Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין לי מושג איך זה פועל במדינות אחרות.

ארה״ב - חוקית אין שום חובה.

הימי חופש שמקבלים אמורים לכסות גם על ימי מחלה. (וגם פה אין חובה לידיעתי)

ימי חג יש בערך 7 שחובה באמת , השאר רשות (לרוב נגיד 10-11 סה״כ ימי חג)

(גם אני לא התעסקתי ממש בימי חופשה בשנים האחרונות. למעשה המקום עבודה שלנו עבר לא ממזמן ל-ללא הגבלה. רק לעדכן ולקבל אישור מהצוות - לא רק מהראש צוות)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
כנראה שאף פעם לא היית מעסיק.

אני בתור מעסיק בעבר ובהווה, הייתי מביא לך בעיטה ישר ללשכת התעסוקה, ודואג באופן אישי שלא תעבוד באף עבודה אחר כך.

בא לך ימי חופש ומחלה?

קח חופשי. אני אף פעם לא שואל שאלות. יש לי עובדים שהיו כמעט חודשיים בחופש.

אני דואג לעובדים כמו לילדים שלי. הם מקבלים את התנאים הכי טובים שיכולים לקבל.

גם בתקופות קשות שאין הכנסות, העובדים קיבלו העלאה במשכורת כי העדפתי שהם ימלאו עוד טיפה את המקרר וילכו שמחים לבית, ואני אקח עוד הלוואה מהבנק.

תרמה?

תחטוף ממני טיל, ותצטער על היום שדרכת אצלי במשרד.

ניר,

אם כל המעסיקים היו כמוך, העולם היה נראה מקום הרבה יותר טוב.

אבל - הוא לא.

לכל שאר המתיפיפים למיניהם, או שהתמזל מזלכם ועבדתם אצל אחד כמו ניר, ואז אין לכם לב לעשות דבר כזה, או שסתם בא לכם להתנפל.

לא פעם ולא פעמיים הגיע מישהו ששאל שאלה לגיטימית וישר התחילה הסקילה, רוב מקומות העבודה הם לא מקומות ורודים ולכן העובדים מנצלים כל מה שאפשר, כי למעביד לרוב אין סנטימנטים, וביום הדין אתה תהיה בחוץ.

המעביד לרוב מבחינתו רואה את העובד כעלוקה מוצצת דם שעושה לו חור בכיס, והוא יעשה את הטריקים שלו - לדוגמא בונוסים/שעות נוספות/חרטה ברטה כזאת או אחרת כדי להתחמק מלהגדיל את שכר הבסיס להפרשות, ולכן, אם כך המעביד רואה את העובד ...

אפשרות נוספת, שהבחור עובד בארגון גדול, ושהבירוקרטיה עובדת בצורה כזאת שזה סוג של מקובל (כמו שהבחור ציין, עשו את זה לפניו וזה התקבל בהבנה).

פורסם (נערך)

המעסיקים שהגיבו פה הם מעסיקים נהדרים, בלי ציניות.

אבל אני מהמר שאתם מעסיקים קטנים יחסית ומכירים את העובדים שלכם היטב ונמצאים איתם אפילו ביחסי חברות.

יש מקומות אחרים, מקומות עם עשרות-מאות-אלפי עובדים. בינהם יש כאלו עם יחס קשה לעובדים, שרואים בהם לא יותר ממכונה.

אני אגב לא מדבר על כאלו שעושים עבודה פיזית דווקא.

אני מכיר אישית אנשים שעובדים 10-12 שעות ביום כמעט באופן שגרתי, עונים למייילים בשישי ואפילו בשבת ולמנהלים שלהם זה נראה הגיוני ותקין. היית מצפה שיכירו תודה לעובדים כאלו בקידום או העלאת שכר, אבל מה לעשות שהמדיניות בחלק מהמקומות היא לא לקדם, אלא להביא מנהלים מבחוץ?

אתם תכף תגידו שחברה שמתנהלת ככה יורה לעצמה ברגל, אבל נכון לעכשיו כמה חברות כאלו נסחרות בת"א 25.

מה תגידו על עובדים בחברה שבעשר שנים גדלה פי 2 במחזור ובכוח האדם בקושי ב 20%? כולם שם גירדו את הביצים קודם? מה תגידו לעובדים האלו כשהן לא שותפים לבונוסים ובקושי רואים העלאות שכר?

בקיצור, למטבע שני צדדים. ממה שאני ראיתי, עובד שמגיע למקום חדש רוצה מאוד לתרום ולהשקיע ולא מחפש איפה לדפוק את המערכת. את זה המערכת כבר מלמדת אותו.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

Surfhigh - אין ספק שזה המצב בהרבה מקומות.

בהרבה מקרים אפשר לא להיכנס לפינות האלו , אפשר גם בחברות גדולות להסתדר עם בוסים ישירים כאלו (ועבדתי גם בכאלו) ולפעמים בחיים אין ברירה.

אבל הרבה פעמים יש.

