Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Moshik, don't you think that the main dealer would be able to help you with something like that swap? I keep seeing people with all kinds of other cars getting some assistance from the dealer, maybe you can get some for yours too

BTW, I don't remember exactly, but wasn't the ESI model a coupe only? I thought you wanted a Hatchback only... I don't know how they compare in weight and wheelbase, I assume the HB is a little lighter

.Moti

פורסם

כשקניתי את הרכב שאלתי במוסך מורשה של הונדה אם אפשר להשתיל מנוע 1.6 ואמרו לי שזה לא אפשרי.

ובכלל אני מכיר עוד כמה אנשים עם רכב כמו שלי שרצו להחליף מנוע אבל אי אפשר לקבל אישורים.:x

אם הייתי יכול להכניס את המנוע לרכב שלי הייתי עושה זאת באהבה :-D.

קו---------------------------------------

פורסם
כשקניתי את הרכב שאלתי במוסך מורשה של הונדה אם אפשר להשתיל מנוע 1.6 ואמרו לי שזה לא אפשרי.

ובכלל אני מכיר עוד כמה אנשים עם רכב כמו שלי שרצו להחליף מנוע אבל אי אפשר לקבל אישורים.:x

אם הייתי יכול להכניס את המנוע לרכב שלי הייתי עושה זאת באהבה :-D.

אני חושב שעם קצת בקשיש אפשר לעשות הכל. תלוי עד כמה אתה רציני.

זו הבאסה במדינה הזאת. מוטי, מה אתה מצפה ממדינה שבה מורידים לך את הרכב מהכביש בגלל דוושות אלומיניום? :?

אם אני לא טועה, ההונדה סיויק של אלי ממקס פאוור בעלת מנוע 1.8 של אינטגרה. שאל אותו איך הוא אישר. (וזה עוד בלי קשר לטורבו).

אגב - זה שהמוסך מורשה לא אומר שהם הסמכות בעיניין.

racepak, מה עם פרלוד? לחזקה יש 195 כוחות סוס אם אני לא טועה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
לאלי אין אישורים.

פרלוד אוטמטית.

דניאל.

אז איך הוא עובר טסט?

פרלוד בארץ היא טיפטרוניק - וזה אכן באסה אבל בטוח אפשר לייבא אחד ידני ונחמד. לא?

פורסם
באמת או שאתה צוחק???

לא צוחק. :-(

"שינוי מבנה" - נקבע על ידי בוחן תנועה.

יצויין כי זה לא קרה לי אישית.

פורסם

אכן לאלי אין אישורים.

פרלוד יותר יקרה מסיוויק.

וסייויק VTI יותר חזקה מפרלוד.

האם יש למישהו מושג מי הם ה"דילרים" שאני אמור לפנות אליהם בכדי לברר יותר טוב על ההסבה?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם.

אני פותח את התרד הזה שוב כי אני פונה לכולם בשאלה.

מי הגורמים אליהם עלי לפנות בכדי לאשר מנוע 1.6 בסיוויק 1.4 שלי. ובבקשה אל תפני אותי ל"משפרים" למינהם.

פורסם

יש רק גורם אחד בעולם שיכול לאשר לך כזה דבר וזאת המחלקה הטכנית של יבואן הונדה.

תרים להם טלפון תסביר את העניין וקבל תשובה. למשל במחלקה הטכנית של פיג'ו נתנו לי אישור להחליף מ 1.6 ל 1.9 בלי בעיה (205 GTI) רק שהאישור מותנה ברשימה להחלפת מיכלולים באורך הגלות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

I have to find the logic here because I might be missing something - if I understand your plan is to turbocharge the motor that you're putting in your car, that will make it illegal anyways, so what's the f'ing difference? you can drop a K20 and turbocharge it and it will be just as illegal as your current 1.4L with the turbo

.Moti

פורסם

מוטי. כדי להחליף את המנוע לנפח גדול יותר הוא צריך אישור. החלפת מנוע בלי אישור אפשרית רק בביצוע עבירה פלילית חמורה מאוד(חריטת מספרים ישנים על המנוע החדש)!!! במידה והוא יצליח לקבל את האישורים, הוספת טורבו זה שטויות כי אפשר להחביא אותו מאחורי המנוע(בין המנוע לפייר-וול) וחוץ מזה שמרבית הבוחנים בארץ לא יזהוא מגדש טורבו גם אם הוא יפול להם על הראש!

