Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

אתמול הותקן ברכבי (פיאט פונטו) זוג רמקולים 6/9 אחוריים של פיוניר (400 ₪ כולל התקנה-דרך אגב)

הרמקולים הקדמיים כבר קרועים לכן המתקין כמעט נטרל אותם , כך ששומעים רק מאחורה(כמעט)

עכשיו נותר מצב כשבעוצמה נמוכה יש חוסר איזון- חוויית השמיעה לא משהו, כי למעשה מקדימה לא שומעים, מצד שני כשאני מגבירה – העוצמה מטורפת, ברמה שאתמול וגם היום איך שיצאתי מהרכב ולמשך כמה שעות אני מרגישה ממש תחושה מוזרה באוזן- השמיעה מעומעמת משהו(כאילו האוזניים סתומות!), דבר כזה בחיים לא קרה לי, גם לא אחרי בילוי במועדון וכו'...ואני אפילו קצת מודאגת :/

אז 2 שאלות-1.האם ייתכן נזק לאוזן כתוצאה מרמקולים כאלו ?? (שיהיה ברור שלא הגברתי למקסימום ווליום..)למישהו קרה דבר דומה??

2. מה אני עושה כדי לשפר את חווית השמיעה? האם חייבת להתקין גם מקדימה? או שפשוט צריך לכוון אותם אחרת...( בוא נגיד שפחות בא לי להשקיע עוד כמה מאות שקלים על עוד התקנה...)

תודה :)

פורסם

קודם כל המנעי מחשיפת האוזניים לרעש כלשהו לפחות למשך שבוע. אפילו השתמשי באטמי אוזניים. האוזניים מאוד רגישות במצב זה ואפילו רעשים נמוכים יגרמו לך לתחושה שהאוזניים סתומות.

כדאי שתתחילי בירור אצל רופא א.א.ג ותלחצי עליו שישלח אותך לבדיקת שמיעה.

פורסם

תחום הצליל הנמוך בהספק גבוה מייצר הרבה מאוד לחץ - זה משפיע בעיקר על שבלול האוזן ויכול גם לגרום לכאבי ראש.

מרמקולים 6*9 על הגברה מקורית ומורכבים בחלקו האחורי של הרכב אני בספק אם יש קשר בכלל לתחום הבאס.

כנראה תחום התדר הגבוה אצלך צורם מאוד ושם יש תדרים שממש מסוגלים לחורר את עור התוף של האוזן וגם להמית תאי עצב שמיעתי (תאי עצב שיער בתוך האוזן) - זה נזק שהשיקום שלו הוא מאוד איטי ומעבר לשלב מסויים נהיה בלתי הפיך כי כל תא עצב כזה שמת לא מתחדש או מוחלף באחר.

אכן, לכי לבדיקת שמיעה מיידית אצל רופא ובמקביל תבקשי מהמתקין לנטרל את ה"טוויטרים" שמורכבים ברמקולים האובליים שהתקנת ברכבך ע"י פתיחת הבורג מתחת למדבקה בגב המגנט שלהם ניתן להוציא את שאר הרמקולים שמותקנים על גבי הרמקול האובלי ולנתק את החיווט שלהם בכדי שלא יפעלו ולא ינגנו גבוה מידי.

לאחר מכן התקינית סט חדש בקדמת הרכב ותדאגי שיהיה מדובר בסט עם טוויטרים לא צורמים ונעימים לאוזן וגם שיהיה להם קורס אובר שניתן להנמיך דרכו (להנחית) את הטוויטרים אם צריך - אמליץ לך על מוראל בתור מותג עם צוויון צליל נעים שכזה.

וכמובן לבודד את הדלתות הקידמיות בכדי לעזור לסט הקדמי להפיק יותר מתחום הבאס ובכך לאזן את השמע כלפי האוזן שלך.

ואחרון חביב - אל תגביהי להספקים גבוהים מידי - על הגברה לא ראויה כמו למשל ההגברה של יחידת הראש המקורית או הגברה פנימית של יחידת ראש אפטר מרקט - יש מגבר קטן מאוד וחלש מאוד שמגיע במהרה לאחוזי עיוות שמיעים - שם הנזק העיקרי לשמיעה ולרמקולים מתרחש.

בהצלחה ותשמרי על הבריאות שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

"מרמקולים 6*9 על הגברה מקורית ומורכבים בחלקו האחורי של הרכב אני בספק אם יש קשר בכלל לתחום הבאס. "

מה זה אומר?

והאם מדובר ברמקולים באמת כ"כ חזקים???.??

