Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אתה ניסית להראות שיש קשר בין מדד סוציואקונומי להשתייכות פוליטית, אני הסברתי לך למה זה מדד לא מדויק, אבל גם לא קשור להייטק/טייסים/רופאים עליהם דיברתי.

אני לא דיברתי על סוציואקונומי, לכן הוא לא קשור לדיון ולמה שאתה מנסה לסתור כביכול.

דיברת גם על מחקרים. אתה מבין שזה לא מחקר "מדעי" מה שנקרא?

יש הרי חוזק או עוצמה למחקרים. אני מניח שזה נופל בקטגוריה הכי נמוכה, כמו סקר לפני בחירות.

אני לא ניסיתי להראות. הראתי. מעשירון 8 בערך, הליכוד עמוק באופוזיציה. השותפים הטבעיים נמחקים ולא ממש עוברים את אחוז החסימה. זה לא ממד מדויק בשבילך, כי אתה בורח מהנושא. אני הגבתי להכחשה שלך כאילו יש קשר בין דיעות פוליטיות לרמות הכנסה ומקצועות וגם השכלה.

אני לא ככ מבין מה זה "לא מחקר מדעי". יש מחקרים של כלכלנים וסוציולוגים בנושא, כאלו שעברו ביקורת עמיתים. אתה אולי רוצה לטעון שזה לא מדעים מדויקים? אני יודע. אבל אתה שוב מהדהד בלי להתכוון טענות של שמאלנים. באמת, בלי להעליב. כאילו אף פעם אי אפשר להסיק שום מסקנה שהיא "לא נחמדה" למגזר מסוים. אבל אפשר. מה לעשות?

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

עשית חישוב?

גם הקורונה הקריסה עסקים.

ישראל עברה תקופות קשות יותר, לכן גם אם ניקח את התרחיש הכי קיצוני, כנראה שהיא לא תתמוטט.

אתם תעזבו, החרדים ישתלטו על כל הדירות הריקות שלכם בתל אביב, ויפתחו שם מסעדות "עממיות".

כן. עשיתי. 

אני לא כל כך בטוח איך השתלטות של החרדים על הדירות שלנו תעזור לך. אבל סלח לי, זו רמת הכחשת מציאות כבר קרובה ל"נתפלל ודברים יסתדרו". לא דיון שיש לי כוח לנהל. אם אתה חושב שהמדינה לא זקוקה להכסות ממיסים מ-3 העשירונים העליונים, באסה לך. 

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

שכחתי שאתם משלמים מהכיס.

אתה יכול לנסות להיות עוקצני עד מחר. עזיבה של האנשים שאתה מזלזל בהם, כביכול = קריסה של המדינה. מה לעשות? במציאות מדינה צריכה מיסים, אנשים שמייצרים ערך כלכלי, ולא רק מתפללים. עכשיו, לפני שתעלב, אני לא אומר שרק במחנה הרל"ב יש אנשים שמשלמים מיסים ומייצרים ערך. אני אומר שאחוז הרלבים מאלו שמחזיקים את המדינה הזו באוויר הוא ככ גבוה, שהיא תקרוס בלעדיהם. 

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

גם לפני ה-7 באוקטובר איימו שלא יהיה צבא.

וראינו מה קרה.

אולי באמת לא צריך אתכם בצבא?

ככה לפחות נדע מראש שאנחנו משחקים בהרכב חסר.

אתה מבלבל בין שני מצבים שונים. המצב הראשון הוא שאנשים אמרו שיפסיקו להתנדב, אבל חזרו כשפצרה מלחמה.

המצב השני הוא שהם פיזית לא יהיו כאן. 

והרמטכל - נזכיר, מינוי של ביבי שכביכול היה צריך להביא רוח חדשה, סוס דוהר, בלה בלה בלה - מדבר באופן גלוי לחלוטין על קריסה צפויה. בזמן שאתה מתכוון להצביע למפלגה שמאפשרת בגלוי להמוני ישראלים להשתין לך על הראש, כשאתה עושה מילואים. אז את מי אתה מעניש כאן? אותי? לא.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

לקחת קומץ שחושב שהוא מלך וזהו, בנית תיאוריה שלמה.

...

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אולי פשוט כי המנהיגים שלכם גרועים וחסרי כריזמה?

אז תחליט. בניתי תאוריה שלמה? המנהיגים שלנו גרועים וחסרי כרימזה?

ולא, לא לקחתי "קומץ". זו תמצית הביביזם. שרת התעמולה שלכם אפיינה את זה היטב. לפני שהעיפו אותה לפח.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אני אחזור על זה שוב - זה שאתה חושב ככה זה תוצאה של עשורים של שטיפת מח בתקשורת.

