Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה, החכמתי.

אם כי חייב לציין שבהנתן סעיף (ב), לא ברור לי מה הטעם בציווי כזה. מעבר להבעת רצון המצווה (שאותו הוא יכול להביע מבלי לצוות ממש את הרכוש), אין שום מנגנון הגנה חוקי שיוודא שהשני יקבל את מה שמגיע לו, כי הרי הראשון יכול לעשות במה שקיבל כבתוך שלו. לדוגמא במקרה של פות״ש, למכור את הדירה ואפילו לתת את הכסף או להוריש אותו לאחר. ברגע ש״המרת״ את הירושה במשהו אחר השני כבר לא יקבל אותה. או שפספסתי משהו?

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החוק מדבר על מה ששייר הראשון.

כלומר אם מכרה את הדירה והכסף בחשבון בנק X הרי כל מה שבחשבון הבנק הזה יורש השני

כמובן שקשה לעקוב אחרי זה בפועל.

הרציונאל בסעיף שהיורש הראשון לא צריך לעשות חשבון לשני, או שהשני לא יכול להגביל את הראשון מה לעשות במה שירש

אבל אם מדובר למשל בבן של המוריש ובנכדו של המוריש ילדו של היורש הראשון, אז סביר שהיורש הראשון לא יחרע את מה שירש

לא בהכרח נכון במקרה של פות"ש.

כל זאת בכפוף למה שנכתב בצוואה במדוייק

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מבין את הכוונה, רק אומר שפרקטית החוק הזה אומר משהו אבל אין שום מנגנון שמאפשר לוודא שהחוק יתקיים. טוב, הניסוח שלי מסורבל מאוד אבל נראה לי שברור למה אני מתכוון. החוק הזה אינהרנטית בלתי ניתן לאכיפה מלאה.

אני לא בטוח למשל בדוגמא שלך שהכסף שישאר ממכירת הדירה יעבור ליורש השני, כי איך תוכיח שמדובר באותו הכסף? שלא לדבר על כך שאתה יכול פשוט לתת אותו מתנה למישהו אחר ואז הוא מוגן לגמרי.

בקיצור, הסעיף הזה די מופרך בעיני.

פורסם (נערך)

הכל מופרך ולא מובן.

העורך דין מרוקאי לא דובר רוסית, המוריש אינו דובר כלל עברית רק רוסית, לפי הבנתנו המתרגם היה אח של זוגתו של סבי. בצוואה מופיע עוד שם של אישה מסויימת, בבירור קצר היא גם אינה דוברת רוסית, מי תרגם את הצוואה לעורך דין?

האם אמא שלי אינה זכאית באופן חוקי לדעת מה רשום בצוואה? אפילו שהבן הקטין שלה רשום שם? או בכלל כי היא הבת שלו? העורך דין שלה בשאלה הזאת המתין 2 שניות ורק אז ענה שלא מחובתה לדעת. ואם הצוואה שקיבלנו מעורך הדין של זוגתו, מאז נעשה עוד צוואה אחרת (סתם לדוגמא), איך נוכל לדעת מה באמת נשלח לרשם הירושות? משהו פה לא מסתדר לי מבחינה הגיונות.. (איני עורך דין והעורך דין שהלכתי אליו פחות עדיף מהעצות שלכם לצערי.. אז סתם תהיות...)

מחרתיים אעלה צילום של הצוואה.

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
פורסם

תשמע, ככל שאנחנו שומעים ממך יותר פרטים כך ברור יותר (לי אישית) שאתה חייב עזרה של עו״ד טוב.

הדבר הראשון שאתה צריך לעשות כרגע - ודחוף - זה למצוא עו״ד שאתה יכול לסמוך עליו (כזה שעושה עליך רושם טוב מבחינה מקצועית). אם תרשום מאיזה איזור אתה (אולי כבר רשמת ופספסתי?) - דווקא בזה יש סיכוי שיוכלו לעזור לך כאן ולתת לך המלצה.

פורסם

מכל ההסברים הלא ברורים הבנתי.

כי יש לה זכות למכור את הדירה, ולעשות בכסף כרצונה.

כולל לבזבז את הכסף, לקנות בכסף דירה אחרת בדרך זו או אחרת וגם על-שם אדם אחר.

