Jump to content

Lior Keren

  • הודעות

    47
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי Lior Keren

  1. בסוף רכשתי מאזדה 2 דינאמיק שנתון 2013, עשתה 74 אלף ! חדשה מבפנים, ומבחוץ היא יפיפיה עם נגיעות של רכב בן 10... שוב תודה רבה יוליאן וכולם על העזרה בדרך ושנסע רק בדרכים טובות🙏
  2. מדובר על הדור הקודם (עד 2014-2015) , מטעמי תקציב ושמירה על ערך הרכב. רק דינמיק כמובן. לגבי הספארק זה נע בין 2013 ל 2017, בעיקר דגמי ה LTZ . תודה רבה! לא אוותר על בדיקה כמובן. איך אני יכול לוודא? פשוט לבקש מהמוכר ספר רכב והיסטוריית טיפולים? ודו"ח סליקה כדאי לעשות לפני\אחרי הבדיקה? או אפילו אחרי השיחה הראשונה עם בעל הרכב.. שוב תודה
  3. מה הכוונה? צריך להחליף לה שמן גיר כל X זמן? או שבשנתון מסויים היה עניין עם שמן הגיר..? ועל מה היית ממליץ מביניהן - מאזדה 2 או ספארק?
  4. תודה רבה! החלטתי להנמיך תקציב לעד 40K , יש משהו ספציפי שהיית בודק ברכב? מאזדה 2 \ ספארק (דינאמיק \ LTZ) כנראה איפשהו בין השנתונים 2011-2015 ... שוב תודה רבה לך. אכן בודק כרגע רק על ספארק ומאזדה 2, בשנתונים 2011-2015... יש משהו ספציפי שכדאי לשים אליו לב? תודה על התגובה חבר ושבוע מעולה!
  5. תודה רבה! איך השוק שלהם? ראיתי שיש המון ביד 2, לא בעיה? ממליץ על שנתון מסויים אמין יותר? או לדעת ממה להיזהר בדגמים/שנתונים מסויימים? אז אני מתחיל לחפש גם שברולט ספארק.. (מה שיבוא קודם- היא או המאזדה 😄 ) שוב תודה רבה לך על המענה, לא מובן מאליו ♥
  6. תודה יוליאן. ואם אני עובר לקטגוריית המיני, למשל טויוטה AYGO \ YARIS , סיאט או יונדאי קטנה, או כל אופציה חזקה אחרת? פשוט מאזדה 2 בתקציה שלי (מעדיף כמה שיותר נמוך) אלה שנתונים ישנים עם קילומטראז' \ יד גבוהים, וזה מועד לפורענות.. לא הייתי רוצה לבלות המון במוסכים מצד אחד, מצד שני אין אלטרנטיבות בתקציב שעונות על חוזק ואמינות.. מה עם סוכנויות רכב (למשל אוטודיל) ? נחשב אמין לקנות שם רכב? תמיד מרגיש לי כאילו כל ה"זבלה" מגיע לשם... עדיין מתלבט וממשיך לחפש. שוב תודה!
  7. יוליאן, תודה על התגובה למען האמת אני מחפש בעיקר מאזדה 2, אבל החלטתי לרדת בתקציב לסביבות ה 40K... אז אולי יש רכב אמין ועדיף אחר? אני כן אשמח שהנהיגה תהיה מהנה, השאלה אילו רכבים אמינים יש, שהם קטנים אבל ביצועיסטים? סביב התקציב החדש כמובן.. שוב תודה על המענה!
  8. שלום נגנב להוריי הרכב מהבית 😢 מאזדה 2 שנת 2018 דגם Pure White , עם 25 אלף קילומטר (!!!) במצב מושלם. אני הייתי משתמש בה לרוב (27), וכעת אני צריך לרכוש לעצמי רכב (הגיע הזמן?..) התקציב נע סביב ה 50K , אפשר לעלות או לרדת בהתאם... מתלבט האם להביא שוב מאזדה 2 בשנתון נמוך יותר (למרות שאף אחת לא תשתווה לגנובה...), או ללכת על יונדאי, סוזוקי או אפילו איזשהו מיני-רכב יוקרה בשנתון נמוך יותר (בעיקר מיני קופר או ONE, או ב.מ.וו סדרה 1) מה חשוב עבורי: - קטן וקומפטי, אך חזק כמה שיותר - אמינות במיוחד אם זה רכב שיש לו רגישות במנוע/גיר/חשמל וכו'... - כמה שיותר חדש, ושיישמור על ערכו ככל הניתן האם יש אלטרנטיבות אחרות? מה דעתכם? תודה רבה מראש ושבת שלום!
