Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להבנתי, ועל פי ההשפעה שהייתה לה עליו

אם היה עושה צוואה, היה מוריש לה הכל, והייתם צריכים להילחם על כי עשה זאת בהשפעה לא הוגנת שלה.

ללא צוואה אמך יורשת, חלק מן הרכוש.

בהנחה שכספים שלה נכנסו לחשבון של הסבא , ומשם שולמה המשכנתא, שהיא ערבה כעת במקום אביך להלוואת המשכנתא, ושהיא תצליח להוכיח כי הידועה בציבור שלו, סיכוייה טובים לזכות ב 3/4 מהדירה ושאר הרכוש המשותף.

לכו לבנק בו התנהל חשבונו, ויידעו אותם על פטירתו, כך יוקפא החשבון והכספים שבו, עד שיינתן צו ירושה.

הפסיקה היום כבר לא נותנת חשיבות רבה לחשבון בנק משותף כהוכחה נדרשת לקיום חיים משותפים ולהכרה כידועה בציבור, אבל...

זה סממן נוסף לרצונו של הסבא, שאינו משפטן, להפרדה רכושית כלשהי, כפי שלא הסכים למגורי הילד הנכה בדירתו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תודה לך ישה.

מצד אחד אנו חושבים שמעולם לא העלתה את הנושא של הצוואה מול סבי, מהסיבה שידעה שיגיב בשליליות ויגיד לה שעוד לא הלכתי ואת כבר רודפת אחרי הרכוש שלי. לכן אם עשה צוואה הוא עשה את זה מיוזמתו, מצד שני הוא אמר לנו בעבר שמעוניין להעביר את הבית לאחי אבל שהיא תגור בו עד שארית חייה. בסופו של דבר הוא לא עדכן אותנו בצוואה, עשה או לא עשה ואנחנו חושבים שהעדיפה שלא יעשה צוואה כלל אלה תלחם בירושה. הכי מקשה על המצב שהיא שחקנית ממש טובה, ממש אבל. וכרגע אין שום סימן מהצד שלה בנוגע לדברים, הכל משחקים ופעלולים.

ד"א, בנוגע החוק איך זה עובד בנוגע לדירה כרגע?

יש לה מפתח, היא עושה שם כל מיני ישיבות עם חברות ומכרים של סבא שלי.

טוענת שניתקה כבר מים חשמל וכו מהדירה, אבל עדיין מעצבן אותנו שהיא משתמשת בדירה, אמא שלי מפחדת שהחיובים העתידיים מהדירה היא תצטרך לשם, כשהיא בעצם מנפחת את החיובים האלו. האם מותר לה להיות שם? האם לאמא שלי מותר להיות שם? יוצאים מנקודת הנחה שאין צוואה כרגע.

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
פורסם

לאמך יש מפתח לדירה?

שתלך לשם ותחליף מנעול, כך שתישאר סגורה, ושם צד לא ישתמש בה.

ליידע את הגברת על הפעולה.

כיון שלא גרה שם בשנים האחרונות אין לה זכות לגור בה כרגע, עד שלא יינתן צו ירושה או במקרה של צוואה, צו קיום צוואה.

לא קיבלתי תשובה לשאלה מה היה בדירה של הסבא בכל השנים שגר יחד עם הגברת בעיר אחרת?

האם עמדה ריקה?

אם כן

תוציאו חשבונות חשמל ומים מהתקופה הזו, כדי להוכיח ככל שיהיה צורך, כי הדירה הייתה ללא שימוש.

תבדקו גם אם אכן ניתקה את חיבורי המים והחשמל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מזכיר לך פעם נוספת

בחרו לכם עו"ד ללוות אתכם בתהליך הזה.

ויפה שעה אחת קודם.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

תודה.

יש מפתח לדירה,אם החל משבוע הבא היא תופיע שם אנחנו נחליף מנעול.

הדירה הייתה ריקה, כל התקופה שגרו בדירה של הבן הנכה.

אכן מחכה לגמר החגים לוודא שהכל נותק.

שאלה נוספת, קיבלתי ממנה העתק ת.ז, רשום אצלו משום מה נשוי בספח, אך לא רשום למי ולא מצורך מספר ת.ז של אף אחת, היא טוענת שהם מוכרים רק בביטוח לאומי ולא נישאו באופן רשמי ברבנות, ההורים שלי חושדים שהם אכן נישאו באופן חוקי אך היא מסתירה זאת ומחקה את זה מהצילום שהעבירה לנו, האמת אני חושב שהיא לא מספיק מתוכמת למחוק את זה ובלי קשר לא חושב שיש לה סיבה.

