Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק ב 1.1.16, 8 שעות אחרי הנשיקה המסורתית, החזרנו את השברולט סוניק למאל מור, ומאחר וטרם הוחלט באיזו מכונית נמשיך ל 3 שנים הבאות, קיבלנו בינתיים ניסאן אקו מיקרה כרכב גישור.

מאחר וגם מחליפתה של הסוניק לא תפנה ללב, מן הסתם, אלא תהייה עסקה כלכלית קרה, אין לי ברירה אלא לחפש לי מכונית לשעות הפנאי שתמלא את המשבצת הזו, לפני שהשעמום יכריע אותי כליל.

המכונית שקיבלנו הינה משנת 2013, וכרגיל ברכבי השכרה מהגילאים האלו, היא מחובטת מכל עבר, אבל ממש.

הדרך היחידה להחזיר אותה למה שהיתה היא רק בשיטה של נחום לא חשוב מאיזה עדה - לסגור את החלונות ולנפח דרך האגזוז..

אגב, כל האקו מיקרות שנתקלתי בהן היו חבוטות, וזה בשל העובדה שהפח שלהן דקיק בצורה יוצאת דופן.

דווקא פנים המכונית במצב טוב, ולא ניכרים בו סימני בלאי משמעותיים, גם הודות לאיכות ייצור טובה.

כמובן שכל הפנים הוא על טהרת הפלסטיקה, כולל גלגל ההגה הדוחה.

לוח המחוונים בסיסי ופשוט, וכולל מחשב דרך די מדוייק, חבל רק שהמתג המשמש לדפדוף כה קטן.

במרכז לוח המחוונים שוכנת מערכת הקול, הכוללת בלוטות', וזו ללא ספק נקודת האור הבולטת במכונית הזו; איכות הצליל מצויינת ומפתיעה לטובה, קליטת הרדיו טובה מאד והבלוטות' נשמע היטב.

המושבים הקדמיים קצרים ונמוכים, והישיבה עליהם מזכירה כסאות של גן ילדים.

בהיבט הזה המיצובישי עדיפה, ומציעה מושבים קדמיים עדיפים בהרבה.

לעומת זאת, האחוריים נוחים בהרבה ומאפשרים ישיבה סבירה גם לאורך זמן.

גלגל ההגה מתכוונן רק לגובה, וכשבאים לכוונן אותו נתקלים בתופעה משעשעת - גלגל ההגה, יחד עם מערכת מוטות השליטה פשוט צונח בכבדות היישר לרגלי הנהג; בכזה משקל אף פעם לא ניתקלתי, ממש צריך להרים אותו.

נו, ואיך היא בנסיעה ?

מנוע 1.2, 3 בוכנות, 80 כ"ס ותיבה רציפה, בדיוק כמו בספייס סטאר.

ובדיוק כמוה, היא רועשת, רועדת ומקרקשת.

לדעתי הסובייקטיבית, הספייס סטאר זריזה יותר, גם בזכות משקל עצמי נמוך יותר וגם בשל תיבה זריזה יותר.

סך הכל הביצועים סבירים למדי, והשיוט הבין עירוני נוח למדי, כל עוד נשארים בטווח ברירת הקנס.

התנהגות הכביש בינונית מינוס - אחיזת הכביש אינה גבוהה, ההגה מעורפל ובעל משקל לא החלטי, פעם קל פעם לא, ארוך למדי ומסורבל.

גם היציבות הכיוונית אינה טובה, והעמסת 4 מבוגרים פוגעת בו עוד, ודורשת תשומת לב מסויימת.

אין שום אפשרות להפיק הנאה ממנה, ואפילו בכיכרות הקבועים שליד ביתי (העברת משקל מהירה מאד מצד לצד) אני נוסע לאט.

והבלמים ? עוצרים, תודה ששאלתם.

גם בתימרון עירוני הספייס סטאר עדיפה, בזכות כושר תמרון של מלגזה.