  9. תודה רבה! דברים ספציפיים שהיית ממליץ לבדוק? שנתונים\מנועים נפוצים? או שבכלל עדיף ללכת על משהו אחר (ב.מ.וו סדרה 1 למשל) שוב תודה רבה.
  10. היי חברים מתעניין לקנות רכב ראשון בבעלותי, עד היום נסעתי על יפניות ורכבים אמינים (למעט פולו GTI 2014 מדהימה, שאחרי תיקון יקר אחד לצערי נמכרה) והיום על מאזדה 2018. החלום כרגע הוא רכב מיני (ONE או קופר), השאלה איך הרכבים האלה מבחינת אמינות, ומה המחלות העיקריות שלהם לכל שנתון (להבנתי בעיקר גיר ומנוע..) הקצבתי לנושא עד 60K כמובן בעדיפות לפחות.. האם הייתם ממליצים על חלופה טובה ואולי אמינה יותר? תודה רבה רבה מראש ♥ ליאור
  11. שמע... כל עוד לא יילך ראש מנוע או משהו בסגנון- אני מאמין שאוכל לעמוד בזה. השאלה כמה יותר יקר למשל מפולקסווגן, והשאלה כמה תחזוקה רכב כזה דורש. אם פעם בחצי שנה אמצא את עצמי במוסך בשביל תחזוקה (שמן, ברקסים וכו') אז כמובן שלא אכניס ראש בריא למיטה חולה. מה ז"א דיי אנמיות תוכל לפרט? ומדובר על דגם 120I אוט' 5 דל' 2.0 (156 כ''ס) והגרסא היותר נפוצה מגיעה עם 136 כ"ס (אותו נפח.) את הסאונד למען האמת יצא לי לשמוע דרך מיני קופר ישנה של חבר (2005) ידנית, שכידוע מכילות מנועים של ב.מ.וו והסאונד של המשיכת הילוך משך אותי... כמובן שזה לא הטריגר לרכב. הטריגר הוא הרמה שיש ל-BMW איכות החומרים והפח, וכמובן הכוח וההנאה מהנהיגה שאני מאמין שאקבל יותר מאשר כל רכב אחר בתקציב הנ"ל. תודה לכם על ההתייחסות !
  12. מישהו ?..............
  13. בהמשך לפוסט התייעצות על רכב ראשון, להבנתי הב.מ.וו עם אמינות לא רעה ולא הייתי מתנגד לרכב עם סאונד מנוע (וכוח) כזה יש דברים יפים ביד 2 כולל רכבים יד 1 ו2 עם 100K קילומטראז' שנת 2009-2010. אשמח לדעתכם בנושא:)
  14. אבדוק את שתיהן... בכל מקרה במידה ואני רוצה רכב יפני/קוריאני, על מה הייתם הולכים במקומי? נניח מאזדה 2 , יונדאי i20/i10 , סוזוקי סוויפט, קיה פיקנטו וכו׳ ... יש בי כאילו ספק/חשש מרכבים שהם לא יפנים רק בגלל האמינות.. תמיד במשפחה הבאנו רק רכבים יפנים (סובארו למשל) וללא תקלה אחת במשך שנים. קרובים אחרים הביאו פיגו או רנו או אפילו פולקסווגן והיו לא מעט תקלות.. מה אתם אומרים רק על נושא האמינות? שוב המון תודה
  15. אז אילו שנים המנועים האלה? כי כזה כ"ס מצאתי רק בדגמים האוטומטיים של הפיג'ו הנ"ל (מומלץ?)
  16. ממה שבדקתי ביד2 כל הפיגו 208 הידניים חלשים יותר (משנת 2014 צפונה), סה"כ 82 כ"ס לעומת 120+ בדגמים האוטומטיים.
