסה רגילה - רציתי לשאול אם זה בכלל אפשרי לעשות את זה? הכוונה מבחינת המבנה הפנימי של הכיסא (אין לי מושג איך הוא בנוי) - ואם כן איך אפשר לקמבן את המנגנון של הידית לבפנים?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

יש כמה אפשרויות שעלו לראש

תקנה לך קוביית ספוג, תוריד את הריפוד המקורי מהאוטו, תוציא את הספוג מהברזלים, תפסל לפי המידות שלו ספוג חדש יותר עבה ועם תמיכות מהצדדים...

תחליף פשוט את כל הכסא, אם מצאת כיסא שנוח לך ונכנס לרכב מבחינת המידות בין התפסן של החגורה/קונסולת הנדברק לבין הקורה השמאלית, חפש כיסא כזה בפרוקייה וקנה אותו, גש למסגר עם הכסא שקנית, ועם הכסא של האונו, הוא יחבר בין המסילות, ותתחדש...

יש לך אפשרות לקנות באקט/ריינקלר (קצת נשמע מצחיק לשים דבר כזה באונו...)...

לגבי המשענת, אתה יכול כמו שאני עשיתי:

לקנות ברשת הכל לרכב משענת יד תוספת שמתלבשת בין הנהג לנוסע, מעל ההנדברק, ויש גם תא אחסון.

אתה יכול למצוא בפרוקייה משענת יד נהג של טמפרה ולהרכיב (אם אתה מפרק את הכסא ע"מ להחליף ספוג, יוצרים בפנים הברגה לזה בקלות...), וזה מה שעולה לי לראש בעיקר.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

קובית ספוג? הכוונה פשוט לגוש גדול? בכל מקרה ההצעה נשמעת טוב אבל אני לא רוןצה להשמיד את הכיסא הקיים אלא רק להוסי עליו - כי לדוגמה במקרה שיצא לא נוח/יפה אפפשר פשוט להוריד...

איך תכניס שם הברגה שתשב יציב בתוך ספוג? ואיפה ניתן לקנות משענת יד עם הברגה? לא הבנתי בדיוק...

לגבי המשענת יד שזה גם תא - חשבתי על זה אבל זה פשוט לא אותו דבר...

ואני בטוח לא הולך לקנות כיסא חדש - המטה לעשות משהו נוח, סבבה ובזול...

...Carpe Diem

פורסם

תראה, אני לא יודע איך מתפרקים אצלך הריפודים המקורים באונו, תבדוק יכול להיות שניתן להוריד אותם בלי לקרוע, באמצעות רוכסן או משהו.

וכן, הכוונה היא לגוש ספוג גדול שממנו תיצור את הצורה שאתה רוצה פשוט, תלביש חזרה את הריפוד של הרכב או שתבקש מאמא/סבתא/דודה/מישהו שיודע לתפור ליצור לך ריפוד חדש :)

איך אפשר הברגה יציבה בספוג ?

שאתה מוריד את הספוג, מרתך הברגה לברזלים של הכסא, סבבה ?

פורסם

הריתוך לא רלוונטי אם אתה מתכנן לרפד עליהם...

תראה, אתה צריך להתייעץ עם מישהו יותר מומחה ממני האם ניתן לרפד עליהם...

אני אישית הייתי מוריד את הריפוד (פותח את התפרים למטה, לא קורע), שם ספוג חדש בצורה הרצויה, מחזיר ריפוד מקורי, מחזק אותו עם קליפסים כמו של הריפודים שמלבישים מעל, ולקינוח שם איזה סט ריפודים חדש יפה :)

פורסם

הבנתי... תודה רבה אבל אני ממש לא בא לי לעשות בטעות נזק למושב הקיים... אם מישהו יוכל להציע רעיון אחר אשמח לשמוע...

...Carpe Diem

פורסם

קבל רעיון פצצה:

לך לאייס או לאוטו דיפו,יש שם מין דבר כזה ששמים על הכיסאות הקדמיים, כאילו ספורטיבי משהו...עם ספוג בצדדים של המשענת ובמושב, אתה קונה סט אחד,כלומר2 מושבים כאלו,זה יעלה לך סה"כ 90 ש"ח.

אתה מגיע הבייתה ופה מתחילה העבודה.

אתה גוזר את המושב הזה שאתה קונה מאייס,אתה גוזר אותו בצורה של האות U במשענת והאות n במושב,כלומר אתה משאיר רק את הצדדים וגוזר את הפנים ,מה שתקבל זה 2 דברים,אחד זה המושב שקנית גזור שנשאר לו רק הצדדים במשענת ובמושב שיושבים עליו , ועוד חלק של מה שגזרת.

את מה שגזרת אתה מחלק לחתיכות ארוכות שיספיקו לך להוספה על המושב שגזרת ממקודם,אתה לוקח חוט ומחט ותופר ידני (עבודה מעצבנת כי זה עבה עם כל הספוג),תוך חצי שעה אתה מסיים.

