Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

 

מטרת הפוסט כאן היא להבין אם התקלות החוזרות ונשנות שחוויתי משותפות לעוד בעלי פוקוס החדשה ובעיקר להזהיר אחרים.

 

לפני חודשיים קיבלנו את רכב הליניסינג החדש - פוקוס 2016 סטיישן דגם הטיטניום שמאז הספיק לעבור 6K ק"מ (שהם מספיק כדי להכיר את הרכב). הרכב הקודם היה פוקוס 2013 דגם ה2 ליטר דגם הטרנד גם כן מליסינג, שגם עבר החלפת מצמדים בזמנו אבל מלבד זאת היה מעולה :).

 

בתקופה של חודשיים שהרכב אצלנו במשפחה הוא נשלח לתיקון 4!!! פעמים בשל בעיות חוזרות ונשנות כשהמשותף לכולן הן המערכות בהתקנה המקומית, הקודן ומערכת המולטימדיה ימח שמה.

עם קבלת הרכב (מזכיר כי היה מספר דו ספרתי של ק"מ על השעון) מצלמת הרוורס לא עבדה, הבלוטוס לא התחבר לאף טלפון והקודן עבד לסירוגין. טכנאי טיפל בתקלות אך זה לא מה שהייתי מצפה מרכב שהרגע הגיע מהיבואן.

בשבוע השני, מצלמת הרוורס חזרה לא לעבוד והתווספה תקלה שבה הקודן קיצר את התאורה האחורית בכל כפתורי הקונסולה, מה שיצר בעיה בנהיגת לילה.

תיקון שלישי בוצע לאחר כחודש כאשר הקודן בעקשנות לא איפשר להתניע את הרכב באחד הערבים.

לאורך החודש וחצי הראשונים הרדיו לא קלט נקי את כל התדרים (אני גר באשדוד ונמצא בעיקר באזור תל אביב כך שהשידורים נקלטים דיי טוב בכל שאר המקרים). בדיקה זריזה שכללה הברגה החוצה של האנטנה המקורית על הגג ובדיקה אם הדבר משפיע על הקליטה העלתה שהאנטנה החיצונית בכלל לא משפיעה על הרדיו - משמע בכלל לא מחוברת! הרכב נשלח לתיקון בפעם הרביעית בחודש וחצי ומסתבר שבאמת האנטנה החיצונית לא חוברה למערכת המולטימדיה, וכמו כן האנטנות הפנימיות של המערכת שיבשו אחת את השניה. תוקן אבל עכשיו ברור כי מערכת הסטריאו/האקוולייזר מזייפים ואינם איכותיים כלל.

 

עד כאן לבעיות המולטימדיה וכעת לבעיה הרבה יותר מטרידה - כידוע דגם הטיטניום של הפוקוס מגיע עם ג'אנט 18 אינצ' וצמיגי קונטיננטל (קונטיספורט 3 במקרה שלי) במידה 235/40.

אתמול ביציאה מחניון היה לי פנצ'ר באחד הצמיגים. מסתבר שבשל מידת הצמיגים החריגה, לפנצ'ריות שעובדות מול אויס בקריית אריה בפ"ת אין כלל את הצמיג במלאי - משמע לסוע כמה ימים על הצמיג החלופי עם מגבלת 80 קמ"ש עד שיהיה אחד חדש במלאי.

 

כל ההתנהלות גוזלת זמן והתעסקות אבל מרגיזה במיוחד שכן מדובר במכונית חדשה לחלוטין הסובלת מתקלות חוזרות ונשנות בגלל רשלנות מוחלטת של היבואן והמתקינים המקומיים. למזלי הרב מדובר במכונית ליסינג והטיפולים המדוברים בוצעו דרך מקום העבודה בעזרתו של קצין הרכב. אם היה מדובר ברכב פרטי אני חושב שהייתי משתגע על דלק מוטורס בגלל התקלות.

 

מצד שני, הפוקוס מהנה לנהיגה ונוחה לא פחות מהדור היוצא, אומנם מנוע הטורבו מעט חלש ועם טורבו לאג קל לעומת מנוע ה2 ליטר שהיה לי בפוקוס 2013 אך עדיין מספק את הסחורה. בנוסף לדעתי המתלים הקדמים רוככו מעט שכן הרכב רוכן יותר בפניות לעומת הקודם. החסרון היחידי מבחינתי זאת מערכת המולטימדיה שהייתי שמח לזרוק לפח ולקבל במקומה את המערכת המקורית של פורד, אפילו זאת מהדגם הישן עם עשרות הכפתורים...

