Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתדלק בשתי תחנות דלק של אותה רשת לסירוגין. 5 רכבים. אחרי קפיצה של משאבה מחכה קצת כדי שדלק יפסיק את המערבולת וממלא עוד, עד שנשפך.

באף אחד מהם לא הגעתי לנתוני מחשב. אפילו בלקסוס היברידית שהמחשב מראה 7.1 ליטר ל100 קילומטר בפועל יוצא 7.3.

בקיה סורנטו לאומת זאת יוצא כמעט 13 ליטר למאה בפעול כאשר המחשב מראה 11.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רומן ובגירה, בכל דרך שתבחרו למדוד קיים סיכוי לסטייה, סטייה במחשב הדרך (כי מי אמר שהוא מחשב כל פעימת הזרקה? יותר הגיוני שהוא מבצע אינטרפולציה / ממוצע שזה לכשעצמו יכול להביא לסטייה ניכרת מהצריכה בפועל), סטייה בקילומטרז' הנמדד ע"י הרכב או סטייה במשאבה בתחנת הדלק. אפילו ה GPS שיש לכל אחד בטלפון מזייף ולא נותן מידע מדוייק.

מדידה אנלוגית מסתמכת על כמה נסעת וכמה נכנס וזו לטעמי הדרך הכי נכונה לבדוק את צריכת הדלק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כי מי אמר שהוא מחשב כל פעימת הזרקה? יותר הגיוני שהוא מבצע אינטרפולציה / ממוצע שזה לכשעצמו יכול להביא לסטייה ניכרת מהצריכה בפועל

אני חושב שהוא מחשב את פעילות ההזרקה, למשל בגלל הדוגמה הזאת:

בתצוגה של צריכה רגעית, כשאתה במצב של בלימת מנוע ויש fuel cut off, צריכה רגעית מיד משתנה ל 0.00. אם אתה מעביר לניוטרל, הוא מייד מתחיל להציג צריכה נמוכה כלשהיא, לא 0.00. כלומר מקושר באופן ישיר לפעולת ההזרקה.

יותר מכך, היה לי אוטו שלא היה נועל ממיר מומנט בדקות הראשונות של הנסיעה, עד שהיה מגיע לטמפ' עבודה. בדקות אלו, בעת בלימת מנוע מחשב דרך לא הראה 0.00.

בצריכה רגעית. רק כשנעילה הייתה מופעלת, היה מציג 0.00.

מפה בעצם הסקתי שמחשב דרך יודע בדיוק מתי וכמה דלק מוזרק למנוע.

עוד נימוק - ב Torque אפשר להציג נתון fuel flow. הנתון הזה עוקב במדוייק אחרי שינוי דוושת הגז והסל"ד. די טבעי שישתמשו בו לחישוב צריכת דלק.

פורסם

אז זה מחשב דרך "טיפש" בשניהם, כי בשני המקרים זה לא נכון.

מחשב שהשקיעו בו טיפה מחשבה, בעמידה יעבור להציג ליטרים בשעה ואם הוא לא מספיק "חכם", יציג (-------).

פורסם
לא נוסע הרבה...

מנחש שרוב הנסיעות שלך הן בעיר וגם קצרות.

אם כן הדבר - אל תצפה לצריכת דלק טובה.

מה שכתוב במפרטי היצרן - זו בדר"כ צריכת דלק שניתן לחלום עליה בתנאים כל כך אופטימליים שלא תוכל (לרוב) להשיג.

כגון?

פורסם

אתה שואל מה התנאים האופטימליים?

האצה סופר עדינה, מסלול מישורי לחלוטין, חלונות סגורים, ללא מיזוג, ללא רמזורים, ללא עקיפות, ללא האטות המצריכות האצה חוזרת, הילוך גבוה, מהירות אופטימלית (גם אם נמוכה), נוסע אחד, ללא ציוד וכו וכו וכו.

אולי הם לא לוקחים זאת לקיצוניות המוחלטת בכל פרמטר בכל הזמן אבל זו רוח הדברים.

בקיצור, נתון המעבדה הוא נתון לא ריאלי להשגה בנסיעה אמיתית. נכון שאם נעשה מאמץ מכוון אפשר להגיע לנתון המעבדה ואולי אף לשפרו בנסיעות מזדמנות, אבל זה לא משהו ישים בחיי היום יום.

פורסם

אני מסכים עם איתמר!

בעצמי ובפורום נתקלתי במספיק עדויות לסטייה מובהקת ואופטימית של 5-10% בין מחשב הרכב לממוצע שנמדד ידנית (לפי נתוני ק"מ ומשאבה). כמובן שגם המדידה של המחשב מושפעת מצפיפות (עשויה להשתנות מעט בהתאם לטמפרטורה ואולי גם לחברת הדלק).

אצלי (סיטרואן C5 דיזל דור I) הצריכה הרגעית מוצגת רק החל ממהירות מסויימת. יש כמובן שהייה (דיליי) של כמה שניות, ואני משוכנע שמבוצעת איזושהי אינטרפולציה. אני מניח שהממוצע נצבר רק מתוך נסיעות, ומתעלם מהזמן שהרכב עומד (זאת השערה שלי, וזה נתון די הוגן. אני מניח שגם המהירות הממוצעת מתעלמת מזמן העמידה ברמזור. גם הוגן מבחינתי).

בכל אופן, במכל שבו נוסעים כמות נכבדת של ק"מ (900), הסטייה במדידה קטינה מאוד, ופערים יכולים להיווצר בעיקר מכיול של הספידומטר או המשאבה. אפשר להקטין עוד יותר את הסטייה אם צוברים נתונים של כמה מכלים. אני חושב שרוב מי שצובר נתונים מדווח על מחשב דרך קצת אופטימי.

• תוכן חדש...