Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הלובי של הליסינג חזק מהלובי של איגוד מכוני הטסטים.

לא ישפיע על אף צרכן לרכוש רכב חדש בגלל השינוי "הדרמטי".

ההסתברות של רכב חדש להזנחה בטיפול נמוכה בהרבה, מההסתברות של רכב ישן שלבעליו כל הוצאה היא מכה כואבת בכיס, ולכן לא פעם התיקון מבוצע במוסך חאפר או לא מבוצעת בכלל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הסיבה למהלך היא די פשוטה.

על כבישי ישראל נוסעים קצת יותר מ-3000000 כלי רכב. אותם כלי רכב צריכים לעבור טסט ב-62 מכוני רישוי הפזורים ברחבי הארץ. על כל מכון רישוי יש כ-50000 כלי רכב נוסעים (סביר שהחלוקה בין מרכז לפריפריה איננה והמכונים במרכז עמוסים יותר) מכיוון שלא מוקמים מכוני רישוי חדשים בקרב גידול כלי הרכב, משרד התחבורה צריך לנקוט במהלכים כדי להוריד את כמות כלי הרכב המגיעים למכונים, והשינוי שנעשה הוא למעשה נותן אוויר למערכת לעוד שנתיים שלוש כדי שלא יווצר עומס בלתי אפשרי על המכונים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עדכון:

התקשרתי הבוקר לשירות הלקוחות הטלפוני של צ'מפיון והצגתי את השאלה בנוגע לכמות השנים בטסט. שם טענו בפניי שאני לא הראשון שמתקשר היום בנוגע לעניין הזה, הם מבחינתם נטולי מידע והם מפנים את כל הלקוחות שמתקשרים למשרד התחבורה.

השיחה הבאה היתה למשרד התחבורה, שם ענתה נציגה חוצפנית - זה הלך ככה:

אני: "ברשותי רכב שעלה על הכביש ב- 01.01.16 וקיבלתי רישיון רכב חתום לשנתיים עד מועד הטסט הבא, אך בכתבות באינטרנט פורסם שאני זכאי ל- 3 שנים. מה עלי לעשות?"

הנציגה: "אנחנו לא מטפלים בזה! תפנה ליבואן!" (ענתה בקול רם ובחוצפה. עושה רושם ששיגעו אותם לגבי זה)

אני: "היבואן הפנה אותי אליכם"

הנציגה: "אנחנו לא יודעים כלום! תמלא טופס פניה באתר של משרד התחבורה ותשאל את השאלה הזו!"

אני: "אז לאיפה הגעתי עכשיו? אני מפנה את השאלה כעת"

הנציגה: "למשרד התחבורה"

אני: "אה. הגיוני..."

השיחה הבאה היתה לאולם שממנו רכשתי את הרכב, שם הנציג טען שאין להם שום מידע, הם מבחינתם מנפיקים רישיונות רכב לשנתיים ולא לשלוש שנים ומשרד התחבורה לא עדכן אותם בכלום.

הזוי. במחשבה שניה, פתאום נורא מתחשק לי טסט לשנתיים. לא צריך שלוש שנים + כאב ראש...

פורסם

הכתובת הנכונה לפניות היא [email protected]

מנסיון, מי שעונים שם הם אנשים מנוסים, והמענה מהיר יחסית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תתחדש ותהנה מהרכב, סטיו. חבל על הזמן ; אם הדבר אכן בידי משרד התחבורה, כשתצטרך לגשת לטסט אתה כבר תדע מזה.

:mm_yeah:

אכן כך

חבל להטריד את עצמך בשנתיים הקרובות מה יהיה. בעוד שנתיים תדע.

כולי מתח וציפייה- מה הסיומת של מספר הרישוי? ראיתי אתמול יטי עם 38. מה יש לך?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שאלה לגבי רשיון הרכב. האם רשיון הרכב של רכב חדש צריך להיות בתוקף לשנתיים?

קיבלנו את הרכב תאריך עלייה לכביש 03.01.2016 אך בסעיף תוקף רשום 02.01.2017 ולא 2018 (אני לא מדבר אפילו על 2019...), זה הגיוני?

פורסם

חיובי - ככה צריך להיות.

לקראת מועד חידוש הרישיון בעוד שנה - תקבל רישיון לשנה נוספת.

עליך יהיה לשלם את האגרה השנתית וזה הכול / פטור מביצוע מבחן רישוי (טסט).

