Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

סיפור קצת מורכב, ומאסתי מלחטט באינטרנט ולדבר לחינם עם עורכי דין שכל אחד טוען משהו אחר,

אז אנסה לתאר פה את הסיפור המלא ואולי מישהו עבר כבר סיפורים כאלו דומים ויוכל להכווין\לייעץ.

סבא וסבתא שלי התגרשו עוד בחו"ל לפני בערך 30 שנה, הסבא נשאר בחו"ל וסבתא שלי אמא אבא ואני הגענו לארץ לפני 25 שנה. לפני 18 שנים הסבא הצטרף אלינו ארצה והיה גר אצלינו תקופה, עד שלקח משכנתא וקנה דירה בעיר שלנו.

זמן קצר לאחר מכן הכיר מישהי, צעירה ממנו בכ10 שנים והתחיל לצאת איתה, עם הזמן הבנו אנחנו המשפחה שיש לה מטרה כלשהי, כלכלית או מה שזה לא יהיה אבל לא רצינו לפתוח חזית אז שתקנו, משם לאט לאט היא התחילה לגרום למשפחות להסתכסך בשלבים איטיים וסובלניים, התחילה לגור איתו ואחרי שהבנו שיש לה מטרה כלכלית או לפחות חשדנו ככה הזהרנו את סבא שלי, בשיחות איתו הבנו שכבר אין עם מי לדבר והיא הצליחה לזכות באמון שלו אז בגלל חשדות שהוא יעביר את הדירה אליה במותו, ביקשנו מסבא שלי שילך לבנק ויבטל את החתימת ערבות של אבא שלי על המשכנתא שלו, כי לא היינו מוכנים שהחוב של הדירה יעבור אלינו בבוא היום והיא תהנה מהדירה, רק שיעזבו אותנו בשקט.

אחרי שהחברה של הסבא שמעה את זה היא הבינה "שעלינו עליה" וסכסכה בנינו עוד יותר, משם כבר לא היינו בקשר עם סבא כ-5 שנים עד כמה שאמא שלי ניסתה (סבא מצד האמא) בכל זאת לגשר על הפערים ולנסות להשלים.

היא גרמה לסבא שלי בכל דרך אפשרית לא לבטל את החתימה של אבא שלי בבנק עד כמה שלא נלחמנו, בסופו של דבר היא התקשרה ואמרה שהלכה לבנק וביטלה את החתימה, לא הבנו כל כך איך זה אפשרי בלי אישור של אבא שלי אבל הוא בכל זאת הלך לבנק לבדוק והכל נשאר כמו שהיה - בקיצור היא שיקרה.

רק שתבינו איך היא גרמה לסכסוכים, היא סיפרה לסבא שלי שאבא שלי עמד עם כמה חברים באיזה מקום בעיר וכשראה אותה מרחוק אמא לכולם "הנה ז*נה", כמובן שסבא שלי התקשר לאמא שלי וזה גרם לסכסוך גדול יותר ופה נותק הקשר לגמרי.

לחברה של הסבא יש בן שהיה גר כל התקופה הזאת בחו"ל, הבחור עבר תאונת דרכים מאוד קשה שם ועבר ניתוחים בראש ובסופו של דבר הוגדר כ-100% נכה, לפני 4 שנים הביאה אותו ארצה לחיות בארץ צמוד אליה וביקשה מסבא שלי שיחייה איתם בדירה שלו, סבא שלי סירב בתוקף ובסופו של דבר איכשהו היא קיבלה דירת 3 חדרים מעמיגור בעיר אחרת בעקבות נכותו של הילד ולקחה את סבא שלי לגור ביחד איתם באותה הדירה. פה כבר איכשהו הבנו שכנראה רצתה את הדירה של הסבא בשביל הילד.

