Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני מספר שנים היתה לחבר גלאופר, מה שהיא עשתה בשטח עימו , הרבה אחרים חדישים ומפותחים יותר לא עשו, והנקודה היותר כיפית - שלא כואב הלב אם יש נזקים, מחירים ברצפה.

אותה התפיסה שבגללה היה לי סאנגיונג מוסו. אחלה של דבר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מזל טוב לאלי על הבחירה הלא שגרתית.

לעניין העמידה בשוליים נובעת בעיקר מתחזוקת שבר של בעל הרכב הקודם או הנוכחי של כל רכב.

לדוגמא אני עם סוזוקי בלנו 97 עשיתי בשנתיים קרוב ל50 אלף ק"מ התקיעות היחידות שהיו לי הם כשקניתי את הרכב וסמכתי שהרכב שקניתי מהסוחר באמת שימש את אישתו.

אחריי ייושר קו עצבני וכמה אלפים טובים שנפשכו ותחזוקה מנועת (בבאלנו טיפול 10K או כל חצי שנה לפי היצרן)הרכב תמיד היה זמין לי בזמנים החשובים וחוץ מפעם שהחלטתי להחליף נוזל קירור בעצמי ועבדתי על מנוע חם ויצרתי סדק בבלוק שהמסוך הצליח להלחים.

אציין שבזמנו לא השתמשתי באופן מלא בשרותי הכנופייה(תודה ליגאל על כיוונון השסתומים) אבל השתמשתי במוסכים מומלצים מהפורום שהיו מוכנים לעבוד עם חלקים שלי ונוזלים שלי כשהייתי מגיע מצוייד איתם.

חלק מהטיפולי השמנים עשיתי בעצמי וחלק המוסך.

הרכב נמכר ב1500 ש"ח ונוסע עד היום(ראיתי לפני חצי שנה אותו).

לעומת זאת אבא של חברה שלי באותו הזמן לא נהג בתחזוקה מונעת (ועדיין לא) השבית ניסן אלמרה דור 1 וניסן סאני (לשניהם הוא גמר את המנוע) כי הוא נהג להחליף שמן פעם בשנה והוא נסע קרוב ל60 ק"מ ביום מינימום.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

מישהו יכול להסביר לי מה עלול לגרום לרכב כזה להיתקע בצד הכביש?

אם המערכת קירור תקינה מה עוד עלול לגרום לרכב להיתקע בלי אופציה לזוז?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)

נסעתי בזמנו בקאוואליר ישנה עם 440,000 על השעון כ30,000 בשנה ומעולם לא נתקעתי/ נסעתי בלי מזגן או כל בעיה אחרת .

עניין של תחזוקה נטו, תתחזק כראוי הרכב יסע .

הרעיון ברכב ישן הוא שצריך להיות עירני יותר לבעיות .אגב, אותה קאוואליר ישנה נמכרה עם 514,000 מנוע מקורי על גז, גיר מקורי, מזגן מקורי וכל מערך המתלים .

מה שכן- מדובר ברכב שנסע רק מחוץ לעיר.

עריכה אחרונה על ידי Max.M
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
מישהו יכול להסביר לי מה עלול לגרום לרכב כזה להיתקע בצד הכביש?

אם המערכת קירור תקינה מה עוד עלול לגרום לרכב להיתקע בלי אופציה לזוז?

משאבת דלק שנפחה את נשמתה אחרי 300K ק"מ או רכיבים אלקטרוניים שקשורים להצתה ולהזרקה. בד"כ אלה דברים שמחליפים בקלות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
משאבת דלק שנפחה את נשמתה אחרי 300K ק"מ או רכיבים אלקטרוניים שקשורים להצתה ולהזרקה. בד"כ אלה דברים שמחליפים בקלות.

לפעמים גם שמים לב לזיופים של דברים כאלן לקראת סוף חייהם.

מעדכן שתדלקתי ויצאה לי צריכה לא הגיונית של 15.5 ,אך ישנה בעיה והידית תדלוק קופצת תמיד מוקדם מדי מהרגיל משום מה, למרות שהמחוג עולה עד הפול

לדוגמא נכנסו 23 ליטרים אך המחוג היה בערך בשליש האחרון.

אני מניח שהצריכה האמיתית עומדת סביב 13-12.5

אמשיך לבדוק גם בפעם הבאה עד שזה יתאזן איכשהו.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם (נערך)
אתה מעדיף לראות 50 הודעות "תתחדש, מזל טוב"?

ככה לפחות מעניין לקרוא ולהשתתף בזה.

