Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

"המס "הירוק" הולך ומשחיר: רכבים רבים יתייקרו ב-2%-5% בקרוב"

http://cars.walla.co.il/item/2977691

נו, אז אני רואה שעם האוכל בא התאבון ורשות המיסים רוצה לקחת נתח גדול יותר :-).

כמה שאני אוהב את הממשלה שלנו.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שוב, אני לא מדבר על מצב שבו למישהו יש רכב משומש שאצלו כבר הרבה זמן והוא טיפל בו ומכיר כל פיפס קטן, אלא על מה קורה כשאתה צריך לקנות רכב וצריך להחליט בין רכב משומש שאין לך צורה אמיתית לדעת אם הוא תקין או לא, או רכב חדש עם אחריות.

במכוני בדיקה לא באמת אומרים לך מה המצב של הרכב.

כשרציתי למכור את הקליאו הקודמת המציאו כמה תקלות הזויות שלא היו ולא בדקו דברים קטנים שידעתי שהם לא בסדר.

אלעד,

אני נכוויתי מרכבים משומשים (תרתי משמע).

הוולוו 740 של אמא שלי הצריכה החלפת מנוע וגיר (גיר 3 פעמים כי לא מצאו את הבעיה) בשנה הראשונה שהיא הייתה אצלה, רק בגלל שמכונאי עשה טעות עם האלטרנטור.

הוא התקין אלטרנטור חלופי, וזה קרע את רצועת הטיימינג וגרם לשרשרת של בעיות שלא נגמרו עד שגרטנו את הרכב.

כל התיקונים בשנה הראשונה של הרכב הזה עלו 14000 ש"ח.

הייתה לי גם סובארו ג'אסטי שהתפוצץ לה המנוע כמה חודשים אחרי שקניתי אותה.

הנה הקישור לשרשור

התיקון עלה לי יותר ממה שעלה הרכב.

הייתה לי טווינגו שניסתה להרוג אותי כשהתפוצץ לי הרדיאטור ועשה לי כוויות חמורות מאוד.

הנה הקישור לשרשור

ההוצאות גם על הרכב הזה היו עצומות בשביל ליישר קו.

בסוף מכרתי אותה בכמעט כלום כסף לחבר והוא השקיע בה גם כמה אלפים.

מצד שני היו לי פיאט טמפרה שקניתי מבני ל. במצב מעולה שנסעה בלי בעיות במשך 70000 ק"מ (עד שהלכה משאבת המים) ואלפא רומאו 156 שבמשך 50000 ק"מ לא התלוננה בכלל על כלום, אבל רק כי הבעלים שלפני השקיע יותר ממה ששווה האוטו על יישור קו עצבני מאוד.

אבל ליפול על רכב משומש באמת שמור זה קשה מאוד.

אני התנגדתי מאוד באותה תקופה לרכב חדש כי אמרתי לעצמי שזה יותר מדי יקר.

ואז התחילו למכור רכבים יותר זולים וידניים, והמשוואה השתנתה לגמרי.

פתאום קלטתי שאני משלם בערך אותו דבר אם לא פחות על רכב כל שנה (כולל הוצאות דלק, שמ10 ק"מ לליטר ל18 זה הבדל עצום)

אמא שלי משלמת 900 ש"ח לחודש ונוסעת על ה107 האחרונה שנמכרה בארץ (אז קנינו אותה בהנחה משמעותית) במקום על רכב ישן וזה גם עולה לה פחות.

כיום אתה יכול לקנות משהו יותר גדול מזה באותו מחיר (דאצ'יה סנדרו).

אני גם לא מבין את ההשוואה בין סגמנטים, כי גם בדאצ'יה, גם בקורולה, קליאו, אלפא רומאו, וולוו וכמעט כל רכב שהוא סופר מיני ומאלה אפשר להושיב 5 אנשים.

יותר או פחות נוח זה פחות רלוונטי.

אם יש לך תקציב כולל לרכב של 2500 ש"ח לחודש (כולל הרכב, ביטוחים, תחזוקה ודלק), אתה לא תתלבט בין קורולה חדשה או ישנה אלא בין סנדרו חדשה וקורולה ישנה.

נו באמת

אתה לוקח קולקשיין של גרוטאות שלא הייתי נוגע בהן עם מקל, ומשליך מהן על רכישת רכב בן 3 עם הסטוריה מתועדת ובעלים נורמלי שאכפת לו מהרכב.

ממש לא קשה למצוא כאלה.

אין שום מקום להשוואה בין הפחנועים שהאכילו אותך מרורים לבין קליאו בת 3

אין לך אפור בחיים?

רק שחור ולבן?