לא יודע מה זה "חושב ככה". במשך רוב תקופת שלטונו של ביבי הצבעתי שמאל, אבל העדפתי את ביבי מול חלק מהאלטרנטיבות - בנט ושקד שהיו ימניים מדי, לפיד המטומטם, גנץ, שלא אמר מילה פחות או יותר עד היום.  לפני 3-4 שנים הבנתי שנתניהו, למרות שהוא דתי בערך כמו שאני דתי, חבר סופית למחנה חרדי חרדלי מכל מיני סיבות. ב2023 הבנתי שהליכוד זו לא מפלגה ציונית. מה7.10 זה כבר הפך לתובנה טריוויאלית. 

זו לא התקשורת. זה החיים והמציאות. והאמת שגם כשנתניהו יפרוש, בע"ה, אני לא הייתי רוצה שאף אחד ממי שאני שוקל להצביע לו ישקול לשבת עם הליכוד. זו מפלגה שצריכה להעלם. כי אם היא לא תעלם, אז ישראל תעלם.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בתאריך 14.7.2026 בשעה 10:55, gadik6 כתב:

אז אם לסכם - אם אני בוחר להצביע ליכוד, אני עושה את זה כבחירה מודעת,

לא כי בא לי לעשות דווקא,

לא כי "שטפו" לי את המח,

ולא כי אני מרגיש מקופח או

כי ביבי הוא מלך ישראל.

אני עושה את זה למרות כל החסרונות והבעיות.

האם זאת בהכרח בחירה טובה או חכמה?   לא.

נימוקים משכנעים(לוקי),  שוקל להצביע ליכוד.

זו בהכרח לא בחירה טובה או חכמה ? 

די, התחלת כל כך טוב,  למה לקלקל ?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)
בתאריך 15.7.2026 בשעה 16:41, farkash7 כתב:

היועצת המשפטית היא יותר מאחלה. היא גיבורה.

בתאריך 15.7.2026 בשעה 16:46, farkash7 כתב:

שאתה בכת אתה לא ממש מחובר למציאות.

ואני בכת?   גדול!

אתה מנותק ששטפו לו את המח, יחשוב שהיועצת המשפטית היא "גיבורה".

היא מתנגדת כמעט לכל החלטה של הממשלה, ונזרקת מהמדרגות בבגצ, זה שלא ידוע בדיוק בימניותו, שוב ושוב ושוב, וזה עולה הרבה כסף וזמן למשלם המיסים.

שנית, היא פשוט עובדת גרועה - לא מכנסת ועדות (למשל הועדה למלחמה בפשיעה הערבית), לא מגישה תצהירים לבגצ בזמן, לא מגיעה לועדות, כי היא "רגישה" מדי.

ולבסוף, היא פשוט עבריינית, שמנצלת את כוחה - החל מההתערבות והבחישה בפרשת הפצרית, למרות ניגוד העניינים, דרך הסיכול לרואי כחלון, והסחבת בעניינו (עד שמבקר המדינה בעצמו העיר לה על כך), הכאוס שהיא אפשרה בכבישים ועוד ועוד.

נעזוב את זה שהיא משפטנית בינונית, שלא מובן איך מונתה לתפקיד הזה.

בתאריך 15.7.2026 בשעה 15:56, הצילינדר השישה עשר כתב:

בממשלת השינוי ראש הממשלה לא היה ראש המפלגה הגדולה ביותר, והמדינה לא הגיעה לקיצה. האידאולוגיה ניצחה את האגו. אבל האדם המדובר לא מסוגל לא להיות ראש ממשלה.

האידאולוגיה ניצחה?   אז איך אתה קורא לראש ממשלה עם 6 מנדטים?   זה האמא שלו האגו.

וגם ה"חילוף" שהם עשו באמצע.

אם לא היה "אגו", אז ראש המפלגה הגדולה ביניהם היה נבחר לכל הקדנציה.

בתאריך 15.7.2026 בשעה 17:30, יבגניפ כתב:

אני לא ניסיתי להראות. הראתי. מעשירון 8 בערך, הליכוד עמוק באופוזיציה. השותפים הטבעיים נמחקים ולא ממש עוברים את אחוז החסימה. זה לא ממד מדויק בשבילך, כי אתה בורח מהנושא. אני הגבתי להכחשה שלך כאילו יש קשר בין דיעות פוליטיות לרמות הכנסה ומקצועות וגם השכלה.

אתה שוב מתבלבל. זה לא "עשירון" אלא מדד סוציואקונומי.

אתה יודע מי נמצא ב-10?   סביון, כפר שמריהו, ואולי להבים ועומר.

אתה יודע כמה תושבים יש בארבעתן?   כ-20 אלף בלבד.

אז מזל טוב, "ניצחת" אצל 20 אלף.

אגב, אתה מכיר הרבה רופאים או "הייטקיסטים" בכפר שמריהו?