עם חלוף השנים, בריאותו של סבא שלי הדרדרה בגלל מחלות והוא הגיע לאשפוז, הפעם הראשונה הייתה לפני כחצי שנה, משם אמא שלי יצרה קשר עם סבא שלי ואיכשהו הקשר חזר, מדי פעם טלפונים ולא יותר מזה. כשהיה מתאשפז היינו הולכים כל המשפחה לבקר אותו, גילו אצלו בחודשים האחרונים סרטן ליד הקיבה, סרטן שלפוחית השתן ובחודש האחרון הכליות הפסיקו לעבוד והוא הצטרך לעבור דיאליזות.

הוא התקשר יום בהיר אחד לאמא שלי ואמר לה שביחד עם התייעצות עם חברתו הוא החליט שהוא לא יעבור כימוטרפיה למרות שהבית חולים המליץ ויפסיק לעשות דיאליזה, אמא שלי התחילה לבכות והסבירה לו שאם יפסיק לעשות ישאר לו בערך חודש לחיות, אי אפשר בלי זה. סבא שלי חלש אופי מאוד, חולה סוכרת ואין לו כוחות נפשיים להתמודד עם זה, במקום לקבל מחברה שלו תמריץ ללכת לטיפולים היא איכשהו הצליחה לשכנע אותו שלא צריך, כל התחנונים של אמא שלי לא עזרו בכלום.

בשבועיים האחרונים המצב שלו התדרדר מאוד, בשבוע האחרון הוא ירד 50 קילו, הפסיק לאכול לשתות ולתקשר והבנו שהסוף מגיע, אתמול זה קרה בשעות הבוקר ומשם ההתנהלות של חברה שלו כמעט גרמה להתקף לב לאמא שלי.

היא מנסה בכל דרך אפשרית להצטייר כאישתו, היא סיכסכה בנינו וגרמה לזה שנפסיק להיות בקשר איתו, בשבוע האחרון שהיה בבית חולים היא הייתה צמודה אליו מאוד הרבה, כשאמא שלי הייתה מגיעה היא הייתה משגעת אותה עד כדי התקף לב ואמא שלי הייתה הולכת וחוזרת יום למחרת, החברה ישנה שם כל השבוע כמעט.

היא אמרה לכולם שם שהיא אישתו, ושהילד שלה הוא הנכד, כאשר נפטר אתמול והקפיצו אותנו לבית החולים, עד שהגענו היא הספיקה כבר להוציא תעודת פטירה, להוציא רישון קבורה, לפקסס את זה להסתדרות הדתית ולקבוע הלוויה בשעה לא הגיונית. כמובן שכשהגעתי לשם התחלתי לטפל בכל העיניינים והסברתי להם שאני הנכד והבת שלו זאת האמא שלי, זאת שאיתו היא זוגתו ולא יותר. עיצבן אותי שבלי לבדוק את הדברים הבית חולים פשוט נתן לה את כל הטפסים.

במועד ההלוויה היא לא נתנה לאף אחד מנוח, אחרי שהרב סיים לקרוא קדיש ובא לחתוך לאמא שלי את הכיסוי ראש לאות אבל, היא רצה אל הרב שיחתוך לה גם, כשקראו לאמא שלי בבית הקברות לזהות את הגופה היא רצה לפנים ביחד איתה, על הזר פרחים שהיא הזמינה היא רשמה שהיא אישתו.