  17. רוי תודה רבה. בזמנו היה לי (למשפחה) פולו GTI 2014 וקצת הפחידו אותי לגבי הטורבו. לחכות קצת לפני תחילת הנסיעה, לחכות לפני כיבוי מנוע וכו'... השאלה אם הטורבואים האלה אמינים, או שהם אוכלים למנוע את השמן (גם קרה בפולו שלי) ועוד צרות אחרות? נחכה למומחי ה-VAG שאשמח אם יתייחסו לנושא :) גבריק תודה אח. אז אם לסכם אתה ממליץ על איביזה / לאון שנת 2014 (כולל?) ומעלה, ולקחת רק ידנית. לגבי ה-208 אתה ממליץ ללכת על אוטומט או ידני? ואיזו שנה? הפחד שלי הוא שתוצרת איטלקית/צרפתית/אירופאית בכללי (שהיא לא גרמנית) , למיטב הבנתי מתהדרות באמינות בינונית מינוס. לא בהכרח במנוע / גיר ... בעיות חשמל לעיתים, מזגן, וכו'. לכן חשבתי על המאזדה 2. אומנם היא בלי טורבו או נפח מנוע מפוצץ, אבל היא מהיותר אמינות בקטגוריה ואולי היא כן תצליח לספק את הסחורה. לגבי מיני- מאיזו שנה הייתם ממליצים להתחיל להסתכל כדי שיהיה מנוע BMW טוב ואמין? שוב תודה לכולם מעריך המון !
  18. לא כזה קריטי, שניהם זורמים... מה שיבוא ויהיה מציאה. תודה לך! לגבי הסיאט למיניהן חשבתי לקחת ידנית, אבל גם אז... לכולן יש טורבו משמע עוד מקום לתקלות (לא הכי אמין למיטב ידיעתי) לגבי המיני וואן - איזה שנתונים הם בעלי המנועים החדשים (של כמו של פגו) והאם האמינות שלהם טובה? או גם בעלי מחלות נפוצות כלשהן... אגב, אם אני כבר אלך על ידני- למה לא לחפש איזו פולו או גולף בתקציב? חוץ מהגיר יש להן עוד מחלות? (ללא טורבו.. הלוואי GTI ) שוב תודה !
  19. היי, החלטתי לקראת גיל 25 להתחדש ברכב ראשון עד 40,000₪ . מחפש משהו אמין וקטן, ומנגד שארגיש קצת כוח בלחיצה ולא לנסוע על עגלה. הנסיעה תהיה בעיקר עירונית וכשתיגמר הקורונה ואמצא עבודה- גם בינעירונית. הרכבים הרלוונטים שמצאתי בתקציב; מאזדה 2 שנת 13-14 איביזה/לאון 12-14 מיני one שנת 12-14 מיני קופר 02-08 ראיתי בפוסטים אחרים שהמלצתם על פיגו 208 או רנו קליאו, אבל למיטב ידיעתי האמינות של פיגו או רנו ברצפה.. אשמח לעזרתכם לפני הרכישה:) תודה רבה ובריאות טובה!
  20. תודה לכל המגיבים! פו ביר, השאיפה זה משהו כמה שיותר אמין. אבארת' או פיג'ו פחות אמינים וזה שוב להיכנס לעולם הטורבואים וכו'... כיום ממש אני נפרד מפולו GTI ולכן מחפשים משהו חזק ואמין ככל האפשר... אז מאזדה 2 אתם אומרים?
  21. עדיפות לרכב יפני או קוריאני. ההתלבטות כרגע היא בין מאזדה 2 (אפילו דגם הפיור ליין) או קיה פיקנטו חדשה לגמרי בדגם ה GT LINE . ( רק נראה יותר ספורטיבי ) מה אתם אומרים? שנתון מועדף 2016 ומעלה. יש עדיפות לחדש בגלל האחריות והראש השקט, אך לא חובה. תודה רבה מראש לעוזרים. אחלה המשך שבוע!
  22. לא להשתמש בטלפון דרך הרכב עצמו, אלא למשל שרשימת אנשי הקשר שלך יופיעו במסך הצג ואז תוכל להתקשר מהרכב עצמו, ולדבר דרך הדיבורית המותקנת. (חיבור BT בין הפלאפון לרכב) . שוב, השאלה שלי האם הצלחת לעשות זאת, כי אני לא. עוד דבר, כשאני מחבר את הפלאפון ל-AUX אין לי אפשרות להעביר שירים דרך המערכת עצמה, אלא הכל קורה בפלאפון. יש אפשרות לשנות את זה בהגדרות המערכת? כנ"ל לגבי איכות הסאונד, באסים וכד'.
