Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על הגטס גם אני בזבזתי פחות מאשר על במבה בכל תקופת הבעלות, פה ושם כמה קשקושים אבל לא קריטי בכלל.

על הלנסר לצורך העניין הוצאתי כבר כפול מזה ואני עוד לא רואה את הסוף. הנה רק פתחתי את הפה ועכשיו מת המצבר, סתם צירוף מקרים מרגיז.

(נכון, גם באימפרזה ובגטס 08 המצבר היה יכול למות..)

אם תנהל רישום מסודר של כל מה שאתה מוציא על האלנטרה אני מאמין שאתה תגיע למסקנה דומה בעוד שנה.

זה בהנחה שאתה הולך לטפל בה קצת מעבר ל"הרכב הניע, הידד!"

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא רק עניין של פסיכולוגיה. אם אתה תלוי ברכב לפרנסתך, אז תחשוב שאם הוא יחליט להתפגר בדרך לעבודה/פגישה/ראיון עבודה/לקוח, כמה זה יעלה לך אז?

לי באיזשהו שלב נמאס מזה שהחיים מתנהלים סביב להוציא את המונדאו מהמוסך/להכניס את הפוקוס למוסך/להכניס את המונדאו למוסך/להוציא את הפוקוס מהמוסך. ואם לא הייתי עובד במשמרות, ולא היה רכב שני בבית, שכרגע בקושי נמצא בשימוש, אז מפחיד לחשוב כמה ימי עבודה הייתי מפסיד.

אם אתה חייב שהרכב יהיה שם בשבילך, יתניע וייסע מתי שצריך, אז להחזיק גרוטאה ישנה זה לא פתרון. האחזקה תעלה כמו רכב חדש בתשלומים, אבל עדיין תסע בגרוטאה ישנה שעלולה להתפגר בכל רגע. ואם תתחזק אותה תחזוקת שבר, אז השבר יגיע לעיתים הרבה יותר קרובות.

אז בגלל זה אמרתי, שאם זה רכב שני/שלישי למי שאוהב להתעסק עם זה, זה סבבה, דיילי דרייבר זה לא.

Slowride, יפה שמצאת רכב ישן במצב שמור יוצא דופן, אבל 99.9 אחוז מהם לא כאלה.

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי זה מאוד תלוי.

אם בנאדם נוסע הרבה, אז אולי באמת כדאי איזה ספארק ידנית ב 47 אלף. תחסוך המון בדלק לעומת רכב ישן וגם כמעט בוודאות לא יהיו תקלות.

אבל אם לא נוסעים הרבה, הצריכת שלק מתגמדת וככה גם התקלות שיכולות לצוץ. מה שכן נשאר קבוע זה תמיד הירידת ערך ותשלום הביטוח המקיף.

כמו שכבר אמרתי בשרשור אחר. כשהייתה לי אלטו הפסדתי עליה בירידת ערך וביטוח מקיף סביבות ה 8 אלף בשנה.

היום יש לי רכב ב 10 אלף, גם אם מחר מת לו המנוע והגיר ואני מוכר אותו לברזל ב 1000, הפסדתי כמעט את אותו סכום ממילא.

פורסם

אני רואה בסיפורים האלו כתרוצים לקנות רכב חדש יותר ולרוב מאנשים שאין להם את היכולות.

ביונדאי הזאת אולי היו תושבות גמורות, בולמים, גומיות, חורים בדשבורד ועוד ועוד.

אבל אני לא רואה אותה עומדת בצידי הדרך כל עוד היא מתוחזקת בצורה סביר (מערכת קירור וכו') יותר מרכב חדש עמוס חיישנים וטכנולוגיה.

פורסם

אתה רואה יונדאי כזאת נוסעת 30 אלף בשנה ולא נתקעת מדי פעם בכביש? או שלא תהיה מושבתת אף פעם בגלל תקלה כזאת או אחרת? או שאולי ימות לה המנוע או הגיר או תקלה כבדה אחרת?

שלא נדבר כם על נסיעה של 30 אלף בשנה על משהו עם בטיחות של קרטון. זה גם שיקול שיכול להיות הכי משמעותי.

בקיצור, זה לא שחור ולבן

פורסם
אני רואה בסיפורים האלו כתרוצים לקנות רכב חדש יותר ולרוב מאנשים שאין להם את היכולות.

