Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פיורנו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת אם יש מישהו שהתנסה עם הפיורנו ויוכל להגיד לי מה דעתו על רכב זה.

אני ממש מתלבט מצד אחד המחיר ממש אטרקטיבי,מצד שני פיאט ואומרים שגם החלקים יקרים,אולי יש יתרונות שאני לא מודע אליהם וגם חסרונות,כמו כן גם הגיר הרובוטי טיפה מרתיע אותי...

תודה מראש אנשים יקרים!

פורסם

יש לי נסיון של שנתיים וחצי ו 100,000 ק"מ על פיורינו טורבו דיזל רובוטית.

הוצאתי אותה חדשה ממרכז המסירות של סמל"ת. היה רכב חברה צמוד אליי.

לחיוב:

1.רכב קטן, באורך של סופר מיני (מבוסס על פונטו), אבל עם מרווח פנים מאוד נדיב. לנוסעים מקדימה יש שפע של מקום, מאחורה- פחות. אפשר להעמיס לא מעט בגלל המבנה הקופסתי, אבל בעיקר עם מושבים אחורים מקובלים. כשהמושבים האחוריים לא מקופלים - הבגז' עצמו לא גדול. אבל גבוה.

ברלינגו \ קנגו הרבה יותר גדולות, אבל גם עולות יותר.

2. צריכת דלק - בנסיעה משולבת עם רגל לא קלה על הגז - הייתי מקבל 16-17 ק"מ לליטר.

3. תנוחת ישיבה גבוהה. יושבים יותר גבוה מברלינגו מהדור הקודם. קל מאוד להכנס לצאת. שדה ראייה מצויין בגלל השמשה הגבוהה.

כאן, בגדול נגמרים הייתרונות.

המנוע 1300 טורבו דיזל סוחב בסדר, לא חזק מדי אבל גם לא נורא. יש גם מנוע 1400 בנזין. אין לי נסיון איתו אבל הבנתי שהוא גם חלש וגם זללן דלק - לא לגעת.

הגיר - רובוטי חד מצמדי - דורש הסתגלות, בעקרון הפעולה שלו לא נעימה, בעיקר בנסיעות עירוניות. בהאצה בתוך פקק\רמזור קרה לי מעט שהתחיל בראשון, עבר לשני, ובלחיצה נמרצת על הגז - ירד לראשון (?!?) מה שגורם לתנודות\מכות ממש לא נעימות. אחרי שמתרגלים לגיר הזה זה פחות נורא אבל עדיין תענוג גדול זה לא.

פוטנציאל לתקלות יקרות לתיקון. משיחה עם אדם שעובד בסמל"ת - יש תקלות והן כואבות לכיס.

המושבים הקדמיים- ממש לא נוחים. קשים, בלי שום תמיכת צד. גם מאחורה המושבים מאוד לא נוחים.

2 כריות אוויר בלבד.

נוחות נסיעה בינונית ומטה. מהנסיון שלי ברלינגו \ פרטנר הרבה יותר נעימה.

הוראות יצרן הם טיפול כל 30,000 ק"מ, מה שנראה לי כמרווח ארוך מדי, אבל מכיוון שרוב הרכבים האלה היו רכבי חברה \ ציי רכב - אף אחד שם לא חשב פעמיים וטיפל כל 30 אלף (וזה במקרה הטוב).

דווקא הטיפולים והחלקים של פיאט לא יקרים.

אם תחליט לחפש אחת - תבדוק ב7 עיניים, חלק גדול מהם זה רכבי עבודה שעוברים חיים לא קלים.

פורסם

שורה תחתונה, ללכת על זה או לא? העניין שבשוק הם נמכרים במחיר יחסית זול לטנדרונים האחרים.

יש לך אולי המלצות לרכב אחר מאותו סגנון או יותר גדול?

פורסם

מה הצרכים שלך?

זה רכב לעבודה? למשפחה?

על מה אתה נוהג היום?

מה התקציב?

המחיר אטרקטיבי, אבל לא במקרה. הפיורינו לא משתווה לברלינגו בשום פרמטר.

מציע לך לשכור אחת כזאת ליום אחד, היו כאלה בחברת השכרה בלו סקיי - קבלתי מהם פעם רכב חלופי. תסע בה ותחליט אם מתאים לך.

פורסם (נערך)

עשיתי עליה סיבוב קצר,אני צריך את זה גם לעבודה וגם למשפחה,התקציב הוא עד 40000 אבל כמובן שעדיף כמה שפחות ואת הפיורנו הצלחתי למצוא ב25 פלוס מינוס. היום אין לי רכב, זה הולך לשמש אותי למכירת בגדים בירידים כזה..

ואני גם חייב שתיהיה אוטומט

עריכה אחרונה על ידי רפא
פורסם

חשבתי על זה -

אם אתה חייב אוטומט וזה התקציב - אין לך יותר מדי ברירות.

רוב הברלינגו \ קנגו \ דובלו הן ידניות, וגם עוברות חיים קשים - בתקציב הזה תוכל לקנות רק אחת שעברה מעל 150-200 אלף ק"מ.

אז זה או פיורינו או שמפחתית סטיישן דוגמת קיה סיד מהדור הקודם.

המחיר של הפיורינו באמת אטרקטיבי.

בכל מקרה חפש אחת שמורה, שטופלה כמו שצריך.

• תוכן חדש...