Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מסכים, להאיץ זה מאוד בניגוד לאינסטינקט. אצל אדם נורמטיבי זה כנראה מיד יעורר תחושה לא נעימה, כזו שמרגישים כשעוברים על החוק במודע ובבוטות. מצד שני, האינסטינקט הצפוי, סביר שלא יוליד תוצאה טובה לנהג הממהר, אלא אם עומד מול שוטר שישן ולא הספיק לנעול עד הברקס. אני מניח שזה תלוי גם בסוג האכיפה. אם נוסע באמצע הלילה, מתקרב לאיזה רכב שכבר נוסע ופתאום חוטף את הזמזום בקצב מהיר, אז סביר להניח שהשוטר עירני, מוכן ותכנן את זה. במקרה כזה באמת נדמה כי הדבר הכי טוב זה לתת ברקס ולקוות לטוב.

אם רכב עומד בשול ולנהג הממהר רכב מהיר, יש מקום לשיקול שהצגת.

הכל כמובן בבחינת הסוגיה מראייה משפטית נטו. המלצתי היא לנסוע בהתאם למהירות החוקית.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סתם להשכלה

הכרעת הדין שהביא קומפי בהודעה 22 בה זוכה הנאשם ממהירות של 208 קמ"ש

הסניגור היה חברנו RK

מיסטרB

כן להתחמקות מהניידת יש סבירות להצליח, בתנאי שטח מסויימים, הוולנטיין מודיע לך כי מדובר בדבורה מאחור, אבל לך תדע מה מחכה לך בהמשך הדרך.

זה נוגד איכשהו את האינסטינקט של הנהג הנורמטיבי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בואו נגיד ככה.. כל עוד אתם לא על 180+ כנרא שעדיף לכם לעצור - זה ייגמר מקסימום בכמה חודשים שלילה. בבריחה משוטר ידביקו לכם מלא סעיפים כמו סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה ציבורית\מהירות\חוסר ציות לשוטר\הפרעה במילוי תפקידו וכו' אתם גם אף פעם לא יודעים אם יש עוד ניידת בהמשך כמו שהם אוהבים לעשות, ואם יתפסו אותכם אחרי מרדף זה מעצר וודאי עם סיכוי טוב לכלא, זה כתם, וזה יכול לרסק לכם את החיים.

פורסם
בואו נגיד ככה.. כל עוד אתם לא על 180+ כנרא שעדיף לכם לעצור - זה ייגמר מקסימום בכמה חודשים שלילה. בבריחה משוטר ידביקו לכם מלא סעיפים כמו סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה ציבורית\מהירות\חוסר ציות לשוטר\הפרעה במילוי תפקידו וכו' אתם גם אף פעם לא יודעים אם יש עוד ניידת בהמשך כמו שהם אוהבים לעשות, ואם יתפסו אותכם אחרי מרדף זה מעצר וודאי עם סיכוי טוב לכלא, זה כתם, וזה יכול לרסק לכם את החיים.

במקרה אותו כתב מיסטרB שום דבר מן המואדם לא מתקיים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
במקרה אותו כתב מיסטרB שום דבר מן המואדם לא מתקיים.

נו ו? יום עסל יום בסל.. הכל תלוי בתובע ובשוטרים באותו אירוע. לפעמים יש מזל בחיים ולפעמים אין. בוא נגיד שהמקרה המדובר שם הוא די נדיר. אני יכול להביא לך פסקי דין הפוכים בערימות. רוב הסיכויים שיחמירו מאשר שיקלו ככה בתי משפט עובדים. הבעיה שעל כל פסקי הגין המקלים שומעים כי זה מגיע לתקשורת והעו"ד גאים וכו' ועל כל הפסקי דין שמז**נים אנשים שזה 90% מהפס"ד אתה אף פעם לא שומע.

הנה דוג' שאפשר להגיע אליה בשניות ברגע שאתה מתחיל לברוח מהמשטרה:

http://www.lawguide.co.il/articles/4211/18876/

15 חודש מאסר בפועל ושלילה כמעט 3 שנים. עכשיו לך תצא מזה. פתאום קנס\שלילה של כמה שבועות לא נראה ביג דיל.

פורסם

אבל בשביל שתהיה בריחה צריכה להתקיים איזו שהיא פעולה של סימון עצירה.

לרוב זה לא קורה, כי הניידת מנסה להשיג את הנהג.

המקרים שמיסטרB ואני תיארנו משולים לנהגים שפשוט לא נסעו עם ולנטיין, אז לא ידע שנעלו עליהם, זה הכל.

זה קורה המון בפועל. מפעיל דבורה מאחור ונותן גז להשיג את הרכב. מה עם הרכב נוסע 250? לא ישיג ולא יצליח לשמור על קשר עין.

בגלל בכבישים שמאפשרים זאת לעתים נתקלים בצוותי אכיפה ולא רכב בודד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

mudale222

מספיק לדיין בשכל

הניידת חצי ק"מ מאחוריו

לכן כל מה שכתבת לא ישים.

בטח שאין לעשות השוואה בין המקרה ההיפוטתי כאן למקרה שהבאת.

אפילו סיכון חיי אדם אין כי הוא כתב לך שהכביש ריק.

