Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המזל לא איתנו כל כך, יומיים לפני מות סבי ז"ל הטלפון של אמא שלי שאיתו היו רב השיחות עם החברה שלו, נשלק מכיסה האחורי של אימי כשנכנסה בבית החולים בעט הביקור אצלו לעשות פיפי, הטלפון מת וכרגע היא משתמשת בטלפון ישן (גלקסי נוט 1), מיד שמתי לה תוכנת הקלטה שלצערי שומעים אותה מעולה אבל את אמא שלי חלש מאוד - כנראה כך הטלפון בנוי (ככה זה עם כל תוכנות ההקלטה, כשבמקביל אצל אחי עובדות מעולה).

אפשר הסבר פשוט יותר לסעיף 76 בבקשה?

נאמר לנו שיש צוואה, לא נאמר איפה. לאמא שלי ממש לא היה נעים לדבר על צוואה כשבקושי עבר שבוע מאז מותו, אז אבא שלי התערב כגורם שלישי וללא קשר דם אבל לא שאל יותר מדי שאלות.

תודה תודה תודה!

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בן אדם יכול לעשות צוואה ולהפקידה אצל רשם הירושות.

או לאחר פטירתו נמסרת צוואתו על ידי מי שמחזיק בה לרשם הירושות .

במקרה כזה, אם חלפו 3 חודשים מיום הפטירה, ולא מוגשת בקשה למתן צו לקיום צוואה, הרשם יפנה בעצמו לזכאים לפי הצוואה , ויידע אותם על קיומה של צוואה המופקדת אצלו.

כמובן שאם לא הופקדה צוואה אצלו , הוא לא עושה דבר עד שתוגש לו בקשה מתאימה, יזומה בידי היורשים.

ממי התקבל המידע שקיימת צוואה ? ומי מודע למה שכתוב בה, כאילו אימך היא היורשת של מירב הרכוש?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ז"א שאם לא נפעל במשך 3 חודשים מאז פטירתו, במידה ויש צוואה אז רשם הירושות יפנה בעצמו לאימי?

זה מקובל ובאמת כולם עושים את זה? בלי יוצא מן הכלל?

גילינו על הצוואה ממש אתמול, היחידי שכביכול יודע מה רשום שם (אם באמת קיימת) זאת חברתו של סבי, היא זאת שטוענת שהרב רשום על אימי.. כפי שציינתי לאמא שלי ממש לא מתאים לדבר על הדברים האלו כרגע, והיחידי שפנה בנושא זה אבא שלי אבל רק בדק אם יש צוואה, לא שאל שאלות מסביב, מה רשום ואיך, השיחה הייתה בטלפון.

מה קורה בעצם אם אין בצוואה פרטי תקשורת של אימי? טלפון לא מעודכן או משהו בסגנון? הוא ידע לבד למצוא אותה?

לפי חוק 75, חיכינו 3 חודשים ורשם הירושות פנה אלינו בעצמו, יש לנו מה לעשות בנידון עם הגברת שלא פעלה למסור את הצוואה כדין?

מה קורה אם הצוואה נמצאת בידה ולא בידו של רשם הירושות?

כשאבי התעניין אם יש ירושה, לפני שקיבל תשובה סופית היא אמרה "איך אתה לא מתבייש? הנושא טרי בקושי עבר שבוע וזה מה שמעניין אותך כרגע?" אבא שלי לא התחיל להסביר לה עד כמה חרא בן אדם היא, ופשוט ענה שכן, רצה לדעת סתם לצורך דברים בסיסיים, וגם ציין שממש לא מעניין אותו מה רשום שם, רק רצה לדעת אם יש, היא אמרה לבד מה רשום שם בערך.

הייתה לסבי טבעת יקרת ערך, בעלת ערך סנטימנטלי רב, קיבל אותה מסבא וסבתא שלו, הגיע בתורשה אליו ואמא שלי רצתה לקבל אותה בעצמה, כשצייתה את קיומה של הטבעת היא אמרה שאין לה מושג והיא לא יודעת על זה דבר.

כשהתלוננה למכרים וקרובי משפחה שאיך יכול להיות שהיא לא מכירה את הטבעת הכל כך מפורסמת, שהלך איתה שנים באופן קבוע, הם הסבירו לאימי שהם מכירים את הטבעת באופן אישי ושהטבעת שוות ערך כלכלי לבית ממוצע (האבן שבה) וכנראה העלימה אותה. אני מבין שאין מה לעשות בנידון?

סליחה על השאלות המרובות ושוב תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
פורסם

הייתי שמח להתייחס לאחת האימרות שנאמרו כאן, שהבחורה או האישה עשו להן תוכנית, מטרה, נכסים וכו'.