בקיצור מה שאתה אמור לקבל בסוף זה:

משענת גב כשרק יש ספוג בצדדים שלה ולא במרכז ,ומשענת שיושבים עליה גם כן באותה פרוצדורה.

כששניהם מחוברים יחדיו כמובן.

עכשיו תעשה ניסוי ושים את זה על כיסא בבית ותראה איזה נוח,אתה לא תאמין,זה תופס לך את כל הגוף כמו בכיסא מרוצים.

עכשיו אתה הולך לרכב שלך ומוריד את הכיסויים שיש שם ,ומכניס את זה מתחת לכיסוי הקיים כל שלא ייראו כלום. אם אין לך כיסויים בכלל ,אז תצטרך לקנות גם כיסויים.

אתה לא מאמין עד כמה זה נוח ובהשקעה אפסית.

בהצלחה.

אני עשיתי את זה עם חבר בפיאט אונו שלו ויצא חבל"ז,משנה לך את כל הנוחות ברכב, כמו הכיסאות עם התוספות בצדדים שתופסות לך את הגוף ממש טוב ומרגישים את זה בכל פנייה ובכלל בנסיעה, כאילו עוטף אותך...

אנחנו עשינו את זה עם 2 סטים של מושבים כי התוצאה של סט אחד הייתה כ"כ טובה שהחלטנו לעשות את זה יותר עבה.

השינוי פשוט עצום ...

ברגע שמניחים את המושב שהכנת על המושב ברכב ,מתחת לכיסויים, זה מחזיק מצויין ללא כל תזוזה,כאילו זה חלק מהכיסא, כאילו זה חתיכה אחת-ההרגשה היא כאילו החלפת כיסאות והנוחות בהשוואה למקורי-אין מה להשוות בכלל.

ואם אתה קונה אז אל תקנה את הציבעוניים האלו כי גם ככה לא רואים את זה בכלל,קנה את ההכי זולים וחפש עם הכי הרבה ריפוד ספוג בצידי המשענת.

באייס יש סטים שעולים 200 וסטים שעולים 90-קנה את הזולים.

פורסם
שלום רב!

רציתי לשאול איך ניתן בצורה בטיחותית (ואורתופדית) להוסיף חומר לכיסא הנהג - אני מתכנן לרפד אותו מחדש והשאלה מה אפשר למלא בפנים שיהיה נוח לשבת עליו (אני רוצה שיהיה כמו בכורסה...) ושיהיה עמיד?

אני מתכנן לעשות את העבודה בעצמי כך שפניה לרפד רכב זה לא ממש אופציה...

בנוסף אחד מהדברים שהכי חסרים לי ברכב מבחינת נוחות ישיבה זה הידית של המושב שיש ברכבים גדולים (MPV, GMC) ובכל מיני רכבים מושקעים שבה לנהג יש אשכרה ידית למושב שאפשר להניח עליה את היד - כמו בכורסה רגילה - רציתי לשאול אם זה בכלל אפשרי לעשות את זה? הכוונה מבחינת המבנה הפנימי של הכיסא (אין לי מושג איך הוא בנוי) - ואם כן איך אפשר לקמבן את המנגנון של הידית לבפנים?

תודה,

צביקה

שלום tkamin

אני עשיתי את זה אצלי ברכב

אז כך במשענת גב הוספתי שכבה של ספוג מתחת לספוג הקיים ועל ידי כך המושב ניהיה יותר נוח וגם הצורה נשארה לכן לא מומלץ להחליף את הספוג הקיים אלה לעשות מתחתיו וכם לא לעשות מעליו כי אף פעם לא תצא לך צורה כמו במפעל אלה אם כן אתה רפד מיקצועי

בחלק התחתון של המושב עשיתי כך :

למטה יש קפיצים כאלו ומעליו יש את הספוג של החלק התחתון אז כאן הוספתי שכבת ספוג מעל הקפיצים וכך המושב ניהיה יותר גבוה ויותר מלא== נחות הרבה יותר טובה

טיפ:1) להיזהר על הידיים מאד מאד ,לי קראתה תאונה קטנה כאשר ביצעתי את הפרויקט בגלל חוסר זהירות ונחתכתי ממש עמוק שיה צריך לתפור אבל לא תפרתי החחלטתי זה זה יסגר לבד טוב זה כבר סיפור אחר. נמשיך הלאה

2)ממולץ לעבוד אם מישהו כי כאשר אתה מותח את הקפיצים או להיפך צריך עזרה או שיכול לקרות לך משקרה לי

3)לא להגזים אם כמיות של ספוג כלומר לא לעשות את החתיכה שתוסיף ממש רחבה אחרת אתה תרגיד שאתה יושב יותר מידי גבוה ואז תצתרך עוד פעם לשנות

4)אחרון חביב אם יש לך כסף עדיף להשקיע במושבים אחרים שאתה יכול לקנות בפירוקיה יצא יותר טוב ויהיה הרבה יותר מיקצועי ונוח

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
פורסם

ל-SUBI4 - רעיון ממש נחמד, אבל אם כבר אני גוזר את הכל ותופר מחדש - למה לא לעשות את זה פשוט עם בד וספוג שקונים בחנות?