טוב בינתיים אני מתחילה ממש להילחץ... מצטערתשהתקנתי אותם. לא הייתי מעלה בדעתי בחיים שיש בכך סכנה.......

תודה על התשובות ..

תחום הצליל הנמוך בהספק גבוה מייצר הרבה מאוד לחץ - זה משפיע בעיקר על שבלול האוזן ויכול גם לגרום לכאבי ראש.

מרמקולים 6*9 על הגברה מקורית ומורכבים בחלקו האחורי של הרכב אני בספק אם יש קשר בכלל לתחום הבאס.

כנראה תחום התדר הגבוה אצלך צורם מאוד ושם יש תדרים שממש מסוגלים לחורר את עור התוף של האוזן וגם להמית תאי עצב שמיעתי (תאי עצב שיער בתוך האוזן) - זה נזק שהשיקום שלו הוא מאוד איטי ומעבר לשלב מסויים נהיה בלתי הפיך כי כל תא עצב כזה שמת לא מתחדש או מוחלף באחר.

אכן, לכי לבדיקת שמיעה מיידית אצל רופא ובמקביל תבקשי מהמתקין לנטרל את ה"טוויטרים" שמורכבים ברמקולים האובליים שהתקנת ברכבך ע"י פתיחת הבורג מתחת למדבקה בגב המגנט שלהם ניתן להוציא את שאר הרמקולים שמותקנים על גבי הרמקול האובלי ולנתק את החיווט שלהם בכדי שלא יפעלו ולא ינגנו גבוה מידי.

לאחר מכן התקינית סט חדש בקדמת הרכב ותדאגי שיהיה מדובר בסט עם טוויטרים לא צורמים ונעימים לאוזן וגם שיהיה להם קורס אובר שניתן להנמיך דרכו (להנחית) את הטוויטרים אם צריך - אמליץ לך על מוראל בתור מותג עם צוויון צליל נעים שכזה.

וכמובן לבודד את הדלתות הקידמיות בכדי לעזור לסט הקדמי להפיק יותר מתחום הבאס ובכך לאזן את השמע כלפי האוזן שלך.

ואחרון חביב - אל תגביהי להספקים גבוהים מידי - על הגברה לא ראויה כמו למשל ההגברה של יחידת הראש המקורית או הגברה פנימית של יחידת ראש אפטר מרקט - יש מגבר קטן מאוד וחלש מאוד שמגיע במהרה לאחוזי עיוות שמיעים - שם הנזק העיקרי לשמיעה ולרמקולים מתרחש.

בהצלחה ותשמרי על הבריאות שלך.

פורסם

לפיוניר יש דגמים רבים. אם תוכלי להגיד לנו באילו מדוברים, זה אולי יסייע. בדר"כ רשום על המגנט שלהם מאחורה.

כמו כן, את יודעת להגיד איזה רדיו דיסק יש אצלך?

אולי קיימות בו אפשרויות כיוון שיקלו מעט על החוויה של השמיעה.

ובכל אופן, הייתי שוקל בחיוב להחליף גם את הרמקולים הקדמיים ולהשיב את האיזון האבוד.

פורסם

שרון,

הנזק לשמיעה יקרה בעיקר בגלל התחום הגבוה או עיוותים קשים בתחום המיד.

אני מאמין שאין שום איזון בחלקו הקידמי של הרכב ועיקר הבאס מגיע מאחורה וגם אם זה לא מספיק אז הטוויטרים ברמקולים האחוריים עצמם כנראה חדים מידי לאוזן שלך ורצוי לנטרל אום

מה שלא יהיה אם אכן יש נזק שמיעתי קודם כל לגשת ולטפל בנושא הזה.

אם את שוחה תקפידי על אטמי אזניים.

אם את עובדת בסביבה רועשת אז תשתדלי להשתמש באזניות נגד רעש (מעבדות שרתים למשל, אתרי בניה וכך הלאה)

אני מקווה שרק סתם נלחצת ולא יותר ושזה רק קצת צלצולים באזניים מווליום מוגזם.

בסהכ לתקן קצת את האיזון בין הרמקולים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, אתה לדעתי טועה משהו.

התחום הגבוה הוא אומנם זה שנוטה להיחלש/להינזק יותר, אך הסיבה לגרימתו היא בשל עוצמת הרעש/סאונד ומשך החשיפה.

ענין התדר מנוטרל למיטב הבנתי (במסגרת מדידת SPL).

