Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התבקשתי על ידי אשתי לקנות מצלמה בתקציב של עד 5000. :shock::shock::shock:

מכיוון ששום גברבר מסוקס הגולש בקארזפורום לא יניח להזדמנות פז שכזאת לחמוק מבין אצבעותיו, הגעתי לכאן.

המטרות:

1. צילום תינוקות זוחלים בתנאי תאורה קשים, בלי מבזק.

2. מצלמה שגם מסוגלת לשמש כ-point and shoot וגם מסוגלת להרבה יותר, תלוי במשתמש

3. מספיק קטנה כדי שלא נחשוש לסחוב איתה בכל הזדמנות - dslr מחוץ לתחום, ריינג׳פיידנר כן, תלוי בגודל.

4. איכות תמונה.

6. לא צריך זום, מצדי אפשר גם 28/35 קבוע.

7. אני מהאסכולה של fuji fx30 למי שעוד זוכר. נשאר באסכולה.

בקיצור ולעניין - יש סיבה לא לקנות את ה- rx100 iii או rx100 iv של סוני?

גם ה-x100t מעניינת אבל איך שהוא משהו שם לא נראה לי. במיוחד החוגה המטופשת של מהירות הסגר.

shoot

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

חבל על הכסף קנה P&S עד 1200 שח גם ככה לא תרגיש בהבדל.

Canon PowerShot SX400

Nikon COOLPIX L840 עם WIFI מובנה. ב 880 שח דרך אמזון.

Sony DSC-RX100/B

Canon PowerShot G7 X

Samsung NX3000 עם WIFI במבצע של 300$ דרך אמזון ללא דמי משלוח בארץ 1800.

אני הייתי הולך על NX 3000 חסרת המראה.

עריכה אחרונה על ידי eyali23
פורסם (נערך)

a6000 - רעיון טוב. תיבדק. השאלה היא האם היא עדיין קומפקטית מספיק עם עדשת פריים כלשהי -

עדשת הזום הסטנדרטית נראית לי טיפה גדולה מדי.

אייל - שים לב לתקציב. כמו כן, לא צריך זום. הייתי אולי אפילו מחדד - אסור. :lol:

בנוג לסוני - יש כבר דגם 3 ו-4 ל-rx100, עם עדשה עדיפה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הסוני a6000 עם עדשת 16-50 קומפקטית יחסית אבל בקושי אם בכלל נכנסת לכיס.

למרות שנדמה לי שיש עדשת 19 מ"מ למצלמה הזאת.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אומנם אני אישית חסיד של קומפקטים כמו RX, אבל לצורך צילום תינוקות זוחלים ומנסיון של צער גידול זוחלים והולכים, אין מנוס מקניית מצלמת מירורלס עם עדשה שמאימה לפות"ש. הייתי הולך סולידי על 16-50 שהומלצה כאן.

פורסם (נערך)

ענית לעצמך. RX100 IV/III עונה לכל הדרישות ומשאירה הרבה עודף

עריכה אחרונה על ידי Barney

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

ללא מגבלת תקציב עם עצמית קבועה, זאת כמובן הסוני המדוברת כי פשוט אין מצלמה אחרת שיכולה להתחרות איתה. אם בכל זאת תחליט שאתה רוצה לחסוך ולקבל עדיין מצלמה נחמדה מאוד, יש את פוג'י 100S שעולה פחות מהסוני עם עצמית שקולה ל35ממ, ויש גם זולה יותר של ניקון - קולפיקס A, יש לה עצמית שקולה ל28ממ וגם חיישן DX של ניקון D7000.

היתרון של הפוג'י, זה העיצוב הקלאסי אותו אני מאוד אוהב. לא קניתי אותה רק כי היא הייתה יקרה.

לי אישית יש את הניקון, היא מצלמה מאוד נחמדה, אם כי חסרה לי עינית. המצלמה נמכרת היום בארץ בכ2100ש"ח ואני חושב שזה תמורה מעולה למחיר עבור אנשים שמחפשים את זה.

