Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה ספורטאג 1600 החדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב ,

אני מתלבט רבות האם לקנות את הקיה ספורטאג 1600 החדש URBAN .

ההתלבטות שלי נעוצה בזה שמצד אחד אני קורא את מבחני הרכב שערכו לו וכולם משבחים ומהללים את הרכב , בנוסף לזה יש לו חבילת איבזור בטיחותית ואיבזור כללי עשיר , אבל מצד שני אם בוחנים את מנוע ה GDI הרי שזהו מנוע לא מתקדם , אפילו ישן ואוכל הרבה דלק .

בנוסף לכל זה יש לי את הרושם שכזה רכב כבד עם מנוע 1600 , 133 כ"ס , זה לא בדיוק אידילייה שיכולה לסחוב .

גילוי נאות , יש לי היום הונדה סיוויק האצבק 1800 סמ"ק מודל 2012 הצורה החדשה .

הסיבה שאני רוצה להחליף תרכב זה שאני רוצה רכב גבוה יותר ומרווח , אבל במגבלות תקציביות עד 140-150 אלף ש"ח .

חשבתי על אלטרנטיבה אחרת - פיג'ו 3008 . האם זה בר השוואה לקיה ספורטאג'?

אודה אם מישהו כאן יוכל לעזור לי עם ההתלבטות שלי לגבי הקיה ולגבי ההשוואה שלה לפיג'ו .

תודה מראש

פורסם

ולראיה - ראה (סוגי) מנועים בטכנולוגיה דיי מתקדמת של VW וגם פיג'ו (שכנראה אינם "בשלים" דיי הצורך).

אם הבחירה היא בין מנוע חדיש אבל לא אמין / אמינות מוטלת בספק, לבין מנוע מיושן אך אמין - הייתי בוחר באפשרות שניה.

ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן על הרכב לראות האם יש דברים בגו (סחיבה כ"כ חלשה שאינה רלוונטית עבורך).

alfa 156 2.5.

פורסם

חצי מדינה נוסעת בדגם הזה וכנראה שהם מרוצים ‚ אין לך שום סיבה לפחד מהמנוע ‚ רכב בטיחותי זול לתחזוקה ואחזקה עם תמורה מצויינת לכסף .

:fadein:
פורסם

תבדוק גם יונדאי טוסון ואת מיצובישי אוטלנדר.

לבדוק= לבצע נסיעת מבחן.

למרות שישנם הרבה אנשים מרוצים, ספורטאז' 1.6 ירגיש חלש אחרי סיוויק, והוצאות דלק יגדלו.

ממה שידוע לי, מיצובישי פחות בזבזנית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני לא יודע איך הסיוויק 2012, אבל זאת החדשה עגלה די רצינית. ספורטאז' 1.6 לא יהיה חלש ממנה.

וכן, אני יודע שלאחת יש רק 132 כ"ס, והיא גבוהה וכבדה ולשניה יש 140 והיא קטנה, קלה ויש לה ויטק מטורף שנכנס ומעיף אותך לאיזור חיוג אחר, אבל מדובר מנהיגה בשתי המכוניות.

ה-3008 זה חיה אחרת לגמרי מהספורטאז'. הוא הרבה יותר חזק, הרבה יותר מתנהג אבל גם הרבה פחות נוח בתוך העיר (מחוץ לעיר הוא סבבה), הרבה פחות מאובזר ומרגיש מאוד מיושן. אה כן, והמנוע שלו זה הוא לא בדיוק דוגמא מושלמת לאמינות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן בקיה והיא מאוד נוחה ומגיבה טוב למהמורות ולבאמפרים .

הנעלם הכי גדול הוא איך כזה רכב גדול מונע ע"י מנוע 1600 132 כ"ס ???

הסיוויק שלי 2012 היא הצורה החדשה ובכלל לא עגלה . נקווה שנוכל להעיף אותה במכירה כפי שהעפתי בקלות את קודמותיה .

תודה רבה לכולם על תשובותיהם .

פורסם

אני יודע שלעבור מהונדה לפיאט זה מאוד קיצוני אבל אני אהבתי את הפיאט 500X.

הרכב נראה טוב, יש לו מנוע טורבו וגיר רובוטי כפול מצמדים, הוא זריז ואני נהינתי בנסיעת המבחן הקצרה שלי עליו.

רוב המבחנים שלו העלו ביקורת על נוחות הנסיעה. אני חייב לציין שמול הספורטאז' התמורה למחיר של הפיאט מעט בעייתית.

פורסם (נערך)

תקשיבו לכל מי שכותב פה. הוא נוהג על הונדה סיוויק. מדובר במנוע חזק יותר ממה שהוא, תגובות הדוושה מאוד טובות. אתם אופטימיים מידי.. אין מה להשוות את המנוע של הספורטאז למנוע של הסיוויק. המנוע בספורטאז חלש מאוד. מי שלא נהג על סיוויק לעולם לא יבין. סיוויק זה לא יונדאי I35 או קיה פורטה. זה שונה לגמרי.

אם אתה מחפש רכב חזק אז פיג'ו 3008 תהיה בחירה טובה- היא מצוידת במנוע חזק. עזוב את כל השטויות של המערכות בטיחות בספורטאז, גם כן מי שצריך את המערכות האלה או מובילאיי עדיף שלא ינהג.

עריכה אחרונה על ידי kingoftheroad123
פורסם

נהגתי בהמון משפחתיות(חלקן 1.6 חלקן מנועי טורבו קטנים ישנות יותר ופחות וכו'),

יצא לי לנהוג נסיעה ארוכה על סיוויק 2011 ואני חייב לומר - המנוע לא "מרגש" כ"כ או חזק הוא פשוט..בסדר לא הרגשתי הבדל מול 1,600 מקבילות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

המנוע בסיוויק לא כזה חזק, קצת יותר מ-1.6 סטנדרטי. לא איזור זמן אחר, לא דחף אינסופי בסלד תת קרקעי, קצת יותר מ-1.6 רגיל. לא מטורף.

אני לא בטוח שהספורטאז׳ 2.0 אורבן ירגיש חלש מההונדה- הקיה איטי בתאוצה ל-100 קמ״ש ב-0.2 שניות בלבד, ומשתמש בתיבת 6 הילוכים לעומת חמישה בהונדה, שקלה מהקיה ב-200 (!) ק״ג.

בקיצור, נסיעת מבחן לא תזיק.

• תוכן חדש...