Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני מתכנן לקנות רכב חדש ולהשקיע עד 10 אלף במערכת סאונד איכותית בלי בעיות עתידיות, להשקיע פעם אחת ולהרבה זמן.

לאחר ההתקנה המאכזבת שקיבלתי במערכת הנוכחית שלי והמחיר הגדול שלקחו ממני 5 אלף על מערכת ששווה בקושי 2 אלף ושלא לדבר על המוצרים הזולים והעלובים שקיבלתי בתמורה... אז לא הייתי מבין בכלל בתחום הזה (מערכת ראשונה שלי) והיום אני מבין שנדפקתי, לא נורא קורה.

הפעם ההתקנה תתבצע אצל מתקין מקצועי שהרבה ממליצים פה בפורום.

אני מאוד אשמח שתכוונו אותי למערכת המושלמת, יש לי התחלה אבל לא יודע איך לסגור את הסיפור.

מה שאני מחפש זה איכות ועוצמה, אני אוהב לשמוע בווליום גבוה ומאוד רוצה שהסאונד ישמע איכותי עד כמה שאפשר, שהטוויטרים לא יצרמו אלא יהיה נעים לשמוע אותם.

* אם יש אפשרות בתקציב להכניס גם התקנה וגם איטום דלתות קידמיות יהיה מעולה, אם לא אז רק התקנה במידה ואפשר, איטום נעשה בשלב מאוחר יותר.

טוב נעבור למערכת,

הקומפוננטים שאני מעוניין בהם: Hertz MPK 1650.3 (קדימה+אחורה), לאחר חיפוש בפורומים וצפייה בסרטונים ביוטוב הבנתי שהם עומדים בדרישה שלי, אם לא תקנו אותי.

הדברים שחסרים לי זה סאב ומגבר\ים,

סאב אני מחפש משהו איכותי שיתן באס עמוק שממש ירגישו באס מדויק, או שאתם מציעים לי להישאר עם ALPINE SBG-1224BP?

בקשר למגבר - לא יודע אם לקחת מגבר 5 ערוצים או מגבר מונובלוק+מגבר 4 ערוצים.

אם לקחת מגבר 5 ערוצים אז יש 2 אפשרויות:

Hertz HDP 5

Hertz HCP 5D

או אם לקחת מונובלוק+4 ערוצים חשבתי על זה:

Hertz HCP 1D [[או]] Hertz HCP 1DK - לא יודע מי עדיף יותר.

+

Hertz HCP 4

או שאתם בכלל ממליצים על מגברים של חברה אחרת? אשמח לדעת.

בעניין החיווט הבנתי שאצל המתקין יש הכל ואני בטוח שהוא יביא קיט איכותי למערכת אז לא דואג לזה.

המולטימדיה שאליה הכל יחובר - Pioneer AVH-X2850BT.

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
פורסם

אתה בטוח שכל זה נדחס לתוך עשיריה?

ולמה שני סטים ברמה כל כך גבוהה? אתה יכול לחלקו האחורי של הרכב להסתפק ברמקולים להשלמת נפח אחורי ודי.

הייתי מעדיף כבר להוסיף מידריינג' לסט הקידמי אבל אז אתה גם צריך כסף לבניות.

אם חשוב לך להפיק כמה שיותר "עוצמה" אז אולי לפחות בתחום הבאס רצוי להבין אם אתה מחפש שהוא ירד כמה שיותר נמוך וישמע עמוק ככל האפשר או שאתה מחפש סאב שיתן מכת פטיש חזקה ככל האפשר?

כמה מקום יש בתא המטען - מה הנפח והצורה שלו?

עוצמה זה דבר שקשה לפרש במילים - SPL אפשר לכמת במספרים אבל מכאן ועד לשדרוגי מערכת חשמל שיקחו לך את כל התקציב המרחק הוא קצר.

בעיני - בתור התחלה - HDP1+HDP4 בתור שילוב הגברה "בסיסי" נקרא לזה.

אחרי זה תחפש רמקולים שגם הוופרים שלהם וגם הסאבוופר מתאפיינים בנתון נצילות טוב, 89 דיבי צפונה - "עוצמה" יהיה לך קל יותר להפיק על מגבר חזק ורמקול נציל.

אבל זה בתור התחלה, בסיס לא ברור של מה שבאמת אתה רוצה להשיג.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עושה רושם שהרכב עדין לא ברשות פותה"ש, ולכן זה צריך להיות שלב א'. איזה רכב ירכש, מה מי מו.

איטום צריך להיות א-ב של מערכת עם דרישות כאלו לדעתי. לכל הפחות בדלתות הקדמיות.

