Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג׳יפון עירוני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי הוא אחד שכל שלוש שנים מחליף רכב ותמיד קונה דרך היבואן ... למרות שהוא יודע שזה לא כלכלי...

כעת אנחנו מתלבטים לאיזה רכב להחליף, שכרגע הוא מחזיק בטויוטה פריוס ומעוניין לעבור לסוג של ג׳יפון עירוני.

התקציב סביב ה 140-150k ושכנעתי אותו לרדת מההיברדי היות והוא לא נוסע הרבה.

כרגע ההתלבטות היא בין הניסאן קשקאי, קיה נירו (שאומנם היא היברידית אבל מוצעת במחיר טוב עם ציון בטיחות טוב) ובנוסף הוא פתוח לכל סוג של גיפון שלא ייתן לו הרגשה כאילו והוא ירד בכמה רמות מהטויוטה פריוס הנוכחית.

אשמח לכל המלצה ואם יש שאלות שלא נתתי עליהן תשובה אשמח לענות ...

פורסם (נערך)

אם אבא שלך לא נרתע מעממיות אזי הספורטאז כמו כפפה ליד. להבנתי, הישיבה בנירו נמוכה יותר והיא פחות גיפון כפי שנכתב במבחן:

בעיה עוד יותר משמעותית היא שתנוחת הנהיגה בנירו רק מעט יותר גבוהה מזו של כל מכונית קומפקטית ממוצעת והיא בוודאי לא גבוהה כמו זו של ספורטאז' למשל, ולכן הוא נכשל גם במבחן תנוחת הנהיגה השולטת. מתוך כתבה של גיל מלמד:

http://www.thecar.co.il/%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A0%D7%99%D7%A8%D7%95-%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%AA%D7%A4%D7%A1-%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%94/

אין ספק שהיתרון הגדול של שני דגמי הקיה הם התמחור ומערכות הבטיחות יוצאות הדופן בהשוואה לרכבים המקבילים בסגמנט זה.

נשאלת השאלה מהם מאפיני הנסועה של אבא שלך? אם רוב הזמן הוא נוסע לבד, בתוך העיר והמרחב האחורי פחות חשוב לו, אז ג'יפון קטן יותר יכול להתאים יותר. בקבוצה זו ניתן למצוא רכבים כמו ניסן ג'וק, אופל מוקה, פיאט 500X, הונדה HRV, רנו קפצור. יש גם את ה i 20 ואת הקרוסאובר של סוזוקי - לדעתי הם נחותות יותר. היתי בודק גם 2008 ו 3008 החדשה שאמורה להגיע.

מכל אלה, לדעתי המוקה תתן את התמורה הגבוהה ביותר. אבל אם לאבא שלך יש סבלנות היתי מחכה למזדה cx3 שאמורה להגיע בקרוב... שצפויה לתת סוג של נוקאאוט לגיפונים הקטנים.

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם

אני מפרט קצת יותר ...

כאמור הרכב הנוכחי שלו הוא טויוטה פריוס - רכב שהוא מאד התלהב ועדיין מתלהב ממנו, כך גם רמת המחיר שהוא קנה אותה היתה מעל 160k

באופן כללי רוב הנסיעות שלו הן בתוך העיר, פעם בחודש נסיעות רחוקות לנכדים וכו..

אבל חשוב לו הגודל של הרכב ודווקא שלא ישדר עממייות אלא יותר חדשנות כמו הפריוס.

בינתיים הוא ראה את הקיה נירו, לא התלהב גם לא מהגודל וגם לא מנוחות נסיעה והאבזור.

אחר כך הלך לראות את הקשקאי, שם הוא כבר יותר התלהב בייחוד מהבדלי הגודל בינה לבין הנירו.

אז כאמור גיפון קטן לא רלוונטי ובנוסף הוא לא מעוניין להמתין יותר מחודשיים לרכב / דגם חדש.

פורסם

אמנם הוא לא רוצה לחכות הרבה אבל נשמע שכדאי שימתין לטויוטה CHR שאמור להגיע בקרוב ולהציע גם יחידה היברידית.

הקשקאי חביב אבל בדגם הבנזין הוא דיי עצל, הגיר הרציף שלו גורם ללא מעט רעש והוא קצת צפוף.

פורסם

מה הקשר בין יונדאי סונטה והעצה שביקש פותח השרשור? זה בסדר גם לא להגיב כשאין לך משהו רלוונטי לומר...

פורסם (נערך)

שיקפוץ לדלק מוטורס ויבחן אחת מהשתיים:

פורד קוגה - אין ספק שהוא יהיה חריג בנוף המוטורי בכבישי ישראל (לטוב ולפחות טוב) או

מאזדה CX5 - הבחירה היותר ברורה ובטוחה.

ואם לא שיסתפק ברכב העממי הנמכר ביותר בסגמנט, וכנראה שבצדק - הספורטאז' - אומנם עממי אבל חדשני מבחינת כל מה שקשור לבטיחות

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם

טוב ... אנחנו מבולבלים ...

היום עשינו יום נסיעות מבחן ...

נסענו על הקשקאי, סובארו XV, מאזדה SX5 , הונדה HRV ואפילו על מאזדה 3 2.0.

קיה נירו לא התלהבנו בגלל הגודל, גם בלי נסיעת מבחן, כך גם הרנו קדג'אר

מסקנות לעת עתה ...

1. אין החלטה סופית חד משמעית.

2. אבא שלי פתאום חושב שאולי עדיף לא לשים 150-160K על ארבע גלגלים, ומכוון יותר ל 130-140.

3. מצד שני ובהמשך לס' 2 לעיל, הוא מתבאס אחרי הפריוס לרדת לרכב קטן.

4 מבחינת תצרוכת דלק - זה לא רלוונטי, כמו שכתבתי... הוא לא נוסע הרבה.

5. יחד עם מחיר מבוקש של 130-140 הוא גם רוצה אבזור דומה לפריוס, עם כל המסכים וכו' שיש שם.

בקיצור... הוא שאל אותי בסוף היום... מה אני ממליץ ...אמרתי לו שאני צריך לחשוב עוד ..

מה אתם אומרים ?

פורסם
סאנגיונג טיבולי ?

אולי הוא יתחבר... תבדוק.

למרות שאני באופן אישי מחזיק את אחיו הגדול ... (רודיוס) לא התרשמתי מהטיבולי...

פורסם

ב-130-140 יש בעיקר קיה ספורטאז' או יונדאי טוסון. את הקדג'אר שמוצע באותה סביבה פסלתם.

הקשקאי מוצע בהנחות דיי גדולות בשנה האחרונה, גם אצל היבואן וגם בערוצי ה-0 ק"מ. אני לא משתגע על הרכב עצמו אבל אם אבא שלך אהב הוא יוכל לקבל עליו עיסקה לא רעה.

מה הוא חשב על ה-XV? לטעמי הוא קצת אובר-פרייסד אבל גם הוא מוצע בד"כ בהנחות כ-0 ק"מ.

סוזוקי קרוסאובר וויטארה אמנם מציעים תאי נוסעים פשוטים יחסית אבל ישאירו עודף מהתקציב.

אני באמת חושב שבמקרה שלו בגלל המעבר מהפריוס שווה להמתין לטויוטה CHR בתנאי שהעיצוב הדיי קיצוני לא מרתיע אותו.

פורסם

אם הוא לא בקטע של להשתולל עם התקציב ורוצה רכב אמין פשוט וזול לתחזוקה שיילך על הסוזוקי ‚ או הקורסאובר או הוויטרה ‚ הם גבוהים אמינים ויחסית זולים .

:fadein:
  • תוכן חדש...