Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כתבה מרתקת על שימפנזים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.haaretz.co.il/news/science/.premium-1.2780877

"יום אחד ראיתי את קנזי בוכה ושאלתי אותו מה קרה", מספר הדוקטורנט איתי רופמן מהמכון לאבולוציה מאוניברסיטת חיפה. "הוא הראה לי את היד שלו, רץ למסך המחשב, סימן מלים כמו 'צינור', 'יד' ו'מכה' והראה לי בתנועות ידיים. הסתבר לי שכמה שנים קודם לכן הוא השפריץ מים והרגיז את אחד משומרי הלילה בשמורה, שהכה אותו על היד בצינור ממתכת. קנזי זכר את האירוע, שכנראה נחווה אצלו כטראומטי, וידע לספר אותו כך שאבין מבלי ששמעתי אותו קודם לכן".

במקרה אחר סיפרה לו פן בנישה, אחותו של קנזי משמורת קופי הבונובו במדינת איווה שבארה"ב, על הנסיבות שבהן מת אבי ילדיה פי-סוק כמה שנים קודם לכן. בעזרת מחשב שמזכיר את זה שבו משתמש שהפיזיקאי סטיבן הוקינג ואוצר מלים של כ-400 סמלים היא הסבירה לרופמן כיצד הורדם פי-סוק לצורך טיפול שבר, לקה בדום לב ועבר ניסיון החייאה שכשל - מכאן ה'שוק החשמלי' וה'זריקה' שזכרה היטב.

מרתק.

מעניין האם אנחנו (המין האנושי) מסוגלים להתמודד בכלל עם ההשלכות של סיווג השימפנזים כמין אנושי... הקו הזה שמפריד בינינו לבין שאר המינים ע"ג כדור הארץ הוא מה שנקרא בעגה המקצועית "קו הפרדה רציני אחושרמוטה".

דיסקליימר: אני לא טבעוני, ואודה למעוניינים להשתתף בדיון אם הם ימנעו מהתחלה של קרב אידיאולוגיות ובעיקר זלזול במי שבחר באורח חיים שונה מהם - קרי נגד/בעד טבעונות (מדיוני עבר, שמתי לב שזה קטע כזה).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אפשר לשאול שאלה מזוית קצת אחרת.

האם מנת משכל היא תנאי לקבלת זכויות ?

כי אם כן אז יכולות להיות לזה השלכות גם בתוך החברה האנושית. אולי אנשים חכמים צריכים לשלוט על הפחות חכמים ?

כי זה מה שקורה כרגע לבעלי החיים.

פורסם

ספר מעניין שמדבר על קו האינטילגנציה בין מינים זה "האדם במבוך" של רוברט סילברברג. מומלץ.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...