שאל את המתקין מה הוא מציע (אשמח לדעת בפרטי במי מדובר), ובחן אפשרויות של שימוש בחומרים אלטרנטיבים.

אני לא בטוח שהייתי ממהר להתקבע על סט כזה או אחר (וגם הגברה) בתקציבים כאלו, מבלי לשמוע כמה אפשרויות קודם. על סטנד, ברכב או בכל תצורה אחרת. יחד עם זאת, מדובר בסט איכותי ככל הנראה (לא התנסיתי בעצמי), שגם מאפשר לעבוד בתצורת בי-אמפ.

בשילוב עם הדעה שלי נגד רמקולים אחוריים ויחידת הראש שמאפשרת עבודה ב-3WAY, זה יכול לעבוד טוב בצורה כזו (או גם אקטיבי), עם מגבר כמו ה-HDP5 (שערוצי הסטריאו שלו חלשים יותר ביחס ל-HDP4). לצד זה, שילוב של HDP4+HDP1 הוא הרבה יותר חזק ויתאים בצורה טובה יותר אם תתעקש גם על סט אחורי ועבודה פאסיבית.

לגבי סאב, הרושם שקיבלתי משרשורים קודמים שלך, זה שהוא קצת חלש עבורך.

כך שאפשר אולי להתחיל איתו, אבל לקחת בחשבון שדרוג אפשרי שלו. גם לאור ההגברה החזקה יותר שאתה מתכנן.

לגבי ציוד להתקנה וכד', גם אם מדובר במתקין סופר איכותי ואמין, קבל הצעה מסודרת ומפורטת על הכל. ענין של תיאום ציפיות.

בנוסף, הדעה הקבועה שלי, שניתן למצוא כנראה יופי של ציוד בפורום יד שניה. בטח בתקציבים כאלו.

פורסם

מציע לך להשקיע בסט אחד טוב ככל האפשר קדימה . לא להתפזר ליותר מזה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

קדימה - סט קומפוננט טוב.

מאחור 2 רמקולים של 5/6 אינץ' 2WAY נחמדים, למילוי נפח קל של סאונד, אפשר על המגש האחורי

(רמקולים טובים ורגילים ולא כבדים, יאפשרו התקנה קלה על המגש - או בדלתות)

מגברים - לדעתי עדיף אחד טוב, הן לקומפוננט והן לסאב -

בדוק אולי אפשר להגביר את הרמקולים האחוריים ה 2WAY, מיחידת הראש.

וסאב.. אחרון - השאר עם שלך, במידה ותרצה יותר, לפי המחסור בצלילים הנמוכים תתאים סאב נכון.

התייחס לעוצמת החשמל הנדרשת, ולאיטום הדלתות הקידמיות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

עוד לא סגור 100% על רכב, מתכנן לקנות בחצי שנה הקרובה, מאוד מעוניין בסיאט לאון 2013-2015 (5דלתות) אבל הבנתי שיש בעיה כלשהי להתקין מערכת ברכבים האלה? או שזה בשנים מסוימות יש בעיה כלשהי, הבנתי שלא הרבה מתקינים עובדים עם רכבים כאלה, עד כמה זה נכון להיום?

אדי:

תודה רבה על התגובה אבל אני לא הכי מבין בכל תחום הסאונד ולכן יש דברים שכרגע אני לא מבין כמו "

מידריינג'" ולפי מה שאתה רושם בשביל זה להוסיף עוד כסף - מה שאין אפשרות.

לא כל כך יודע מה ההבדל בין באס שיורד נמוך ועמוק לבין מכת פטיש כמו שרשמת, אני פשוט מחפש באס שיתן עבודה נקייה ומדויקת, ברגע שיש באס אז שממש ירגישו אותו.

מה שאני רוצה להשיג זה איכות סאונד איכותית ברכב ולא רק כשהרכב סגור אלא גם שהוא פתוח ומגבירים לווליום גבוה, אני לא מחפש להשתגע ולהשקיע עשרות אלפי שקלים על מערכת סאונד לרכב, אני מבין שזה יכול לעלות אפילו מעל 20 אלף ומעלה... אני בסך הכל רוצה מערכת שתתן לי תוצאה טובה לאורך זמן במחיר של עד 10 אלף, אם צריך לחרוג טיפה אני מאמין שאפשר יהיה להשיג את הסכום.