יש הסבר הגיוני למילה נשוי? הת.ז חודש ב2012.

בנוסף, יש לו עוד ילדה מאישה אחרת, מסתבר שהוא הוסיף אותה לת.ז והיא רשומה שם, אבל אמא שלי לא רשומה שם בכלל, רק היא.. אין לי שמץ של מושג מה הולך פה, והאם הנספח מעודכן כמו שצריך.

אשמח לכל הבהרה!

בנוגע לעו"ד, אנחנו מחפשים בדיוק בימים האחרונים מישהו רציני להתלוות אליו, בנתיים מסתפק בתשובות מהרשת, תודה!

פורסם

סרט בלשי.

עכשיו צריך לאתר את הבת הנוספת ואמה ולברר מה מעמדן בכל הסיפור.

שאלה קטנה מהצד - מי קיבל את ההודעה על הפטירה, רשיון הקבורה ותעודת הפטירה? עשוי להעיד משהו על המעמד אצל הרשויות.

כל הסיפור צריך להיות בטיפול של עורך דין המומחה בתחום, וכמה שיותר מהר. מעבר לכך שהעוגה הזו נפרסת לפרוסות יותר ויותר דקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הודעת פטירה היא קיבלה, כי במעמד הפטירה הייתה בבית החולים, היא ישנה שם לילה לפני.

והיא עדכנה אותנו.

בשעה שלקח לנו להגיע לבית החולים, היא הספיקה לקחת תעודת פטירה ורשיון קבורה, אף אחד בבית החולים לא בדק את הקרבה שלה בצורה רישומית, פשוט ראו אותה כל השבוע בבית החולים אז יצאו מנקודת הנחה שהיא אישתו, והיא הציגה את עצמה בתור אישתו באופן מילולי. כשהגעתי לשם והתעצבנתי שנתנו לה את כל המסמכים בלי לבדוק, הם אמרו שהם מצטערים.

פורסם (נערך)

לא תקין מבחינת נוהלי בית החולים (ואפשר להתלונן על כך, אם כי לא ברור לי בפני מי), אבל מחזק במשהו את העמדה שלה. אלא אם יתברר שמה שכתוב בעוד שני משפטים יתברר כנכון.

האם אמך ומשפחתך ביקרתם אותו בעת האשפוז? האם גיליתם, בפני הצוות הרפואי, עניין במצבו?

אם אכן היה נשוי בתעודת הזהות - למי הוא נשוי? אולי נישא לה כבר לפני 2012, מה שיקשה עליכם מאד.

אם לסבא בת נוספת עם זכויות ירושה כנראה שמה שנשאר לאמך הוא שמינית העזבון, וגם זה אם לא תמצא צוואה הקובעת משהו אחר. כדאי להתיעץ עם עורך דין, אבל לא להיות מופתע אם ההוצאות המשפטיות יעלו יותר משווי הירושה הפוטנציאלית.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוחחתי עם כמה וכמה עורכי דין אבל בסופו של דבר אין תשובה חד משמעית, כל אחד טוען משהו אחר אז אין לנו מושג את שירותיו של מי להשכיר. כרגע ביקשתי מאמא שלי שלא תחליט החלטות על נפש פגועה וניתן לזה קצת זמן, עם כל הניירת לאחר כיפור אני אטפל בהם ומשם נראה מה יהיה.

תודה לכולם!

אני משתתף בצערך והסיפור בהחלט קשה ומבאס.

לא מבין בדיני ירושה/משפחה וכו'. אבל בהחלט מבין בעורכי דין.

ואני אתן לך כמה טיפים לבחירת עורך הדין, אחרי שנפלתי כמה פעמים.

קודם כל - עורך דין שמבטיח לך 100% שהוא הולך לקרוע אותה/לפרק אותה בבית משפט - תגיד לו תודה ותעוף משם.

עורך דין שנותן לך הערכת סיכויים/סיכונים שנראית לך ריאלית - הוא האדם שלך.

עורך דין שרוצה הרבה כסף מראש - על כל התיק - הכל כלול - תוותר. זה מוריד להם את כל המוטיבציה ואתה רק תרדוף אחריהם.

לא אומר לך לקחת עו"ד הכי זול שתמצא - אבל עדיף אולי לשלם לפי התקדמות ולא מראש.

עורך דין צריך להיות זמין. יש להם תכונה כזאת, שאחרי שמשלמים הם נעלמים. לא עונים. לא חוזרים. אם העו"ד משחק איתך משחקים לפני שסגרתם - תברח.

