Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

תאמת שמאוד התלבטתי לגבי פתיחה של הנושא זה, איך לצערי מיום ליום אני מבין שאין לי הרבה ברירה.

אני נמצא כרגע עם בעיה אשר נוגעת לכל המשפחה שלי ואני לצערי לא מצליח למצוא פתרון.

אשתף אתכם בסיפור האישי בשביל דעות, עצות ואולי עזרה. :oops:

סבתא שלי (אמא של אמא) נשארה באודסה (אוקראינה) ושם גרה לבדה (בלי קרובים בכלל) ללא זכאות לעלות לארץ מתוקף חוק השבות (אמי ואני עברנו תהליכי גיור בארץ, הצד של אבא יהודים).

הזמן עשה את שלו והבריאות של סבתא התדרדרה וזה הגיע למצב שאמא שלי עזבה את העבודה וכבר כחודשיים נמצאת איתה כדי לטפל בה.

אמי ניסתה לקחת את סבתא לבית חולים, אבל הרופאים לא רצו לטפל בה עד שאמי שילמה להם.

כחודש סבתא היתה בבית חולים וראתה המון רופאים שאמרו שיש מחסור בברזל ולא מצאו שום דבר מעבר.

כרגע סבתא בבית, במצב בריאותי לא טוב, חלשה מאוד ומאוד מתקשה להתנייד.

לצערי מבין שלא תהיה ברירה אלא לקחת סיכון ולהעלות את סבתא לארץ.

בבדיקה מול משרד הפנים נאמר שהאפשרות היחידה להביא את סבתא לארץ זה במסגרת "עלייה להורה קשיש בודד".

מדובר בבירוקרטיה מאוד מסובכת ממה שהצלחתי להבין ומדובר על זמן המתנה של כחצי שנה במקרה הטוב עד שסבתא תוכל לקבל טיפולים רפואיים במסגרת החוק.

עד אז יהיו סיכונים רבים כגון:

קושי בביטוח של סבתא בארץ בגלל מצבה הבריאותי, וטיפולים בעשרות אלפי דולרים ללא ביטוח (כנראה יצריך לקיחת משכנתה). כמובן שנצטרך לתמוך ולטפל בסבתא בבית, מה שלא יאפשר לאמא שלי להמשיך לעבוד.

כרגע לא מצליחים למצוא רופא שידע לקבוע מה הבעיה וכיצד יש לטפל בה, מה שלא מקל על המצב.

ברקע- נרצה למכור את הדירה של סבתא באודסה, גם כדי לסייע במימון הטיפולים, אבל שמעתי שיש המון נוכלים בעסקי הנדל"ן שם, ואני לא בטוח כיצד התהליכים הבירוקרטיים עובדים שם מבחינת העברת כספים לארץ, חתימה על חוזה מכירה וכו'.

הכיוונים לעכשיו הם:

לבדוק מול הקהילה היהודית באודסה מבחינת המלצות לרופאים מומחים ודרכי טיפול.

לבדוק אפשרות של ביטוח רפואי מלא לסבתא (אם זה אפשרי).

לבדוק דרכי התנידות בנמלי תעופה כאשר ואם סבתא תעלה לארץ.

לבדוק אפשרות מכירה של דירה של סבתא - תהליך בירוקרטי ולא מוכר - חושש מרמאויות.

לבדוק אפשרות זירוז תהליך מול משרד הפנים - מדובר על מינימום המתנה של 6 חודשים לאחר הגעת סבתא לארץ.

בעוד כשבוע אסע לאודסה בשביל לראות במה אני אוכל לעזור ולקדם את הדברים.

אשמח מאוד להמלצות והכוונות, במיוחד למי שמכיר את התהליכים באוקראינה.

המון תודה לעוזרים!

תומר

פורסם

מה לגבי ביקור בארץ לצורך "תיירות מרפא"? אומנם כסף גדול, אבל יכול להשתלם.

כמו כן, קח את הניירת של הרופאים באוקראינה והיוועץ עם רופאים בארץ. לרוב אופציה זולה שיכולה לשפוך אור על הדברים (לא צריך לשחד אף אחד בארץ בשביל שיעבוד - רק תשלום על הייעוץ. לצערי יכול להיות שאתם נלחמים לחינם חו"ח).

משכנתא זה קל

פורסם

מצער לשמוע, זה סיפור מורכב, האם אין לשכות סיוע העוזרות במצבים כאלו.

כדאי לברר בארגונים של יוצאי מזרח אירופה.

כנראה כדאי גם לברר ולהסתייע בעזרה משפטית, עו"ד מהתחום, המכיר את אפשרויות החוק.

בין אם לביקור זמני להביאה לארץ, והן במסגרת איחוד קבוע עם המשפחה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

רכישת ביטוח רפואי פרטי תהיה בעיה גדולה - יש מחלה קיימת, ללא אבחנה ברורה ובודאי ללא אומדן כלשהו של עלויות בירור וטיפול צפויות. אני מסופק אם מישהו יהיה מוכן לבטח אותה, בודאי לגבי חסר הברזל שתארת.

לגבי הביטוח הממלכתי - איני מכיר את נהלי הביטוח הלאומי, אבל סביר שתלוי במעמד המשפטי של סבתא בהגעתה לארץ.

הרעיון להציג את המסמכים הרפואיים לרופא ישרלי טוב, קרוב לודאי שלא יהיה קושי למצוא רופא דובר אוקראינית או רוסית שיוכל להתיחס למסמכים, השאלה הגדולה היא האם הבדיקות שנערכו עד כה מספקות או שיהיה צורך בהשלמות או בבדיקות חוזרות בארץ, מה שעלול להיות עניין יקר גם אם סבתא תגיע ארצה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במצבה ובגילה אני מתקשה למצוא הצדקה להעלותה לארץ. עלייה כחוק כנראה לא תוכל לעשות, ואם תגיע כתיירת היא עדיין תצטרך להוציא הון עבור שירותים רפואיים ללא ביטוח. ביטוח כנראה לא תוכל לעשות שכן אף חברת ביטוח לא תקח על עצמה "לקוח" בגיל ובמצב כזה.

כנראה הכי טוב עבורה הוא להשאירה באוקראינה, אולי בבית אבות סיעודי שיוכל לתת לה השגחה רפואית כלשהי.

בריאות שלמה

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...