Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היה לי כזה דיילי דרייבר 5 שנים בערך, נכון שזה מצריך התעסקות טיפה מעבר לרכב מודרני אבל הגעתי איתו לכל מקום בלי בעיה.

עם הרכב הנוכחי שגם הוא בן 25 עשיתי רק בשבוע האחרון יותר מ1000 ק"מ והכל טוב.

צריך לדעת מה לקנות ולדעת איך לבדוק את מה שקונים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהחלט

רכב מזדקן זה לא מילה גסה, צריך לדעת ולהבין עם מה מתעסקים.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

אכן לא מילה גסה, אני עכשיו מחליף את הגאלנט המזדקנת בגלל התרחבות המשפחה.

רכב מוצלח בצורה בלתי גרילה, נוח הרבה יותר מהמון משפחתיות חדשות.

וההחזקה, כמו לגור אצל ההורים, עליות אפס.

אבל מה לעשות שזה מתחיל להיות קטן.

אני יכול להבין אותך, לפני חצי שנה קניתי לאגסי 91 במחיר דומה לצורך לגרוטראלי, שהבאתי את הרכב לפני הטסט התחלתי לטפל בהכל עד כדי כך שהתחילו לצחוץ עליו שאני מעבד את הקונספט של מסע גרוטאות, זה חלק מהכייף.

אין פה שיקול כלכלי זה לא כסף גדול, והכסף שאתה "מפסיד" פה בכייף שלך והלימודי אנשים מפסידים בחודש של ירידת ערך וחושבים שאתה פראייר:-D

תהנה, אני יכול להבין אותך

פורסם

אבל זה לא באמת "מאות בודדות", ורכב של "אלף שקל" לא באמת עולה אלף שקל.

כאילו, הוא כן, אם לתחזק אותו ברמה שהדבר היחיד שחשוב זה שיניע בבוקר וזהו.

קח כל רכב בסביבות הגיל הזה; תושבות מנוע+גיר צריך להחליף? אם ללכת על מקוריות (כי התחליפיות לרוב דרעק) זה סיפור של 4 ספרות,

בולמים ו\או קפיצים כבר התעייפו? זה גם יכול להגיע ל4 ספרות

כל מני גומיות\צינורות\אטמים שכדאי לרענן, חלקי פנים שקדחו בהם בשנות ה90 כל מני דיבוריות\קודניות\רב-בריח עכשיו נשארו רק חורים צריך להחליף?

מה עם הצבע? רכב בן 15-20 כבר לא נראה חדש (במקרים קיצוניים נראה כמו מה שיש לי בחניה, שתכלס די מביש) אז צריך לצבוע? זה גם כמה אלפי שקלים, גם בכפר זה לא זול

צמיגים, מצבר, טיפול צריך לעשות? הנה, עוד 4 ספרות

עם יישור קו רציני שכזה אפשר להפוך רכב של אלף שקל לרכב של ₪10,000 בקלות, ועדיין אתה תיסע כל יום ב.. טרנטה של אלף שקל.

יש כאלה שיגידו שעדיף לקחת את הכסף ומראש להשקיע במשהו כמו אימפרזה 08 נניח ב15 אלף, שם לפחות לא צריך להחליף חצי מהרכב כדי שיהיה במצב סביר.

מה שאני אומר זה שלא הכל ורוד בטרנטות, גם אם יש אסף שמוכן לקחת על עצמו את כל ההיבט המכאני, זה עדיין המון כסף.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם זה בגלל תדמית, יש אנשים שיגידו לך שגם אימפרזה 2008 זה טרנטה. אין לזה סוף.

אתה צריך לדעת מה לחפש. לא קונים רכב ישן שכל הפנים שלו שבור ומחורר.

בגולף שהיתה לי החלפתי תושבות מנוע וגיר ב500 שקל (עבודה + חלקים מאיביי) אחרי 330K ק"מ בערך, אולי יותר.

אם אתה קונה רכב שתוחזק כראוי גם לפניך והשתמשו בו באופן יום יומי, סביר להניח שלא תצטרך להחליף שום צינור גומי.

בולמים מצאתי ב400 ש"ח כולל עבודה זוג מקוריים לרכב הנוכחי שלי (חנויות רוצות להיפטר מחלקים של רכבים כאלה). אם מצאת רכב שצריך להחליף בו קפיצים, עדיף מראש לא לקנות אותו. כנראה אנסו אותו בשבילי עפר בהברחת חזירים ממצרים.

פחחות וצבע זה עניין של טעם. לרכב הקודם שלי עשיתי, ברכב הנוכחי לא צריך.

צמיגים, מצבר, טיפול עושים גם באימפרזה 2008.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה לא רבה כסף אם אתה עושה את זה לבד זה דבר ראשון.

ואם אתה לא עושה את זה לבד ונהנה מי זה אז זה לא בשבילך, זה הכל.

אני עד היום יוצא לפעמים עם הלאגסי ומוגבההת והממוגנת מהגרוטארלי מהעבודה הביתה דרך השדות.