האם לא כל חיינו הם מטרה כלשהי? תוכניות? תחבולות כאלו ואחרות?

אז הגיעה אישה, הצליחה למצוא חן בעיניי האדם, החליט האדם לצרף אותה לחיו.

מה שקצת לא נעים תמיד, אבל תמיד.. זה הנושא של הכסף והירושות, אנשים מסתערים על זה כטרף וזה האמת? מגעיל מאוד.

אולי... מה שלא מגיע לא מגיע? אי אפשר לחיות כל החיים במחשבה של "היי... יש לי X שבטח עם מותו יוריש לי Y, איזה נחמד".

מבלי לפגוע בפותח השרשור, זה לא קשור אליו ולא מתייחס אליו והמשפטים לא מכוונים אליו, אלה לאווירה הכללית כמובן, כל הנושאים הללו מאוד לא נעימים ולא יפים כאשר בסוף חייהם של אנשים מסויימים, צצים אחרים לקחת את רכושם וכספם.

פורסם (נערך)

הצוואה יכולה להיות מופקדת אצל רשם הירושה. לא תמיד זה נעשה.

צוואה שנמצאת בידי אדם אחר, עליו לפי החוק להפקיד אותה אצל רשם הירושות ( סעיף 75 לחוק ).

לא תמיד זה נעשה כך.

כאמור פניה שלכם לרשם הירושות , תניב אחת מהשניים

או שיאמר יש בידי, או ירשום את פרטי ההתקשרות עימכם, למקרה בו תומצא לו אחת כזו.

מניח כי הגברת תביא לכם העתק מהצוואה או את מקורה ( אם היא בכלל מחזיקה במקור ) אחרי השבעה.

האם ידוע לכם על איזה עו"ד שסבך יכול היה לערוך אצלו צוואה? אולי זה שטיפל ברכישת הדירה בזמנו, או מישהו אחר, שטיפל באיזה עיניין אחר שהיה לסבך במהלך חייו כאן בארץ.

במאמר מוסגר אני מסכים לגישתה זו, ולא אהבתי את ההתנהלות שלכם בנדון.

בכך אני מנסה לאמר גם, שלא הכל שחור ולבן בהתנהלות של בני האדם, לא שלה ולא שלכם.

והייתי מייעץ כי תנסו ללבוש משקפיים ורודות בכל מה שקשור למערכת היחסים מול הגברת, שסבך חי עימה שנים ארוכות כל כך.

חוזר על עצתי לנעול את הדירה השייכת לסבא. ( בדקו מול העו"ד ששכרתם ).

גם אם קיימת צוואה בה אימך יורשת את הרוב , יתקיים דיון האם העיזבון הוא על מחצית הדירה או על כולה למשל, אם הגברת תנסה להוכיח כי היו ידועים בציבור ומחצית מרכושו הוא שלה עקב השיתוף ביניהם.

לפי הודעה קודמת שלך, מצבה הכלכלי לא טוב בלשון המעטה, לכן אולי ייקשה עליה לשכור שירותיו של עו"ד ותוכלו להגיע לפשרה שתהיה טובה לכם.

לגבי הטבעת

אפשרות אחת שנגנבה בבית החולים, למשל או בחברה קדישא וכו'.

לא בהכרח שידה של הגברת במעל.

האם יש תמונות בהם רואים את סבך עונד את הטבעת בגאווה, כדי להראות לה במה מדובר?

אם יש תמונות כאלה, והיא לא "מכירה" את הטבעת, יכול לסייע לכם להוכיח כי לא היו ידועים בציבור .

בנושא ההקלטה, לא רק שיחות טלפוניות , אלא גם כל מפגש ביניכם.

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

תודה רבה ישה, לא ידוע לנו על שום ע"וד. איזה התנהלות לא אהבת? חשוב לי לדעת..

אעדכן בהליכים.

היום היינו בבנק של סבי, לצערי היה עומס בלתי הגיוני ועקב דברים חשובים יותר לא הספקנו להיכנס לבנקאי, יש טעם ללכת לשם בכלל? יתנו לאימי כהבת שלו מידע על חשבונו? האם יש חתימה משותפת? מה נשאר מהמשכנתא? האם מה שנשאר מוקפא או ימשיך להיות משולם ע"י הערב (כרגע היא הערב)

לצערי אין לנו תמונות כלל מהשנים האחרונות..

אעדכן בהליכים.

