Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חן, אתה רוצה ״מחקר״? צפה בארץ נהדרת, או בגשש, או בגבעת חלפון.

הסטירה הישראלית לא במקרה פעם אחר פעם עוסקת באנשים מהסוג הזה.

זו המציאות.

הדבר היחיד שאפשר לחקור כאן, זה למה בישראל הבון טון זה לא לספור אף אחד חוץ מעצמך. וגם זהלא מסובך מדי. כבר כתבתי בשרשור דומה, שזה מה שמקבלים כשבונים מדינת לאום על רגשי נחיתות קבוצתיים.

משעשע אבל זה לא קשור לרגשי נחיתות קבוצתיים. זה קשור לזה שאנחנו אוהבים לחשוב על עצמינו בתור מדינה מערבית אבל האוכלוסייה כאן היא מזרח אירופאית ומזרח תיכונית וכשאתה מסתובב במזרח אירופה ובמזרח התיכון זה מה שאתה פוגש...

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה אוכלוסיה מזרח תיכונית? זה האקלים והמיקום הגאוגרפי גורמים לבן אדם להתנהג כמו חתיכת תחת? אנשים נולדים למציאות בה הנורמה היא לפחד מלצאת פראייר ולהידפק, כשהמונחים האלה מתבטאים באדם ככבוד לזולת ולסביבה. מי שטורח והולך 2 מטר לפח זבל כדי לזרוק סיגריה נדפק וזה שנזהר על הדלת של הרכב השכן סתם פראייר כי כולם דופקים אז גם הוא צריך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תירוץ רע - נהגתי בקפריסין לא מזמן(גם ים תיכוני) יש בערים יותר אי-סדר ובאלגן מאשר בארץ לדעתי ועדיין יש פחות צפירות פחות עצבים ולמרות כל הכאוס גם רכבים ישנים נראים יחסית שמורים ולא מלאים דפיקות מחניה לא נכונה של השכן.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
תירוץ רע - נהגתי בקפריסין לא מזמן(גם ים תיכוני) יש בערים יותר אי-סדר ובאלגן מאשר בארץ לדעתי ועדיין יש פחות צפירות פחות עצבים ולמרות כל הכאוס גם רכבים ישנים נראים יחסית שמורים ולא מלאים דפיקות מחניה לא נכונה של השכן.

עד שתגיע לארגנטינה :(

אם אתה חונה שם עם בלם חנייה אתה חוטף הכי חזק, הם קדימה אחורה בלי אלוהים בחנייות

קובי

:-)

פורסם

התופעה הזאת בארץ באמת מגעילה ומעצבנת.

אני גם תמיד בשכונה שלי (כי אין לי חנייה מתחת לבית, בית ישן) מסתובב תמיד ושורף דלק, בכדי למצוא את החנייה הכי אופטימאלית והכי פחות מסוכנת לרכב שלי, אבל גם זה לא עוזר, כי תמיד ימצא איזה בן **** או בת **** שיחנו ליד הרכב שלך (בצדדים, מאחורה או מקדימה) וידפקו לך בצורה כזו או אחרת את רכבך שאתה כל כך מנסה לשמור עליו, וזה כל כך מרתיח ומעצבן כשאני מוצא פגיעות ברכב שלי, שאני מתחיל לקלל את אותם אלו שעשו את זה, בלב, בקללות ואיחולים הכי מפחידים.

שמתי לב שישנה עוד בעיית פגיעות, לא רק מפרייבטים, אלא גם ממשאית זבל, משאיות מוצרים של חנויות\מינימרקטים וקיוסקים, מרכבים של העירייה שחותכים אצים וכו' וכו', שגם כל אלו לא ממש משתדלים להיות זהירים כשהם נדחפים עם הרכבים הגדולים שלהם (לרוב אלו משאיות כאלו או אחרות) בשכונות והרחובות הצפופים איפה שכולם חונים בצידי הכביש, הם בכייף שלהם פוגעים ברכבים של אחרים וממשיכים הלאה.

כל כך נמאסה כבר התרבות (חוסר כל תרבות) הישראלית הזאת של בבונים שירדו ברובם מעצי הדקל, עדיף שלא היו יורדים משם כי מקומם להשאר ולחיות על העצים.

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

בהחלט אחת התופעות הכי מעצבנות ובעיקר מראות על זילזול וחוסר הערכת רכוש שלך ובעיקר של האחרים.

לא פעם אחת הייתי הרכב, מי שחונה לידי מגיע לרכב ופותח את הדלת, אבל מה לא בעדינות אלה מכל הלב והכי מעצבן שרואים שאני ברכב והרכב עוד מונע!! פתיחה כזאת שהרכב מתנענע מההדף של המכה, אני יוצא מהרכב שואלה "מה נשמע, מה קרה, מלחמה?" והבן אדם מסתכל עליי כאילו נפלתי מהירח והוא לא פתח את הדלת על הרכב שלי כלל.