אני בתקופה של לפני הילדים שהיתי בתחום הג׳יפים היה לי לנד קרוזר, וכל הזמן חיפשתי איזה סמוראי פתוח רק בשביל לעבוד עליו בכייף שלי, אין קשר בין אחד לשני.

פורסם

פלג_ בגלל זה רשמתי שגם כשיש זוג ידיים או צדיק כמו אסף שיעזור עם העבודה - החלקים עדיין עולים אלפי שקלים, גם אם זה מגיע מחו"ל.

תושבת מנוע לא מחליפים אחת בדיוק כמו שלא מחליפים בולם אחד או צמיג אחד, יש כבר את אושריקו שניסה, יש אותי שהחלפתי אחת מתוך איזה 5 וזה עשה בדיוק כלום, כדי להיפטר מהרעידות צריך גם את כל השאר.

העלות? מחו"ל, מקוריות, ממוצע של 550 לכל אחת. בארץ יותר.

את העלות של הטרנטה שלי כבר הכפלתי עם חלקים, ויש לי רשימת קניות לעוד 4 אלף בקלות, שלא לדבר על צבע כללי... (וזה כבר משהו שאי אפשר לעשות מתחת לבית, לא יעזור כלום)

SlowRide נכון שטיפול, מצבר וצמיגים צריך גם באימפרזה או כל רכב אחר בן 8, אבל רכבים בני 8 אפשר למצוא מתוחזקים, רובם כאלה.

צמיגים ומצבר טריים יחסית, רכבים עם היסטוריית טיפולים מסודרת שעברו טיפול אחרון לא מזמן. זה לא נדיר.

מנגד, לך תמצא "רכב באלף שקל" שהחליפו לו שמן בעשור האחרון, הטיימינג לא מתפורר, צמיגים טריים ומצבר שלא נוזל. אין כאלה למכירה. (מה הטעם למכור כשרק הצמיגים והדלק עולים כמו הרכב כולו? מי שכבר "השקיע" לא ימכור עד שהרכב לא ילך לברזל)

Nakamichi מבחינתי "ישנים" זה לא רכבים של 20 אלף, אפילו לא קרוב.

היום ב20 אלף אפשר לגרד אפילו שנתון 2011 ברכבים מסוימים, 2008+ בכאלה יותר עממיים. זה בכלל לא ישן.

אני לגמרי בעד כאלה ודי מוטה נגד מה שעולה "אלף שקל".

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

קח כל רכב בסביבות הגיל הזה; תושבות מנוע+גיר צריך להחליף? אם ללכת על מקוריות (כי התחליפיות לרוב דרעק) זה סיפור של 4 ספרות,

כל מני גומיות\צינורות\אטמים שכדאי לרענן, חלקי פנים שקדחו בהם בשנות ה90 כל מני דיבוריות\קודניות\רב-בריח עכשיו נשארו רק חורים צריך להחליף?

מה עם הצבע? רכב בן 15-20 כבר לא נראה חדש (במקרים קיצוניים נראה כמו מה שיש לי בחניה, שתכלס די מביש) אז צריך לצבוע? זה גם כמה אלפי שקלים, גם בכפר זה לא זול

עם יישור קו רציני שכזה אפשר להפוך רכב של אלף שקל לרכב של ₪10,000 בקלות, ועדיין אתה תיסע כל יום ב.. טרנטה של אלף שקל.

יש כאלה שיגידו שעדיף לקחת את הכסף ומראש להשקיע במשהו כמו אימפרזה 08 נניח ב15 אלף, שם לפחות לא צריך להחליף חצי מהרכב כדי שיהיה במצב סביר.

מה שאני אומר זה שלא הכל ורוד בטרנטות, גם אם יש אסף שמוכן לקחת על עצמו את כל ההיבט המכאני, זה עדיין המון כסף.

שכחת את הפרט הכי חשוב בכל הרכב הזה: זה יונדאי. לא טיוטה, לא מאזדה, לא סוזוקי, ובטח לא פולקסווגן. זה יונדאי. היתרון הגדול של יונדאי הוא חסכון בחליפים כי יבוא מקביל (יונדאי שופ), קורפס שאפשר להזמין בזול מיצרן עצמו. לא סתם אלי בחר ביונדאי.

פורסם

הכל נכון למי שצריך אוטו, אבל הוא כמו שזה נראה אוטו כבר יש לו.

הוא צריך משהו להשתעשע איתו, ככה בכייף לפרק ולתקן באמצעים מינימלים בחניה.

לגבי המחירים, הגאלאנט שלי כנראה שווה היום איזה 5000, הכל עובד ואין מה לגעת, גם לא היה במשך השנים שהיא אצלי.

הלאגסי שקניתי למסלול ב 1200 שקל היתה יד ראשונה מאדם מבוגר שנלקח מימנו הרישיון בגלל בדיקת ראיה.

צמיגים משנת 2015, מצבר באחריות רדיאטור וגיימינג הוחלפו חצי שנה לפני הרכישה, סתם לדוגמא.

פורסם
אז בוא אני אסביר לך.