פורסם

מניסיוני, לא תוכלו לקבל מידע על מה שקורה בחשבון של סבך. מרגע שהחשבון חסום, אסור להם למסור מידע.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

זאת הבעיה, החברה שלו טוענת שהחשבון עדיין לא סגור ויורדים משם חיובים עדיין.

, הבנקט שלו אצלה ויש לה גישה בסיסית לחשבון

פורסם

זה לא הגיוני - תוך יום-יומיים מההודעה למשרד הפנים, החשבון נחסם אוטומטית ע"י הבנק, גם אם זה חשבון משותף עם עוד מישהו. וכדי לקבל גישה לחשבון, גם בת זוג שרשומה בחשבון הזה, חייבת לעבור הליך בבירוקרטי לא פשוט . וגם זה רק בתנאי שמשכורת / פנסיה/ קצבת ביטוח לאומי שלה/ מענק פטירה נכנסים לחשבון הזה.

לדעתי, הגברת ממשיכה לשגע אותם בכל דרך אפשרית, היא מטורללת , ואי אפשר להאמין לאף מילה שלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הוראות קבע יירדו מהחשבון.

תפקידכם רק לוודא שהבנק מודע כי בעל החשבון נפטר, ואם אין שותף לחשבון עם סעיף אריכות ימים הוא ייחסם.

ניתן יהיה להוציא ממנו כספים סבירים לשם קיום מצוות האבל כמו מצבה.

לדעתי הבנקט אמור להיחסם גם כן.

לגבי ההתנהלות שלא אהבתי והמלצתי את מה שהמלצתי.

כשאבי התעניין אם יש ירושה, לפני שקיבל תשובה סופית היא אמרה

"איך אתה לא מתבייש? הנושא טרי בקושי עבר שבוע וזה מה שמעניין אותך כרגע?

" (

צודקת

) אבא שלי לא

התחיל להסביר לה עד כמה חרא בן אדם היא

, (

למה זה נחוץ בכלל

) ופשוט ענה שכן,

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הדבר שלא מסתדר לי כאן זו ההתנהלות עם הערבות של אביך לחוב של הסבא.

היא בסוף שיחררה את אביך מהערבות וחתמה עליה במקומו ?

אם היא כזו נחש כמו שאתם מתארים אותה, היא לא הייתה חייבת לקחת על עצמה את הערבות הזו ולשחרר את אביך ממנה.

הרי יש סיכוי שהדירה כן יגיע אליכם בסוף ואז היא תהיה ערבה לחוב על דירה שלכם ? זה הרי אבסורד.

זה דווקא מראה על מידה של אמון שהיא נותנת בכם כי אתם יכולים במקרה כזה להתחמק מהחוב ואז היא תאלץ לשלם אותו.

ויכול להיות שדווקא הצעד הזה שהתעקשתם עליו כל כך, ירחיק ממכם את הדירה כי בית הדין יכול לראות בזה סימן שמראש ויתרתם על הדירה לטובתה. לך תדע.

פורסם (נערך)

ישה, מסכים איתך שאבי לא היה אמור לשאול על הצוואה, לפחות לא בימים האלו.

בנוגע למשפט השני, שים לב שרשום "לא" לפני המשפט, ז"א הוא לא התחיל להסביר לה את הסיבות מדוע החליט דווקא כן לשאול, כשאמרתי להורים שלי שזה לא הזמן לשאלות האלה, אבי אמר לי שהוא יודע אבל דווקא בגלל המצב איתה החליט לשאול בכל זאת.