גם אם נלך לפי שכונות, רק כ-3% מהשכונות הנבדקות הן במדד 10.

באשכול 8 הליכוד לא כל כך רחוקה מיש עתיד, ויודע אלו ערים נמצאות ב-8?   רעננה. עיר לא רעה בכלל.

אז אם לסכם - לא רק שהמדד מוטה, עקב גיל, הן בן דורי וכדומה, אלא הוא גם מוטה מבחינת הגודל של כל אשכול.

אני לא ככ מבין מה זה "לא מחקר מדעי". יש מחקרים של כלכלנים וסוציולוגים בנושא, כאלו שעברו ביקורת עמיתים. אתה אולי רוצה לטעון שזה לא מדעים מדויקים? אני יודע. אבל אתה שוב מהדהד בלי להתכוון טענות של שמאלנים. באמת, בלי להעליב. כאילו אף פעם אי אפשר להסיק שום מסקנה שהיא "לא נחמדה" למגזר מסוים. אבל אפשר. מה לעשות?

אלו מחקרים ברמה הנמוכה ביותר, מבחינת ה"חוזק" שלהם.

לכן, הטענה היא שזה כמו סקרי בחירות - הערכה כללית ולא בהכרח מדויקת.

אתה יכול להסיק איזו מסקנה שאתה רוצה, רק שהיא לא בהכרח תהיה נכונה.

כן. עשיתי. 

לא "עשית", כי זה ברמה של מחקר שלוקח חודשים ארוכים, אז בוא לא תחרטט.

אני אומר שאחוז הרלבים מאלו שמחזיקים את המדינה הזו באוויר הוא ככ גבוה, שהיא תקרוס בלעדיהם. 

אתם לא "מחזיקים" כלום.

אתה יודע כמה עולים לנו כל הגנרלים ומקבלי הפנסיות התקציביות?   כל היאיר גולנים, האהוד ברקים ועוד?

רק יאיר גולן זה איזה 60 אלף פנסיה תקציבית.

שלא לדבר על העומס על בתי החולים שירד (בכל זאת, האשכולות הגבוהים גם מבוגרים יותר), כל מיני בטלנים מההסתדרות, מונופולים ועוד.

לכן, אם אתה באמת רוצה לעשות "חישוב", תחשב גם כמה המדינה תחסוך.

זה ויכוח תיאורטי, אבל שוב, המדינה לא תקרוס מכך שאתם תלכו, גם אם יהיה קשה בהתחלה.

לכל שמאלני יש תחליף.

אתה מבלבל בין שני מצבים שונים. המצב הראשון הוא שאנשים אמרו שיפסיקו להתנדב, אבל חזרו כשפצרה מלחמה.

"חזרו"?

אם ניקח את מקרה חיל האוויר, בו כל אותם סרבנים עצמם טענו שכשירות חיל האוויר נפגעה, אז זה לא משהו שאפשר להחזיר תוך יום, ובהנחה ואכן הייתה פגיעה בכשירות.

ושנית, אם אתה צריך להסתמך על אנשים שאתה לא יכול לסמוך עליהם, אז עדיף בלעדיהם.

כי ברגע שאתה מבין שהם לא פונקציה, אתה נערך ומשנה בהתאם.

והרמטכל - נזכיר, מינוי של ביבי שכביכול היה צריך להביא רוח חדשה, סוס דוהר, בלה בלה בלה - מדבר באופן גלוי לחלוטין על קריסה צפויה. בזמן שאתה מתכוון להצביע למפלגה שמאפשרת בגלוי להמוני ישראלים להשתין לך על הראש, כשאתה עושה מילואים. אז את מי אתה מעניש כאן? אותי? לא.

אתה יודע מה אחוז האנשים שעשו מילואים בתור לוחמים, עד ה-7 באוקטובר?   אחוזים בודדים, אולי 1% מכל האוכלוסיה.

ואתה יודע מי השתין על אותם אנשים?   הצבא.

כבר כתבתי על כך ארוכות עוד לפני ה-7 באוקטובר - הצבא זה מערכת מסואבת, לא יעילה, שמונהגת על ידי פוליטיקה ואנשים בינוניים. לא מובן לאן הולך כל התקציב המנופח.

בדיוק כמו עם משרד החינוך.

אז שהרטמכ"ל לא יחרטט, אחרי שקודמיו סגרו יחידות וצמצמו את הצבא.

...

אז תחליט. בניתי תאוריה שלמה? המנהיגים שלנו גרועים וחסרי כרימזה?

ולא, לא לקחתי "קומץ". זו תמצית הביביזם. שרת התעמולה שלכם אפיינה את זה היטב. 

אתה מדבר על תעמולה?

המנהיגים שלכם מטומטמים לא פחות, אתם פשוט מסרבים לראות את זה.