ספארק עולה 60-70 אלף ש״ח.

לנטרה 99 - 1400₪

הנה חסכנו פה לפחות 58 אלף שקל. שזה יפה.

ספארק צריכה ביטוח חובה ומקיף.

הלנטרה רק חובה וצד ג. חסכנו פה בכיף עוד אלפייה.

אז עם 60 אלף בצד, יש יתרון ללנטרה, לא?

* 650 ש״ח לספארק בחודש - זה מחיר הרכב. ללא אגרת רישוי/ביטוחים.

בנוסף - בתחילת/סוף תקופה יש כמה עשרות אלפי שקלים שצריך לשלם.

ספארק ידנית עולה 46 אלף שקל. בדוק אותי.

רכב חדש, 3 שנים אחריות מפגוש לפגוש.

נותנים היום 100% מימון, לא צריך לשים שקל אחד מיותר.

עם כל הכבוד לשריטה לרכבים ישנים ומג'וייפים ב-1000 שקל, זו לא בדיוק הבחירה הכלכלית הנבונה - גם טיפולים שעושים בבית לבד (ולרכב כזה ישן ואומלל עושים הרבה טיפולים) שווים כסף - כי זמן שווה כסף.

זה שפות"ש סולד מרכבים חדשים, זה נחמד אבל זה מתחום הפסיכולוגיה, לא מתחום החישובים הכלכליים של מה יותר טוב לכיס.

פורסם

נגיד שספארק עולה 46 אלף.

זה לא כולל אגרת רישוי. עוד 1300 בערך?

ומה עם ביטוח? צריך חובה ומקיף.

100% מימון זה לא אומר שמישהו אחר מממן. זה אומר שהבחור משלם. לא רק שהוא משלם. הוא משלם גם ריבית.

בקיצור, להמליץ למישהו שקנה רכב ב1400₪ על רכב ב50 ולהגיד לו שהוא חוסך ככה - זה ממש לא נכון לטעמי.

פורסם

הגישה שלי קצת שונה, הגרוטאות האלה בהחלט יכולות לעלות לך איזה חיוך. אבל במקרה של האונו שהייתה לי שסיפרתי פה למעלה. לאדם העסוק שצריך להגיע לעבודה בזמן וכו' הרכבים האלה לא מתאימים. במקרה של האונו מזגן שבק סתם באמצע החיים, הרכב התכבה תוך כדי נסיעה- הלך מפלג, קרבורטור מזייף גרר ממני הרבה עצבים על הבוקר בגלל הקושי להניע..

ואצלי גם מדובר באונו בין השמורות שהיו בתקופתה,

אז שוב למי שיש זמן פנוי ועושה לו טוב לפרק/ לתקן לבד זה אחלה תחביב. אבל למי שמחפש פתרון תחבורתי ב1000 שח, אני חייב לציין שזה לא זול ולפעמים ממש לא נוח.

אגב, בסהכ הייתי מאוד מרוצה מהאונו למרות הגיל, די טחנתי אותה והיא נתנה עבודה לא רעה בכלל.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
הגישה שלי קצת שונה, הגרוטאות האלה בהחלט יכולות לעלות לך איזה חיוך. אבל במקרה של האונו שהייתה לי שסיפרתי פה למעלה. לאדם העסוק שצריך להגיע לעבודה בזמן וכו' הרכבים האלה לא מתאימים. במקרה של האונו מזגן שבק סתם באמצע החיים, הרכב התכבה תוך כדי נסיעה- הלך מפלג, קרבורטור מזייף גרר ממני הרבה עצבים על הבוקר בגלל הקושי להניע..

ואצלי גם מדובר באונו בין השמורות שהיו בתקופתה,

אז שוב למי שיש זמן פנוי ועושה לו טוב לפרק/ לתקן לבד זה אחלה תחביב. אבל למי שמחפש פתרון תחבורתי ב1000 שח, אני חייב לציין שזה לא זול ולפעמים ממש לא נוח.

אגב, בסהכ הייתי מאוד מרוצה מהאונו למרות הגיל, די טחנתי אותה והיא נתנה עבודה לא רעה בכלל.

הרכב אבל לא משמש ככלי תחבורה עיקרי או יחיד, אם לא יניע יש את הגטס.

להתקע באמצע הדרך זה גם משהו שלא קרה לי באופן רציני עם יונדאי. בפעמיים שזה קרה לי הייתי 500 מטר מהיעד שלי :)

אתה טועה חבר יקר,

על הגטס בשנתיים האחרונות לא הוצאתי עשיריה גם כשאני מצרף את הצביעה הכללית והפחחות !

רביעית צמיגים כמו שאמרתי אני מעביר מהגטס וגם זה עולה רק 900 שקל לרביעיה של פאלקן

לא יודע איך הגעת למחירים האלה אבל תושבות של יונדאי עולות פחות מ500 שקל לשתיים.

הבחירה ביונדאי היא בגלל הפשטות והחלפים שעולים כמו מסטיק בזוקה.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

• תוכן חדש...