בגדול ככל שיכולים להחליף אותך יותר בקלות וזמן ההכשרה שלך (וחשיבות הניסיון יותר קטנה) קצר יותר - ככה תאלץ להסתדר יותר כמו עוד בורג.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מעוניין לדעת איפה יש רופא באיזור ירושלים שהוא סבבה. ביקשתי X ימי מחלה והוא מאשר ללא בעיה.

אני לא מבקש הרבה בכלל אבל שאני מבקש אני רוצה לקבל!

תודה

קראתי את כול האשכול ואני חייב להודות שהגישה שלך דוחה מאוד או כפי שיורם שפטל בתוכנית הרדיו נוהג לומר עכשיו התגלה הפרצוף האמיתי והדוחה שלך.

איזה כייף לי :)

פורסם
המעביד לרוב מבחינתו רואה את העובד כעלוקה מוצצת דם שעושה לו חור בכיס, והוא יעשה את הטריקים שלו - לדוגמא בונוסים/שעות נוספות/חרטה ברטה כזאת או אחרת כדי להתחמק מלהגדיל את שכר הבסיס להפרשות, ולכן, אם כך המעביד רואה את העובד ...

לא מדויק.

אני מעסיק עובדים שכמעט כולם בעלי תואר שני.

השכר של כל אחד מהעובדים הוא לא השכר החציוני ולא הממוצע, אלא הרבה הרבה יותר.

בכל 1 לחודש, אם אני לא מכניס סכום מסוים של הכנסות, אני רץ לבנק לבקש הלוואה.

את אף אחד זה לא מעניין אם היו חגים, אינתיפאדה, חופש גדול וכו'.

מעבר למשכורות יש הוצאות שוטפות - דלק לרכבים, ארנונה, שכירות, דברים בלתי צפויים (שתמיד קורים), ביטוחים מקצועיים, וגם אני צריך להביא כסף לבית.

מעבר לעובדה שמדובר בכסף, זו אחריות על הכתפיים. כמעט כולם נשואים עם ילדים.

אגב, אין קשר למספר העובדים.

גם להעסיק אדם אחד במשכורת, זה כאב ראש לא קטן.

בעברי הייתי שכיר עד לדרג הניהולי, והיום אני עצמאי, כך שיש לי קצת מושג על 2 עברי המתרס.

פורסם

^

אבל בדיוק כאן קבור הכלב.

אתה היית שכיר בדרג ניהולי, אתה מעסיק עובדים בעלי תואר שני עם משכורות גבוהות שכנראה מצדיקות את עצמן מסיבותיך שלך.

אתה מדבר על חלק קטן מהאוכלוסיה (המעבידים) שמשלמים כך ומתנהגים כך.

אשתי עבדה במקום שהיה מטריד אותה בטלפונים עד 23:00 ולפעמים עד 00:00, לפחות שילם את כל הבונוסים כשכר להפרשות.

עכשיו עובדת במקום רגוע מבחינת שעות, אבל שכר בסיס הוא שכר בסיס, והמעביד לא מוכן להעלות לה. יש בונוסים וחרטאות כאלה ואחרות, אבל שכר להפרשות הוא לא זז.

קרן השתלמות? הצחקת אותו.

משהו חוץ ממה שקבוע בחוק? דגדג אותו שיצחק.

יותר מזה - כל הפרשה סוציאלית היא מקבלת לפי חישוב שעתי - אם נעדרה מהעבודה X שעות בחודש בגלל אי אילו סיבות, תקבל באותו החודש 0.91 ימי חופש - נראה לך הגיוני?

ותאמין לי שמגיע לה (לא בגלל שהיא אשתי, בגלל שאני מכיר אותה ואת מוסר העבודה שלה), אז מה נראה לך שנוותר על ימי מחלה אם אפשר לקבל?

פורסם
כנראה שאף פעם לא היית מעסיק.

אני בתור מעסיק בעבר ובהווה, הייתי מביא לך בעיטה ישר ללשכת התעסוקה, ודואג באופן אישי שלא תעבוד באף עבודה אחר כך.

בא לך ימי חופש ומחלה?

קח חופשי. אני אף פעם לא שואל שאלות. יש לי עובדים שהיו כמעט חודשיים בחופש.

אני דואג לעובדים כמו לילדים שלי. הם מקבלים את התנאים הכי טובים שיכולים לקבל.

גם בתקופות קשות שאין הכנסות, העובדים קיבלו העלאה במשכורת כי העדפתי שהם ימלאו עוד טיפה את המקרר וילכו שמחים לבית, ואני אקח עוד הלוואה מהבנק.

תרמה?

תחטוף ממני טיל, ותצטער על היום שדרכת אצלי במשרד.

אשמח לעבוד אצלך כי אני מרגיש מנוצל.

למה?

אני מקבל 0.86 יום חופש כל חודש שאני עובד.

אני עובד 6 ימים בשבוע.

שאלתי למה?

למה אני לא מקבל יום חופש על כל חודש?

אמרו לי שכך זה עובד אצליהם ונתנו לי להרגיש שאם אעשה רעש, לא אשאר שם.

אז הנה התשובה למה אני תמיד במינוס של ימי חופש, לוקח פעם ב, איזה שלושה ימים ולהחזיר אותם למערכת לוקח לי 4 חודשים.