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk

30K בשנה לקורולה ישנה שכבר הוכח שהיא יכולה להגיע בכיף לחצי מיליון ק"מ בהנחה והיא מטופלת בזמן\לפני הזמן עם חלקים נורמליים , החלפות פה ושם של חלקים אבל להתפגר? אהה...

אתמול ראיתי קורולה כמו שלי עם 331 אלף ק"מ ומנוע מקורי ונוסעת ומתעללים בה (רכב עבודה של בחורים צעירים).

אני לא מתרגש מהק"מ כמו שאני מתרגש מהק"מ+השנתון של הרכב. אנשים נוטים להתעלם מהזמן...

לכן רכב שמחזיק ככה, כגון כמו האלטנרה הזו למשל , זה שאפו אמיתי.

רכב שעושה 300 אלף בשנתיים והוא "אמין" בעיניכם , סבבה... נראה אותו שורד את השנים.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

אושריקו אתה חייב לראות את הקאוואליר 2003 שלי, 230 אלף ק"מ .

וחבל שפספסת את המודל 2000, שנמכרה עם 514 ומנוע וגיר שלא שופצו/ תוקנו .

פורסם

יש לי בעבודה מישהו עם יונדאי לנטרה אוט' כמו של אלי שעברה קרוב חצי מיליון ק"מ בלי שפתחו לה מנוע או שיפצו גיר ורק לאחרונה המנוע התחיל לזייף קצת.

הכל עניין של תחזוקה מונעת בסופו של דבר.

פורסם
אושריקו אתה חייב לראות את הקאוואליר 2003 שלי, 230 אלף ק"מ .

וחבל שפספסת את המודל 2000, שנמכרה עם 514 ומנוע וגיר שלא שופצו/ תוקנו .

לא הבנת. מישהו כתב פה על קורולה 99' אז הגבתי ספציפית אבל בוודאי שבעיניי כל רכב ישן ששורד ק"מ כאלו יותר "מרגש" מאשר רכב שעושה את הק"מ האלו ב3-4 שנים.

מה שצריך זה לא לחפש בעיות ולא להחליף סתם חלקים שיהרסו את הרכב ואז כל האמינות הופכת למשהו אחר לגמרי. (בלי יותר מדי רמזים:-P)

ניתן למצוא לא מעט בעיות שקורות עקב נסועה נמוכה אמנם אבל הזמן עשה את הרכב כבר זקן.

פורסם

230,000 , אם לא הייתה עומדת מסיבות כאלו ואחרות בכיף הייתי מגיע ב4 שנים האחרונות ל400 .

נקנתה עם 88 אלף, ב4 שנים הרביצה 30+ בשנה בממוצע .

ומאז מקשטת את החניון...

פשוט לא מסוגל למכור לצערי, ויש הצעות אפילו שמדובר בקאוואליר .

לפעמים אני מקנא באנשים שלא נקשרים לרכוש, בכיף היה מועיל לי עוד 10 עכשיו בחשבון.

20161004_125716.jpg

פורסם

מעדכן אחרי 1000 קמ על הלנטרה.

עוד לא יישרתי קו ולא שמתי שקל על האוטו.

צריכת דלק 1:14 בתנאים שרובם בין עירוניים, אבל יש גם לחיצות ל120 וגם 140.

הצמיגים ישנים וזקוקים להחלפה ככה שהצריכה תשתפר.

אני חצי שמח על הלנטרה וחצי מבואס על הגטס שהצריכות שלהן כמעט וזהות (באותו מנוע נפח 1500 הצריכה עמדה קבוע על 1:15 משולב).

גיליתי מאחורי הפאנל של הרדיו דיסק פתח להכנסת דיסקים, עכשיו הנסיעות נעימות יותר.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

1/14 עם מזגן או בלי?

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה רק חצי?

צריכת דלק מצויינת ..יש לי הרגשה שאתה מדמם מנוע תוך כדי הנסיעה:wink:

את האמת מספרים יותר מידי יפים.

אני נוסע בהרבה במכוניות חדשות כמו טויוטה ,קיא,פוקוס...

אפרש רק לחלום על צריכה שכתבת.

פורסם
למה רק חצי?

צריכת דלק מצויינת ..יש לי הרגשה שאתה מדמם מנוע תוך כדי הנסיעה:wink:

את האמת מספרים יותר מידי יפים.

אני נוסע בהרבה במכוניות חדשות כמו טויוטה ,קיא,פוקוס...

אפרש רק לחלום על צריכה שכתבת.

קח בחשבון שהגיר שלו ידני, והוא יודע איך לנצל את הצריכה לטובתו. זה דבר שיותר קשה בגירים הלא ידניים.

• תוכן חדש...