  23. כן זה ברור, לגמרי. לגבי המנוע, בתחילת נסיעה פחות אקפיד... בכ"ז המטרה היא שהוא ייתחמם, אז גם בנסיעה רגועה הוא יהיה בסדר אני מאמין. בסוף נסיעה מסכים לגמרי לתת לו קצת להירגע, גם לטורבו. מזגן תמיד הייתי מכבה, בכל רכב. ובלי קשר אני משתדל להיות בלי ה-AC. גם מבזבז יותר דלק, וגם מחליש את המנוע ב-עד 30%. מיותר אגב, שאלה לי אליך. האם אתה משתמש בטלפון דרך הרכב עצמו? והאם אתה מחבר כבל AUX? אני עוד לומד את המערכות של הרכב... מסובך. אני רגיל לפשטות של 2008, למה מגיע לי כל הטוב הזה?
  24. באמת שמתי לב שיש רעש לאחר כיבוי המנוע, לא הבנתי מה זה. בהתחלה בדקתי את הצמיגים פחדתי שבורח אוויר. בכל אופן... אני תמיד נותן למנוע להתחמם לפני ש"משתולל". כשקרוב ל90 מעלות כבר מתחיל ללחוץ ואז מגיע ל95 בערך. לא יודע כמה אני אסגל את העניין של לחכות כמה דק' לפני תחילת נסיעה, אבל ללא ספק אתן למנוע להתחמם בעדינות. מה שכן, לאחר נסיעה אתן לטורבו להירגע, אימצתי. כפיר- למה לא להיכנס לבורות ספציפית עם הרכב הזה? באופן כללי כמובן שזה מוסיף בריאות לצמיגים, למתלים ולרכב. יש משהו ספציפי ברכב שאבנים, חצץ, בורות- משפיע לרעה? דבר נוסף, הבנתי שיש אפשרות להתקשר לפולקסווגן ולהאריך את האחריות על הגיר בעוד שנתיים. (האחריות שניתנה במעמד קניית הרכב ב2014 הייתה 3 שנים על הגיר ועוד שנה על כל השאר. לכן אנחנו רוצים להאריך את האחריות של הגיר.) מישהו התנסה בזה? הדבר כרוך בתוספת תשלום כלשהי? שווה ?
  25. וואו... לא ציפיתי שהשרשור יתפתח ככה כל כך. שאפו לכם. חלום זו לא מילה. הרכב הצגה, משוגע, אכזרי, נוח. כל מה שתרצו או לא תרצו. ללא ספק חוויה של פעם בחיים. כפיר - תודה רבה על העצות, ללא ספק איישם אותן. לגבי שאר החבר'ה פה ... כל עוד יש אחריות על הגיר עד 2019, הכל בסדר. אם יש תקלות בגיר- שצ'מפיון יתקנו. לגבי המנוע- עניין של תחזוקה. מאוד מפתה להעביר לטיפטרוניק או ל-S, להפעיל קצת משקל על הגז ולעוף קדימה. אך בד בבד, לדעת לשמור ולתחזק כמו שצריך. אם זה למלא שמן, בתחילת נסיעה כשהמנוע קר לתת לו להתחמם לפני מאמץ וכו' וכו'. כן, זה גם הרבה מזל. לאנשים יש סוזוקי שהולך לה ההגה כוח אחרי שנתיים שלוש, וגם לאנשים יש פולקסווגן DSG+TSI שמחזיקים שנים ללא תקלה אחת. יהיה בסדר... מהחבר'ה שיש להם את השילוב DSG7+TSI, או GTI כלשהו - מה טוב, משנת 2013-2014 ומעלה, אשמח לקבל בפרטי קצת יותר פרטים על איך כדאי להתנהג ולשמור, איזה שמן הכי מומלץ לרכוש, כל כמה זמן טיפול וכו'. (לצורך העניין הרכב בהרצה, טיפול קודם היה 15K טיפול הבא רק ב-30K כשהרכב כבר עבר 25K ) אשמח לעצות המומחים בפרטי או כאן. שוב תודה לכולכם. השכלתי.
×
×
  • תוכן חדש...