פורסם

רק אני שותף לסיפור של מרטינס? לדעתי האיש צבר את רכושו בארץ בלי שום קשר למשפחתו של פות''ש. מה קשר שלהם לרכושו?

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

מצד אחד - הסיפור של מרטינס. מצד שני - נתקלתי גם במקרה של אשה צעירה ודי מתוחכמת שאמנם מסייעת לקשיש, אבל מצד שני גם יודעת לנצל אותו יפה מאד בהווה, כנראה עם תכניות יותר גדולות עתיד. במקרה שאני מכיר אין בעיה של ניכור עם המשפחה - להפך, קשר יום יומי.

במקרה של פות"ש הסיפור של הבת הנוספת די מוזר לי - מדוע עד כה לא ידעו על קיומה? אמנם יש סיפורים לא מעטים על ילדים מרומן צדדי, אבל עד כמה שאני מבין כאן מדובר במשהו רשמי ורשום. וגם הרישום בת.ז. כנשוי כאשר לא ידעו על כך. או שמדובר במשפחה שניתקה מהסב, או שיש כאן תרמית מתוחכמת.

פורסם (נערך)
רק אני שותף לסיפור של מרטינס? לדעתי האיש צבר את רכושו בארץ בלי שום קשר למשפחתו של פות''ש. מה קשר שלהם לרכושו?

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

ללא צוואה כשרה, קשר דם מנצח.

נניח לרגע שהאשה הנשואה הרשומה בת.ז היא לא הגברת אלא מישהי אחרת

והבת שהתגלתה זה עתה היא מאשה שלישית.

מעניין יהיה.

לפני שנכנסים להוצאות גדולות כדאי לנסות לכמת את שווי העיזבון ( לא לשכוח שיש הלוואת משכנתא, לבדוק האם היא מסולקת על ידי ביטוח חיים? ).

כפי שכתבתי כבר, לברר אצל הרשויות באופן ישיר ( לא להסתמך על מסמכים שמספקת לכם הגברת )כתובת מגורים של הסבא, מצב משפחתי, כתובת של הגברת , מיהי אותה ילדה חדשה? בת כמה היא? ואיך הושמט שמה של אימך?

לעצותיו של נקמיצי, אוסיף כי שמעתם עליו המלצות מחברים / משפחה וכו' גם על התנהלותו וגם על ביצועיו.

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

נקמיצי - תודה, נרשם.

על הילדה השלישית ידענו, אבל לא ידענו שהוא עדכן את הרשויות על כך.

לפני שנים רבות מישהי יצרה קשר עם אמא שלי לברר על סבי, זאת הייתה האישה שממנה יש לו ילדה (היא בגיל של אמא שלי), אמא שלי התנערה ואמרה שאין לה פרטי התקשרות ומיד לאחר מכן עדכנה את סבא שלי על המקרה ונתנה לו את הדרך לבחור, כפי שהבנתי באותה התקופה שהאמא השלישית התקשרה הם עדיין היו בחו"ל.

היום דיברנו עם חבר משפחה משותף והתברר לנו שהוא זה שכנע את סבי להכניס אותה בת.ז, שבתור ביתו זה הכבוד האחרון שניתן לעשות לה. כמובן שלנו אין שום בעיה בסיפור, בת זאת בת.

מסקרנים אותי 2 דברים עיקריים כרגע.

איך וכיצד יצא שאמא שלי לא רשומה בת.ז, ואיך רשום אצלו בת.ז נשוי, אבל לא רשום למי? בדקתי מאז עשרות תעודות כחולות, אצל כולם היה רשום פרטי האישה. שאלתי אותה בטלפון לפשר הדבר והיא אמרה ש100% לא היה רישום ברבנות (יש דרך נוספת לשנות סטטוס לנשוי חוץ מנישואין?)

ישה - איפה אני בדוק את כל הפרטים שרשמת? ביטוח לאומי? משרד הפנים?

sperial - בוודאי, כל פעם שהתאשפז הגענו לבית החולים, תמיד.. בשבוע האחרון שלו היינו אצלו כל יום. ניסינו אפילו לנסות ליצור קשר "מחדש" ולהזמין את עצמינו לדירה שהתגורר בה מחוץ לעיר, אבל היא כמובן מנעה זאת בדרכים אלגנטיות ולא רצינו לגרום לריבים משפחתיים אז הנחנו לו לנפשו. מה שהוא היה צריך ויכלנו לעשות התבצע.