מירב בן ארי, שהסיסמה שלה למחשב מתפרסמת באיזה ראיון טלוויזיוני, נעמה לזימי, שזועקת נגד אירועים בהפרדה, ואז מגיעה לנאום בארוע לגברים בלבד בחברה המוסלמית, גדי אייזנקוט, שמשווה בין מנסור עבאס ליוסוף חדאד ועוד.

זו לא התקשורת. זה החיים והמציאות. והאמת שגם כשנתניהו יפרוש, בע"ה, אני לא הייתי רוצה שאף אחד ממי שאני שוקל להצביע לו ישקול לשבת עם הליכוד. זו מפלגה שצריכה להעלם. כי אם היא לא תעלם, אז ישראל תעלם.

זה בדיוק התקשורת ושטיפת מח של 30 שנה, אז אני אחזור על כך שוב - כל דבר רע שיש בליכוד אפשר למצוא במפלגות שלכם.

הנה רק עכשיו, דוגמה טרייה - ערביות נכנסות להשתולל בישוב יהודי בצפון, מפחידות ילדים, ואז כשרוצים להעיף אותן, מתפרסם סרטון מגמתי, שמאומץ בשמחה על ידי התקשורת וכל מיני קשקשנים בשמאל. כרגיל, היהודים אשמים וגזענים.

עכשיו תשאל למה אני מאמין שזה אכן קרה?   כי זאת התנהגות טיפוסית של האוכלוסיה המוסלמית - להשתולל, להתסיס, להציק ליאהוד, ואז ללכת לבכות כשעונים להם באותה דרך.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון גרוע 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אני פחות ופחות מבין בכנות מה אתה רוצה להגיד בכלל.

הקשר בין מעמד סוציו אקונומי לדעות פוליטיות מובהק ומוכר. 

הטבלה שאתה בעצמך הבאת של עשירוני הכנסות ודעות פוליטיות מראה שמ8 פלוס הקואליציה שלך נמחקת. ואתה נאחז בליכוד, אבל גם פחות מצביעים לליכוד וגם אין לליכוד עם מי להכים קואליציה.

אז אם לחזור לשאלה הראשונה  -האם רופאים, הייטקיסטים וכו' מזוהים עם מחנה הרל"ב? כן חדמשמעית. האם זה אומר שאין רופאים או מהנדסים ביביסטים? לא אבל זו לא היתה הטענה של אף אחד.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אלו מחקרים ברמה הנמוכה ביותר, מבחינת ה"חוזק" שלהם.

אתה לא קראת אף אחד מהם. אתה לא יודע מי כתב אותם. אתה לא יודע על מה הם מתבססים. אתה לא ידעת שהם קיימים עד לפני כמה ימים, כשסיפרתי לך שהקשר בין דעות פוליטיות לרמת הכנסה או מעמד סוציאו-אקונומי זה נושא שנחקר ברחבי העולם, בקונטקסטים פולייטים שונים, על ידי חוקרים מתחומים שונים. אבל אתה יודע לספר שהם ברמה נמוכה. מדהים.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

לא "עשית", כי זה ברמה של מחקר שלוקח חודשים ארוכים, אז בוא לא תחרטט.

אתה צריך שלושה חודשים כדי לקרוא מסמך של בנק ישראל הכנסת, שמפרט את הכנסות המדינה ממיסים ישירים ועקיפים לפי עשירוני הכנסה, אחכ ללכת לטבלה שאתה עצמך הבאת ולגזור ממנה כמה מצביעי אופוזיציה יש בכל עשירן, ולגזור מזה השארה מינימלית מה יהיה הנזק המיידי להכנסות המדינה אם כולנו נעזוב? אוקיי, מסביר כמה דברים ;)

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

לכל שמאלני יש תחליף.

זה מדהים שאחרי כבר שיקרת שאתה לא מדבר על שמאלנים או לא שמאלנים, אתה שוב חוזר לספר שלכל שמאלני יש תחליף. המהירות שבה הביביזם הרעיל לך את המוח היא מדהימה. הרי לפי הלוגיקה השבורה שלך עצמך, אתה היית שמאלן ב-2022 כשהצבעת ליברמן. 

לכל השאר נדמה לי שכבר התייחסתי. אתה במקום מאוד רע, אם אתה חושב שבריחה של המונים ממי שמחזיק את המדינה הזו באוויר לא תהייה משמעותית ופשוט תסתדרו. שוב, זו לוגיקה שאני לא מופתע לקרוא מתומכי חרדים או ממדמאני בניו יורק. לא ממישהו שמשום מה מגדיר את עצמו כימין.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

חזרו"?

אם ניקח את מקרה חיל האוויר, בו כל אותם סרבנים עצמם טענו שכשירות חיל האוויר נפגעה, אז זה לא משהו שאפשר להחזיר תוך יום, ובהנחה ואכן הייתה פגיעה בכשירות.

