Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי הונדה האצ'בק 97 ידנית. יד רביעית.1400 ליטר.

הועלתה בפני הצעה להחליף את רכבי להאצ'בק ESI שנת 93 יד שישית. 200.000 ק"מ.עם קצה שלדה. + המחליף מציע להוסיף לי 9000 ש"ח.

מחיר המחירון של שתי המכוניות:

ההאצ'בק שלי : 38.000 ש"ח.

ההצ'אבק שלו: 27.000 ש"ח.

בכסף שהמחליף יתן לי + תוספת קטנה אני רוצה להחליף מנוע לB16. (המנוע של הVTI). וגם לעשות צבע ופחחות לרכב החדש.

מצאתי מנוע B16 בפירוקית "אשר כהן".. הם דורשים 3000 ש"ח אבל מאוד קשה להשיג בארץ גיר למנוע. (המנוע כולל את הסעפות ואת כל החיישנים).

בכדי להכניס את המנוע של ה VTI לסיוויק רגילה צריך להחליף:

-2 תושבות (עליונה של צד הנהג + תחתונה אחורית. שאר התושבות מתאימות 1 על 1. זוג חדשות בארה"ב עולות גג $100.

-ציריות.... שום דבר מיוחד.... ניתן להשיג באיביי זוג ב$150. בישראל ציריה אחת נמכרת ב 2800ש"ח.

-מחשב למנוע הספציפי. אולי $70 באיבי. (לא צריך חיווט מחדש למנוע החדש מפני שגם המנוע וגם הרכב הם OBD-1).

-חיבור מידית ההילוכים לגיר של DEL-SOL או של CIVIC SI 99.

מה אתם אומרים.....? להכנס לזה...?

את כל החלקים בשביל להכניס את המנוע החדש אני יכול לקנות בארה"ב. אבל אפילו עם אני אקנה את המנוע מ"אשר כהן" עדיין חסר לי גיר.

בעקרון.......... את העבודה כל מוסכניק עם כלים יכול לבצע. לא צריך ידע מיוחד. אני חוזר.... בשביל להתאים את המנוע החדש לאוטו צריך רק להחליף 2 תושבות. שאר העבודה היא לא מסובכת.... רק להרכיב ציריות. להחליף את המחשב הקודם. לחבר קונקטורים לחיישנים. להחליף את כל מוט ההילוכים שממתחת לאוטו עד החיבור הגיר .... וזהו...

מה אתם חושבים?

קו---------------------------------------

פורסם

לדעתי:

א) זה המון עבודה כל זה.

ב)שלך שנת 97 ושלו שנת 93 והוא רוצה להוסיף לך רק 9000? שיוסיף כמו שהמחירון אומר, בהתחשב במצב של האוטו שלו לעומת שלך!

לדעתי לא כדאי לך להיכנס לזה כי גם השנה שלך יותר מתקדמת, אתה יודע מה המצב שלה,

ובשלו אתה לא יודע מה האוטו הזה עבר (6 ידיים זה הרבה, יכול להיות 6 מתעללים), וזה עוד עם 200 אלף ק"מ, זה לא נשמע כ"כ טוב, וגם יש לו קצה שלדה.

אתה גם תצטרך לעשות יישור קו, ועם המנוע והגיר (עם תמצא, שזה גם בעיה למצוא) וכל שאר החלקים

זה יעבור את ה-9000 בהרבה, בשביל שנתון נמוך משלך!

בקיצור אני חושב שלא כדאי לך להיכנס לזה!

יונתן

פורסם

אל תכניס ראש בריא למיטה חולה.

תשים את הפרמטרים להשוואה כגון:

שנתון (97 מול 93)

מצב (אמרת שיש שאסי?)

ומצב הידיים.

הרכב שלך יותר חדש.

לא ציינת אם גם לך יש פגיעת שלדה - אז אני יוצא מנקודת הנחה שאין לך פגיעה לעומת הרכב השני.

את הרכב שלך אתה מכיר הרבה יותר טוב.

לפעמים צריך לחשוב באופן ריאלי - אולי יהיה לך מנוע יותר חזק (שזה תמיד נשמע מפתה), אבל כל המעטפת מבחוץ תהיה "נאחסית" כזו. קשה להסביר במילים - אבל לא נראה לי שתרגיש בנוח עם רכב שאתה לא מכיר.

תשנן לעצמך את המשפט: "אם זה עובד, לא צריך לסדר".

נכון שלחלק מהאנשים זה נשמע חאפרי - אבל במקרה כמו שלך אני חושב שהמשפט הזה פוגע בול.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

:idea:חשוב כאיש נהיגה, נהג כאיש מחשבה :idea:

_

"במקום שאליו אני הולך

אני נזהר שלא לשמוע שלא לדרוך שלא לזכור

וטוב לי שאתה איתי וגם אתה וגם את..."

("היה לי חבר", דודו טסה)

פורסם

שלום לכולם

אני הרבה זמן רוצה האצ'בק ישנה. שנתון לא משחק אצלי. אני רוצה לקנות את הרכב בכדי "לשחזר" אותו.

יישור קוו זאת לא תהייה בעיה כי לא יהיה את מה לסדר. המנוע והגיר חדשים (30.000 ק"מ המנוע). וגיר אני מקווה למצוא כמה שיותר חדש.

בקשר לשלדה ומתלים. 4 מוטות מייצבים. וCOILOVER'S אמיתיים. לא הזבל שמוכרים באיביי.

להביא את החלקים הדרושים להתאמת המנוע זאת לא תהייה בעייה המחיר להכל הוא בערך $700 וכמה שעות של חיפושים באינטרנט.

