Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הסחר בחלפים באינטרנט ובמוסכים פרטיים מתמחים משגשג גם באלפא, גולף ואיביזה.

תסובב לאיזה כיוון שתירצה, תסכים שאין דין עלות אחזקת ב.מ.וו כדין אחזקת סיאט?

זה ברור.

כמו שארוחה טובה במסעדה מכובדת תעלה יותר ממנת שווארמה.

הדיון הוא על הפרופורציות, לדעתי הגזמת במשהו.

מוטי הוד היה נוהג לאמר

אל תבלבלו אותי עם העובדות

מה זה חלק באינטרנט

נו באמת, אם כבר דיון על לבלבל עם עובדות אז רוב החלפים שברשימה שלך הם חלפים שמוחלפים בשגרת החלפה יזומה ולפיכך אין מקום לטענה של השבתת הרכב.

טיפול שנתי קטן עלה לי ב-435 סכום של 865 ₪ בניר צבי.

יקר? אולי, משהו שהשמים נופלים עליך? ממש לא כי אלה המחירים שתמיד שילמתי גם במכוניות אחרות.

דורקי - יקר יותר מיבואן אחר זה דבר אחד, פי 3-5 לדברי בגירה זה נשמע... מוזר. מנסיונך, זה באמת המצב?

לצורך העניין ממני דרש מוסך מורשה 8,000 שח לחלקים+עבודה עבור החלפת קלאצ', ברכב ידני. אולי אני תמים אבל קשה לי להאמין שבבמו ידרשו 24,000-40,000 להחלפת קלאצ' (בהמשך לדברי בגירה).

להערכתי הזהירה החלפת קלאץ' בבימר לא תעלה יותר מהסכום שרשמת.

שוב, ברור שחלפים בבימר יעלו יקר יותר, ברור שמדובר ברכב יקר יותר לאחזקה, אבל מכאן ועד לעלויות אחזקה של פי 3 מרכב דומה - עוד ארוכה מאוד הדרך.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא ממש המילייה שלי היום, אבל נראה לי שמסקנה ולפיה קהל יעד רלבנטי למכוניות הללו, לא יישבר ממחירי חלפים גבוהים במיוחד, די סבירה. גם היצרן מכיר את זה וגם היבואן.

פורסם

טיפול שנתי קטן עלה לי ב-435 סכום של 865 ₪ בניר צבי.

השוואה קצת קיצונית, אבל כאן חבר פורום דיווח על מחירי טיפולים שנתיים בקורולה ולנסר:

נעבור לזמן הנוכחי ולטיפול שנעשה בקורולה לפני חודשיים:

עבודה בתקן של 1.0 שעות לטיפול - 222 ש"ח.

שמן מנוע - 172 ש"ח.

אטם פקק ריקון - 7 ש"ח.

פילטר שמן - 84 ש"ח.

מע"מ על הטיפול - 83 ש"ח.

סה"כ עלה הטיפול - 570 ש"ח.

נעבור למיצובישי שם בכלל המחירים הם בשמיים:

עבודה בתקן של 1.7 שעות (!) - 427 ש"ח (שעת עבודה עולה 279 ש"ח לפני הנחה).

שמן - 148 ש"ח.

טבעת אטימה - 11 ש"ח.

פילטר שמן - 54 ש"ח.

סה"כ לטיפול קטן - 748 ש"ח.

וכאן חבר פורום אחר דיווח על עלויות טיפולים בגולף 160 כ"ס, אם נבודד את המרכיבים של "טיפול קטן" נגיע לסכום מכובד גם כן.

ככל הנראה, בדברים הבסיסיים ההפרשים בין חברות שונות לא נמדדים בכפילות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

דורקי

בזיל הזול ולא בציניות

עדיין אני מצפה למחירים ונראה הכצעקתה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ברור שבטיפולים הבסיסים המחירים דומים עד יקרים בכמה עשרות אחוזים בודדים.

בדברים פחות בסיביים, אם הגזמתי וזה לא פי 3 אלא פי 2.35 אז סליחה על ה"הטעיה"], אבל בוואריה אמר לך בעצמו, פחים ופלסטיקות יקרות להחריד, על מראה חשמלית, מחוממת עם וינקר שטוסטוס שבר לך, תכין איזה 12 אלף ש"ח.

דורקי, מה כלל אותו "טיפול קטן"? שמן ופילטר שמן?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, כמה פעמים קורה שטוסטוס שובר לך את המראה?

מסכים, החלפים האלה יקרים להחריד אם כי פניה אל היבואן תצמצם דרמטית את הנזק, אבל עלויות אחזקה הכלליות נסבלות לגמרי.

אבהיר - במושג עלויות אחזקה אני כולל, ירידת ערך, ביטוח, דלק וגם בלת'מים.

