Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלומות,

כדי לחפות על מיקום גרוע של הוופר (ממש חוליו אגלסיאס מהתחת), אני מעוניין לחתוך את המידריינג' הכי נמוך שמתאפשר.

בדף מוצר מצויין שהמידריינג' הזה עובד החל מ200 הרץ.

בדרך כלל (תמיד?) אני יודע שצריך לקחת את הנתון הזה עם קמצוץ מלח,

למישהו יש ניסיון עם המידריינג' הספציפי הזה ויכול להגיד מה התדר הכי נמוך שבו הוא עדיין נשמע טוב?

פורסם

נראה שיש המלצת יצרן לחתוך אותו ב-250 הרץ בסלופ 12.

ה-Fs שלו ב-116 הרץ (או 110 אם מדובר ב-700.3), כך שיש קצת מרווח בינו לבין טווח ההיענות.

השאלה היא גם אולי באיזה נפח הוא עובד ואם אין הגבלה מבחינה זו לגבי תפוקת התדרים שלו. תשובה שמומחים ממני אולי ידעו לענות עליה.

אבל תכל'ס, אתה לא יכול לבדוק בעצמך מה נשמע הכי טוב?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה על התשובה!

לגבי לבדוק בעצמי- לא יודע למה, לרוב בלחץ של הבדיקה אני בסוף נשאר עם התוצאות הכי גרועות-

אולי זה בגלל מבחר מצומצם של שירים לבדיקה לעומת אינסוף שירים בשימוש השוטף, אולי זה בגלל שמרוב משחקים האוזן מתחרפנת וכבר לא ברור מה נשמע יותר טוב,

הבוטום ליין הוא שאלא אם כן מדובר במשהו מאוד קיצוני וצורם- רוב הסיכויים שאני אסיים את הבדיקה מרוצה וכבר בנסיעה הבאה יהיו לי השגות.

פורסם

ארז ברוך השב!

גם אם כתוב בדף מוצר שהם יכולים לרדת לאזור ה200 הרץ זה לא אומר בהכרח שקוטר אלמנט שכזה באמת יעשה את זה טוב.

אתה צריך לחתוך בין המידבאסים\וופרים לבין המידריינג'ים בנקודה כזו בה המידבאסים עדיין מנגנים בעלומה רחבה (כלל כיווני) - רוב המידבאסים והוופרים עדיין ינגנו בעלומה רחבה מאוד באופן די וודאי עד אזור תדר 700 הרץ לפחות

את המידריינג' הייתי חותך לא יותר נמוך מ350-400 הרץ ובסלופ תלול יחסית אבל אני בהחלט חושב שגם המידריינג'ים "ינשמו" הרבה יותר טוב מנקודת חיתוך בטוחה יותר בין 600 ל900 הרץ

ולוופרים לדעתי זה לא ישנה - הם עדיין ינגנו רחב והמיקום והכיוון שלהם עדיין לא יפריעו לך - ההמלצה שמתווספת לכל הסיפור הזה

בדרך כלל וופרים נשמעים טוב יותר ככל שנותנים להם להתמזג עם הרכיבים שמעליהם בתחום התדר - מהנסיון שלי סלופ 6 הוא פנטסטי לוופרים אבל אם אתה ממש רוצה למנוע מהם לנגן תדרים כיווניים אז תלך על סלופ גבוה - 18, 24, 36 ואכן תנסה לפצות על זה בכך שהמידריינג' ירד קצת נמוך יותר והסלופ בנקודת החיתוך יהיה מתון יותר אבל אני עדיין אמליץ על 600 הרץ כנקודת החיתוך הנמוכה ביותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

+1 אדי

רוב מידים בקוטר הזה לא יורדים לאיזור 250 הרץ, גם אם כן, אני לא הייתי נותן להם טווח תדרים כל כך רחב. לרוב אתה לא תחתוך אותם LPF ב 2000 הרץ, תחתוך אותם באיזור 3-4K. זה טווח מאוד גדול עבורם.

זה טווח של קרוב ל 4 אוקטב. כאשר 4 אוקטב אחרות מתחלקות לכל שאר הרמקולים.

מצד שני אני אישית לא אוהב לחתוך גם גבוה מדי את המיד. אני אוהב כמהשיותר לשמוע כול ממידרנג' ולא ממידבאס.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה רבה חברים!

רק עוד שאלה קטנה ברשותכם- ראיתי שאתם מתייחסים לטווח הכולל של המידריינג' (לא רק איפה הוא נחתך למטה אלא גם למעלה)

האם תיאורטית אם אחתוך אותו נמוך יותר למעלה זה יאפשר לי לחתוך אותו נמוך יותר גם למטה?

סתם דוגמה - אם אחתוך ב3000 במקום 4000 האם תיאורטית זה ישפר את התחום שנמצא נניח מעל 300?

פורסם

זו כבר היפרדות ממברנה וזה תלוי מאוד גם באלמנט.

החיתוך העליון יקבע בעיקר את רוחב העלומה שהמידריינג ינגן בה, אלמנט 3 אינטש יתחיל להקרין צר אחרי 3 קילו בערך.

אם הוא און אקסיס אתה יכול להעלות את נקודת החיתוך, אם הוא לא, רצוי שיקרין רחב ותישאר באזור השלוש עד ארבע קילו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה פשרה. כמו תמיד בחחים.

אם אתה רוצה למתוח אותו (עד גבול שהוא יכול) למאטה, אז אני מגביל אותו למאלה גם יותר נמוך.

בסופו של דבר זה לא FULL RANGE (שגם הם לא ממש FULL)

אני אוהב מיד שמנגן מ 400-500, לא אוהב לחתוך אותם גבוה (לטעמי זה מושך במה למעטה יותר)

אדי כן חותך אותם יותר גבוה ויש גם בזה הגיון. לתת טווח נשימה למיד.

אם מידים OFF AXES לרוב יהיה להם ROLL OFF גם כך מוקדם יותר מ 4 קילו וחיתוך גבוה לא יתן כלום.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

תלוי איזה מידים, בHAT L4SE באוף אקסיס הרול אוף גבוה בהרבה אפילו ב90°, עד 640HZ בערך הבימינג עגול כמעט לחלוטין ז"א 180°, אבל עדיין הפרשי גובה בבמה יהיו אם תנגן 400-600 מהדלת או 400-600 מהדש.

• תוכן חדש...