ביונדאי הזאת אולי היו תושבות גמורות, בולמים, גומיות, חורים בדשבורד ועוד ועוד.

אבל אני לא רואה אותה עומדת בצידי הדרך כל עוד היא מתוחזקת בצורה סביר (מערכת קירור וכו') יותר מרכב חדש עמוס חיישנים וטכנולוגיה.

הלכת רחוק עם ה"עמוס חיישנים"

לנסר 00 אחרי ישור קו עולה כמו גטס 08

אני יודע במה הייתי מעדיף להתנייד, בדיעבד.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כל מקרה לגופו. אני לא חושב שיונדאי לנטרה 99 תהיה יותר אמינה מיונדאי I35 2013.

יונדאי זה רכבים אמינים (הייתה לי בעבודה הקודמת יונדאי אלנטרה 06 עם 300K על האודומטר, חצי כפתורים לא עבדו, סלון קרוע, אבל עדיין נסעה יפה מאוד), אבל רכב ישן זה רכב ישן. לנסיעות של 30K בשנה לא הייתי מסתכן גם עם קורולה 99, כי היא תתפגר גם מהר מאוד.

במיוחד אם הפרספקטיבה זה לעמוד עם מכסה מנוע מורם בצד של כביש 6 ב50 מעלות חום בלי כובע ומים, כשאין לך מושג מה לעשות, כי כרגע זרקת 2500 שקל על החלפת מזגן/מחשב/שקר כלשהו יקר אחר ואין לך כסף עד סוף החודש, 5 ס"מ ממך חולפות משאיות פול טריילר, וכל מה שאתה רוצה עכשיו זה ג'ריקן דלק ומצית כדי לשלוח את הנבלה לגיהנום, ששם כנראה יוצרה :evil:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני החזקתי 306 ידנית (ההיא עם המנוע 1.4 האמין...) שנתיים בערך הכל היה דבש תחזוקה טובה ולא יקרה, עד שהפיג'ו החליטה שהיא זקנה, כמה תקיעות ואלפי שקלים למוסך והיא נמכרה ב2500 ש"ח ועברתי לפיקנטו חדשה שם ידעתי מתי אני יוצא לעבודה ומתי אני אגיע (פחות או יותר), ידעתי שאני אדליק את המזגן הוא ידלק ולא אקבל בריכת שחיה ברגלים וכו'.

למי שזה הרכב העיקרי שלו לפעמים זול זה יקר בחישוב הכללי.

פורסם
הלכת רחוק עם ה"עמוס חיישנים"

לנסר 00 אחרי ישור קו עולה כמו גטס 08

אני יודע במה הייתי מעדיף להתנייד, בדיעבד.

אז מה ההבדל בין מיצובישי לנסר שלך לעומת יונדאי לנטרה של אלי? הבדל של שנה.

פורסם

חברים יקרים!

פות"ש התחדש ברכב, והוא רוצה לחלוק איתכם את החוויה שברכישתו ותחזוקתו.

רכישת רכב אצל משוגעים לדבר אינה בהכרח דבר רציונלי.

לפיכך המנעו מפוסטים "מחנכים" והתייחסו עניינית לתוכן הנכתב, ו/או פרגנו.

שנה טובה וגלישה נעימה לכולם :)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
הרכב אבל לא משמש ככלי תחבורה עיקרי או יחיד, אם לא יניע יש את הגטס.

להתקע באמצע הדרך זה גם משהו שלא קרה לי באופן רציני עם יונדאי. בפעמיים שזה קרה לי הייתי 500 מטר מהיעד שלי :)

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

זה נקרא מזל וגם נסועה שלך הייתה נמוכה. מאחל לך לא להיתקע רחוק מהיעד, אבל כמו הרבה חברים כאן עם האופציות שיש היום לרכישת רכב זול, הייתי הולך על חדש, מה גם ספארק חדשה ב-46 אלף (זה באמת המחיר?) נשמע כמו עסקה טובה.

אגב אם היה לי כסף מיותר, בתור רכב שני שישמש בעיקר את אישתי בעיר הייתי רוצה למשל מיני קופר 02-03, שזה כבר גם סוג של גרוטאה.