מי שרוכש רכב מהסגמנט הזה צריך להבין שזול זה לא יהיה.

לגבי הטיפול, אכן כן - שמן, פילטר שמן ובדיקה כללית.

פורסם
לא קביעה, הערכה. כנראה שלכבודו אין הכרות עם עלויות אחזקת ב.מ.וו מעצם היותה ב.מ.וו ומותג פרמיום גרמני. בינה ובין אחזקת קופרה אין כל דמיון. אתה יודע מה, ברר כמה עולה מראת נהג ל 125 וכמה לקופרה ותחזור עם תובנות. הערכה שלי, פי 5.

דווקא בזמנו ביררתי. לצורך העניין, עלויות אחזקה של 135 הם אכן לא נמוכות, אבל זה 135.

מראת נהג לא נכנס לי כל כך לקטגוריה של אחזקה (אישית גם מעולם לא החלפתי כזו), אבל אין שום סיכוי בעולם שמדובר על יחס של 1:5. ייתכן אפילו שזה כמעט זהה.

בדקתי.

מגיעה עם ZF8 סטנדרטי.

תוכל לציין היכן בדקת?

פשוט אם תיגש לסוכנות ב.מ.וו ותסתכל בכל הזמנה של 125 אוט', תראה שבמפרט הבסיסי מופיע "תיבת הילוכים sport אוטומט".

לעומת אחזקת ב.מ.וו? בהחלט. ובפער משמעותי. הפרופלור הבווארי לא מגיע בזול בשום רכב, לא בקניה ולא באחזקה. וטוב יעשה מי ששוקל לרכוש את ה 125 המצויינת אם יבדוק עלויות אחזקה וחלפים לפני שרוכש. בדקת מראה? בדוק עכשיו החלפת קלאצ ב gti וב 125.

"בהחלט", "ובפער משמעותי". על מה מבוססת הקביעה הזו? או שזו עוד השערה בכלל?

אני מציע שתבדוק את הנתונים לפני שאתה זורק כאן הצהרות של "פי 3", "פי 5", "בפער משמעותי" וכו'.

הסחר בחלפים באינטרנט ובמוסכים פרטיים מתמחים משגשג גם באלפא, גולף ואיביזה.

תסובב לאיזה כיוון שתירצה, תסכים שאין דין עלות אחזקת ב.מ.וו כדין אחזקת סיאט?

ב.מ.וו תהיה באופן טבעי יקרה יותר לאחזקה. מצד שני, עלות אחזקה זה לא השיקול היחיד לפיו נחליט איזה רכב לקנות, נכון?

ככל הנראה, בדברים הבסיסיים ההפרשים בין חברות שונות לא נמדדים בכפילות.

לא רק שאין מדובר על כפולות של 3 או 5, כפי שנזרק כאן, אלא שהסכומים אפילו די דומים. שימו לב שבמקרה הנ"ל בכלל מדובר על ב.מ.וו 435i - רכב שעולה קרוב לחצי מיליון ש"ח והמכלולים בהתאם (מנוע 3,000 סמ"ק מוגדש ועוד).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לגבי תיבה.מאד פשוט לבדוק.אם מזיזים את הידית לכיוון S ומופיע S בלוח שעונים אז התיבה אכן ספורט.אם לא אז יופיע DS.זה סה"כ תוכנה ולא מעבר כי הברזל זהה.וגם התיבה היא לא S אז לצרוב תוכנה של תיבת ספורט בכלל לא בעיה.בעיה הכי גדולה זה צריבת תוכנה שמצריכה פתיחת מחשב.

לגבי עלויות של 125 ספציפית הם שונים מ 135.135 זה ברוך אמיתי מי שקנה את הרכב בכספו "האחרון".חלקי פח גם ככה מחליפים אחרי הפעלת ביטוח אז זה בכלל לא אקטואלי.טמבון אחורי+צביעה בלאון עלה 8800.לא חושב שבמוו תעלה יותר.לגבי קלאץ ב125 אז הוא זבל אמיתי ושונה מ135.פלטה יותר קטנה ואותו סיפור כמו שGTI,הוא לא מחזיק גם מומנט של סטנדרטית.ומה מבאס הכי הרבה? שבשונה מGTI אין קלאץ מחוזק ל125 .כן אף חברה לא מייצרת כאלה.(נכון ללפני חצי שנה)לכן,ככל הנראה עדיף לקנות ZF8 לאלה שירצו לחזק מנוע

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

מה זה:http://www.sachsperformance.com/Sprzeglo-Performance/BMW/BMW-1-F20-11-10-/125-i-160-kW-;-08/2011-:::2_449_5772_5779.html?language=en

לא קלאץ מחוזק ב 15%?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לגבי תיבה.מאד פשוט לבדוק.אם מזיזים את הידית לכיוון S ומופיע S בלוח שעונים אז התיבה אכן ספורט.אם לא אז יופיע DS.זה סה"כ תוכנה ולא מעבר כי הברזל זהה.וגם התיבה היא לא S אז לצרוב תוכנה של תיבת ספורט בכלל לא בעיה.בעיה הכי גדולה זה צריבת תוכנה שמצריכה פתיחת מחשב.

