Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי יאריס שנת 2004 אמינה מאוד שמטפל בה רק במוסך המורשה. בבדיקה תקופתית התגלה שיש בוצה במנוע ונאמר לי שזו בעיה רצינית במנוע שתדרוש שטיפה יסודית והחלפת מספר חלקים כדי להחיות את המנוע, פרוצדורה שתעלה כמה אלפי שקלים, אך אין זה מבטיח שהמנוע לא יתקלקל שוב בקרוב כי המנוע בעצם חולה והשטיפה של הבוצה היא כמו אקמול.

אני לא מבין בזה כמעט כלום לכן אשמח לדעת מכם מה עושים במצב כזה. אני מאוד אוהב את הרכב שלא עשה לי אף בעיה רצינית עד כה לכן יהיה לי מאוד עצוב להפטר ממנו.

תודה מראש לעוזרים!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כמה אלפים זו היסחפות קלה.

אם באמת התגלתה בוצה: יש לפרק מכסה שסתומים,אגן שמן מנוע,לבצע פלאשינג.

לבדוק רשת משמרת- אם נדרש להחליף,מחליפים,אם ניתן לנקות,מנקים ומחזירים.

בסוף ממלאים שמן איכותי+מסנן שמן מקורי וממשיכים לעקוב אחר המצב.

עשיתי טיפול דומה כזה במוסך שאינו מורשה יבואן והוא עלה לי ,1,000.

כל הסיפור הזה,אם המוסך הוגן והגון לא צריך לעבור את ה-1,500 במורשה ועוד הגזמתי מעט (כמובן,בהנחה,שאין צורך בהחלפת חלקים נוספים).

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

התופעה היחידה ששמתי לב אליה היא רעש שקצת קשה לי להגדיר, מין צליל של חריקה קלה מכיוון המנוע אחרי שאני מתניע את הרכב. הצליל עובר אחרי כ10 שניות ולא חוזר יותר עד להתנעה הבאה (וגם זה רק אם הרכב עמד כבוי מספר שעות).

הבודק של הרכב אמר לי שראו שהצינוריות של המנוע סתומות ובכל שלב של הנסיעה המנוע יכול לשבוק חיים.

פורסם

מה שאתה שומע החריקה זו ככל הניראה רצועת אביזרים שנחוצה מתיחה. פשוט מרגיז מאוד מה שאומר לך המוסך ואיזה מנוע בדיוק הולך לשבוק חיים? ואיזה צינוריות סתומות לכל הרוחות?!? ולמה יש לי הרגשה שמנסים לירכב עליך? מאיפה אתה בארץ?

פורסם

מודה לכם על התגובות. סליחה שלא ציינתי - אני מנתניה. וכן ההבנה שלי בתחום שואפת ל0 לצערי לכן החלטתי להתייעץ איתכם.

פורסם

אולי חברנו,צביקה מתחום הקרבורטור ימליץ על צדיק אחד בעיר שאינה מל"ו הצדיקים (לפחות בתחום סחר המכוניות שלה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לפי דעתי אין לך שום תקלה ברכב. סע לשלום ואל תחפש בכוח.

לגבי טיפול נגד בוצה, אפשר להוריד אגן שמן לנקות היטב, להחזירו למלא שמן סינטטי מלא ולהחליף גם פילטר על הדרך, סיפור של 700-800 שקל ועניין של שעה עבודה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אני לא מחפש בעיות בכוח, כמו שציינתי ההבנה שלי בנושא שואפת לאפס לכן פונה אליכם לייעוץ. הגיוני בכלל שיהיה בוצה במנוע מבלי שהנורה של השמן תדלק? או שאין קשר

פורסם

אל תמהר להקשיב לאנשים שקובעים שהכל בסדר דרך מסך מחשב, לפני שראו את הרכב.

אם יש רעשים חריגים ונורת שמן נדלקת, זה כבר מצב חמור. בוצה במנוע בשלבים התחלתיים לא תגרום לשום תופעות שאפשר לראות או לשמוע.

בוצה זה שמן מנוע שהפך לסוג של ג'ל לא נוזלי ונדבק לחלקי המנוע מבפנים.

אני מניח שבמוסך ראו סימני בוצה בזמן טיפול, דרך פתח מילוי השמן.

אם אתה מעוניין לשמור על האוטו תקין לאורך זמן, אל תתעלם. תעשה את מה שנכתב פה בכמה הודעות - בקש במוסך שיפתחו את מכסה השסתומים ואת אגן השמן. זה יאפשר לראות כמה בוצה יש והאם באמת המצב חמור. יכול להיות שיהיה יחסית נקי, אז הרווחת. אחרי זה ניקוי של מה שאפשר, ניקוי רשתית של משאבת שמן, שמן + פילטר חדש ולעקוב.

פורסם

בהחלט יכול להיות בוצה במנוע בלי בעיית לחץ שמן. עם זאת, זה לא אומר שלחץ השמן או שימון המנוע מתבצעים באופן אופטימאלי. גש לחוות דעת שנייה... ברוב המנועים (גם רכבים חדשים) יש טיפה רעש בעת ההנעה וזה עובר לאחר 2-5 שניות תלוי בסוג השמן שיש ברכב וטמפרטורה החיצונית, כמה זמן עמד הרכב, מה מצב השמן והפילטר (אם הוא סתום תהיה בעיית שימון קלה במיוחד אם אין למסנן שסתום BYPASS). ברוב מסנני שמן היום יש anti drain valve המונע מהמנוע הנעה יבשה כאשר עמד לא מונע מעל לחצי שעה, אך עדיין יש מצב שהמנוע ירעיש מעט בעת ההנעה לאחר עמידה ממושכת. זה אמור לעבור תוך מספר שניות. צמיגות השמן משפיעה דרמטית על מהירות שימון בהנעה קרה. שמן 5W30 או 5W40 ישמן מהר יותר במנוע קר מאשר שמן 10W30 או 10W40 והרבה יותר מהר מ 15W40 אך בישראל ההבדלים לא גדולים כמו במדינות שהטמפרטורה צומחת ל מינוס 30 צלסיוס. כמו שאמרו לך מעלה, טיפול יסודי נגד בוצה שכולל פירוק מכסה שסתומים, אגן שמן, ניקוי רשת סנן ראשונית של משאבת השמן+ פלאשינג+שמן חדש ופילטר שמן + החלפה של שמן ומסנן לאחר 5 אלף ק"מ. אמור לעולת בין 1000 ל- 1800 ש"ח.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...