מרטינס - אבא שלי היה חתום ערב, הוא התעקש שהיא תיהיה ערב לדירה, מאחר שפחד שהדירה תעבור אליה בבוא היום, והחוב של הדירה יפול עלינו, מזכיר לכם שבאותה התקופה ממש לא רצינו כלום, אם סבא היה מחליט להעביר לה את הדירה, וכפי שראינו את המצב לפני 4 שנים כך היה - בחירתו וזכותו. ולכן התעקש לא להמשיך להיות ערב. ב2013 היא טענה שהעבירה ערבות אליה, אבא שלי יום למחרת הלך לבנק לבדוק, הפקידת משכנתאות (מסתבר חברה שלה) אמרה לאבי שאסור לה למסור לו שום מידע על זה, אבא שלי לא הבין מדוע כי הרי הוא חתום ערב. הוא עזב את הסניף ובאותו הרגע התקשר לסניף המרכזי שבו נאמר לו בפשטות שהוא עדיין חתום ערב, ז"א ב2013 היא שיקרה. אמא שלי התקשרה לסבא שלי והסבירה לו בצורה פשוטה שהיא לא רוצה להשאיר חובות למשפחה שלנו ומבקשת לדאוג שהערבות תעבור, ככל הנראה סבא שלי לחץ עליה לעשות כך ורק שבוע שעבר גילינו שהערבות אכן עברה אליה, אבל זה קרה באמצע 2014, ז"א כשנה מאז שאמרה שכבר עשתה את זה. ומיותר לציין שמאז 2014 אבי לא קיבל שום מכתב על העברת הערבות, כששאל שבוע שעבר את אותה הפקידה מדוע לא קיבל מכתב, אמרה שכן נשלח מכתב וכשביקש לראות את זה מצויין במחשב היא סירבה להראות לו. חשוב לי לציין בפניכם שהאי עדכון על העברת הערבות היו גם סיבה לסכסוך בין אימי לסבי, היא לא הסכימה שאבי יהיה ערב כל עוד הסיכוי שהדירה שלו תעבור אליה גבוהים מתמיד, סבי הסכים איתה ב100% אך חברתו לא נתנה לו ללכת באופן אישי לבנק לטפל בזה ותמיד אמרה שתסגור את הפינה לבד. במידה והבנק היה מעדכן ב2014 את אבי שהערבות אכן עברה אליה, רב הסיכויים שאמא שלי הייתה מתקשרת לסבא שלי ואומרת תודה ועל הדרך מתנצלת על הטרטור שגרמה לו לעבור ואיכשהו מנסה ליישר את האי קשר, כל עוד לא היינו מעודכנים בהעברת הערבות אימי "כעסה" על סבי שגם לו היה לא חסר אגו.

חברים - סיפור מהאגדות מבטיח לכם. אין לי מספיק אותיות לתאר את כל הסטואציות..

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

שלום שוב לכולם.

היום האזכרה, אמורה להגיע חברתו של סבא ז״ל וביקשנו שתביא איתה העתק של הצוואה.

היא אמרה שהיא התייעצה עם העורך דין שלה והוא אסר עליה לתת לנו העתק או מידע, אמר שזה ישלח אלינו על ידו בלבד בדואר רשום ובשום פנים ואופן לא על ידה.. הגיוני?

ידוע לנו שאת הצוואה היא עשתה אצל עורך דין אחד ועכשיו הלכה להתעסק עם הצוואה עם עורך דין אחר, גם אפשרי?

פורסם

עם כל הצער והכאב אני רואה פה זווית די שונה לסיפור. 14 שנה זה זמן לא מבוטל בכלל לחיות עם מישהו רק בשביל להנות מהטבות כספיות כשילך לעולמו. לפי מה שהבנתי סבא שלך ז"ל לא היה בדיוק דונלד טראמפ ורכושו מסתכם בערך בדירה עם המשכנתה.

ככלל אני יודע שחצי שנה מספיקה לזוג כדי להיקרא "ידועים בציבור" ושהאישה תקבל את הזכויות המגיעות לה כאילו הייתה אישתו החוקית, מזלכם שלפי היהדות הבעל יורש את האישה אבל האישה לא יורשת את הבעל ככה ש50% מהעיזבון ילכו אליה ו50% לילדים כלומר לאמא שלך. הסיכוי שתגרמו לכך שהחברה לא תראה כלום מהעיזבון אפסי עד לא קיים.

בכלל שאלה מעניינת שעולה מהסיפור היא למה אתם בכלל חושבים שלא מגיע לה כלום? בזמן הריבים ולפי מה שאתה מתאר גם ברגעים שלו בבית החולים היא לא זזה מהמיטה ( יכול להעיד שאהבה אותו בדיוק כמו שזה יכול להעיד שזה חלק ממניפולציה) ו14 שנים עם אדם מבוגר זה לא דבר של מה בכך.

פורסם
שלום .

היא אמרה שהיא התייעצה עם העורך דין שלה והוא אסר עליה לתת לנו העתק או מידע, אמר שזה ישלח אלינו על ידו בלבד בדואר רשום ובשום פנים ואופן לא על ידה.. הגיוני?

ידוע לנו שאת הצוואה היא עשתה אצל עורך דין אחד ועכשיו הלכה להתעסק עם הצוואה עם עורך דין אחר, גם אפשרי?

העיצה של עוכר הדין נכונה. צריך שהתקשורת תהייה מתועדת.

קודם כל, היא לא עשתה צוואה.

הגיוני שהעוכר שמייצג אותה הוא לא זה שאמון על הצוואה, אלא מייצג את האינטרס שלה.

נ. ב. אם היא תמשיך להתבסס על ייעוץ משפטי ואתם על העופטופיק, היא תיקח את כל הקופה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...