אם אני יחליט ללכת על זה בסוף המנוע יעלה לי 3000. גיר בסביבות ה2000 ש"ח. קלאצ' חדש.

ובסך הכל לבלות כמה שעות עם מוסכניק שמבין עניין ואפשר לשבת להסביר לו ואפילו לעבוד איתו.

אני לא יודע עם יש טעם לקחת את הרכב שלו לבדיקה. כי הוא מודה שיש תאונת קצה שלדה ברכב.

כמה אתם חושבים שכדאי שיוסיף לי?

פורסם

שחכתי להוסיף שהאוטו "מושך" ימינה.... ורציתי לדעת איך אני יכול לבדוק אם הסטייה נגרמת בגלל התאונה. האם זה דבר שאפשר לראות בבדיקה?

פורסם

-אני חוזר על משפט נכון שנאמר פה :

"אל תכניס ראש בריא למיטה חולה".

*במלוא המובן שמתפרש ממשפט זה!

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

למי שמבין בהונדה,צריך לדעת שבסיוויק הישנות יש יותר מרחב תימרון מבחינת שיפורים,ומנוע הVTI מתאים להאצ'בק ישנות בגלל התאמות מחשב ותושבות,ומבחינת רישוי הוא לא יצטרך לשבור את הראש יותר מדי,מנוע 1.6 יוצא ומנוע 1.6 נכנס.

וזה לא קשור ראש בריא למיטה חולה וכו',הבנאדם בונה רכב משופר,מנוע VTI יתן לו בתור התחלה 160 כ"ס בלי טורבו,אז אני לא רוצה לדעת לכמה הוא יגיע עם טורבו ועוד כמה שיפורים.

אם הוא היה רוצה שקט,הוא לא היה משפר את הסיוויק שלו,אבל כמו שאני מכיר את הבחור הוא מאוד בעיניינים מבחינת שיפורים,יותר ממה שנראה לכם.

פורסם

Itzik, I have no doubt in my mind that Moshik is a serious guy, the oppsite, I give him credit for knowledge, whether tested in reality or learned from books, it's all good and you have to start somewhere anyways... besides, any person that knows who's Corky bell to begin with gets my thumbs up

Back to the Civic issue, I'm sure there's a way to approve a 1.6L in the 96-98 chassis, it was sold everywhere around the world with that engine, why would they give you any hard time for it here? don't answer that, I know sometimes they're just a bunch of dicks

As far as I know from local Honda racers, the 96-98 chassis has better suspension geometry than the previous generation... by the way both generations are better than the latest one in their suspension designs, Honda really went backwards with the later models

This specific Civic sounds like a bad idea, it has some sort of chassis problem, probably a result of a small accident, and Moshik did state that it has an alignment problem and that it pulls to the right... do you want to gamble on the fact that it's bent or not? that you'll be able to align it later or not? that after you waste two sets of tires on it you'll realize that car isn't straight? I sure as hell would run away from such car as fast as I can

B16 is a nice motor, I'm surprised the transmission is hard to get, it's so common here... not a very strong transmission I must say though, I know a guy that races with me that is already in his SIXTH transmission in his Civic Si... coming to thinking about it, if you're considering a swap plus turbo, Wouldn't you rather start with a B18? I mean, you're already going to need to deal with all the hassle of swapping motors and and registering them, it will be a pain in the ass no matter what and you only need to register it once... just my opinion... I'd look into the one that will make better power and has the biggest aftermarket for professional parts, even more than the B16

!Just my humble opinion, all the luck in whatever you choose

.Moti

פורסם

שלום מוטי.

המדינה שלנו ממש אטומה בנוגע להחלפות מנועים. ביררתי במשרד התחבורה ולא ניתן להכניס את המנוע לאוטו שלי. למרות שבכל העולם זה נפוץ ומותר.

בנוגע ל B18 זאת אותה בעייה.... גם לסיויק ESI אסור להכניס מנוע בנפח שונה ממה שנמכרו.

אני חושב שאמשיך בחיפושים.......

פורסם

זה שאתה רוצה הרבה זמן האצ'בק זה לא אומר שהעיסקה הזאת משתלמת לך ...

אתה בטח כבר יודע שרכב זה לא רק מנוע וגיר .. ואתה בטח יודע שרכב עם שאסי ומנוע משופר

עלול לגרום בעיות . ( אם אתה לא יודע אז בוקר טוב )

אתה צריך קצת סבלנות תמצא האצבק יותר טובה אני בטוח .

פורסם
זה שאתה רוצה הרבה זמן האצ'בק זה לא אומר שהעיסקה הזאת משתלמת לך ...

אתה בטח כבר יודע שרכב זה לא רק מנוע וגיר .. ואתה בטח יודע שרכב עם שאסי ומנוע משופר

עלול לגרום בעיות . ( אם אתה לא יודע אז בוקר טוב )

אתה צריך קצת סבלנות תמצא האצבק יותר טובה אני בטוח .

GO AWAY NOOB.

נכון רכב זה לא מנוע וגיר זה גם שלדה ומתלים...

ת'אמת שאין קשר בין רכב עם שאסי ומנוע משופר. רכב שהיתה בו תאונת שלדה והתיקון יצא 100% לא אמורה להייות בעיה. (בוקר טוב גם לך)...

אני אתעזר בסבלנות עד ההצעה הבאה.... למרות שאני חושב שהבעייה בהחלפה היא רק התאונה.

בברכה מושיק גלימידי

נ.ב.

אם אתם מכירים מישהו שמעוניין לעשות איתי החלפה ולתת לי ESI אני פנוי להצעות....

• תוכן חדש...