אם אלה הוראות הצוואה הן נראות די תמוהות - כדאי דחוף לפנות לייעוץ משפטי.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

דרכי פעולה

למצוא עו"ד מקצועי ולבוא אליו עם הצוואה שהוגשה לאישור.

ללכת לרשם הירושות ולבקש העתק מהצוואה שהוגשה לו לאישור

לפי העתק של הצוואה הזו להחליט כיצד לפעול

לפי מה שאתה כותב , יש מקום לבקש ביטולה של הצוואה.

איך אתה מוכיח שסבך ידע רק רוסית? ולא ידע מילה אחת בעברית?

מסעיף 22 לחוק

(ג) נכתבה הצוואה בלשון שהמצווה אינו שומע, תיקרא בפניו בתרגום ללשון שהוא שומע, והמתרגם יאשר זאת על פני הצוואה.

(ד) במקום קריאת הצוואה או תרגומה בפני המצווה יכולה לבוא קריאתה או קריאת תרגומה על ידי המצווה עצמו.

בהנחה שהצוואה תבוטל היורשים יהיו על פי דין, ואז הגברת תצטרך לבסס את טיעוניה כידועה בציבור שלו, תצליח תקבל מחצית מתוקף השותפות ביניהם, ואח"כ יתחלקו לפי מה שכתבתי באחת מן ההודעות הקודמות ( כולל אותו צאצא מאשה אחרת ברוסיה ).

אם אכן הדירה שווה 500,000 ש"ח חלקה של אימך כ 80,000 ש"ח במקרה הרע. במקרה הטוב כ 250,000 ש"ח ( אם ייקבעו שהגברת לא יורשת כלום ).

כמובן יכול להיות שיחול גם הסעיף הזה ( החלק המואדם )ואז אחיך הקטן יורש את הדירה לבדו

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]יורש פסול ויורש שהסתלק

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

50. זוכה על פי צוואה שנמצא פסול לרשת או שהסתלק מן המגיע לו, שלא לטובת בן-זוגו, ילדו או אחיו של המוריש, ולא קבע המצווה אדם אחר שיזכה במקומו, הוראת הצוואה לטובתו מתבטלת.

האם יש נכסים אחרים כמו כספים בחשבון הבנק?

אייל / מלכישוע

הוראות צוואה של יורש אחר יורש הגיוניות , הסברתי אותן כבר בהודעה קודמת.

במקרה של פות"ש כנראה שהתוצאה תהיה לא לטובת אחיו הקטן של פות"ש, למרות שניתן לעשות עקיבה אחר כספי תמורת הדירה שירשה הגברת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לסיכום הדברים, רק מעדכן..

אחרי לקיחת עו"ד, בדיקות וטרטורים נאמר לנו בפה אחד שהצוואה לא חוקית בעליל, יש המון פרצות ואף אחד מהם לא מבין איך הנוטריון שרשם את הצוואה עדיין נוטריון.

בכל מקרה, הגשנו תביעה לשינוי סעיף אחד בצוואה, שהוא הסעיף הכי קריטי עבורינו, לאחר תקופה שמענו שהעו"ד שלה אמר לה שאין לה הרבה מה לברוח כי הצוואה באמת רשומה מהת*ת והגענו להסכם פשרה שכרגע בתהליך חתימות, היא מוותרת על הדירה ועל כל זכויות הדירה בתמורה לסכום של 6K שאותו בחצי שנה הזאת היא שילמה משכנתא. לאחר חתימת המסמכים הסכום ישולם לה, המשכנתא תעבור אל ההורים שלי והדירה תירשם עלינו.

תודה רבה רבה לכל העוזרים!

פורסם

סוף טוב הכל טוב

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שמח בשמחתכם ובעיקר שלא נכנסתם למערכה משפטית שמכלה את הנפש ואת הכיס

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, תודה רבה לך על הכל.

לא מובן מאליו כל הרצון שלך לתת מענה שלוקח לך זמן, בחיפושים אחר חוקים משפטיים ולפעמים אולי אפילו לוקח לך קצת מהעצבים.

השם שלך נזכר לטובה מדי פעם בארוחות המשפחתיות.

• תוכן חדש...