Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

ברצוני לרכוש פיאט פונטו גרנדה שנת 2007

מנוע 1.4 גיר ידני, קילומטרז' נמוך לשנתון (82 אלף ק"מ), דגם active, הרכב יד שניה מבעלות פרטית ונראה חיצונית נהדר וגם המנוע שקט משתמש בתכשירים המתאימים והרכב טופל רק במוסך מורשה ועם חלקים מקוריים. מלבד טיפולים לא היו בעיות ברכב.

יש לי כמה שאלות לגבי הרכב.

הדבר הראשון הוא שקיימת בעיה דיי חדשה ברכב, כשהרכב עומד ומסובבים את ההגה לימין יש רעש שנשמע כאילו מהגלגל הקדמי הוא אמר שהמוסכניק אמר שאולי תפוח או רצועה שהתייבשה אבל החליט לא לתקן מאחר והוא רוצה למכור את הרכב, מה דעתכם?

דבר שני, בוצע ברכב טיימינג לפני כ-4 שנים. לא צריך לבצע שוב? או רק ב120 אלף?

דבר שלישי, כדאי לקחת את הרכב לבדיקה או שבגלל ההיסטוריה הטיפולית ונראות הרכב כשמור אפשר לוותר על הבדיקה?

דבר אחרון, המחיר, כמה לדעתכם אמור לעלות רכב כזה עם הנתונים שנתתי לכם? על מה לשים את הדגש במיקוח?

תודה רבה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

טיימינג כל 4 שנים או 120 אלף, משמע שצריך לבצע שוב, קיט טיימינג למנוע הזה עולה 300 שקל ועוד עבודה כ400 שקל, לא כולל משאבת מים.

אל תוותר על הבדיקה, גש למוסך שאתה סומך עליו ושיבדוק את המכלולים ובמיוחד את הרעש מהגלגל.

בדוק צמיגים, האם הוחלף נוזל קירור ברכב לנוזל קירור Paraflu? חשוב מאוד שזה יהיה הנוזל קירור! מתי יש טסט?

פורסם
טיימינג כל 4 שנים או 120 אלף, משמע שצריך לבצע שוב, קיט טיימינג למנוע הזה עולה 300 שקל ועוד עבודה כ400 שקל, לא כולל משאבת מים.

אל תוותר על הבדיקה, גש למוסך שאתה סומך עליו ושיבדוק את המכלולים ובמיוחד את הרעש מהגלגל.

בדוק צמיגים, האם הוחלף נוזל קירור ברכב לנוזל קירור Paraflu? חשוב מאוד שזה יהיה הנוזל קירור! מתי יש טסט?

תודה על התגובה,

הרכב מטופל ושמור והוא משתמש גם עם הפראפלו האדום, בדקתי.

לגבי הטיימינג זה מה שמגיע קודם כן?

הרכב לא נסע הרבה ב4 שנים האלה, (45 ק"מ ביום 5 פעמים בשבוע), עדיין חובה לעשות את ההחלפה? ולגבי המשאבה חובה להחליף גם או שרק אם תקול?

לדעתך מחיר 18 אלף הגיוני לרכב? (מחירון משוקלל 20,500) אם נתחשב בעלות הטיימינג, משאבת מים וספק תפוח ספק רצועות זה עוד כ-אלפיים שקל לא?

פורסם

לא סתם היצרן קבע 4 שנים או 120 אלף, מה שבא קודם, רצועת הטיימינג עשוייה מגומי, גומי מאבד מהתכונות שלו עם הזמן נכון? אז אתה לא רוצה שהרצועה תיקרע והנזק למנוע יהיה גדול ויקר.

כשמפרקים את הטיימינג מתגלה המשאבת מים אז על הדרך נוח להחליף מאשר שהיא תשבוק חיים ואין לדעת מה יהיה הנזק ושוב לפתוח טיימינג יעלה כסף, אז על הדרך חוסכים עבודה והתקפי לב.

רציתי לרשום מקודם שלדעתי מחיר של 17 אלף יהיה הוגן.

מה עם צמיגים וטסט?

פורסם

רכב נדיר, עם המנוע השווה.

הייתי משלם מחירון מינוס 10% ומשם מוריד על הליקויים, שאותם תגלה בבדיקה.

אם זה היה הדגם של 1.2 אז סיפור אחר, אבל כאן יש לך משהו יחסית מיוחד.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

קניתי את הרכב המדובר לאחר שקיבלתי עליו המלצות.

אני מאוד מרוצה מהרכב, עולם אחר מהפיאט הקודמת שלי.

רציתי לספר שיש פה בפורום חבורה של אנשים מדהימים שנקראים "כנופיית הטיפולים השוטפים" שפשוט באים ועוזרים לך עם כל מה שתצטרך מטיפולים ועד החלפה של חלקים ברכב ללא עלות על העבודה!!

הייתי צריך לעשות טיימינג לרכב כפי שרשמתי פה למעלה אז פנה אליי אסף, האלפא של הכנופייה והציע לי לקנות את החלפים לבד ושאקנה גם משאבת מים, בדקנו והיה צריך גם להחליף רצועת אביזרים

תמונה של רצועת האביזרים הבלויה:

fcef8b3e1cf3f361cd252c7e134e67c1.jpg

אז בהמלצת אסף קניתי את החלפים מאבי חלפים מרחובות והוא אמר שאת העבודה הוא יעשה עם עוד מישהי מהקבוצה בחינם ללא עלות, פשוט מדהים ונדיר.

אז הזמנתי את החלקים והרשימה היא: סט טיימינג מקורי, משאבת מים חלופית (ספרד) רצועת אביזרים ו2 בקבוקי פראפלו אדום. ההזמנה הייתה מוכנה יום למחרת ושילמתי (רק!!) 667 ש"ח.

bfc08bb7965ab67f6744fe0f08d4100e.jpg

קבענו פגישה להיום (21.1) בשביל לטפל בכל העניינים וכך היה, נפגשנו בבוקר במקום שקבענו.

עם אסף הגיעו בסוף עוד 2 בחורות מדהימות מהכנופיה (שני ותהילה) שעזרו לו ובעיקר לי עם ההחלפה ופשוט עשו עבודה מדהימה ויסודית תוך כדי שאסף מסביר ומדריך, הם פשוט עוזרים אחד לשני להבין טוב יותר איך כל המערכת פועלת.

היה לי מזל ואם הייתי מקשיב למוכר ועוד כמה שאמרו לי שאפשר למשוך את הטיימינג כי הרכב לא נסע הרבה והיה שמור,אז לא הקשבתי ושאסף פתח את המכסה הוא ראה שהרצועה הייתה במצב של קריעה מתקדם ותפסנו אותה בזמן לפני שהייתה עושה סלט.

891dcf6fdf3f5df4b697bf59ae76307e.jpg

686b6dcdc7e2859825312f5389fa7ffc.jpg

העבודה נעשתה במהירות וביעילות ולקחה כ3 שעות מהתחלה ועד סופה וכללה גם הפסקת במבה ונסטי באמצע (לא כמו במוסך רגיל שייקח לי יום שלם ושלל טרטורים והוצאות כספיות רבות).

אז אני רוצה להודות מאוד לאסף המלך ול-שני ותהילה המלכות שבאו, השקיעו הרבה זמן ומאמץ מזמנם החופשי ופשוט עשו מעשה חסד אדיר שאין כמוהו בימים אלה.

תודה רבה!!

• תוכן חדש...