לפי החישוב החוזר שלי כל מה שרשמתי באמת לא נכנס בעשיריה ולכן מה שאני אעשה בתור התחלה זה השקעה בסט קדמי+איטום קדימה (מאמין שהמחיר לא עד כדי כך גבוה לאיטום - לא חייב חומרים הכי יקרים), וקניית 2 מגברים לסאב ולסטים, מאמין שעם הגברה טובה הסאב שיש לי כרגע יתן לי את מה שאני מחפש, המגבר השני יהיה 4 ערוצים למקרה ואני באמת ארגיש צורך להוסיף סט אחורי אבל לא ברמה כל כך גבוה - מקבל את דעתך, יכול להיות הגזמתי קצת.

טום:

על חלק מהדברים שרשמת עניתי קודם ואני אתייחס למה שלא עניתי, אין לי את האפשרות עכשיו לחפש אנשים עם סטים כאלו או להגיע לאנשים שקיימים אצלם הסטים האלו מבעיה אחת קטנה - זמן, ולכן אני עשיתי כמה חיפושים על סטים של הרץ וקיבלתי תוצאות ותגובות מאנשים והבנתי שזה בדיוק מה שאני מחפש, כמובן במידה ותהיה לי אפשרות לשמוע אצל מישהו אני מיד אעשה את זה.

אני מבין שאם אני כבר משקיע במערכת אז לוותר על עניין של מגבר אחד ולהביא מונובלוק+4ערוצים, גם על המגברים של הרץ עשיתי חיפושים וקיבלתי תוצאות חיוביות (גם בפורום) ונראים לי מוצרים איכותיים, לפי ההצעות שלכם אני אלך על HDP1+HDP4.

אני לא הכי בעד בעניין של יד 2, לא יודע איך בעל המוצר השתמש עם המוצר לפני ולכן מעדיף להימנע מאי נעימות לאחר קניית מוצר יד 2.

עופר:

כפי שרשמתי קצת קודם אני כנראה אשקיע בסט קדמי טוב ומאמין שזה יתן לי תוצאה טובה מאשר ללכת ולקנות גם סט אחורי, עד היום לא היה לי סט איכותי מקדימה ולכן הוספתי גם מאחורה משהו, הפעם אני אעשה את זה הפוך ונקווה לטוב.

אייל:

תודה על התגובה, אם אני לא טועה על חלק מדבריך עניתי קצת קודם.

לסיכום בתור התחלה:

איטום דלתות קידמיות

סט קדמי: Hertz MPK 1650.3

מגבר: Hertz HDP 4

מונובלוק: Hertz HDP 1

סאב: Alpine SBG 1224

מולטימדיה: Pionner AVH X-2850BT

* חלק ממה שרשום כבר נמצא אצלי.

* כרגע נשאר עם הסאב הקיים, עם אפשרות לשדרוג עתידי.

* מגבר 4 ערוצים עם אפשרות להוספת רמקולים\סט אחורי במידה ויהיה צורך.

אשמח לדעת מה דעתכם,

תודה רבה לכל מי שהגיב!

פורסם

זוכר את השיח שהיה לנו לגבי התנגדות והספק הספיגה של הסאב שלך (2 אוהם, 250W) וההגברה הנוכחית בהתנגדות כזו (300W)?

ה-HDP1 מוצהר ב-2 אוהם ב-1000W! גם אם אפשר באמצעות כיוונים למיניהם להתאים איכשהו ביניהם, זה נראה לי בזבוז פוטנציאל.

אני מניח שאדי התייחס לסט 3 חלקים? נניח כמו ה-MPK 163.3 PRO?

או שאולי הוא התכוון להוספת מידבאס שני לכל צד בסט?

בניות או לא, תלוי ברכב. מתקין איכותי ידע להתמודד אגב עם כל רכב. אבל, יכול להיות שעלות ההתקנה בעקבות מורכבות כזו או אחרת תעלה במעט.

לגבי ציוד יד שניה, עיקר הכוונה הוא כלפי מגברים, שבהם הבלאי נמוך מאוד ופוטנציאל לגרימת נזק ממשי בשימוש נמוך יחסית.

פורסם (נערך)

בקשר לסאב ומגבר אני זוכר את השיחה שלנו אבל אני אסביר לך מה החשיבה שלי ואתה תגיד לי מה אתה חושב, אני בנתיים אשאר עם הסאב הזה אבל בהמשך אני ארצה לשדרג אותו ואם לא תהיה לי הגברה מתאימה אז גם מגבר אני אצטרך להחליף, אז אם המגבר HDP 1 כרגע בזבוז (וכן 250 לעומת 1000 זה הבדל עצום) אז יש לך אולי מונובלוק אחר להציע? שכמובן לא אצטרך להחליף אותו במידה ואקנה סאב חדש בהמשך - לא יודע בדיוק לאיזה סאב אני אשדרג אבל זה בטח לא יהיה סאב כפול אלא סאב 12 אינץ' איכותי - יותר בכיוון HERTZ HX 300 שמוגדר ב 4 אוהם = 600W (כמובן ששדרוג כזה לא יהיה בקרוב) דרך אגב איך הסאב HX 300 לעומת ה ALPINE?