או ריקשה מתפרקת או דנדש מהניילון?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני לא מדבר בדיוק על רכב בן 3, אלא על רכב שתחזיק במשך כמה שנים.

בסוף התקופה זה יהיה רכב בן 6, עם קילומטראז' די גבוה.

אני עושה 30000 לשנה, אז אם הייתי נשאר עם אותו רכב במשך 6 שנים הייתי עושה 240,000.

ברכב נורמלי זה אומר שהוא כבר גמור, אלא אם משקיעים כמויות אדירות של כסף.

ולא, אני לא חושב שלבן אדם "נורמלי" יש אפשרות באמת לדעת איך טיפלו ברכב ואיך נהגו בו, אז גם עם בדיקה זה סוג של חתול בשק.

אולי הבן שחוזר בסופ"שים מהצבא קורע אותו?

אולי לא עשו הרצה כמו שצריך והרכב שורף שמן? (זה לא מופיע לרוב בבדיקה)

אולי כשהחליפו שמן שמו שמן לא מתאים?

אולי טחנו את הגיר?

זה שבדיקה מראה שהרכב תקין ויש היסטוריית טיפולים לא אומר שהרכב באמת תקין.

אני רואה את ההשלכות של תחזוקה לקויה ושל חוסר הבנה של החשיבות של הרצה ברכב דומה לשלי.

לי לא היו תקלות בכלל עם 76000 ק"מ ולרכב השני עם תחזוקה לקויה כבר התחילו בעיות ב5000.

הוא שורף שמן, הלכו לו נורות בגלל שהוא התקמצן על מצלמת הרוורס וביקש מחבר שיתקין לו, הלכה לו המולטימדיה, יש לו לפעמים בעיות עם הקודנית והמושב שלו טיפה עקום כי הוא לוקח אותו אחורה כל פעם שהוא יוצא מהאוטו.

לרכב כיום יש 25000 ק"מ ולפי מה שאומרים לי הוא כבר לא סוחב.

הוא אשכרה שאל אותי "תגיד, יש מצב שיש איזשהו כפתור שמבטל את הטורבו ולחצתי בטעות? כי האוטו לא סוחב".

אמרתי לבעלים של הרכב השני: "אל תקנה רכב כמו שלי כי אתה מתעלל במכוניות שלך. קנה סובארו".

הוא לא הקשיב לי אז כשהוא ימכור אותו הוא ישקיע סביר להניח אלפיים שקל שייראה כמו שצריך ואז הבעלים הבא יידפק איתו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

את כל מה שרשמת אפשר לגלות בנסיעת מבחן פשוטה וקצרה לפני הקניה.

אוטו לא סוחב, בעיות במולטימדיה, מושב מתנדנד. סביר להניח שכשחבר שלך ירצה למכור, הוא יתקע להרבה זמן עם הרכב ובסוף ימכור אותו בטרייד אין. רוב האנשים לא כאלה תמימים כשהם מוציאים כסף על רכב.

בנוגע לכל המרורים שפירטת שאכלת מרכבים ישנים, זה או שאתה חסר מזל ברמה של bad luck brian או שאני צריך לעשות מנוי למפעל הפיס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני לא מדבר בדיוק על רכב בן 3, אלא על רכב שתחזיק במשך כמה שנים.

בסוף התקופה זה יהיה רכב בן 6, עם קילומטראז' די גבוה.

אני עושה 30000 לשנה, אז אם הייתי נשאר עם אותו רכב במשך 6 שנים הייתי עושה 240,000.

ברכב נורמלי זה אומר שהוא כבר גמור, אלא אם משקיעים כמויות אדירות של כסף.

ולא, אני לא חושב שלבן אדם "נורמלי" יש אפשרות באמת לדעת איך טיפלו ברכב ואיך נהגו בו, אז גם עם בדיקה זה סוג של חתול בשק.

אולי הבן שחוזר בסופ"שים מהצבא קורע אותו?

אולי לא עשו הרצה כמו שצריך והרכב שורף שמן? (זה לא מופיע לרוב בבדיקה)

אולי כשהחליפו שמן שמו שמן לא מתאים?

אולי טחנו את הגיר?

אולי ואולי ואולי

מה כל הפרנויות האלה?

יש כללים מאוד ברורים איך קונים רכב יד שניה.

אתה יכול בקלות למצוא פה בפורום רכב בן 3, מטופל ומתוחזק, עם הסטוריה ושקיפות מלאה [בין היתר ע"י צפיה בהיסטוריית ההודעות, אתה מאבחן בקלות מי עומד מולך].

תמשיך עם כל החרדות האלה לא תגיע רחוק.

אגב, אם אתה עושה 30K בשנה, התחשיב שלך הרבה יותר גרוע, כי ירידת הערך שלך הרבה יותר משמעותית ולכן עוד יותר משתלם לך לקנות רכב בן 3.