מבחינת תנועה בתאורה חלשה, רצוי להשתמש בפלאש חיצוני, הפנימי חלש מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בדקתי קצת אופציות בשוק הזה. הRX100 מוצלחת לעילא, ויש אותה בפחות מהתקציב שלך (אפשר לקנות את הIII שכמעט זהה לIV אבל עולה 750 דולר בBH). היתרונות - זעירה (ובעיקר שטוחה, עקב עדשה מתכנסת), זום, איכות תמונה פנטסטית, מצב וידאו חזק (עם יצוב) ומסך מסתובב (מעולה לצילום בזוויות קשות). החסרונות - חיישן קטן, מה שאומר רגישות מוגבלת לאור והעדר depth of field ותפעול ידני מעצבן (לפי הביקורות). בדור האחרון נדמה לי שיש גם אפשרות לצילום slomo לא רע בכלל.

הפוג'י X100T יותר גדולה, עדשה קבועה, סנסור גדול מאוד (APS-C, כמו DSLR קומפקטיות) והרבה יותר "כלי לצלמים" שנהנים מהצילום ורוצים להכניס קצת פרשנות משלהם.

אובייקטיבית - הסוני. סובייקטיבית - הפוג'י, שהיא מה שהייתי קונה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הה! אילו הייתי צעיר בעשור, הייתי קונה את הפוג׳י בלי למצמץ. ברור שעדיף ללכת ״עם הלב״.

אבל מה, מזדקנים, ואני לא אהיה הצלם היחיד - אני חושש שהפוג׳י תרתיע את אשתי. חשש מוצדק?

פורסם

תרתיע? לא באמת, שים על מצב אוטומטי ותלחץ. דווקא העיצוב רטרו המגניב שלה מזמין מאוד, לדעתי. הבעיה המרכזית בשימוש קז'ואל זה שאין זום - אבל אני מסתובב עם הניקון שלי עם עדשה 50 מ"מ קבועה ואני מת על זה. גורם לך לעבוד קצת...

אחד הדברים שעלו במבחנים של הX100T זה כמה שהיא טובה לצילום אנשים במצב האוטומטי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

וואלה, לא ידעתי (הפסקה האחרונה). טוב לדעת.

בעידן הטרום-דיגיטלי הסתובבתי עם slr פשוטה של קאנון ועדשת 50/1.8 - ונהניתי מכל רגע.

לא יצאו תמונות נוף מי-יודע-מה, אבל למסגור והבלטה של פרטים זה היה מושלם,

בשיא התחביב גם יצאו לי תמונות לא רעות בכלל.

פורסם
המטרות:

1. צילום תינוקות זוחלים בתנאי תאורה קשים, בלי מבזק.

4. איכות תמונה.

6. לא צריך זום, מצדי אפשר גם 28/35 קבוע.

shoot

לצילום הכי טוב שיש ב-ISO גבוה, למצלמה שיש לה עדשות פריים מצויינות, בגודל ובתקציב - פוג'י.

לך על XT10.

כן, השליטה בה היא בסגנון מיושן, וזה לא מתאים לכולם.

ה-RX100 מצויינת לגודלה, אבל לא בליגה של הפוג'י, לא בביצועי ISO ולא באיכות תמונה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה. נבדוק את הגודל, זה עדיין החשש שלי.

שאלת המשך - איפה קונים היום? בעבר קניתי מ-b&h אבל מאז מחירי המשלוח הפכו למגוחכים

וההפרשים עבור מצלמות מסוימות בארץ הם זניחים כשכוללים מסים ומשלוח. אין לי חברים שמביאים במזוודה. אין לי חברים בכלל, בעצם :-P

פורסם

המחירים בארץ לעיתים לא רעים, בייחוד שמקבלים אחריות ויכולת לפרוס תשלומים. תבדוק ZAP.

לגבי האיכות, תבדוק את השוואת הסטודיו של Dpreview (אם אתה לא מכיר, אני אכוון אותך). מ-ISO 3200 ברור מאוד שה-RX100 לא עומדת מול הפוג'י.

לגבי הגודל:

http://camerasize.com/compare/#622,620

שים רק לב לגודל העדשה. זה ההבדל המהותי בין הפוג'י לסוני. הסוני אשכרה נכנסת לכיס.

נ.ב. שים לב של-X100T יש אפשרות להרכיב מתאמים שהופכים אותה ל-50mm ול-19mm, עם שמירה על מבנה דק יותר מאשר פוג'י עם עדשות מתחלפות (כאשר המתאמים לא מורכבים).

נ.ב.נ. אם הקומפקטיות יותר חשובה מביצועי ISO, הכיוון ללכת הוא אולימפוס/פאנסוניק. החיישן הקטן יותר שלהן (שהוא עדיין גדול משל ה-RX100!) מאפשר עדשות קטנות בהרבה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...