Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מזר שאף אחד לא מעלה את זה שרכבי ליסינג (גם יד שניה אפס ק"מ) יצטרכו עכשיו לעשות טסט אחרי שנתיים במקום שנה, כמו שהיה עד עכשיו.

עדיין יש למישהו ספק מי מרוויח מהסיפור הזה?

חתיכת בזיון, אין לי מילה אחרת. עאלק "התקינה האירופאית". שם אשכרה יש בדיקות פתע בכביש בהן בודקים את מצב הרכב, ורכבי צי לא נהנים מה"הטבה" הזו אלא רק רכבים פרטיים.

כל מה שזה חוסך "לנו" זה 90 וקצת שקל וחצי יום חופש.

חרטא בפיתה במיטב המסורת של המשרד והשר הזה.

כל מי שאמר על זה שבטיפול גם ככה בודקים בלמים - שוב, זה נכון- וגם, לא תמיד - לגבי רכבים פרטיים. לא לליסינג.

לי יש רכב בתוכנית אפס קילומטר 2 שנייה ועכשיו רק עשיתי לו טסט. אחרי שנתיים .

ככה שאם היית אותו קונה עכשיו הייתי עוד בעוד שלוש שנים, לא כמו שאמרת.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איך זה עובד בעולם הנאור?

רוב מדינות אירופה - טסט ראשון לאחר 4 שנים, מיעוטן לאחר 3 שנים. כמו-כן, מבצעים טסט אחת לשנתיים לאחר הטסט הראשון.

כמובן שממוצע גיל צי הרכב במדינות אלו נמוך משמעותי מארה"ק.

הוצאתי רכב חדש עכשיו ויש לי טסט ומדבקה עד 2018. מה אני עושה עכשיו?

עושה טסט לאחר שנתיים.

סתם, פנה אל היבואן הרכב ובקש מדבקה ל-2019(יתכן ועדיין לא הנפיקו כאלו), אם זה כ"כ חשוב לך.

מעניין מה עם מכוניות שנמסרו ב-2015 לאחר שהצעת החוק הוגשה.

רכב מבציר 2015 יבצע רישוי שנתי לאחר שנתו השנייה.

לפי הבדיקות שעשו ראו שרכבים עד גיל שנתיים נכשלים בטסט באחוזים מזעריים על צמיגים ותאורה.

החלטה חכמה שתחסוך תורים ועצבים של נהגים במכוני טסטים.

לא הבנתי מהכתבה אם את התשלום על הרישוי יבטלו ? אני מניח שלא.

אין ביטול אגרת רישוי.

מוזר שאף אחד לא מעלה את זה שרכבי ליסינג (גם יד שניה אפס ק"מ) יצטרכו עכשיו לעשות טסט אחרי שנתיים במקום שנה, כמו שהיה עד עכשיו.

עדיין יש למישהו ספק מי מרוויח מהסיפור הזה?

חתיכת בזיון, אין לי מילה אחרת. עאלק "התקינה האירופאית". שם אשכרה יש בדיקות פתע בכביש בהן בודקים את מצב הרכב, ורכבי צי לא נהנים מה"הטבה" הזו אלא רק רכבים פרטיים.

כל מה שזה חוסך "לנו" זה 90 וקצת שקל וחצי יום חופש.

חרטא בפיתה במיטב המסורת של המשרד והשר הזה.

כל מי שאמר על זה שבטיפול גם ככה בודקים בלמים - שוב, זה נכון- וגם, לא תמיד - לגבי רכבים פרטיים. לא לליסינג.

זה לא כ"כ חדש.

עד לפני כ-4 שנים, רכבי ליסינג היו מבצעים טסט כמו רכב פרטי(לאחר שנתיים). בעקבות כמות הנסועה הגבוהה שהיתה שרויה במחוזותינו ברכבי ליסינג(וגם עקב לחץ של איגוד המכונים) שונתה הדרישה והושוותה לרכבי השכרה(לאחר שנה).

נכון להיום, כמות הנסועה ירדה(הגבלת נסועה והקצבת דלק), כך שאין כל צורך במבחן בשנתו הראשונה.

מהיום והלאה, האחריות עוברת אל הנהג ואל המוסכים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עושה טסט לאחר שנתיים.

סתם, פנה אל היבואן הרכב ובקש מדבקה ל-2019(יתכן ועדיין לא הנפיקו כאלו), אם זה כ"כ חשוב לך.

העניין הוא שהמדבקה על החלון היא מדבקה כפולה - יש כזאת גם על רישיון הרכב, וכרגע הטסט בתוקף עד ינואר 2018. אני חושב שהעניין הזה הוא יותר מסתם מדבקה (אגב, מדבקה מכוערת) - הם יהיו צריכים להדפיס רישיונות חדשים... בכל מקרה אברר את הנושא, זה ממש שטויות.

פורסם

סטיו, המדבקה לא באמת משנה שום דבר. אין חובה חוקית להדביק אותה ואני (כמו עוד רבים שאני מכיר) לא מדביק אותה.

