Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

תקופה ארוכה (לא יודע כמה) הרכב מתקתק (תקתוק קל).

כמה שנים שם 5W30 מפירמה טובה (היה יורול, האחרון שמו באוטו AGIP)

האם יכול להיות שהשמן דליל מדי לאוטו???

במקרה כזה אולי כדאי לחשוב על לעלות לצמיגות יותר גבוהה? ל40W10? 40W5?

אני מעדיף להיות בטוח בנושא הזה..

כמו כן אשמח להמלצה למוסך טוב באיזור חיפה (לטפולים תקופתיים וגם שיתן חוות דעת לנושא הזה)

תודה!

פורסם

ממליץ לבצע פלאשינג למנוע (הורדת אגן שמן,ביצוע פלאשינג עם חומר ניקוי ייעודי) ולבסוף להחליף למסנן שמן עם שסתום אל חוזר ושמן מנוע איכותי.לא בטוח שצריך סינתטי מלא ברכב הזה,אפשר ואולי אף עדיף חצי סינתטי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם אין לך מושג מה עבר במערכת השמן במשך חייו של הרכב ייתכן וקיימת הטברות בוצה שפשוט תופסת חלק מהמרימים. ניקוי יסודי על ידי פירוק אגן שמן ומיכסה שסתומים וניקוי של גל הזיזים עם המרימים יכול לפתור את הבעיה אצלי זה בהחלט פתר ויש לי גם גטס וגם אקסנט ולשים פילטר שמן מקורי ולעבור לצמיגות 10/40! לא מומלץ להשתמש במנועים אלה בחומר פלאש בחשש שזה יאכל את גומיות השסתומים ולא באמת ינקה כמו שצריך!

פורסם

בשנים הראשונות היה מטופל במוסכים מורשים, ולכן כנראה אכל שמן 15W40 פשוט ששמים שם (לא יודע בדיוק איזה).

בשנים האחרונות אני שם שמן 5W30 איכותי סינטטי מלא (למרות שהיה טיפול גדול לפני שנתיים, ואז הם שוב שמו את ה15W40 ששלהם).

חוץ מניקוי כפי שאמרת כאמור, האם כדאי להחליף צמיגות של שמן?

ו

colauti 9 -מה זה התוסף הזה? האם הוא בטוח? האם הוא נשאר עם השמן עד הטיפול הבא?

תודה

צחי

פורסם

ועוד משהו - לעיתים יחסית נדירות, שאני מניע, הטורים של האוטו פתאום עולים ויורדים (לא בטירוף, לכיוון 1.5 טורים, וזה נמשך ממש לזמן קצר) במין קפיצות כאלו (בלי שאני לוחץ על הגז כמובן)

פורסם
תקופה ארוכה (לא יודע כמה) הרכב מתקתק (תקתוק קל).

בכדי שיהיה ניתן בכלל לנסות ולהעניק לך אבחנה ראשונית מומלץ להקליט את הרעש המדובר ולהציג אותו כאן כמובן. אם בכל זאת אתה מעדיף לתאר את "הרעש" בעזרת המקלדת אנא עשה זאת בפירוט רב ובשימוש במונחים מדויקים, כגון:

תיאורו של הרעש, נקישה, תקתוק או דפיקה?

אזור מופעו, מראש המנוע או מהבלוק?

זמן המופע, התנעה קרה, התנעה חמה, מנוע קר/חם , סל"ד סרק/העלאה?

רעש קבוע או מופיע בתחום מסוים?

קצב הרעש, מהיר מסל"ד הרכב, בקצב הסל"ד או איטי ממנו?

ועל איזה מנוע מדובר 1.4 או 1.6?

כמה שנים שם 5W30 מפירמה טובה (היה יורול, האחרון שמו באוטו AGIP)

האם יכול להיות שהשמן דליל מדי לאוטו???

במקרה כזה אולי כדאי לחשוב על לעלות לצמיגות יותר גבוהה? ל40W10? 40W5?

השמנים שהשתמשת בהם אינם עומדים בדרישות הרכב(שתי חברות אירופיות שבד”כ בקשת המוצרים שלהם בארץ אינם כוללים תקנים מתאימים לדרישות עם אופי אמריקאי), עליך להצמד ל-API SL ומעלה ו-ILSAC GF-3 ומעלה, בצמיגות 5W20/30 או 10W30.

בשנים הראשונות היה מטופל במוסכים מורשים, ולכן כנראה אכל שמן 15W40 פשוט ששמים שם (לא יודע בדיוק איזה).

בשנים האחרונות אני שם שמן 5W30 איכותי סינטטי מלא (למרות שהיה טיפול גדול לפני שנתיים, ואז הם שוב שמו את ה15W40 ששלהם).

הנפצה, מוסכי יונדאי משנת 2006 נדרשו לעבור ל-5W30 על פי דרישות היצרן.

פורסם

הנפצה, מוסכי יונדאי משנת 2006 נדרשו לעבור ל-5W30 על פי דרישות היצרן.

היה פה חבר פורום עם יונדאי גטס שביצע טיפול במרכזי על גטס לפני שנה או שנתיים שהעלה חשבונית ושמה היה רשום לו 15W40.

נקמי'צי אם זכרוני אינו מטעה.

AGIP זה חצי סינטטי

פורסם

תקתוק במנועי G4EE, G4ED (אקסנט 07-11) ברוב המקרים בגלל מרימים הידראולים.

התקלה ברוב הפעמים היא בגלל שימוש בשמן לא איכותי או חריגה מקצב הטיפולים הדרוש.

פתרון לבעיה זאות היא החלפת מרימים הידראולים.

השמן שצריך בשביל המנעים האלו באקלים שלנו הוא: 5W-30 בתקן SL לפחות.

פורסם

צריך לבדוק סימני בוצה, צבע בגוון כתום חום שרוף, על מדיד השמן.

וכאשר פותחים את פקק מילוי השמן , אפשר לבדוק עם פנס סימני שמן שרוף.

פלאשינג טוב, של חברה איכותית, בד"כ מוריד את הבוצה ומשקיט את בעיית התיקתוקים.

ועל הדרך מאפשר אטימה טובה יותר, ומנוע אשר מפיק יותר כוח ופחות בזבוז דלק.

ביצעתי וחברי במוסכים מבצעים פלאשינג ברכבי יונדאי / קאיה ללא בעיות.

ברכבים של מיציבושי מאזדה יונדאי וכו' - בד"כ עקב שימוש בשמן בצמיגות 5W-30 דליל מופיעה הבעיה.

כדאי לבדוק במוסך טוב, ולבצע פלאשינג.

ואח"כ אפשר ורצוי לעבור לטיפול בשמנים בצמיגות 5-10W-40 בתקן הנדרש SL ומעלה.

הם גם מתאמים למנועים הללו, וטיפול אחת לשנה ועד כ 17.000 ק"מ.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם המרימים מתקתקים אז קיימת בוצה בוודאות ואני אישית לא סומך על חומרי הפלאש שינקו בוצה חזקה כל כך שתשחרר מרימים תפוסים. מה שאני מציע זה שתפרק מיכסה שסתומים ואת גל הזיזים עצמו אל מחוץ למנוע ותנקה אותו הייטב עם מסיר שומנים חזק שימיס את כל הבוצה הקיימת. הנה ניקוי שכזה שביצעתי לאקסנט 2004 לפני כשבועיים ביחד עם החלפה של גומיות שסתומים וגם בה היו מרימים תפוסים שלאחר הניקוי הישתחררו והשקט חזר לפעום בה:150.jpg717.jpg

• תוכן חדש...