בנוגע לירושה, במידה ואין צוואה, גם אם שווי הנכס שאמא שלי תקבל יהיה זהה להוצאות המשפט, כנראה שנלך על זה. אני באמת שלא מחפשים להרוויח, אבל לא מתכוונים לעשות לזוגתו חיים קלים. יש לנו המון שקרים שלה מוקלטים בשיחות הטלפון, פעם אמרה משהו אחד ואז אמרה משהו אחר, לא משהו ספציפי בנוגע לסבא אבל המון שקרים קטנים, רק כדי לעשות לנו רע.

היא הייתה בקשר יום יומי עם אמא שלי מאז שהמצב של הסבא הדרדר, משהו כמו 10 שיחות ביום, על נושאים לא רלוונטיים ולא חשובים, אמרה דברים שגרמו לאמא שלי להתעצבן עוד יותר. אחרי שהסב הלך לעולמו, באותו היום אחרי ההלוויה החליטה לחייג לאמא שלי מהטלפון של סבא שלי, מה הבת צריכה להרגיש ברגע שהיא רואה על מסך הטלפון "אבא" אחרי שהוא לא איתנו כבר? מזל שציפיתי את זה מראש והכנתי את אמא שלי לנפשית לפעולה שכזאת. היא טענה שאין לה סוללה בטלפון שלה, כשניסיתי לחייג אחרי 2 דקות מחסוי לטלפון שלה היא ענתה.

אני יכול להמשיך עם סיפורים כאלה עד מחר ומחרתיים, בקיצור בא לומר שזה ניהיה יותר קטע של עקרון.

פורסם (נערך)

הפוסט האחרון משנה את התמונה. התחושה הראשונה לאחר קריאת הסיפור היתה שמדובר בנתק בין הדורות.

ובכל זאת - אתם כרגע בעדנא דרתחא, ומה שמעניין אתכם הוא נקמה באותה אשה. צריך קצת להתקרר לפני קבלת החלטות ארוכות טווח.

אין ספק שהדבר הראשון שעליכם לעשות הוא למצוא עורך דין שיוכל להבהיר את המצב, וגם לשלם לו, לפחות תמורת הבירורים הראשונים. אבל אחרי שלב זה עליכם לעצור ולחשוב. אם סיכוי גבוה לקבל את הירושה או חלק ניכר ממנה, אין ספק שצריך להמשיך בהתליך. אבל אם מדובר רק בנקמה את צריכים להיות שלמים עם עצמכם בהחלטה להשיע בכך מאמץ וכסף, גם אם בסופו של דבר תצאו נפסדים. בשלב זה יש כל כך הרבה נעלמים (מספר היורשים, זהותם, מעמדם מבחינת הבעלות הקיימת על הרכוש, ערך העזבון מחד וההתחייבויות מאידך) עד שקבלת ההחלטה הסופית צריכה להדחות, וקרוב לודאי שהתהליך יהיה ממושך. עם זאת צריך לבצע בדחיפות את הצעדים שצויינו קודם, ואולי גם מול רשויות כגון רשם המקרקעין, על מנת להקפיא את המצב, כדי שהגברת לא תוכל לרוקן את החשבונות מעבר להוצאות הקבורה ותקופת האבל.

עוד דברים חשובים שעליכם לברר: האם היו שותפים לחשבון הבנק? אם כן - מי השותף האם יש בחשבון "סעיף אריכות ימים". האם יש חשבונות חסכון כגון קרנות פנסיה, גמל והשתלמות, ואם כן - מי המוטבים? האם יש השקעות, ואם כן - למי הזכות לפדות אותן? אם הסבא אדם מסודר תוכלו לגלות זאת בנבירה בתיקי המסמכים שלו. אם לא - מבצע הבילוש רק מתחיל. נדמה לי שהשלב הראשון הוא בדיקה באתר האוצר, שם תזקקו למספר הזהות ותאריך הוצאת תעודת הזהות האחרונה. ויש להזדרז גם בכך כיון שאפשר להגיש את השאילתא רק 5 פעמים, ואם הגברת מבצעת זאת הגישה לאתר תחסם בםניכם. כמובן שצריך לדאוג להדפיס ולשמור את כל הנתונים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

נגמר לי זמן העריכה אז הערה נוספת: צריך להתיעץ עם עורך דין כיצד לנהוג אם בתאום "תצוץ" צוואה שמקוריותה לא ברורה, וכיצד לעקוב אחר אפשרות הופעת מסמך כזה, כדי שלא תופתעו על ידי צו קיום צואה בלי שהיה בידכם סיפק להתנגד לכזה.

• תוכן חדש...