בקיצור, אתה ממשיך להתחפר בעמדה שלך, למרות שלא מדובר כאן בנושא שתלוי בהגיון ובדעות שונות, אלא במספרים. טהורים, קרים וחד ערכיים.

הצעתי לך בעבר. קח דף ועט, תכין טבלה המשווה בינך לבין מי שקנה ממך את הרכב שלך. כמה כסף שניכם תפסידו במהלך 3 השנים הבאות.

אזהרה: זה עלול להיות כואב.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם לא יהיו לו תקלות, העלות תהיה דומה, מינוס ההפרש בירידת הערך (לטובתו).

אם כן יהיו לו תקלות זה שונה.

אין איך לדעת את זה.

יכול להיות שהוא יפסיד פחות כסף אבל הוא נהנה ממוצר משומש ונחות.

אם הוא יישאר עם האוטו למשך 6 שנים, הוא ימכור אותו כשהוא יהיה בן 9 ועם רמת בלאי לא קטנה (כי הוא כבר קנה אותו עם 76000 ק"מ והוסיף כל שנה).

האוטו לא יהיה שווה כלום ויהיה לו מזל אם הוא ימכור אותו ב10000.

אם אני הייתי נשאר איתו הייתי מוכר אותו כשהאוטו בן 6 ועם שני שליש מהקילומטראז' שלו, אבל הייתי מסתכן גם בתקלות.

שוב, אי אפשר לדעת ואי אפשר לראות עדיין כי אין קליאו מהדור הזה בת יותר מ3.

אבל אם כבר עושים השוואות ואתה משווה את זה למשל לליסינג, זה אומר שהליסינג הוא בכלל המצאה דפוקה.

אתה משלם למשל על אותו רכב 2900 כולל הכל לחודש (עלות אמיתית, גם אם העובד משלם פחות) ואחרי 3 שנים (ו115,000 ש"ח) אתה נשאר בלי כלום כי הרכב חוזר לחברת ההשכרה.

אז העלות האמיתית הממוצעת של הרכב שלי היא 2600 לחודש (כולל התשלום על הרכב, ביטוחים, תחזוקה ודלק) ובסוף אני נשאר עם נכס ששווה משהו ויכול להפוך לכסף.

אגב, אתה לא יכול להגיד למישהו שסובל מחרדות (בעיה אמיתית ורצינית מאוד אצלי) "תמשיך עם החרדות האלו ולא תגיע רחוק".

כל מה שאני יכול לעשות כדי לטפל בזה זה לעשות שאני אוכל לשלוט כמה שאפשר על עלויות ובלת"מים, גם אם זה עולה לי יותר.

זה אומר לקנות רכב חדש כדי שלא יקרה מצב שאני נתקע ושבכל דבר בחיים שלי יש תכנון מאסיבי כדי להוריד את אלמנט אי הוודאות.

אז כן, אולי זה יעלה לי יותר כסף אבל מה שאני מרוויח מזה זה נחת.

אם אני אתקע עם האוטו ואצטרך להעביר זמן במוסך באינטראקציה חברתית עם בן אדם שאני לא סומך עליו ושהולך לעשות קופה על העובדה שנדפקתי, אני לא אתפקד כמה ימים בגלל החרדה.

בעבודה שלי אני חייב להיות רגוע ולהיות מרוכז ב100% במה שאני עושה כי אנשים יכולים להפסיד כסף או להגיע לכלא אם אני טועה במה שאני עושה, אז שווה לי יותר להפסיד כסף ולתפקד בעבודה מאשר להיתקע עם התקף חרדה באמצע פרוייקט גדול עם לו"ז צפוף.

פורסם

אם אתה נשאר עם הרכב אחרי שהרכב שווה יותר מהחוב, זה כן נכס.

אם אתה לא יכול להיות בטוח שתישאר עם הרכב למשך יותר מ3 שנים ואם חייבים אז 5, לא צריך לקנות רכב חדש.

בכל אופן אני לא ממליץ לאף אחד לקנות רכב בתשלומים אלא אם יש לו במזומן כסף כדי לכסות לפחות על חצי שנה.

פורסם

יוסי

א. קבל התנצלותי. לא התכוונתי חלילה לפגוע באופן אישי, התכוונתי רק לנקודה ספציפית בהקשר שלנו, שלא בהכרח החלטה שנובעת מפחד להפסדים כאלה ואחרים תוביל להחלטה מושכלת כלכלית.

ב. כתבת את משפט המיליון דולר - "יהיו לו הוצאות כמו שלי למעט הירידת ערך". על זה בדיוק אני מדבר.