מה שחשוב זה הרישום במחשבי רשות הרישוי. הם יודעים שהרכב שלך עלה לכביש אחרי ה1.1.16 ולכן לא תזמון למבחן בשלוש שנים הקרובות. לא נראה לי שצריך להטריד את עצמך על זה.

קומפי, רק תיקון קטן. התקינה האירופאית דורשת 4 שנים לפני הטסט הראשון, בפועל רוב המדינות מחמירות ודורשת שלוש. לאחר מכן, כמו שאמרת, פעם בשנתיים עד גיל 10 ואז כל שנה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

חברות ליסינג הן הן המרוויחות העיקריות מהמהלך,

זאת עקב ביטול הצורך בשינוע עשרות אלפי כלי רכב אל וממכוני הרישוי.

חברות הליסינג וההשכרה תחסוכנה סכומי כסף נאים שכוללים את עלות השינוע,

בין אם על גבי מוביליות או נהגים שמגיעים ולוקחים את הרכב לביצוע מבחן הרישוי,

עלויות של רכבים חלופיים למחזיקי רכבי הליסינג ועלות ביצוע מבחן הרישוי (הטסט).

בשביל זה קיימים חברות שדלנים (לוביסטים) המקבלים שכר לעמלם.

שעיקר מטרתם להשפיע ברשויות השלטון.

מטרתם לגרום לנבחרי ציבור - לרוב חברי כנסת /שרים -

לפעול לקדם ולהצביע בעד מדיניות או הצעות חוק ששוכר השירות מעוניין בה.

פורסם
איך זה עובד בעולם הנאור?

בעולם הנאור (ארה״ב) לרכב חדש יש 5 שנים בלי Inspection.

כאמור הבדיקה הרצינית היא גם ככה בטיפול והבדיקה של משרד התחבורה ... Leaves some things to be desired (למרות שהיא בסדר, פשוט בהרבה מקומות היא לא כזו רצינית לצערי)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

כי כל נכשל כזה זה תאונה קטלנית בפוטנציה.

אני יודע שהבדיקות בטסט הן בדרך כלל לא בדיוק מקיפות או מעמיקות, אבל ככה לפחות יש "פחד" מהזנחת הרכב. עכשיו גם את זה לא יהיה.

ברוב אירופה, איפה שאנשים ממושמעים ומקפידים זה הגיוני, אבל במדינת הקומבינה, ה"סמוך" וה"יהיה בדר, תעשה בלי קבלה ורק שיעבור טסט", זה רעיון קצת פחות טוב.

לי יש רכב בתוכנית אפס קילומטר 2 שנייה ועכשיו רק עשיתי לו טסט. אחרי שנתיים .

ככה שאם היית אותו קונה עכשיו הייתי עוד בעוד שלוש שנים, לא כמו שאמרת.

מוזר... אני מכיר מישהו שקנה רכב 0 ק"מ והיה צריך לעשות טסט אחרי שנה. קשה לי להאמין שזה תלוי חברה, מעניין אם ככה מה הקריטריונים.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הכל תלוי ברישום הרכב.

אם הרכב נרשם תחת חב' החכר - טסט לאחר שנה.

אם הרכב נרשם תחת שם החברה בלבד - טסט לאחר שנתיים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אחד מהדברים שנעשים בטסט הוא תיעוד קילומטרז במטרה לצמצם את התופעה של זיוף קילומטרז.

החוק החדש מבורך מצד אחד, אבל מצד שני יוצר שוב פרצה ונותן חלון הזדמנויות רחב יותר לסוחרים וחאפרים לזייף קילומטרז.

פורסם
אחד מהדברים שנעשים בטסט הוא תיעוד קילומטרז במטרה לצמצם את התופעה של זיוף קילומטרז.

החוק החדש מבורך מצד אחד, אבל מצד שני יוצר שוב פרצה ונותן חלון הזדמנויות רחב יותר לסוחרים וחאפרים לזייף קילומטרז.

זיוף קילומטראז לא נפוץ במכוניות ממש חדשות. לפחות לא מספיק בשביל להטריד את כל האזרחים.

פורסם
סך הכל המהלך הגיוני. מקרב אותנו לאירופה. וגם אם ממילא אחוז המכשולים היה כל כך נמוך, מה הטעם?

זה לא מה שיקרב אותנו לאירופה.

מה שיקרב אותנו לאירופה זה פיתוח תרבות נהיגה, זה העלאת רמת לימודי הנהיגה, הגברת האכיפה ומתן דו"חות כבדים, פיתוח ושיפור תשתיות, הקמת מסלולי מירוצים, עידוד תחבורה ציבורית על ידי תחבורה ציבורית יעילה שתפעל בשישי, שבת ובחגים ובתדירות גבוהה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
המדבקה לא באמת משנה שום דבר. אין חובה חוקית להדביק אותה

ע"פ תקנה 274 א' לתקנות התעבורה החובה להדביק את המדבקה חלה על מכון הרישוי עם מעבר הטסט בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מתי הזמנת את הרכב שכבר קיבלת אותו?

אני הזמנתי את הרכב בשבוע שעבר ועדיין אין צפי...

ב- 22.06.15, זו היתה הזמנה מיוחדת (גיר/תוספות).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...