אז אם תשובת המעסיק היא כזאת,

קטונתי.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

PHPCLUB, אני מעסיק אנשים שברובם הם עובדי כפיים לא מקצועיים שהולכים הביתה עם פחות מהממוצע (הרוב בין 26 ל 30 שקל לשעה) ושיש עוד אלף כמוהם.

מעולם לא התייחסתי לעובד כאל בורג, לא קרה שעובד פנה אלי בבקשה ולא הפכתיאת העולם לחשוב איך אני עונה לצרכיו, תמיד נלחמתי לשלם להם שכר הוגן ביחס לעבודה שלהם (כולל העלאות שכר ללא בקשה מצידם, חלוקת בונוסים מידי פעם ללא סיבה מיוחדת ותשלום נסיעות לנכה עם קצבת נכות שפה אני אחראי לתקדים שב"ל מאפשר לשלם את הסכום הזה מעבר לשכר שמותר לו להשתכר) וכשאני נאלץ לפטר עובד זה עולה לי בבריאות גם אם הוא היה כמו אלעד ניסים.

לגבי כל מה שמעבר למה שקבוע בחוק אתה צריך להבין שמעסיק עושה חשבון כמה אתה עולה לו ולא מעניין אותו אם אתה נוסע במזראטי ליסינג והולך הביתה עם 100 שקל או נוסע באופניים חשמליות ולוקח 20K. מבחינתו זה אותו הדבר. הוא יכול לתת לאשתך קרן השתלמות, ארוחות, טיולים ומה שתרצה אבל זה יתבטא בבונוסים שיתכווצו כי אין יש מאין.

גם אצלי אם עובד נעדר (עובד ייצור. לא אנשי מנהלה שממילא עובדים על שכר חודשי או יומי) אני אנכה לו מההפשרות והצבירות אבל אדאג להשלים לו את זה עוד חודש חודשיים בצורת בונוס. הסיבה היא לא כספית אלא כדי שהעובדים ידעו שהם מקבלים שכר על עבודה. אני פה לעזור איפה שניתן אבל זה לא שייך לעבודה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

האמת שנחמד לשמוע את שתי צידי המתרס, מעסיקים ומועסקים, כנראה שכולכם צודקים במידה מסויימת(לדעתי לפחות).

לא נכנס לעניינים של מוסר ומי צודק יותר אבל לפחות אצלי בכללית אני אפילו לא מגיע לקופה ולא לרופאה.

מתקשר למרפאה, עונה פקידה במשרד, מקלידה ת.ז ורושמת לרופאה הודעה על בקשה לימי מחלה לX ימים בתאריכים נקובים, הולך לאתר של כללית ומדפיס את האישור מהאינטרנט עוד באותו היום או למחרת.

פורסם

אני חושב שזה פחות קשור לקופת חולים, ויותר קשור לרופא משפחה ספציפי, וההיסטוריה שלך איתו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נהג לילה - לא אמרתי שמעבידים לא הולכים לקראת העובדים שלהם, סה"כ כולנו בני אדם ויש לנו לב אחד לשני.

אבל - וזה אבל גדול - אנחנו במדינת ישראל שבה לכולם קשה להתפרנס, גם למעבידים וגם לעובדים (אני עצמאי ויודע), אז כל אחד דואג לתחת של עצמו

ובהתייחס לכך אז אם עובד מקבל נקודות עשרוניות בימי חופש ולא ימים נורמלים (שזה נראה לי בזיון), אז אין סיבה שלא יחזיר באותו המטבע למעביד כשהוא יכול.

לא אמרתי שהמעביד לא אדם נחמד ולא מתחשב, להפך, שני המעבידים של אשתי היו סופר נחמדים - עד שזה הגיע לכיס שלהם.

"

הוא יכול לתת לאשתך קרן השתלמות, ארוחות, טיולים ומה שתרצה אבל זה יתבטא בבונוסים שיתכווצו כי אין יש מאין."

אז בדיוק עם זה אין לי בעיה, לא רוצה בונוסים, לא רוצה הטבות בצורות שונות ומשונות, רוצה שכר הוגן ומלא להפרשות - כזה שידאג לי לעתיד ולא רק לעכשיו לסתום לי את הפה.

פורסם

מישהו מהמעסיקים יכול להסביר לי את הפער בין 10 ימי החופש (12X0.86=10.32) שאלעד מקבל לבין מה שכתוב בחוק - http://moital.gov.il/NR/exeres/3086F86B-B98A-4088-AD0D-1F8A29643CEB.htm.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מדובר על 14 ימי חופש כולל שישי, בפועל 12 שזה אמור להיות יום לכל חודש, כנראה שהוא עובד קצת פחות שעות פרופר בחודש ומקבל בנקודות עשרוניות.

החישוב הוא יומי, כלומר אם עבדת יום אחד 7.5 שעות ולמחרת עבדת 10 שעות, ה 10 שעות לא מחפים על החוסר שנוצר ביום קודם, אלא ה 8.5 שעות עבודה והשאר שעות נוספות.

• תוכן חדש...