Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צהריים טובים,

בהמשך לשרשור הזה

היום בקרתי במספר אולמות תצוגה, ההתרשמות הראשונית עם מספר דגמי הונדה,טויוטה ומאזדה,לא תרמה ויצאתי מבולבל עוד יותר.

אנסה לסכם במספר מילים -

טויוטה אוריס-בעלת עיצוב חיצוני נאה,קצת ארוכה מדי ,תא המטען מעולה.

כניסה\יציאה -מאוד נוחות

ניתן להתאים תנוחת ישיבה הודות להתאמת זווית ההגה (כיוון למעלה\למטה+פנימה \החוצה)

מושב הנהג רחב ולא אוחז מספיק .

סביבת הנהג מלאה בכלמיני כפתורים, נראה טכנולוגי מדי לטעמי.

מחיר לאחר הנחת מיסים=כ-83 אש"ח .

טויוטה קורולה- דומה לאוריס , יותר מרוחחת מגרסת ההאצ'בק

מחיר לאחר הנחה-כ-88 אש"ח.

מאזדה 2

הכניסה והיציאה נוחות, למעט העובדה שצריך לשים לב לא לחבוט את הראש בקורה העליונה , קבלתי מכה ,נראה לי מוזר כי אני ממש לא גבוה .

מיד הרגשתי את ההבדל בין המושבים בגרסה הרגילה וגרסת הספורט.

המושב בגרסת הספורט יותר אוחז ,קרוב לוודאי יהיה נוח יותר ,לעומתו המושב בגרסה הרגילה משום מה רחב מדי.

גרסת הספורט מצועצעת בגלל חלקי העור הבהירים, ממש לא אהבתי זאת.

השילוב המנצח לטעמי יהיה סלון סולידי יותר עם מושבי הגרסה הספורטיבית-היות והשילוב לא מציאותי הרי שמדובר באשליות בלבד.

הרכב מאוד מאובזר.

העיצוב החיצוני מעניין ועגלגל.

מחיר לא בררתי כי היה תור ארוך.

הונדה ג'אז

מבחוץ מאוד משעממת, בפנים מאוד מרווחת ושימושית

מאחור יש מקום לשני מבוגרים בלבד, הרצפה השטוחה =תכנון פרקטי ונכון .

מושב הנהג לא נוח, רחב מדי.

סביבת הנהג מלאה בכפתורים, הגה צר למגע .

כניסה\יציאה נוחות

מחיר=71 אש"ח

הונדה סיוויק-הרכב המייצג בביטוח לאומי

כניסה \יציאה-מאוד לא נוחות, הקורה התחתונה גבוהה מדי, תנוחת הישיבה נמוכה, הרגשתי כאילו אני נופל לתוך מושב הנהג, הרגשה מאוד מוזרה.

לאחר מספר פעמים שיצאתי ונכנסתי לרכב, התחילו כאבי ברכיים, הרגשתי מאמץ יתר ביציאה מהרכב.

איכות ההרכבה טובה מאוד.

מושב הנהג הכי רחב, לא הרגשתי נוח.

ההרגשה שהסלון מיושן\שמרני מדי, ניסו לרענן עם ריפוד רך ובהיר, לדעתי השילוב לא צלח.

מחיר לאחר הנחה -כ 4000 ש"ח, ברכב זה אני מנצל את מלוא הנחת המיסים, ניתן לבצע עסקת טרייד אין .

הונדה HRV

לאחר שני ניסיונות ,לא הצלחתי להיכנס לרכב :(

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

נראה לי שכן, אני מניח שהסבר מקיף יותר ניתן למצוא ברשת.

במקרה שלי, עלות הרכב =עלות בניכוי הנחת מיסים עליה מחליטים בביטוח הלאומי.

המיסים על הסיוויק הם בגובה 66 אלף, ההנחה שאני מקבל קטנה יותר ,היא כל הזמן משתנה ולכן אין טעם לציין סכום .

הסיוויק לא הייתה נוחה בשלב הראשוני של כניסה \יציאה , ייתכן וצריך להתרגל אבל אני לא רוצה, הרכב צריך לשרת אותי ולא להפיך.

פורסם

חברתי שוב פעם על השרשור הראשון ומצאתי את התגובה הבאה-

זה לא עניין של שמירת ערך אלא גובה ההלוואה שמקבלים מביטוח לאומי בהתאם לסוג הרכב.

כדי שההטבה תהיה מקסינאלית על הרכב לעמוד בפרמטרים מסויימים.

רכישת רכב שלא עומד בהם משמעותה קבלת הלוואה נמוכה יותר ופער גדול בין מחיר המכירה כמשומש לבין הסכום שיכסה את ההלוואה בסיום.