אם מסעותיי בגוגל נכונים הם, אז גם הבנתי שלתדרים נמוכים יש דווקא יותר אנרגיה לעומת גבוהים כל עוד מדובר על SPL קבוע.

ובנימה אופטימית:

http://www.hearingreview.com/2015/06/researcher-develops-new-method-of-cell-regeneration-in-inner-ear/

פורסם

לבינתיים אלו חדשות טובות לעכברים :-P

אבל אני בטוח, שבקרוב אלו גם יהיו חדשות טובות לבני אדם.

כרגע אני יודע שכבר יש שבלולים אלקטרוניים שיודעים לגרות את תאי העצב של האוזן בכדי לדמות שמיעה אנושית וזה עובד ממש טוב - כל עוד תאי העצב חיים וקיימים אצל הנשתל.

היה על זה דוקו תעודה באחד מהערוצים הישראלים על אב בית ישראלי שנולד חרש אבל עם תאי עצב חיים והוא היום שומע היטב! תיעוד נדיר ומרגש.

Pioneer TS-X150

פורסם

תם , שם-לב לאדי, הטבלה לא משקרת.. - ראה בתמונה מסומן בין כ 300-2000H .

אני יותר מעריך בין כ 660-1800H .

התמונה מפרטת עוד ממצאים, והיא די מענינת, כדאי ללמוד אותה כבסיס.

[ATTACH=CONFIG]467862[/ATTACH]

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בתחתית הטבלה איזור המיד בין כ 300-2000H, מסומן קו כתום.

המראה על האפשרות לרגישויות שמיעה, פיד-בקים וכאב..

אני יותר מעריך בין כ 660-1800H ..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז ההודעות שלך הן בגדר תוספת לשרשור לדעתי.

אני לא רואה קשר למה שאדי כתב ולמה שאני כתבתי מנגד - בקשר לטווח התדרים שגורם לנזק פיזיולוגי לשמיעה.

בהחלט יתכן שהטווח שאתה מצביע עליו הוא זה שמפריע לפותחת השרשור (שנעלמה לה בינתיים).

לכן שאלתי איזה ר"ד יש לה, שמא יש אפשרות להנחית מעט את אותו טווח.

פורסם

מדובר כאן על טווח התדרים הקריטי שהוא בפועל רחב יותר בהרבה - בין 1 קילוהרץ ל6 קילוהרץ בערך

בטווח התדרים הזה האזניים שלנו הכי רגישות וסף הכאב מגיע הכי מוקדם בגלל שהמערכת העצבית שלנו לא מסוגלת לשאת בטווח התדרים האלה יותר מהספק X לעומת שאר טווח התדרים.

זו אחת הסיבות בגללה בכי של תינוק הוא דבר כל כך מחריד.

חלקנו מזדעזעים כאשר תינוק בוכה ועושים דברים בלתי נתפסים על הדעת.

מצד שני גם הסיכוי שהורה לא יגיב לבכי של הילד שלו הודות לכך הוא אפסי.

גם אחת הסיבות הגנטיות לכך שהקול שלנו מתחלף בשלבים מסויימים של תהליך הבגרות.

אבל גם כאשר אין איזון לספקטרום - הקצה הגבוה למשל נמצא הרבה מעבר לשאר התדרים או אפילו יש רק קצה גבוה (טוויטרים לא מרוסנים ע"י מידבאסים למשל - הרכב של פותחת השרשור) זה יכאב בצורה בלתי רגילה ועוד בהתחשב בנצילות של טוויטר ובכך שמספר וואטים בודדים יגרמו לו להפוך לסכין במלוא מובן המילה ולא צריך יותר מידי בכדי להבין שנזק לשמיעה בין אם זמני או מתמשך - עלול לקרות.

Pioneer TS-X150

פורסם

א - חיפשתי סיבה להעלות את תמונת הטבלה, כי לדעתי היא מעניינת.

ב - לרשום את השם של שניכם באותה תשובה.

ג - לרשום הטבלה לא משקרת.. המונח הידוע מהכדורגל, כשאין תשובה ברורה.

וברצינות - חוסר המודעת גורם נזקים, אנשים לא מודעים כי צלילי האמצע עליון, יכולים לגרום לנזק.

ולפעמים זה גורם לנזק קבוע, של צילצולים ופיד-בקים, ותהודות.

ומנגד - הצלילים הנמוכים של הבאס יותר סלחניים , והשמיעה בד"כ מסתדרת לאחר יום-יומיים.

אבל הכל יחסי - חשוב העוצמות וזמן החשיפה - כך כי צריך להיזהר בשני המצבים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...