בכל מקרה, אני יכול להמשיך עם הדוגמאות עד מחר, אז מה הבעיה שלנו? אנחנו לא מעוניינים שהיא תקבל את רכושו, זה יתן לה "להצליח" במה שרצתה, אני לא רוצים בפועל כלום מסבא שלי, אבל ממש לא רוצים שזה יגיע אליה אז החלטנו להילחם, אבל אנחנו לא יודעים איך. הם גרו ביחד סה"כ 14 שנים, סבא שלי כידוע לנו לא רשם צוואה, הוא רצה לרשום שאחי הקטן יקבל את הדירה שלו אבל חברתו תיהיה זכאית לגור שם עד שתמות אבל הוא לא הספיק לעשות את זה. אנחנו ממש לא יודעים איך להתנהל מפה, מעבר לזה שבכל חור אפשרי היא הצטיירה בתור אישתו גם ידוע לי שהם ידועים בציבור, חושש שהם עשו תעודת זוגיות שלמיטב הבנתי מקנה לה המון זכויות, אבל לא יודע. אמא שלי זאת הבת היחידה שלו, אין לו אחים\אחיות משפחה עם קרבת דם אנחנו אנחנו יודעים שהחברה תילחם לא פחות. יש לנו כרגע מפתח לדירה של הסבא וחשבנו ללכת להחליף צילנדר אבל אנחנו מפחדים שיהיו לזה השלכות.

בכל מקרה, מצטער מאוד על החפירה, אנחנו אובדי עיצות וכל עזרה תבוא בברכה.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
  • תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, משתתף בצערך.

לא ברור לאילו עצות אתה מצפה בפורום שלא תקבל אצל עורך דין מומחה בתחום.

על פניו, לעניות דעתי הבלתי מקצועית, יהיה קשה לומר שלא מגיע כלום לבת זוגו וידועתו בציבור מזה 14 שנה.

לפי החוק ובאופן כללי מאוד, בהנחה ואין הסכם ממון, חצי מכל הרכוש של סבך שייך לה על פי הלכת השיתוף, ואם אין צוואה היא יורשת עוד חצי מחלקו של סבך, והחצי הנותר עובר לילדים - כלומר לאמך.

שלא תדעו עוד צער.

פורסם

משתתף בצערך.

אני לא מומחה אבל אני חושש שלצערי איחרתם את המועד

ידעתם משך 14 שנה שזה מה שהולך להיות ולא הצלחתם לעשות כלום בחייו (אפילו להיות בקשר לא הצלחתם), ועכשיו במותו אתם חושבים שתצליחו ?

אני במקומכם הייתי מרגיש אותו הדבר לגמרי, וכמובן שהייתי נלחם. אבל כשאני מסתכל מהצד חבל על המאמץ שלכם

ויותר חבל על הבריאות של אמא שלך שהמלחמה הזאת תגרום לה לא מעט לחצים, עצבים ועוגמת נפש - מה שבאופן ישיר משפיע על הבריאות, ולדעתי לא שווה את זה.

עזוב כרגע איך היא מציגה את עצמה, אם הוא לא הכין צוואה אז 50% הולך לאישה (לא יודע איך זה עובד בידועים בציבור) ו50% מתחלק בין הילדים (אמא שלך)

ואם הוא כן הכין צוואה אין לכם ממש קייס (גם בהתחשב בכך שלא הייתם איתו בקשר 14 שנה ומן הסתם היא הייתה המטפלת העיקרית)

פורסם (נערך)

קודם כל תודה.

הם אומנם ביחד 14 בערך שנה אבל לא ידועים בציבור כל התקופה הזאת, הם באיזשהו שלב קיבלו קנס על זה שהם גרים ביחד ללא אישור או משהו כזה ומשם הם הלכו להכריז על ידועים בציבור, אני לא יודע בדיוק כמה זמן עבר מאז ההכרזה, אולי 11 שנה ואולי 8.

phpclub - אני איתך ב100% אמרתי את זה לאמא שלי והסברתי לה שהבריאות שלה שלא שווה את זה, היא בהתחלה הסכימה איתי ואחרי מחשבות החליטה שלא מוכנה לוותר לה.

מעבר לזה שאנחנו לא בקשר לגמרי 4-5 שנים, לפני זה היה קשר משפחתי תקין שכלל ארוחות חג מפגשים וכל מה שצריך.

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
פורסם

עורך דין ומשם למשפט. הייתי מרכז את הכוח במציאת עורך דין טוב מהמלצה של מישהו שאתה סומך עליו.