אתה מבלבל כל הזמן בין טענות ומתפזר. אבל מילא זה. סבבה. אל תסמוך על אף אחד. רק על ביביסטים. בהצלחה לך לא לקרוס בימי המילואים שאתה עושה. אתה בדרך הנכונה. אני שואל שוב: את מי אתה מחפש לדפוק? אני יודע שאחד ממאפייני הביביזם זה כמו בבדיחה על ההוא שאלוהים אומר לו שהוא יעשה שבילו מה שהוא רוצה, בתנאי שלשכן יעשה פי 2, אז האיש מבקש שאלוהים יוציא לו עין. ובכל זאת.. 

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אתה יודע מה אחוז האנשים שעשו מילואים בתור לוחמים, עד ה-7 באוקטובר?   אחוזים בודדים, אולי 1% מכל האוכלוסיה.

ואתה יודע מי השתין על אותם אנשים?   הצבא.

לא הבנתי מה אתה מנסה לסתור. על מי אתה כועס עכשיו?

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

המנהיגים שלכם מטומטמים לא פחות, אתם פשוט מסרבים לראות את זה.

אבא, ממש תגובה אחת לפני, כתבתי שלפיד הוא מטומטם. זו סתם דוגמא. אתה שוב מבלבל: אנשים מצביעים לאלטרנטיבות לביבי מכל מיני סיבות. אף אחד, ממש ממש ממש אף אחד, לא מדבר על מנהיגי האופוזיציה כמו ששרת התעמולה דיסטל דיברה על ביבי. 

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

זה בדיוק התקשורת ושטיפת מח של 30 שנה, אז אני אחזור על כך שוב - כל דבר רע שיש בליכוד אפשר למצוא במפלגות שלכם.

הנה רק עכשיו, דוגמה טרייה - ערביות נכנסות להשתולל בישוב יהודי בצפון, מפחידות ילדים, ואז כשרוצים להעיף אותן, מתפרסם סרטון מגמתי, שמאומץ בשמחה על ידי התקשורת וכל מיני קשקשנים בשמאל. כרגיל, היהודים אשמים וגזענים.

עכשיו תשאל למה אני מאמין שזה אכן קרה?   כי זאת התנהגות טיפוסית של האוכלוסיה המוסלמית - להשתולל, להתסיס, להציק ליאהוד, ואז ללכת לבכות כשעונים להם באותה דרך.

אז התחלנו בתקשורת. עברנו לליכוד ומפלגות אחרות וסיפרנו שהן גרועות. התקדמנו למוסלמים בצפון. סיימנו באפיון של האוכלוסיה המוסלמית בכלל.

מרתק איך המוח של בני אדם עובד לפעמים.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

ואני בכת?   גדול!

אתה מנותק ששטפו לו את המח, יחשוב שהיועצת המשפטית היא "גיבורה".

היא מתנגדת כמעט לכל החלטה של הממשלה, ונזרקת מהמדרגות בבגצ, זה שלא ידוע בדיוק בימניותו, שוב ושוב ושוב, וזה עולה הרבה כסף וזמן למשלם המיסים.

מתיע לך לבדוק את העובדות. 

כמה החלטות ממשלה עברו בקדנציה ולכמה התנגדה?

כמה התנגדויות שלה התקבלו וכמה נדחו בבגץ?

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

שנית, היא פשוט עובדת גרועה - לא מכנסת ועדות (למשל הועדה למלחמה בפשיעה הערבית), לא מגישה תצהירים לבגצ בזמן, לא מגיעה לועדות, כי היא "רגישה" מדי.

היא לא צריכה להגיע. מישהו מהצוות צריך וגם מגיע 

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

ולבסוף, היא פשוט עבריינית, שמנצלת את כוחה - החל מההתערבות והבחישה בפרשת הפצרית, למרות ניגוד העניינים, דרך הסיכול לרואי כחלון, והסחבת בעניינו (עד שמבקר המדינה בעצמו העיר לה על כך), הכאוס שהיא אפשרה בכבישים ועוד ועוד.

אתם אלה שהדקתם עם מינוי פוליטי אם התערבבה ובחשה ולא מצאתם אפילו פסיק.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

נעזוב את זה שהיא משפטנית בינונית, שלא מובן איך מונתה לתפקיד הזה.

אני מבין שאתה פרופסור למשפט חוקתי שאתה יודע לקבוע מה רמתה המקצועית.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

האידאולוגיה ניצחה?   אז איך אתה קורא לראש ממשלה עם 6 מנדטים?   זה האמא שלו האגו.

הוא לא עם 6 מנדטים אלא עם תמיכה של 61 מנדטים.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אתה יודע מי נמצא ב-10?   סביון, כפר שמריהו, ואולי להבים ועומר.

אתה יודע כמה תושבים יש בארבעתן?   כ-20 אלף בלבד.

