Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מחפשים רכב שני במשפחה, מתכננים להחזיק בו הרבה הרבה שנים ולכן אמינות היא צד קריטי ביותר.

מחפשים משהו קטן, שישמש גם לעיר וגם מחוצה לה.

דגש נוסף הוא הכוח. משהו ספורטיבי, אבל לא בהגזמה.

חשבנו בהתחלה על הסיאט איביזה, אבל הגיר והמנוע הגרמניים מבאסים מבחינת אמינות ותקלות, אז ירד מהפרק.

כנ״ל הפולו GTI. רכב מדהים, אבל נופלת מבחינת האמינות ומאמינים שלא תשרוד אצלינו עכשיו במשך שנים ללא תקלות.

מה הייתם ממליצים? ההורים מתעקשים על סוזוקי סוויפט חדשה, אני מתנגד.

חשבתי על אלפא מיטו תלתן ירוק. עיצוב יפהפה, ביצועים מעולים אך השאלה מה מבחינת אמינות, בכל זאת איטלקית..

שבת שלום

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידני או אוטומט?

אין הרבה סופרמיני הוט האצ' אוטומטיות בכלל בארץ.

מעבר לקליאו שיקרה מדיי ומה שציינת השאר ידניות ושלוש דלתות.

יש יותר קטן כגון האבארת' 500 ויש יותר גדול אבל בעיקר נראה ספורטיבי אך לא ממש בדמות קיה פרו סיד או ויונדאי ולוסטר

מיני וואן אוטומטית 5 דלתות עולה כבר 153.

פורסם

לא נשמע לי שפות״ש זקוק להוט האצ׳ כזה או אחר.

לפי ההתעניינות של ההורים בסוויפט, ולאור הדגש על אמינות - הייתי ממליץ על פורד פוקוס/אופל אסטרה/שברולט קרוז/פיג׳ו 308.

כמו״כ ניתן ללכת על 208, אבל היא סופר מיני.

כל הרכבים הנ״ל חזקים דיים לצרכים שלך.

פורסם

יש כאן מקרה של ניגוד עניינים קלאסי בין רצון לשפר חיי המין לרצונות הפרקטיים של אמא. לפני כמה עשורים שהייתי במצב זהה התפשרנו על הונדה סיוויק. כולם היו מרוצים. אני מאמין שגם היום זה יכול לעבוד יפה.

אם סופר מיני עסקינן, הייתי הולך על 208.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

מדובר על סופר מיני/ספורטיבית. שיבוא ביחד הכוונה...

קטנה ככל האפשר, אך גם חזקה בד בבד.

חשבנו גם על האאודי A1 אבל שוב הקונצרן הגרמני, עם כל הייחודיות שבו, הוא לא אמין ולכן אינו פאקטור. לא רוצה להתעסק עם בעיות מנוע, גיר, מזגן, וכו וכו. ואם אקח רכב גרמני, סביר להניח שלאחר מס׳ שנים לא רב יתחילו הבעיות עם הDSG, הGTI וכו׳ (במקרה של הפולו לצורך העניין)

לגבי ה208, הרנו וכו.. רכב צרפתי אינו אמין בעליל, בייחוד אם אני רוצה להחזיק את הרכב כרגע הרבה שנים.

שואל שוב, איך האלפא מיטו תלתן ירוק ?

ביצועים אני יודע שמשוגעים.. הכוונה שלי היא לאמינות הגיר, המנוע וסוגו, ושאר הרכיבים שעליהם נמדדת המילה ״אמינות״.

תודה ושבת שלום שוב לכולם :)

פורסם

אמנם לא הייתה לי את התלתן,

אבל האלפא רומיאו מיטו, בתווך שנתיים של החזקה וכאשר כבר הייתה בת 5 ונמכרה, זה הרכב הכי אמין שהחזקתי מכל הבחינות.

למעט חריקה מעצבנת בהורדת חלון נהג, שהבנתי שזו מחלה ידועה בקרב המיטו, לא הורגשו שום תקלות מיוחדות או בכלל.

למוסך נכנסה רק על מנת לקבל טיפולים כל 20K.

אגב,

גם ההחזקה הפתיעה לטובה ולא הייתה יקרה במיוחד.