גם בסופרים לא חסר לאנשים שמשאירים ודחפים עגלות לכל עבר, אני מחנה את הרכב ומישהו התחשק לחנות את העגלה על האוטו שלי בדחיפה של ספורטאי לזריקת כדור ברזל:evil:!

כל פעם אני מחזיק את עצמי לא להגיע לאלימות כלשהיא.

פורסם

מה זה אוכלוסיה מזרח תיכונית או מזרח אירופאית לצורך העניין? זו אוכלוסיה כזו שלא חונכה לנורמות מערביות של התנהלות בציבור והתייחסות לאנשים זרים.

זה אומר שכשאתה הולך ברחוב אז מי שעובר ממולך לא מחוייב לההתייחס אליך בעוד שבתרבויות מערביות זה נחשב חוצפה לא להגיד שלום לאנשים זרים ברחוב.

זה אומר שכשאתה מסתובב עם העגלה בסופר אז בכלל לא מעניין אותך שדימה ורינה בדיוק רוצים לעבור ואתה חוסם את המעבר בעוד שבתרבויות מערביות מצופה מאנשים מראש לא לחסום ואם חלילה הם רואים את דימה ורינה מתקרבים אז מיד להזיז את העגלה ולהתנצל.

זה גם משליך על דברים שוליים כמו עמידה בתור, רעש סביבתי, התנהלות בכביש וכן, גם על האופן שבו אתה פותח את הדלת בנוכחות רכבים ליד. כשהחינוך שלך מעמיד את האדם הזר במקום שהוא לא מעניין ובכלל לא יושב לך בראש וכשהחברה שלך לא שופטת אותך על בסיס ההתנהלות שלך עם אנשים זרים אז זו התוצאה.

מהצד השני זה אומר שאם זרקת אשפה לפח הזבל הלא נכון ברחוב אז לא מגיע שוטר ונותן לך דו"ח ואם התינוק הרך שלך מתחיל לצרוח ברחוב אז לא מופנים כלפיך מבטים זועפים מלווים בנידוי חברתי.

זה לא ייחודי לישראל, זה קיים במזרח התיכון, זה קיים במזרח אירופה, אמריקה הלטינית, חלקים נרחבים מאוד מהמזרח הרחוק וכל אפריקה. בקיצור, הרוב המוחלט של העולם הוא כזה וכאשר הרוב המוחלט של האוכלוסיה שלך מקורו במדינות האלה ולא במדינות מערביות אז הפליאה שההתנהלות הציבורית כאן לא מזכירה את שוויץ או עיירות רדנקיות בנברסקה היא תמוהה.

פורסם (נערך)

אם כבר גולשים להכללות תרבותיות.

אני מעדיף לחיות פה עם דלתות שרוטות מאשר בשוויץ.

חבורה של בנקאים קפוצי תחת, מתנשאים, שונאי זרים. הדייקנות של השוויצרים עובדת מצוין כל זמן שלא צריך למצוא פוליסות ביטוח ומספרי חשבון של קורבנות שואה. ההגינות שלהם היא כזאת שהם העדיפו לא להיות שיפוטיים כלפי נאצים במהלך ולאחר המלחמה, כל זמן שאותם נאצים שילמו במטבעות זהב.

למי שלא יודע, היטלר החליט לא לפלוש לשוויץ לא בגלל חיל המילואים המהולל שלהם (שהיה קורס כנראה תוך שבועיים מול צבא מודרני ומאומן), אלא בגלל שהוא פשוט לא ראה בכך צורך.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

אהבתי במיוחד את ה-״שונאי זרים״ בתאור שלך.

ישראל פשוט ידועה כמקום פתוח, מקבל ומחבק לכל העדות, עמים וקבוצות אתניות.

וזה לא עניין של מזרח ומערב. זה עניין של רגשי נחיתות. נטו. כל המדינה הזו מתבססת על ״הגויים דפקו אותנו 2000 שנה, היינו חלשים ופראיירים. לא עוד״. הצבר החצוף וכו׳ לא ממש קשור למוצא עדתי. הוא קשור להתרת כל רסן שזה משהו שנתפס כערך שיש לשאוף אליו עוד מימי הרצל. וזה הצליח ובגדול.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

קסנופוביה היא מאפיין של רוב התרבויות האנושיות. אנחנו לא יותר טובים מאחרים כמובן, אבל גם לא הגענו לרמה של השוויצרים.

אבל זה כבר לא דיון לפורום הזה.