אז מזל טוב, "ניצחת" אצל 20 אלף.

אתה מבין בכלל את המושג עשירון?

בכל עשירון יש בדיוק 10% מכלל האוכלוסייה 

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אתם לא "מחזיקים" כלום.

אתה יודע כמה עולים לנו כל הגנרלים ומקבלי הפנסיות התקציביות?   כל היאיר גולנים, האהוד ברקים ועוד?

רק יאיר גולן זה איזה 60 אלף פנסיה תקציבית.

אתה מודע לזה שזה כסף שלא הפרשת להם כל השירות שלהם?

קח את כל התקציביות שלהם שאתה בוכה עליהן, תכפיל ב 250 ותוריד את זה מקופת המדינה. זה בקירוב הכסף שלהם שהיית צריך לשלם ואתה מחזיק אצלך בקופה. 

אחרי שתמחק אותו אתה יכול להפסיק לשלם להם.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

שלא לדבר על העומס על בתי החולים שירד (בכל זאת, האשכולות הגבוהים גם מבוגרים יותר), כל מיני בטלנים מההסתדרות, מונופולים ועוד.

את מוריד גם את כמעט את כל הרופאים והדרג הניהולי. העומס יירד כי אנשים פשוט ימותו.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

"חזרו"?

כשאתה נבנה על מתנדבים אתה חייב לדאוג שהם ירצו להתנדב. 

אם במית עליהם וחירבנת עליהם עד שברחו הכישלון הוא שלך ועל ראשך.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

מירב בן ארי, שהסיסמה שלה למחשב מתפרסמת באיזה ראיון טלוויזיוני, נעמה לזימי, שזועקת נגד אירועים בהפרדה, ואז מגיעה לנאום בארוע לגברים בלבד בחברה המוסלמית, גדי אייזנקוט, שמשווה בין מנסור עבאס ליוסוף חדאד ועוד.

בן ארי סתומה ולא מהיום.

אתה באמת הבאת כדוגמא אישה שנואמת בפני גברים כדוגמא להדרת נשים?

ולמה לא להשוות בין חדאד לעבאס?

שניהם ערבים, שניהם מכירים בישראל כיהודית ושניהם אוצים לחיות פה בשיתוף מלא.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

הכל שאלה של מינון.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

הרי צילמו. איפה הצילום של ההצקות?

ובוא נגיד שהציקו, אתה לא שוטר ולא תליין. תזמין משטרה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

ממדמאני בניו יורק

כהערת אגב, ממדני תותח.

לא אוהב את ישראל, לא פה, לא שם, הבטיח דברים שאני לא מסכים איתם אולי, יאללה.

אבל הבטיח דברים, מנסה לקיים, מתקשר עם התושבים. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

כל כך עצוב, אני מנסה להסביר לך שנתניהו היה יכול, כראש המפלגה הגדולה ביותר בקואליציה, לוותר על מקומו כראש הממשלה כדי להכניס מפלגות אחרות שנמצאות היום באופוזיציה. לדוגמא נתתי את לפיד, שהיה ראש המפלגה הגדולה ביותר בקואליציית השינוי וויתר על מקומו ועל האגו שלו לטובת האידיאולוגיה. שים לב, במקום להתמודד עם הדוגמא, קפצת לבנט. ונתת דוגמא שהם התחלפו באמצע. לא רק שלא השוות תפוחים לתפוחים, קרי ראש המפלגה הגדולה ביותר שמוותר על הבכורה, הכנסת גם את ההחלפה בין שני ראשי סיעות שקבעו ביניהם מנגנון להחלפת תפקידים ואשכרה מילאו אותו, בניגוד לרום הודו נתניהו. מה שנקרא גול עצמי.

אז מה היה לנו:

1. פסילת כל המצביעים של הקואליציה - לא נכון
  2. פסילת הליכוד - לא נכון
  3. רוצים להחליף את נתניהו כראש הליכוד - לא נכון
  4. הביקורת באה מתוך שנאה למחנה הימין - לא נכון
  5. רק ראש הסיעה הגדולה ביותר יהיה ראש ממשלה - לא נכון
  6. אם רק לפיד היה נכנס עם נתניהו, לא היה צורך להיכנע לדרישות החרדים (למרות שנתניהו אמר "ימין על מלא" וציין שהחרדים הם חלק מגוש זה) - לא נכון

אתה משכנע את עצמך ומקשיב רק למה שמתחבר למה שאתה מאמין בו גם ככה, מה שנקרא echo chamber

אני חושש שאין טעם לנסות לנהל איתך דיון, אתה משוכנע לחלוטין בדעתך והמציאות לא יכולה לחדור.

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

כהערת אגב, ממדני תותח.

לא אוהב את ישראל, לא פה, לא שם, הבטיח דברים שאני לא מסכים איתם אולי, יאללה.