פורסם

אני גם שונא התקנות מקומיות- רק צרות הן גורמות...

בלי קשר, מידת הצמיגים של הפוקוס המאובזרת מופרכת לחלוטין (ראבק, לגולף GTI, הוט האצ' כדת וכדין יש צמיג קטן וצר יותר) וגורמת בדיוק את הבעיות הללו.

לפחות הגיר תקין :)

פורסם

בסופו של יום נראה שאתה סובל משתי בעיות מרכזיות:

1. מערכת מולטימדיה שהותקנה באופן רשלני

2. מידת צמיגים נדירה

 

לדעתי שתי הבעיות, למרות היותן מעצבנות, לא באמת קשורות לאיכות הרכב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

 

פורסם

לדעתי לצורך טיפול נורמלי בתקלות שיש לך אתה צריך לפנות לאוויס דרך קצין הרכב - זה גם אינטרס שלהם - כי כל תקלה עולה להם כסף - פה זה סתם הוצאהת קיטור.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגבי הצמיגים, שלא תבין אחרת אני מאוד מרוצה מרמת האחיזה המשודרגת אבל זו כנראה החלטת יבואן להתקין את הצמיג המוגזם הזה בגרסת הטיטניום. עובדתית בגרסת הדיזל (הבכירה או שמה יש רק אחת??) הותקנו צמיגים במידות סבירות על ג'אנט שהוא לא חישוק פלדה, משמע החלטת יבואן. סתם פרט שולי - מדובר באותה מידת צמיגים שיש לפוקוס ST שלה הפרש של כמה עשרות כ"ס.

לגבי המולטימדיה, כשאתה קונה רכב חדש אתה מצפה לרמה מינימלית של תקינות, אם הייתי לקוח פרטי כנראה שלא הייתי מבליג על התקלות הללו. התקלות נובעות ישירות מבחירות שביצע היבואן בישראל, לכן יש מקום להעלות אותן כדי שרוכשים פוטנציאלים יכירו ולך תדע אולי מישהו עוד יבין בדלק מוטורס שהמערכת המקורית של פורד לעולם תהיה טובה ממסך מולטימדיה סיני באיכות מפוקפקת.

אבל עד אז אני מקווה לשקט תעשייתי.

 

לגבי איציק מקוברה, אני אבדוק את העניין, תודה

פורסם (נערך)

הדיזל מגיעה רק ברמת גימור טרנד.

נראה לך שמעניין את היבואן טיב המערכת לעומת הכסף שהוא חוסך בזה שהוא שם מערכת סינית ולא את המקורית?

מבחינתו לסמן V שיש מולטימדיה ולא מערכת רגילה וזהו.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

המולטימדיה אכן פשוט לא מוצלחת בפוקוס, וממש חבל שלא טרחו להתאים אותו "לרכב" כי כעת זה למעשה טאבלט עם כפתורים כפולים אך טאבלט סיני סיני.

 

דלק מוטורס מביאים ב"תא המטען" את המערכת המקורית עמוסת הכפתורים, אולי פשוט תחליף?

 

דווקא אהבתי מאוד את המערכת הקודמת למרות הכפתורים, צימוד הנייד בין המוצלחים שיש.

פורסם

מה זה להתאים לרכב? המכשיר הוא אותו המכשיר ברוב הפעמים, פשוט בצורה אחרת שיתאים פיזית לרכב.

פשוט החברה שדלק מוטורס עובדים איתה לא הכי מוצלחת, וזה ככה זה בכל המערכות שלהם שיצא לי לתפעל.

 

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לי יש נסיון מעולה עם המערכת בפיאסטה.

BT תמיד מתחבר ושומעים מעולה, מצלמת רוורס סבבה (למרות שאני לא התרגלתי לזה גם אחרי שנתיים) ושומעים גם טוב (אני לא מחפש מערכת שיוצא דם מהאוזניים).

נתקעה פעם אחת המהלך השנתיים שיש לי את הרכב.

הבאג היחידי שמצאתי שאם המערכת סגורה ונכנסת שיחה, אין אפשרות להגביר להנמיך. (דרך אגב, עוצמת שמע BT שונה משמע רדיו, כלומר אם שמעתי רדיו חזק ואני עונה לשיחה אז העוצמה של ה BT היא כמו שהייתה בשיחה האחרונה).

דרך אגב, אני קיבלתי את המערכת המקורית שפורקה בקופסא.

×
×
  • תוכן חדש...