תגיד לי אתה חושב במוו זה סיאט?

פותח מחשב ומתחיל לשחק עם הגיר?

במקרה ישבתי פעם על ההבדלים בין הגיר ספורט לרגיל.

מדובר בגיר שונה ב30% מחלקיו.

הגיר הזה מגיע רק עם מנוע N55 ומעלה.

המנועים האלו בעלי מומנט גבוהה יחסית (45 קג״מ+)

לכן דבר ראשון דרוש טורק קונברטר אחר ומכלולים חזקים הרבה יותר שלא רק יעמדו בעומס של העברות המהירות, אלא גם במומנט הגבוהה.

אז תוכנה היא הדבר האחרון שתצטרך להתעסק איתו.

לגבי ה S ו DS

לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל בדגמים הקודמים בבמוו שהיית מעביר את הידית שמאלה בלוח היה משתנה לך לDS הכוונה ל drive sport אם אני לא טועה וברגע שהיית מתחיל לשחק עם הידית זה עובר לM כאילו "manual"

היום כשאתה מעביר את הידית שמאלה גם ב 116i תקבל את האות S ולידה את ההילוך הנוכחי S1,S2 וכו׳

לגבי אחזקה, אתם מדברים על קלטת׳ים כאילו כל שבועיים מחליפים קלאץ׳ ואם כן אז הבעיה היא אצל הנהג ולא אצל היצרן.

שלשום הייתי במוסך בניר צבי, עמדה שם במוו 118i 2014 מהמהדורה שיצאה עם הקיט ספורט כסטנדרט.

לאוטו היתה תאונת חזית לא רצינית (אפילו לא נפתחו כריות אויר)

אבל אחרי חצי דקה שמעתי משהו והייתי המום.

הרכב הושבת.

מחירון הרכב 148,000 נזק מוערך 85,000₪.

יודעים למה?

דבר ראשון בבמוו החדשות 98% מהחלקים אין תחליפי

דבר אם קיימים המוסך 99% מהמקרים לא מתקין כאלו.

מכסה מנוע 12k

טמבון קדמי 18k

מגן חזית 8k

רדיאטור וכל הצנרת שלו מעל 15

2 פנסים שבורים 24

כנף שמאל 6

והכל רק לחלפים בלי עבודה וצבע.

מושבת בקלל

אז כן החלפים האלו יקרים אבל טיפולים הרבה פחות.

פורסם

סוף סוף האמת יוצאת לאור.

מחירי טיפולים וחלפים של במוו,יקרים בטירוף.

אחרי זה מתפלאים שגונבים מכוניות במוו,באמת פלא.

פורסם (נערך)

לא יודע על מה ישבתץ ZF מיצר את ZF8 בווריאציות תלויות מומנט.כאשר הפשוט יותר תומך 45 קג"מ,יש 70 ,90 ונדמה לי 100 שנמצא בבנטלי מולסן ורולס רויס.דגם כל דגמי במוו,יגואר אודי אשר מייצרים פחות מ 50 קג"מ באים עם ZF8-45.אין שום הבדל לא בקונברטור ולא בערכת מצמדים.אך ורק תוכנה.אין טעם להכניס את סיאט למשפט.לפחות שם ךא צריך לשבור ראש איך לשפר אותה.

עריכה אחרונה על ידי 98civic

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
סוף סוף האמת יוצאת לאור.

מחירי טיפולים וחלפים של במוו,יקרים בטירוף.

וואו, מותג פרימיום הוא יקר. מזל שהאמת יצאה לאור, ואני חשבתי שזה בדיוק ההפך. (אגב, בינתיים הטיפול של דורקי לא נשמע כזה יקר)

לפחות שם לא צריך לשבור ראש איך לשפר אותה.

ופה צריך לשבור את הראש?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לכו תבדקו כמה חברות עומדות לרשותכים בכדי לשפר וואג,וכמה במוו?תבדוק מי משפר את במוו דרך OBD ותחזור לספר לנו.ברור לא כולם ירוצו לשפר אבל כשעומד לרשותי מנוע טורבו ,אין מצב שהוא ישאר סטוק כשאפר לחלץ ממנו עוד איזה 70-80 סוסים.

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

צריך גם לשים לב לכך שהלכה של הבוואריות מאוד חזקה שזה גם מקשה על פוליש וגם פחות נוח להדבקת אנטנת סנפיר או מזוייפרוף.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...