פורסם
תתחדש ותהנה מהרכב, סטיו. חבל על הזמן ; אם הדבר אכן בידי משרד התחבורה, כשתצטרך לגשת לטסט אתה כבר תדע מזה.

תודה רבה.

הכתובת הנכונה לפניות היא [email protected]

מנסיון, מי שעונים שם הם אנשים מנוסים, והמענה מהיר יחסית.

דיי התייאשתי מהנושא הזה, אבל נראה - אולי יהיה לי כוח לשבת לנסח להם משהו מחר... תודה על הכתובת בכל מקרה!

:mm_yeah:

אכן כך

חבל להטריד את עצמך בשנתיים הקרובות מה יהיה. בעוד שנתיים תדע.

כולי מתח וציפייה- מה הסיומת של מספר הרישוי? ראיתי אתמול יטי עם 38. מה יש לך?

הסיומת היא 38, היו שם עשרות מכוניות וכולן היו עם 38. בכל מקרה משנה הבאה כל עניין הסיומות לא יהיה רלוונטי - מוסיפים ספרה.

שאלה לגבי רשיון הרכב. האם רשיון הרכב של רכב חדש צריך להיות בתוקף לשנתיים?

קיבלנו את הרכב תאריך עלייה לכביש 03.01.2016 אך בסעיף תוקף רשום 02.01.2017 ולא 2018 (אני לא מדבר אפילו על 2019...), זה הגיוני?

תקין, בעוד שנה תקבל רישיון רכב אחר ובו יהיה כתוב למטה: "רכב חדש - פטור ממבחן רישוי שנתי" או משהו כזה (אם אני זוכר נכון). אגרה תשלם בכל מקרה. השאלה היא מה כתוב לך על המדבקה על הרישיון - 2018 או 2019? זה כרגע מה שקובע על מועד תוקפו של הטסט.

פורסם
השאלה היא מה כתוב לך על המדבקה על הרישיון - 2018 או 2019? זה כרגע מה שקובע על מועד תוקפו של הטסט.

לא. זה לא. למה אתה מתעקש? אמרו לך כבר איזה 30 איש, שמה שקובע זה הרישום במשרד הרישוי/תחבורה. המדבקה שמודבקת על החלון או על הרישיון היא סתם אמצעי "נוחות" עבור שוטרים ואנשים שלא נוסעים באוטו באופן יומיומי כדי שיידעו שלרכב יש טסט בתוקף והוא לא נוסע ללא טסט/סתם גרוטאה.

כנראה (כרגיל) שלא התכוננו לכניסת התקנה הזו לתוקף אז לא הכינו מדבקות של 2019. בעוד שנתיים שוב תקבל (כל מי שקיבל את הרכב אחרי 1.1.16) רישיון עם "רכב חדש פטור ממבחן" או מה שזה לא יהיה.

*התגובה מופנית ל'משההה'. סטיו לא מתייחס אלי כי אני באקסל של הילדים הרעים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
תודה רבה.

דיי התייאשתי מהנושא הזה, אבל נראה - אולי יהיה לי כוח לשבת לנסח להם משהו מחר... תודה על הכתובת בכל מקרה!

הסיומת היא 38, היו שם עשרות מכוניות וכולן היו עם 38. בכל מקרה משנה הבאה כל עניין הסיומות לא יהיה רלוונטי - מוסיפים ספרה.

תקין, בעוד שנה תקבל רישיון רכב אחר ובו יהיה כתוב למטה: "רכב חדש - פטור ממבחן רישוי שנתי" או משהו כזה (אם אני זוכר נכון). אגרה תשלם בכל מקרה. השאלה היא מה כתוב לך על המדבקה על הרישיון - 2018 או 2019? זה כרגע מה שקובע על מועד תוקפו של הטסט.

רשום 2018, בסוכנות אמרו שהם לא יודעים כלום - אם יהיה חדש הם יעדכנו.

במאזדה הסיומת 54.

פורסם

נו, עוד מקרה חלם קלאסי ישראלי לאוסף: מוציאים חוק חדש ולא עדכנו אף אחד. לא הגיוני יותר לאשר את התקנות הללו בתחילת דצמבר, לעדכן את כולם מבעוד מועד, להיערך בהתאם ולהתחיל את השנה החדשה עם טסטים לפי התקנות החדשות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...