מורכבות הסיפור כבר מזמן עברה את הגבול של עצה טובה בפורום.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
קודם כל תודה.

הם אומנם ביחד 14 בערך שנה אבל לא ידועים בציבור כל התקופה הזאת, הם באיזשהו שלב קיבלו קנס על זה שהם גרים ביחד ללא אישור או משהו כזה ומשם הם הלכו להכריז על ידועים בציבור, אני לא יודע בדיוק כמה זמן עבר מאז ההכרזה, אולי 11 שנה ואולי 8.

phpclub - אני איתך ב100% אמרתי את זה לאמא שלי והסברתי לה שהבריאות שלה שלא שווה את זה, היא בהתחלה הסכימה איתי ואחרי מחשבות החליטה שלא מוכנה לוותר לה.

מעבר לזה שאנחנו לא בקשר לגמרי 4-5 שנים, לפני זה היה קשר משפחתי תקין שכלל ארוחות חג מפגשים וכל מה שצריך.

ידועים בציבור זה לא בהכרח עניין של הכרזה. בכל מקרה, עדיין מדובר בהמון המון זמן.

@Alon_A

רק שלא ימצאו את עצמם משלמים בסוף המון לעורך דין ויוצאים קרחים כאשר מראש הסיכוי עלול להיות נמוך מאוד.

פורסם

לפי מילותיו של אחד העורכי דין ששוחחתי איתו, הידועים בציבור בדרך כלל צריך להיות טופס שחתום ע"י עורך דין ו2 הגורמים המבקשים. ואת זה היא עשתה לפני לא יותר מ10 שנים

פורסם

זה יכול להוות ראיה לכך שהם ידועים בציבור, לא תנאי לכך שהם יהיו ידועים בציבור.

ועדיין, אפילו זה לא היה כך, 10 שנים הם זמן רב מאוד.

פורסם

שלא תדעו עוד צער.

מה אתם מנסים לקבל? חצי דירה? את כל הדירה?

לעניות דעתי, בין אם חתמו ובין אם לא. קבועי הזמן פה לטובתה.

חפשו צוואה, ואם אין כזו, נסו להגיע לפשרה.

משכנתא זה קל

פורסם

+1

בתור אחד ששני ההורים שלו היו קרובים לגמור את הקריירה (סיבות רפואיות), תסביר לה שזה פשוט לא שווה את זה

גם אם תצליחו לקבל אחוזים מהדירה, אתם באמת רוצים להמשיך להיות איתה בקשר ?

פורסם (נערך)

האם אתם יודעים האם יש לסבא רכוש נוסף או כסף בחשבון הבנק או חסכונות ? אם קיים סכום כסף גדול רצוי לבדוק האם לבת זוג יש ייפוי כוח או שותפות בחשבון ואז לנסות למנוע מצב שהיא תרוקן את חשבון הבנק בימים הקרובים לפני שהבנק יקבל הודעה על פטירתו של סבא.

כמובן התהליך לא פשוט ורצוי לברר את הנושא מול הגורמים המטפלים בנושאים מסוג זה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

יש כאן כל כך הרבה משתנים, חלקם לטובתכם, חלקם לרעתכם.

גם יש חוסר גדול במידע,

על הסבא , איך התקיים, איך התקיימה זו שחיה עימו, האם יש לו פנסיה ממקום עבודה?

עצם העובדה שלא התגוררו בשנים האחרונות בדירה של הסבא ( האם היא הושכרה או עמדה ריקה? ) מי שילם את המשכנתא? עשויה לשחק לטובתכם.

אבל כאמור

ממליץ ללכת לעו"ד טוב, שמתמחה בדיני משפחה!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הקנס היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה כשמישהי מצהירה לביטוח לאומי שהיא אם חד הורית ואז מתגלה שהיא גרה עם גבר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לא כל מה שפות"ש כותב הם עובדות

חלק מזה, זה מה הם מבינים שהיה, אם היה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...