פשוט קבל את זה כעמדתי האישית - אני מעדיף את התרבות בישראל עם שריטות מאשר את זאת השוויצית בלי.

פורסם

ברור שזכותך להעדיף איזו תרבות שבא לך.

אני פשוט חושב שהרבה ישראלים טומנים את הראש בחול, בהקשר הזה, או אוהבים להצביע על תופעות קיצוניות כמו נאציזם, כדי לזכך אותנו.

רוב הזמן העולם לא נמצא תחת שלטון הרייך השלישי. ונכון לעכשיו, אני לא מכיר הרבה מקומות בעולם, לפחות זה המתיימר להיות מערבי, בו לא רק שזה לא פסול להיות גזען, אלא זה אפילו נחשב ללגיטימי ומקובל חברתית, כמו בישראל.

אני מתכנת. את המושג ״קוד ערבי״ שמעת פעם? אתה חושב שבשוויץ יש ״קוד יהודי״?

פורסם

לא יודע ספציפית לגבי שוויץ. אבל בהחלט יש שימוש במילה "יהודי" כגנאי במדינות רבות. בין אם כינוי גנאי במגרשי כדורגל במזרח ובמרכז אירופה או כינוי למיקוח אגרסיבי בארה"ב.

אני אישית מאוד משתדל להמנע ממונחים מבזים כמו "עבודה ערבית", אבל אין לי ספק שאנחנו חברה מאוד גזענית.

העניין הוא שבגלל שהישראלים מאוד מוחצנים, נוצר רושם שאנחנו גרועים יותר מחברות מופנמות (או יש לומר, צבועות) יותר.

בנוסף יש את אפקט הדשא של השכן.

שוב פעם, מדובר כאן בעמדה המאוד אישית שלי. אין ספק שיש לנו (ולכל המין האנושי) הרבה מקום לשיפור. אבל אני לא חושב שמודל החברה השוויצית ועל אחת כמה וכמה, מודל החברה הסינגפורית, צריכים להיות נר לרגלינו.

מכוניות מבריקות ונטולות שריטות זה נחמד, אבל לפי דעתי זה ממש לא חזות הכל.

פורסם

כמובן, גם אני כותב את דעתי האישית בלבד.

ולדעתי האישית, בכל פרמטר של גזענות, אלימות, התעלמות מהחלש ואפילו יחס מזוויע לניצולי שואה, אנחנו יכולים להתחרות בכל מדינה מכובדת בעולם, בטח כזו כמו שוויץ. רק שאצלנו בנוסף יש את כל הפרמטרים האחרים שהוזכרו כאן, כמו חוסר כבוד מוחלט לרכושם של אחרים. אם החברה השוויצרית צריכה לשמש לנו דוגמא? לא יודע, לא ביליתי שם מספיק. דעתי האישית היא שאנחנו במקום כל כך גרוע, שכדי להצדיק את זה, ולזכך את עצמו, אנחנו צריכים להשוות את מה שקורה כאן ביומיום למה שעשו עמים אחרים בשואה, כמו שעשית עם הדוגמא השוויצרית.

אפשר לעצור כאן, מימלא זה לא קשור לשרשור.

פורסם (נערך)

האמת, לאחר מחשבה בעניין, שזה דווקא קשור במידה חלקית לשרשור, שהרי עצם מהותו הוא דיון על תרבויות. מה שכן, מקומו של דיון כזה אולי צריך להיות בפורום אופ-טופיק.

אני ממש לא משתמש בנושא השואה בשביל להצדיק את ההתנהגות הקלוקלת של חלקים מהחברה הישראלית. אני משתמש בזה בשביל להראות שלא הכל וורוד בממלכת המכוניות המצוחצחות בלב האלפים.

שים לב שאני לא חולק עליך בעניין הגזענות וגסות הרוח שאנו חווים כאן. לפני חמישה ימים חזרתי לקקטוס שלי בחניון וראיתי שהגברת באוטו ליד יושב בנון-שלנטיות עם הדלת פתוחה לרווחה ונוגעת במכונית שלי.

הבנתי להעיר לה יהיה שקול לשיחה עם הקיר ופשוט המשכתי הלאה.

לפחות לא נגרם כל נזק בזכות דיפוני הפלסטיק המפורסמים של המכונית שלי.

דוגמא נוספת - אני גם סובל מעישון פסיבי במדרגות של בית החולים בו אני עובד ולא פעם שאני מעז להעיר למעשנים (שאני עם חלוק ותג) אני זוכה להתעלמות מופגנת או למבט עוין.

יחד עם זאת, אני חושב שרוב האנשים בחברה שלנו אינם כאלו ואינם מצדיקים התנהגות כזאת.

• תוכן חדש...