אני לא חושב שאני אלך על סט 3 חלקים, נראה לי עסק יקר מדי - אשאר עם סט 2 חלקים.

אז כנראה העבודה בלאון תעלה קצת יותר ממה שעבודה ברכב רגיל, טוב זה כבר נראה בהמשך, העיקר שיש אפשרות ברכב הזה להתקין מערכת.

בקשר למגבר יד שנייה אני אבדוק את הנושא.

תודה טום!

פורסם

איטום דלתות קידמיות

סט קדמי: Hertz MPK 1650.3

מגבר: Hertz HDP 4

מונובלוק: Hertz HDP 1

סאב: Alpine SBG 1224

מולטימדיה: Pionner AVH X-2850BT

סט קידמי מעולה.

סאב וופר חביב מאוד! היה לי את האח הקטן שלו בגרסאת ה10 אינטש - מאוד אהבתי את גוון הצליל שלו ואת הטונאליות - זה סאב וופר מאוד נציל וזקוק להגברה אפסית והאמת היא שעם HDP1 אתה יכול בקלות להרים שניים כאלו.

הגברה יותר מראויה - טובה בהחלט!

את יחידת הראש אני לא מכיר אבל כל הפיונירים בשנים האחרונות ממה שיצא לי לבדוק לא מעוותים (כשהם על FLAT כמובן) בכלל! הסיגנל נקי וטוב - אם יש ליחידת הראש הזו יכולת לבצע TC או TA (בפיוניר זה TA בדכ) - השהיית זמנים לרמקולים במילים אחרות, אז אתה גם יכול להשאר עם המערכת הזאת בלב שקט.

אם אין לה יכולת TC או TA אז הייתי שוקל אולי גם לשדרג את יחידת הראש או להוסיף פרוססור.

בכל מקרה - בידוד לדלתות הקידמיות זה פשוט - חובה! כל שאר עבודות הבידוד, זה נחמד ומוסיף אבל הדלתות הקידמיות, חובה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי -

לא יודע בדיוק לאיזה סאב אני אשדרג אבל זה בטח לא יהיה סאב כפול אלא סאב 12 אינץ' איכותי

כמו כן, ל-2850 אכן יש TA.

"הבעיה" של פותה"ש, זה שהסאב הינו בעל התנגדות 2 אוהם. אם היה "סטנדרטי" הייתי אומר אולי לחבר אותו בגישור על מגבר ארבעת הערוצים שיבחר (מעטים מאוד המגברים שיציבים ב-2 אוהם בגישור), בתור התחלה בלבד, וכשיהיו יכולת ורצון לשדרוג נוסף, להוסיף מונובלוק ולהחליף כנראה גם את הסאב.

באופן פתוח לפורום, אני תוהה, האם ניתן לחבר את הסאב רק לערוץ בודד במגבר 4 ערוצים (כך שנשארת יציאה אחת שלא מחוברת לכלום, למרות שמגיע סיגנל תאורטית לאותו ערוץ)?

פורסם

Audio King:

תודה על דעתך, במידה ואני אחליט סופית לוותר על סאונד מאחורה (כנראה זה מה שיקרה) אז בהחלט אקנה את ה mlk, אמכור את הציוד הנוכחי ואוסיף כסף במידת הצורך למערכת החדשה+בידוד מקדימה.

-

אשמח לקבל חוות דעת על הסאב hertz hx 300, ואם אני אקח את ה mlk+hx 300 על איזה מגבר להגביר אותם? HDP 4?

פורסם (נערך)

אתה לא חייב לוותר סופית

תמיד ניתן להוסיף סט אחורי ומונובלוק בהמשך.

העניין הוא ששידרוג של ה 1650.3 שהוא הסט הטוב ביותר מתת סידרת ה PRO

ל165.3 MLK מתת סידרת ה LEGEND

הגבוהה ביותר שווה את תוספת המחיר ,אתה גם משדרג את הסאב לאחד טוב יותר על הדרך

ויש עוד מצב שאתה יוצא עם כמה גרושים עודף ומקבל ביצועים טובים יותר כבר כעת.

בהתחשב בתא המטען הקטן יחסית של הליאון

הייתי אף שוקל HX250 בתיבה פורט קטנה.

ה HDP4 יכול להגביר בלי בעיות HX250\HX300 בגישור.

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
  • תוכן חדש...