אבל הבטיח דברים, מנסה לקיים, מתקשר עם התושבים. 

עזוב את ישראל כרגע. תותח? הבנאדם כרגע מגלגל חובות של העיר מפה ומשם בתקווה שאף אחד לא יעלה על זה בבחירות הבאות. חברים בעלי נכסים בניו יורק כרגע מתכוונים לתת לשכירויות להיגמר ולא לחדש מאשר לזרום עם האידיוט הזה. תותח זה בערך הדבר האחרון שאפשר להגיד עליו, גם אם פתאום יהפוך לחובב ציון.

אני יודע שאתה קומוניסט, אני די מבין מאיפה זה בא, אבל בחיאת דינאכ, זה לא עבד מעולם בשום מקום, כי, כמאמר הקלישאה, באיזשהו שלב מתחיל להיגמר הכסף של אחרים והשיטה לא מתרצת יוזמה וקידמה. קצת בוחן מציאות וידע היסטורי.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 4 דקות, RK כתב:

אני יודע שאתה קומוניסט, אני די מבין מאיפה זה בא

מת עליך, גם ידעתי שתקפוץ ותקפוץ עם זה.

יותר מזה, אהבתי שרשמתי שאני לא מסכים עם חלק מהדברים שלו ואני עדיין קומוניסט.

וזה כמובן מתעלם ממה שרשמתי, אתם בעד דמוקרטיה לא? הנה, בחרו בו בשביל מה שהוא אמר שהוא יעשה, והנה הוא עושה. אני יודע, התרגלנו שאין קשר, אבל מסתבר שיש אנשים שגם מבטיחים וגם עושים.

חברים שלך מעדיפים? שיהיה להם בהצלחה, לי לא אכפת מזה יותר מדי, גם עם רנט קונטרול יש העלאות מחירים, לא יודע מה המצב של חברים שלך ולמה הם מעדיפים לשלם מס על בתים ריקים, והאמת שלא כול כך מעניין אותי...

בכלליות לא אכפת לי מה יקרה לניו יורק או לארהב.

לפני 6 דקות, RK כתב:

אבל בחיאת דינאכ

בחיאת דינאכ, גם השיטה של קפיטליזם קיצוני לא עובדת, יותר מזה, השיטות מתפרקות לנו מול העיניים, אבל מסיבה מסויימת אם אתה מצביע על משהו שהוא 'נגד' העשירים, אתה קומוניסט. וזה קצת עצוב וקצת מייאש. 

במיוחד אתה אוהב לרוץ ולהדביר תווית של קומוניסט ו eat the rich, כי זה הרידוד שנוח לך. (גם לעוד חבר קירח שיש לנו במשותף).

אני לא כול כך מבין את הריצה שלכם להגן על מערכת שהיא flawed ישר בצורה עיוורת, כאילו אתם כפסע מלהיות האדונים, אבל בסדר, הוא גם לא פה, וגם יצאה לי פסקה טיפה יותר מדי אד הומינום. אני בטוח שתסלח לי.

אבל, כשורה תחתונה, הבטיח לפני בחירות שיעשה דברים, נבחר, עשה. ועוד מתקשר עם האזרח שבחר בו. עושה את עבודתו.

לעומת זאת מר ביטחון הבטיח להביא ביטחון, לא עמד באף הבטחה, הבטיח שיוציא עידכונים יומיים בזמן המלחמה עם איראן, לא עשה, בסיבוב השני גם לא עשה. אני יודע שאין לך אהבה אליו, ועדיין.

- By lifting money bags

פורסם

כל מערכת היא flawed, זאת פשוט עובדת הכי טוב מכל השאר. אין מערכת מושלמת, כי אנשים לא מושלמים. אבל כשיש לנו דוגמא נהדרת למה המערכת שאתה בעדה לא עובדת (כי אשכרה גדלנו בה), נשגב מבינתי איך אפשר להצדיק אותה.

לגבי eat the rich - זה לא זה? אתה הרי שורה לפני זה מדבר על נגד העשירים, גם אם טרחת לשים את זה במרכאות :) אז כן, זה בדיוק זה.

והוא אכן עומד בהבטחות הבחירות שלו, שלחלוטין מוכיחות שקמפיין היח"ץ הקטארי בקולג'ים עובד, לפחות על השכבה שהצביעה בבחירות הנוכחיות. מכיוון שאני לא אזרח ארה"ב ולא רואה את עצמי הופך לאחד, זה פחות מזיז לי, ואני סופג את הגברת ההוצאות על הפופקורן בשמחה, שאני די בטוח שתהפוך לשמחה לאיד.

• אהבתי 2

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 12 דקות, RK כתב:

אבל כשיש לנו דוגמא נהדרת למה המערכת שאתה בעדה לא עובדת (כי אשכרה גדלנו בה), נשגב מבינתי איך אפשר להצדיק אותה.