ג. אם אתה נורא רוצה להיות בטוח בסכום שאתה מוציא בסוף החודש, וזה הרציונל המנחה אותך, עליך לדעת דבר אחד - שיש לביטחון הזה מחיר. זה אומר שזה יקר יותר, זה הכל. רק תסכים עם העובדה הזאת.

אני לא חולק עליך לרגע שרכב חדש זה אחלה וזה בטוח וזה נעים וכו' וכו'. אני רק גורס שזה הרבה הרבה יותר יקר, מה שאתה מתעקש לחלוק עליו לאורך כל השרשור.

ד. תחשוב על המהלך הבא:

1-- רכישת מכונית בת 3 [כמובן בצורה מושכלת ובטוחה]

2-- כדי לכסות על הפחד מפני הוצאות לא צפויות, אתה יכול להפקידת לפק"מ בכל חודש1300 ש"ח

3-- רק מתוך החיסכון הנ"ל אתה משלם במוסך על כל הבלתמי"ם שיופיעו

בצורה כזו, כיסית את האי - וודאות המאיימת עליך.

4-- בסוף השנה, אחלה טיול שבעולם לתאילנד, מהכסף שנשאר לך בפק"מ

איך זה?

מה עדיף, לשלם את זה לקרסו?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם הייתי חושב שאפשר לקנות רכב משומש במצב טוב אז ההיגיון הזה עובד.

אבל אני לא חושב, כי אני רואה איך רוב האנשים נוהגים ומתחזקים את הרכב.

אני לא יכול להעיד על אף אדם שהייתי רוצה לקנות ממנו רכב משומש. לא ממשפחה, חברים ולא אף אדם אחר.

אפילו פה בפורום היו מקרים של אנשים שקנו רכב במצב "מושלם" ואחרי חודש הרכב מת.

בכל מקרה תסכים אתי שבעלויות הכוללות (ביטוח, דלק, טיפולים, עלות), במשך 5 שנים דאצ'יה סנדרו יהיה יותר זול מוולוו 940.

ברור שזה מקרה קיצון של רכב בזבזני ויחסית ישן מול חדש וחסכוני, אבל מרכבים כאלו אני עברתי לקליאו, אז זה הוריד לי את העלויות ברמה דרסטית.

פורסם

יוסי, אתה בונה את התסריט שלך על תרחיש אפוקליפטי. זה לא מחוייב המציאות. קח דוגמא מעשית - הליאנה של אשתי לשעבר. נקנתה באוגוסט 2012 ב-17000 ש"ח. סך עלויות האחזקה שלה הסתכמו, כולל החלפת רדיאטור חימום שלבד עלה 3000 ש"ח, ב-9,486 ש"ח, וזה כולל טיפולים, סט צמיגים ואפילו החלפת צילינדר דלת נהג שעליה נשדדתי על ידי מנעולן ב-800 ש"ח. 38000 ק"מ בשלוש שנים וחצי, הלך ראש מנוע והיא נמכרה בערכי מטרד - 3000 ש"ח. 560 ש"ח לחודש אובדן ערך והוצאות טיפולים ותיקונים לא כולל ביטוח, רישוי ודלק מן הסתם. אתה בטוח שאתה יכול להגיע לזה ברכב חדש?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יוסי אתה מפחד מקניית רכב משומש בן 3-4. מה עם קניית רכב בן שנה עם עוד שנתיים אחריות ועם פחות מ10K ק"מ?

יש לא מעט רכבים כאלה בשוק שנמכרים משמעותית פחות מרכב חדש.

למישהו כמוך שנוסע הרבה זה אפילו עוד יותר משתלם כי אחרי 3 שנים יהיה לך רכב בן 4 עם 100K או פחות, לעומת זאת אם היית קונה חדש היה לך רכב בן 3 עם 90K, וזה על הנייר נשמע פחות טוב.

החסכון בקניית רכב בן שנה יכול להגיע ל30% ממחירון רכב חדש. זה נגרם מהלוואות מאוד זולות מה שגורם לאנשים להוסיף קצת (על הנייר, כי בפועל הרכבים נמכרים בפחות מהמחירון) ולקנות חדש מאשר רכב בן שנה. תוסיפו את עסקאות ה-0 ק"מ שגם מתחרות ברכבים בני שנה. הסיבות האלו גורמות לכך שההפרש בין המחירון לבין מחיר המכירה בפועל גדול, וההפרש במחירים בין חדש לבן שנה יכול להגיע להפרש כמו שרשמתי, וזה כבר רוב ירידת הערך של רכב חדש.

כל הפחדים והטיעונים שתומכים ברכב חדש הופכים ללא רלוונטיים במקרה הזה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...