עריכה אחרונה על ידי arco1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לי באיזשהו שלב נמאס מזה שהחיים מתנהלים סביב להוציא את המונדאו מהמוסך/להכניס את הפוקוס למוסך/להכניס את המונדאו למוסך/להוציא את הפוקוס מהמוסך. ואם לא הייתי עובד במשמרות, ולא היה רכב שני בבית, שכרגע בקושי נמצא בשימוש, אז מפחיד לחשוב כמה ימי עבודה הייתי מפסיד.

כי קנית רכב שהיו לו בעיות שידעת עליהן ולא חיפשת מספיק זמן אחד שמור יותר.

אם אתה חייב שהרכב יהיה שם בשבילך, יתניע וייסע מתי שצריך, אז להחזיק גרוטאה ישנה זה לא פתרון. האחזקה תעלה כמו רכב חדש בתשלומים, אבל עדיין תסע בגרוטאה ישנה שעלולה להתפגר בכל רגע. ואם תתחזק אותה תחזוקת שבר, אז השבר יגיע לעיתים הרבה יותר קרובות.

בגלל זה צריך למצוא רכב שלא נראה שעומד להתפגר בזמן הקרוב. שנתון לא אומר כלום על מצב הרכב, צריך תכלס לבדוק את הרכב וזה משהו שרוב האנשים לא יודעים או לא רוצים לעשות. מעדיפים לשלם למכון בדיקה שיוציא להם טופס לא ברור ולהתפלל לישו שמה שכתוב שם זה סתם שטויות.

אז בגלל זה אמרתי, שאם זה רכב שני/שלישי למי שאוהב להתעסק עם זה, זה סבבה, דיילי דרייבר זה לא.

Slowride, יפה שמצאת רכב ישן במצב שמור יוצא דופן, אבל 99.9 אחוז מהם לא כאלה.

שני רכבים, לא אחד. וגם את הראשון לא הייתי מוכר אם היו מייצרים אותו עם מזגן.

לחפש רכב טוב זה לא אנדנדינו ביד 2 באזור המגורים, מתקשרים למי שיוצא וקונים. נסעתי לכל מיני חורים בארץ כדי למצוא רכב במצב טוב כי ידעתי שהוא הולך להיות הדיילי שלי. מחפשים את ה0.1% שכן שווה לקנות ולא מתפשרים על גרוטאה כי זה נח במעמד הקניה.

מי שיש לו סבלנות לזה ורוצה רכב ספציפי ישן, יהנה בסוף מדיילי אמינה ומיוחדת לפי טעמו. מי שלא, באמת עדיף לכוש משהו חדש יותר ולא לסבך לעצמו את החיים בגלל פנטזיות. אחרי הכל, רק אתה יודע כמה עמוקה השריטה שלך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זה נקרא מזל וגם נסועה שלך הייתה נמוכה. מאחל לך לא להיתקע רחוק מהיעד, אבל כמו הרבה חברים כאן עם האופציות שיש היום לרכישת רכב זול, הייתי הולך על חדש, מה גם ספארק חדשה ב-46 אלף (זה באמת המחיר?) נשמע כמו עסקה טובה.

אגב אם היה לי כסף מיותר, בתור רכב שני שישמש בעיקר את אישתי בעיר הייתי רוצה למשל מיני קופר 02-03, שזה כבר גם סוג של גרוטאה.

22 אלף בשנה זו לא נסועה נמוכה

חברים יקרים!

פות"ש התחדש ברכב, והוא רוצה לחלוק איתכם את החוויה שברכישתו ותחזוקתו.

רכישת רכב אצל משוגעים לדבר אינה בהכרח דבר רציונלי.

לפיכך המנעו מפוסטים "מחנכים" והתייחסו עניינית לתוכן הנכתב, ו/או פרגנו.

שנה טובה וגלישה נעימה לכולם :)

הכל טוב הדיון בריא. רק חבל שבפורום של חובבי רכב מאוד חוששים ממצב מכני של רכב.

פורסם
הכל טוב הדיון בריא. רק חבל שבפורום של חובבי רכב מאוד חוששים ממצב מכני של רכב.

אתה מעדיף לראות 50 הודעות "תתחדש, מזל טוב"?

ככה לפחות מעניין לקרוא ולהשתתף בזה.

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk

• תוכן חדש...