אבל הרצון שלי לקומוניזם זאת הקצנה שלך, בדיוק כמו שלעלות מיסוי בx אחוזים לעשירים לא אומר eat the rich. 

אגב בנושא הספציפי הזה אני באמת לא מבין למה אתם כול כך נגד ברמה הכללית. אולי תוכל להסביר לי למה לנסות לגרום לעשירים לשלם יותר מיסים זה כול כך נורא.

למה רוב המיסוי צריך להתרכז אך ורק בקבוצה שאני שייך אליה (כי עניים ממני לא משלמים או בכלליות במאזן שלילי כי הטבות וסובסידיות) ועשירים ממני לא משלמים כי - אם אני לא טועה זה מושג שאתה אוהב - "תיכנון מס"

ובסופו של דבר, הדעה שלי בנושא כנראה ימנית אך לא ליברטריאנית, אתה לא תקבל אותה כי בעינייך אני קומוניסט... וזה בסדר, אני מקבל את זה.

האמת אני לא חושב שזה קשור לקטארים, אלא למצב הכלכלי ואיך אנשים רואים את עתידם, במיוחד בארהב. זה גם לא רק בארהב ואני חושב שבהרבה מקומות מרגישים את הפאלטות של המערכת.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

אגב בנושא הספציפי הזה אני באמת לא מבין למה אתם כול כך נגד ברמה הכללית. אולי תוכל להסביר לי למה לנסות לגרום לעשירים לשלם יותר מיסים זה כול כך נורא.

למה רוב המיסוי צריך להתרכז אך ורק בקבוצה שאני שייך אליה (כי עניים ממני לא משלמים או בכלליות במאזן שלילי כי הטבות וסובסידיות) ועשירים ממני לא משלמים כי - אם אני לא טועה זה מושג שאתה אוהב - "תיכנון מס"

כי אם נוציא מכלל חישוב את מקלטי המס למיניהם, עשירים ממילא משלמים את שיעורי המס הגבוהים ביותר, גם עם תכנוני מס מורכבים. הם בטח ובטח לא משלמים פחות מאיתנו. 

ובעיקר כי בסופו של דבר יזמים ובעלי עסקים הם אלה שמעסיקים את הרוב, בין אם כשכירים ובין אם כנותני שירות, ואם תגיע למיסוי יתר, הם פשוט יעבירו פעילות למקום שבו ימסו אותם פחות, ומה שיקרה אז זה שהמדרגה של מיסוי היתר תרד ותגיע, שוב, אלינו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 9 דקות, RK כתב:

עשירים ממילא משלמים את שיעורי המס הגבוהים ביותר, גם עם תכנוני מס מורכבים

פה אנחנו לא מסכימים.

אני גם לא מחשיב אותך עשיר.

לפני 12 דקות, RK כתב:

הם פשוט יעבירו פעילות למקום שבו ימסו אותם פחות

שמעתי את הטיעון הזה, זה גם ככה זה מה שכול החברות עושות אז לא ברור לי מה האיום.

אם כבר אנחנו בפורום רכב וארהב, יש טריק של לרשום את הרכב במונטנה (אאלט) ולהשתמש בו בסטייט אחר, ככה מדלגים על תשלום המיסים ועמידה במבחני רישוי. זה נעשה כבר עכשיו. אנשים מאוד עשירים (כי לא עושים את זה לקורולה ולא עושים את זה לרכב היחיד שלהם) משתמשים בכול התשתית לרכב שלהם מבלי לשלם על זה. כבר היום. אבל רומן עם הברז שלו, אם הוא היה בארהב, כנראה היה משלם את המס.

להצביע על זה ולהגיד שזה ממש לא בסדר, זה לא איט דה ריץ. ואיכשהו הם לא בוחרים לחיות במונטנה...

באותה המידה אני רואה את הסיפור של צ'יציברקין בלונדון (לא סובל אותו בכלליות אבל נתקלתי לא מזמן בטיעון הזה אצלו). מתלונן על זה ששייחים לא מגיעים יותר ללונדון כי אם הם מעל כמות ימים מסויימת הם ממוסים, והם לא רוצים לשלם מיסים, אבל כן להיות בעיר ולהשתמש בשירותיה. זה גם לא סבבה לטעמי, וזה גם לא איט דה ריץ'.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 28 דקות, David32 כתב:

אתה מבלבל בין אחוזים לבין תכלס כסף. באחוזים יתכן שהם משלמים פחות בזכות תכנוני מס שונים אך מבחינת סכום כסף הם עדיין משלימים הרבה יותר (במצטבר). לצד זה אתה צריך לזכור שעיקר התכנון הוא פחות על מס אישי ויותר על מיסוי חברות. 

• תוכן חדש...