דווקא נוחות הנסיעה די מפתיעה, ולפחות בנסיעה עירונית היא מפגינה יכולת לא רעה יחסית.

לפחות בצריכת דלק מצויינת ננוחם, וכמה שלא תאנוס אותה, לא תרד מ 12.8 ק"מ לליטר.

מבין השניים, המיצובישי עדיפה במקצת, ולו רק בשל העובדה שלפחות יש בה שמחת חיים מסויימת; האקו מיקרה די עצובה ומזכירה לך כל רגע שהחיים אינם קלים, ואם אתה רוצה לחסוך, תשלם.

P1010065.jpgP1010064.jpgP1010063.jpgP1010067.jpg

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה על השווה,המושבים במיקה בהחלט נוראיים,לא שבספייס מדובר על סיטרואן C5,אבל באמת עדיפים.

מבחינת צריכת דלק אתה יכול להשוות או שנסעת במסלול אחר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הספייס חסכונית יותר, פעולת הגיר במיקרה נעימה יותר.

שתי המכוניות חסכוניות מאד בסה"כ, ולדעתי זו זכות הקיום העיקרית שלהן.

פורסם

אם כי כשיש היום את האיביזה והפיגו בקצת יותר,יש להם בעיה לדעתי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נכון, ובשל כך מוצעות כיד ראשונה במחירים נמוכים בהרבה מהמחירון רשמי, שמשקף את שוויין האמיתי.

בגזרת ה 70K +- הן מהוות תמורה טובה מאד.

פורסם

ב70 אלף לדגם האוטומטי בהחלט.

פורסם

לצערי נסעתי על מיקרה מרוב השנתונים האחרונים (העדפה של הבוס שלי), וכאשר אני אמר לצערי הכוונה היא להכל פרט לצריכת הדלק שמהווה נקדות

אור יחידה באוטו הזה. הכיסאות כאילו נלקחו מאוטו משנות השמונים, בידוד רעשים שלא קיים, פלסטיקים מכל עבר, גיר אנמי לחלוטין (רציף לא). הוא נמצא אצלי ברשימה של מכוניות שכיף להתעלל בהם ולזרוק.

כשאני עובר לאוטו הפרטי שלי C4 מ2008 אני מקבל חיוך בחזרה, אישית אני לא מסוגל לוותר על נוחות מינימאלית ומעדיף לרדת בשנתון ולהרוויח את מה שחסר במכוניות האלה.

פורסם
לצערי נסעתי על מיקרה מרוב השנתונים האחרונים (העדפה של הבוס שלי), וכאשר אני אמר לצערי הכוונה היא להכל פרט לצריכת הדלק שמהווה נקדות

אור יחידה באוטו הזה. הכיסאות כאילו נלקחו מאוטו משנות השמונים, בידוד רעשים שלא קיים, פלסטיקים מכל עבר, גיר אנמי לחלוטין (רציף לא). הוא נמצא אצלי ברשימה של מכוניות שכיף להתעלל בהם ולזרוק.

כשאני עובר לאוטו הפרטי שלי C4 מ2008 אני מקבל חיוך בחזרה, אישית אני לא מסוגל לוותר על נוחות מינימאלית ומעדיף לרדת בשנתון ולהרוויח את מה שחסר במכוניות האלה.

מסכים עם כל מילה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מרגיש שהרכב הזה יוצר על ידי ניאסן כדי לסמן ווי "היי תראו גם אנחנו עשינו מכונית חסכונית"

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

מצד שני הוא לא נכשל מסחרית וזה עוד הכנסות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הביאו לך את הגרסא עם חימום למושבים? בושה.

משום מה הגיעו לארץ לחברות ההשכרה מיקרות ברמת הגימור הנמוכה ביותר אבל עם חימום מושבים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם חימום המושבים מופעל אוטומטית בין אפריל לאוקטובר, ולא ניתן לכבות אותו, יש בזה הגיון מסויים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...