Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אכילת שמן, 2.5L על 13K [מאזדה 3 2010]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב,אז ככה מכר עשה לי ניקוי מצערת לרכב(מאזדה 3 2010 1.6L), על הדרך בדק דברים בסיסיים

התגלה כי חסר 2.5L שמן, בטיפול האחרון שנעשה לפני חצי שנה בערך כל השמן הוחלף לקסטרול אדג' סינטטי מלא מתאים והרכב עבר מאז 13K~ כמו כן חודשיים האחרונים היו לי מאוד הרבה נסיעות ארוכות[מס' פעמים הלוך חזור למרכז,הלוך חזור לאילת,ומס' סיבובים לא מבוטל מסביב לכנרת].

כמו כן הרכב נסע תקין לחלוטין,הרוב המוחלט של הנסיעות הינן מנהלתיות, בלי יותר מידי לחיצות מיותרות (לרוב לא עובר את ה4KRPM) הרכב עלה על ליפט הכל נראה יבש, ללא הזעות משונות כמו כן מתחת למכסה מנוע הכל נראה תקין ויבש. תחילת נסיע תמיד אחרי שנכבא הנורה שהשמן קר, כמו כן כיבוי כדקה,דקה וחצי לאחר עמידה באידיאל בפארקינג.

כמובן שמלאנו חזרה את השמן לנקודה העליונה, לפי דבריו יתכן בגלל הרבה נסיעות ארוכות ומאומצות(והדרך לאילת, כי לא כולם נוסעים 90 בכביש 90),יתכן שהמנוע שרף באופן טבעי את השמן, ללא תקלה מסויימת או נזילה.

האם זה אפשרי? יכול להיות מצב כזה שנשרף/נאכל 2.5L שמן באמת בעקבות נסיעות מאומצות(בעיקר בשבוע הזה שהרכב טייל באילת בחום וביקר בביקע)

פורסם

+1

אתה חייב לבצע מעקב הדוק על מפלס השמן, כל שני תדלוקים למשל ולפני כל נסיעה ארוכה.

אין צורך להעמיד את הרכב בסל"ד סרק לאחר נסיעה, זה לא מנוע טורבו. פשוט לסיים את הנסיעה ולדומם כאשר מתייצב בסל"ד סרק בלי להמתין.

פורסם

גם אין שום סיבה לעמוד במקום לאחר התנעה כשהרכב קר.

פשוט לא לאמץ אותו בנסיעה עד שתכבה הנורה הרלוונטית (שקשורה לטמפ' נוזל הקירור ולא לשמן שלוקח לו קצת יותר זמן להתחמם).

פורסם (נערך)

לא חייב גם כל כמה תדלוקים אלא כל ניתן לבחור לבדוק כל 1000 ק"מ ככה תדע בדיוק כמה הוא צורך.

הבעיה בבדיקה כל כמה תדלוקים זה צריכת דלק שמשפיע על כמה ק"מ אתה עושה.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

בוקר טוב חברים!!

תודה על התשובות, 5W30 זאת הצמיגות ששמנו, דגם וחברה ציינתי לפניכן.

הרכב בבעלותי כ9 חודשים עד עכשיו עבר 163.4K, לפניכן אין לי מידע באיזה שמן טופל וכיצד טופל, הוא עבר אצלי ישור קו כמעט מלא למעט החלפה של נוזל בלמים וצלחות.

אכן אבדוק של 2 תדלוקים (שזה בערך 1KKM)

בקרוב אעשה טיפול ע"י חברי הכנופיה בע"ה.

אגב איני זוכר בדיוק, טיפולים למאזדה 3 מהשנתון שלי נעשים כל 10 או 15 אלף?(עד עכשיו אני הייתי דיי בטוח שכל 15)

הקטע ההזוי שבדקי שמנים+נוזלים וכמובן לחץ אויר לפני שנסעתי לאילת ולפני שיצאתי מאילת,המפלס היה תקין(נק' שניה)

דבר נוסף, עד כמה קריטי יהיה אם אני אשתמנך מאדג' למגנטיק?(אגב כיצד השמן יכול להיות מקור הבעיה לשרפתו?)

מה בערך הממוצע שמן שהרכב צורך כל 1000KM?

פורסם

כיצד בוצעה בדיקת השמן בה הוחלט על מחסור של 2.5 ליטר?

האם מאז בדקת את הכמות, ואם כן כיצד?

בספר רכב של הגרסה הקנדית, הליך הבדיקה הוא כזה:

- וודא שהרכב עומד על משטח ישר.

- התנע הרכב ותן לו להגיע לטמפ' עבודה.

- כבה הרכב ותן לשמן לפחות 5 דקות לשקוע בחזרה לאגן.

- הוצא מדיד, נקה אותו, החזר אותו עד הסוף והוצא שנית לקבלת מדידה.

כמו כן, ההפרש בין סימון מינ' למקס' הינו 0.75 ליטר בלבד (שוב, לפחות בגרסה הקנדית שאני מאמין אינה שונה מהותית בהקשר זה).

פורסם (נערך)

שמן נבדק לאחר שהרכב היה כבוי קרוב ל9 שעות ועבר נסיעה של 3-4 דקות למוסך של המכר.

הבדיקה לפני אילת ואחרי נעשתה בתחנת דלק גם אחרי נסיעה מתונה של מס' דקות.

החוסר היה נראה כי לאחר ניגוב הסימן היה מס' מ"מ מתחת למינימום(משאר בערך באיזור החצי סנטים,לא רוצה להגיד סתם), ומילואי שמן חדש התגלה כי נכנס כמעט 2.5 ליטר עד שהגיע לבערך 2 מ"מ מעל המקס(בוצעו שני התנעות במהלך המילואי).

אתמול עשיתי בדיקה בערב למפלס השמן לאחר שהרכב עבר בערך 150ק"מ, המפלס נשאר זהה.

אגב מה בערך הצריכת שמן התקינה? ויש תשובות לגבי השאלות ששאלתי?

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

שמן לא ממלאים מעל המקסימום- עודף עלול להיות גרוע מחוסר של כמה מ"מ בודדים.

לא ברור באמת,כמה שמן באמת היה חסר כי הוספת יותר מידי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כמו שציינתי בערך 2 מ"מ מעל המקס, אני אבדוק בדיוק היום ואצלם אם צריך(בשעה הקרובה שכאסיים לעבוד).

נעשה כמו תום אמר על מנת להיות בטוח

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ ומעדכן.

הרכב עבר מאז מילואי שמן 1150KM,כמו שציינתי קודם לכן מולא בערך 200גרם יותר מעל קו המקסימום ובינתיים המפלס לא ירד.

הטיפול 15K קרב ובא אז שם כבר נסדר את המפלס שמן שלא יעבור את המקסימום ונעשה בדיקות אחרות.

• תוכן חדש...