פורסם

בקיצור, ההורים שלך רוצים סופר מיני הגיונית ואתה רוצה מיטו תלתן, ומחפש חיזוקים לזה שהיא אמינה בטירוף. עד שאחד מכם לא יישבר, לא תגיעו להחלטה, אז אני לא יודע כמה זה רלוונטי בכלל הייעוץ הזה.

המיטו סבבה, ביצועים מצויינים, אבל לא פסיכיים מי יודע כמה. יש לי פונטו עם אותו מנוע והספק.

קחו 208 1.2 טורבו, היא, תספק גם את הצרכים שלך בביצועים וגם את הצורך של ההורים שלך באמינות.

להגיד על כל דבר שהוא לא אלפא שהוא לא אמין בעליל זאת די שטות. גם הפיג'ו אמינה וגם האיביזה קופרה/פולו ג'יטיאיי כנראה לא יסבלו מהמון תקלות.

בקיצור, 208. אם תצליח לשכנע את ההורים שלך, אז אפילו gti נכנסת לכם בתקציב. אבל היא ידנית ובעלת שלוש דלתות, אז קחו בחשבון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ממש לא נכון. המיטו תלתן היא אופציה שמצאתי לנכון כי גם העיצוב שלה מבפנים יפהפה, הוא רכב צעיר ויש כרגע מבצע עליה באלפא.

208 זה פיג׳ו, הניסיון עם צרפתיות הוא על הפנים ולכן עדיין ישנה ההתלבטות, כי עובדתית האמינות שלהן משמעותית פחות טובה מהיפניות או הקוריאניות למיניהן.

ולגבי הגרמניות, לא יהיו בעיות גיר או מנוע בפולו GTI לצורך העניין בעוד 5 שנים מהיום? (בהתחשב בעובדה שנרכוש משהו שנת 2013-2014, משמע הרכב יהיה בן 8-9)

כרגע אנחנו עם סוויפט 2008 ללא תקלות גיר או מנוע בכלל. ברקסים הוחלפו עקב בלאי, כנ״ל מצבר וזהו.

זו אמינות רבותיי.

פורסם

אין מה להתלבט, הלך רוח כזה שמאפיין לא מעטים, לפיו "עובדתית", לא פחות מכך, האמינות הצרפתית "משמעותית פחות טובה" מזו של היפנים והקוריאנים, הוא ענין שקשה להתייחס אליו מבחינה הגיונית, כי שורשיו אינם כאלו, מחייב מעבר מחודש לסוויפט שהיא כדבריך מופת ל "זו אמינות רבותי". תתחדש.

פורסם

כי זה מה שאני מכיר.

לכן מתייעץ איתכם האם האלפא רומיאו, פיג׳ו וכו הן גם אמינות.

או לחילופין כל הגרמניות: סיאט, אאודי פולקסווגן

פורסם

כל עוד לא יוכח אחרת לא הייתי קונה רכב עם גיר dsg7. האמינות משתפרת אך עדיין יש תקלות.

רכב בן שנתיים עוד קצת וכבר מחוץ לאחריות ואז הכל נופל עליך.

לדעתי קליאו 1.2 טורבו תספק את כולם.

הדגם כבר מספיק ותיק בארץ ולא ידוע על מחלות כאלה או אחרות. בתקציב שלך נכנסת אפילו חדשה מהניילון עם 3 שנים של שקט.

מה הסבירות שאם תקנה רכב חדש ל 5 תכנס להוצאות כבדות מחוץ לתקופת האחריות ?

לדעתי , סיכוי קלוש עד אפסי בהנתן מה שידוע עד היום לגבי הרכב הנ"ל.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אין סכנה בכך שהוא צרפתי?

והבנתי שטורבו זה מתכון לאסון מבחינת אמינות, או לא?

ואשמח לשמוע שוב לגבי המיטו תלתן, היא חזק על הפרק מבחינת גודל, מנוע, ביצועים ועיצוב. עניין האמינות עדיין מוטח בספק לכן אשמח לשמוע ממישהו שבקיא באלפא איך המנועים והגירים שלהם?

שוב תודה !

• תוכן חדש...