ל-NITRO - מה הכוונה מתחת לספוג הקיים? פירקת את הכיסוי המקורי של המושבים (פירקת/קרעת?) ואז הוצאת את הספוג הקיים- הוספת משהו - והחזרת את זה על התוספת?

עריכה: עכשיו שמתי לב שכבר הסברת על השק... שלחתי לך הודעה פרטית בקשר לריפוד הדלתות - כמה שאלות... קיבלת?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
ל-SUBI4 - רעיון ממש נחמד, אבל אם כבר אני גוזר את הכל ותופר מחדש - למה לא לעשות את זה פשוט עם בד וספוג שקונים בחנות?

ל-NITRO - מה הכוונה מתחת לספוג הקיים? פירקת את הכיסוי המקורי של המושבים (פירקת/קרעת?) ואז הוצאת את הספוג הקיים- הוספת משהו - והחזרת את זה על התוספת?

עריכה: עכשיו שמתי לב שכבר הסברת על השק... שלחתי לך הודעה פרטית בקשר לריפוד הדלתות - כמה שאלות... קיבלת?

תודה,

צביקה

הכוונה היא שהרי יש ספוג ששנימצא על הקפיצים או יותר נכון להגיד מולבש עליו אז אתה מוריד את הספוג שמולבש ומתחתיו מוסיף שכבה של ספוג ואז עוד פעם מניח על \מלביש על הקפיצים

בקשר לכיסוי של המושבים זה לא קרעתי שום דבר הורדתי את זה פשוט ללא שום בעיות סך הכל צריך לנתק אחד מהשני כמה טופסנים.

שגיא

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
פורסם

לגבי הכיסויים, אתה לא נוגע במקוריים,פשוט מניח עליהם ועל זה שם או קונה אם אין לך ,סט כיסויים יפה,תכלס אתה לא רואה מה שיש מתחת.

בנוגע למקוריות של הכיסא, אתה לא רוצה לשמור על הצורה המקורית שלו כי היא ממש לא נוחה ולכן אתה חייב למלא ספוג רק בצדדים ולא במרכז,אם תשים במרכז -זה ייקצר לך את הרווח להגה ולא יהיה נוח ובכלל-אתה שוב תחזור לצורה המקורית ש הכיסא שהיא מלכתחילה לא נוחה בכלל,המטרה היא לשנות את הצורה שלו לכיסא שיעטוף אותך ויחזיק את הגוף שלך.

אנחנו השתמשנו בזה ולא בספוג מחנות בדים כי למושב הזה שקונים יש כבר את המסגרת של הכיסא והוא יושב טוב על הכיסא ומתאים בול ככה שזה גם חוסך עבודה וגם יישב יפה בסוף בלי שום בעייה,רק פשוט לבנות עליו ולשנות אותו.

אחרי שאתה גוזר את המקורי כמו שאמרתי לך,(אפילו צורת הגזירה ישנה כבר כי המשענת הזאת בנוייה מספוג עם תפירות של הצדדים והמרכז,אתה פשוט גוזר לאורך התפירה),אז אחרי שאתה גוזר את זה, כבר אתה יכול לשים על הכיסא שלך,כמו שזה גזור,אתה כבר תראה איזה הבדל עצום יש-ועוד לא התחלת.

אנחנו גם הוספנו לחלק של הגב התחתון חתיכה...פשוט אחרי שאתה מסיים את הכל, עדיין תוכל לשחק עם כמה חתיכות שישארו לך ולראות איך הכי נוח לך.

תנסה,מכסימום הלך 90 ש"ח,שאני בטוח שלא תתחרט,אם אתה מסתבך במשהו אז קודם כל תקנה ותעלה תמונה ואני אראה לך בדיוק איך לחתוך,או לחילופין תמצא תמונה ותעלה אותה לכאן ואני אראה לך איך לחתוך שלב אחר שלב.

שמע לי, לא תצטער.

פורסם

לגבי מה שאמרתי לך - זה לא רעיון

זה בר ביצוע ואף נעשה בהצלחה גדולה ...

הכל התחיל עם זה שקנינו את הכיסוי הזה ושמנו אותו-הרגשה של יותר נוח אבל גם יותר גבוהה וגם מקצר לך את המרחק להגה...באסה,רצינו להחזיר אבל כבר פתחנו ...ואז עלה הרעיון להוסיף רק בצדדים כמו בכיסאות ספורט,מכסימום נגזור,לא יילך אז נזרוק...

אח"כ החלטנו לגזור את זה ואז ההבדל היה פשוט קריטי - שמנו את זה ופשוט היה נוח בצורה שלא תאמן....ואז כבר החלטנו לעשות את זה כמו שצריך,לקחנו את זה הבייתה ועבדנו על זה תוך כדיי ניסויים על כיסאות בבית....קנינו עוד סט והרכבנו 2 בייחד...וההמשך כבר נאמר.

בכל אופן בהצלחה.

• תוכן חדש...