גם בתיק שבו נאשם הנהג במהירות האיטית של 208 קמ"ש שקומפי הביא בהודעתו לא האשימו אותו בשום דבר שכתבת, פרט למהירות גבוהה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
mudale222

מספיק לדיין בשכל

הניידת חצי ק"מ מאחוריו

לכן כל מה שכתבת לא ישים.

גם בתיק שבו נאשם הנהג במהירות האיטית של 208 קמ"ש שקומפי הביא בהודעתו לא האשימו אותו בשום דבר שכתבת, פרט למהירות גבוהה.

ומעניין איך תפסו אותו כי אין ניידת שהיתה מסוגלת להשיגו שהיא חונה ומתחילה לנסוע אחריו.

קובי

:-)

פורסם
mudale222

מספיק לדיין בשכל

הניידת חצי ק"מ מאחוריו

לכן כל מה שכתבת לא ישים.

איך הוא יודע שהניידת חצי ק"מ מאחוריו? (הוולנטין נותן אינדיקציה שזה דבורה ולמרחק מהניידת? אני שואל כי אני לא יודע)

איך אתה יודע שהכביש ריק? ברגע זה ספציפית הוא ריק ואחרי הסיבוב הבא יש שיפוצים ליליים ופקק ענק שאתה והלך להיכנס אליו ב220 קמ"ש וזה כבר קרה לי משהו דומה בכביש 1 ב4 בבוקר.

וכמו שאמרתי כבר הכל תלוי בתובע ובשוטרים באותו אירוע. אם קצת מוטיבציה השוטר יגיד שהיה בקשר עין כל הדרך ואף כרז לך לעצור והבהב לך עם האורות וכבר היו דברים מעולם.

לברוח ממשטרה - אתה יודע איך זה מתחיל - אתה לעולם לא יודע איך זה יגמר.

ולך תדע אם אין עוד ניידת בהמשך.

איך שאני רואה את זה, זה פשוט יחס סיכון\תמורה.

והסיכון כאן עולה על התמורה בהרבה.

מי שרוצה לברוח - שיברח. יכול להיות שהוא יחסוך מעצמו איזה שלילה. אבל אם הוא ייתפס... רוב הסיכויים שיאכל אותה ובגדול.

מה שאני אומר בעצם זה שלא כדאי להיכנס למשהו שלא תדעו איך לצאת ממנו.

וזה שאנשים כאן סוג של "ממליצים" לאנשים לעשות שטויות שייקח להם שנים להתאושש מהם זה חמור.

פורסם (נערך)
מה שאני אומר בעצם זה שלא כדאי להיכנס למשהו שלא תדעו איך לצאת ממנו.

אז לא לעלות לכביש בכלל? לא להתחתן? לא להביא ילדים? לא לשלוח אותם לגן? לא לעלות לתחבורה ציבורית? לא להיכנס לירושלים בלי אפוד מגן? לא להתחיל לימודים באוניברסיטה איפה שיש כבישים? לא לצאת מהבית בכלל?

אני מבין את זה שאתה חושב שעבורך הסיכון גדול מהתועלת. סבבה, הבנו את המלצתך לפני 3 הודעות. רק קח בחשבון שאת החוק לא מעניין סיכון או לא. יש קשר עין - הדו"ח מחזיק. אין קשר עין - הדו"ח לא יחזיק בבית משפט [רוב הסיכויים ושאר סייגים].

מפה זה שאלה של הסיטואציה והנהג. במקרים התאורטיים שצוינו פה סביר שהנהג לא היה מקבל דו"ח. גם במקרה של קומפי הנהג זוכה.

אז תסלח לנו שנחמד לנהל דיון מבחינה משפטית, כי זה מעניין.

אין כאן המלצות לברוח מאף אחד.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם

האם מתבצעת אכיפת מהירות בכביש שאין בו תאורה כלל? או בקטע כביש שאין בו תאורה כלל?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם (נערך)

מזכיר לי את אחד החברים הטובים שלי מהצבא שרכש לפני מעל 7 שנים פונטו HGT מאחד מחברי הפורום פה. למי שלא מכיר את הרכב מדובר במנוע 1.8 עם 136 כ"ס וגיר ידני.

יום אחד הלך והתקין משבש לייזר וכדי להוסיף חטא על פשע גם מדבקה על הלוחית האחורית נגד פלאשים של מצלמות.

רצה הגורל והוא נסע משהו כמו 180 קמ"ש (לדבריו) בכביש 4 בחיפה, נדמה לי שנקרא כביש ההסתדרות שם מותר 70. המשבש עבד ואז שוטר שהתחבא שם לזר עליו. כנראה היה שם צפצוף בתוך הרכב, הוא כיבה את המשבש מהכפתור. השוטר לא קיבל קריאה, התעצבן, ניסה שוב ואז עבד לו (המשבש כבוי) - ושחרר אותו.

אילו היה נתפס הייתם שומעים עליו בחדשות.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

ליתר דיוק - עם דבורה אפשר לאכוף גם בחושך/גשם וכו', המגבלה היא שהרכב צריך להיות בודד בכיוון הנסיעה, בלי אף רכב במרחק של 50 מטר לפניו ואחריו (לא סגור על המרחק המדוייק).

עם לייזר אפשר לאכוף רק אם יש תאורה בקטע הכביש שבו נמצא הרכב הנמדד בזמן הלזירה. כלומר השוטר יכול לשבת בחושך, מחוץ לאזור התאורה, הרכב הנמדד צריך להיות באזור מואר. בגשם לא ניתן לאכוף.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...