ההלוואה שאני מקבל מביטוח לאומי היא כ-60,000 (לצורך הדיון אתייחס ל60 אלף כדי לפשט את החישוב)

גובה המיסים על הונדה סיוויק הוא 66000 ,כלומר , אני מנצל עד הסוף את ההלוואה .

כיום הסיוויק (דגם ה-4 דלתות לדוגמה) עולה לי בעצם

135K-60K

לעומת זאת, גובה המס על הג'אז הוא 35000 ולכן הג'אז עולה לי 106K-35K

מבחינת מחיר רכישה כיום, הרי שמדובר במחירים דומים

מה שלא ברור כיצד (אם בכלל) העובדה שאני מנצל כיום כמחצית מההלוואה , עלולה להשפיע על ההלוואה הבאה ?

לא מצאתי סעיף בחוזה שקבלתי מביטוח לאומי (ייתכן ופספסתי) שמחייב אותי לנצל את כל ההלוואה כך שלא אצטרך להחזיר את ההפרש (60K-35K לצורך העניין ) ברכישה הבאה .

פורסם

אולי הכוונה היא לכך שהיום הגאז והסיוויק עולות לך סכום זהה.

אבל עוד 5 שנים שתמכור אותן כיד שנייה ההבדל במחיר יהיה נגיד 20 אלף ולכן תצטרך להוסיף יותר ברכישה הבאה.

פורסם

גם.

ממה שאני הצלחתי להבין ההלוואה הזאת בעצם מכסה רק את החלק של המיסים ברכישת הרכב ולכן ככל שהוא יהיה קטן יותר כך ההלוואה קטנה יותר והסכום שעלייך לשלם גדול יותר.

אני אציין שאין לי שום ניסיון עם הדבר הזה אבל בעבר בסיטואציה מסויימת זה בדקתי וקראתי קצת.

פורסם
אולי הכוונה היא לכך שהיום הגאז והסיוויק עולות לך סכום זהה.

אבל עוד 5 שנים שתמכור אותן כיד שנייה ההבדל במחיר יהיה נגיד 20 אלף ולכן תצטרך להוסיף יותר ברכישה הבאה.

גם.

ממה שאני הצלחתי להבין ההלוואה הזאת בעצם מכסה רק את החלק של המיסים ברכישת הרכב ולכן ככל שהוא יהיה קטן יותר כך ההלוואה קטנה יותר והסכום שעלייך לשלם גדול יותר.

אני אציין שאין לי שום ניסיון עם הדבר הזה אבל בעבר בסיטואציה מסויימת זה בדקתי וקראתי קצת.

אז אם הבנתי נכון, ההמלצה לנצל את ההלוואה עד כמה שניתן ?

הסיוויק בחירה נכונה כלכלית אבל מבחינת נוחות ,אני בבעיה

כאב הברך שהופיע אתמול כאשר ניסיתי למצוא הבדלים בכניסה ויציאה בדגמי 4\5 דלתות, עדיין לא עבר.

פורסם

שיקול שלך אבל אני מניח שזה מה שכולם עושים.

הסיויק בינונית בעיני, הסדאן במיוחד, להאצ'בק עוד יש קטע עם עיצוב מעניין.

אני חושב שאם כבר משפחתית יפנית אז האוריס והקורולה עדיפות, בחירה בניהן היא יותר עניין של סגנון אישי בין סדאן להאצ'בק.

גם הסוזוקי הוא רעיון טוב, תנוחת הישיבה שם מאוד נוחה וגבוהה והרגליים לא שלוחות קדימה.

פורסם

לא הצלחתי להיכנס לHRV , צריך להרים גבוה את רגל ימין והיה לי מאוד קשה .

אולי כדאי לנסות את הסוזוקי הנ"ל .

בין היתר ,ישנו שיקול של עלויות אחזקה, לא בדקתי את העלויות אך אני מניח שעלויות אחזקת רכב פנאי תהיינה גבוהות מאשר העלויות אחזקה של רכב סופרמיני\משפחתי .

לאחר חיפוש מעמיק יותר אודות הסיוויק , הבנתי שהנמיכו את המושב ויצרו "ישיבה ספורטיבית"

יכול להיות שזו הסיבה שהיה לי קשה להיכנס ולצאת מן הרכב, הרגשתי שסף הרכב גבוה מדי והמושב עצמו נמוך , לא הבנתי למה אני מרגיש שאני מתרסק לתוך המושב, ייתכן ומצאתי את התשובה לכך .

בעבר לא חוויתי קשיים מסוג זה וקשה לי להצביע בדיוק על הסיבה לקושי.

הסיוויק יורדת סופית מהפרק.

• תוכן חדש...