אני לא מכיר את מראה תא המנוע של הונדה אבל בהרבה מכוניות מודרניות מתחת למכסה המנוע יש פלסטיקים גדולים שבכלל לא מאפשרים לך לראות את המנוע.

אופציה נוספת שקיימת (לצערי) היא שיש סוחרים שימכרו לך מנוע 2.2 VTI עם שטר מכר של 1.4!

אבל......בעיה אחרת שלא דוסקסה כאן היא לא עם משרד התחבורה או היבואן והיא הרבה יותר חמורה.אם רכב משופר יעשה תאונה, חברת הביטוח תתנער ממנו בגלל השינוים ואתה תצתרך (חו"ח) לשלם מאות אלפי שקלים מכיסך הפרטי על נזקי רכוש וגוף. בבקשה קח את זה בחשבון.

פורסם
מוטי. כדי להחליף את המנוע לנפח גדול יותר הוא צריך אישור. החלפת מנוע בלי אישור אפשרית רק בביצוע עבירה פלילית חמורה מאוד(חריטת מספרים ישנים על המנוע החדש)!!! במידה והוא יצליח לקבל את האישורים, הוספת טורבו זה שטויות כי אפשר להחביא אותו מאחורי המנוע(בין המנוע לפייר-וול) וחוץ מזה שמרבית הבוחנים בארץ לא יזהוא מגדש טורבו גם אם הוא יפול להם על הראש!

.You can't hide the turbo in the civic because the exhaust manifold is in front of the motor, not behind it

.You would also not want to put and plastic bit over a turbo as it is extremely hot

אופציה נוספת שקיימת (לצערי) היא שיש סוחרים שימכרו לך מנוע 2.2 VTI עם שטר מכר של 1.4!

In my opinion it's sad that a person needs to go through all that shit for 200cc that came in this car in any other place in the world... I think that it's much worse

:-x

.Moti

פורסם

.You can't hide the turbo in the civic because the exhaust manifold is in front of the motor, not behind it

You would also not want to put and plastic bit over a turbo as it iד extremely hot

In my opinion it's sad that a person needs to go through all that shit for 200cc that came in this car in any other place in the world... I think that it's much worse

:-x

מוטי, אם הטורבו בא מקדימה זאת אכן בעיה ,אבל שולית, תמיד אפשר להחביא.

את חלקי הפלסטיק אפשר להוסיף רק לטסט ולאחריו להוריד אותם.

ואתה צודק, זה מעצבן שצריך להפוך חצי עולם בשביל פחות מפחית קולה אבל זה המצב.

דא"ג, אני לא בטוח שזה באמת המצב, יכול להיות ששיחה עם המחלקה הטכנית של הונדה תיפטור הכל.

בקשר לחוק...... אני לא יודע מה המצב בארה"ב, אבל מצב פרוץ שבו כל אידיוט יכול להכניס מנוע קורבט לפיג'ו 205 הוא מסוכן ולא מקובל עליי לחלוטין. צריך רשימה מקפת של שיפורים נילווים ברכב לכל עליה של הספק ומומנט. זה המצב באנגליה ,גרמניה וצרפת(את החוק שם אני מכיר במקרה).

הבעיה שחקיקה כזאת היא מסובכת ומחייבת הקמת ועדת ייעוץ טכנית שתשב מתחת לשר התחבורה, הוועדה תעביר את ההמלצות לשר, הוא יזרוק אותן לאיזה מגירה, אח"כ יתחלף השר, השר השני בכלל לא יתעניין בזה, השר הבא כבר כן אבל מסקנות הועדה כבר לא רלונטיות אז יש להקים ועדה חדשה וכו' וכו' וכו'.

וכל הסיפור הזה רק בתנאי שמישהוא בכלל יעלה את זה על סדר היום בכנסת, ולפי השרים שלנו ואיך שהם נראים ונוהגים..... לא נראה לי שמישהוא בכלל מתעניין בנושא.

דא"ג , זה בדיוק הקטע עם הכשרת המירוצים בישראל, אינשאללה בקרוב.

פורסם

What it seems to me that you're not very familiar with is the kind of people that Americans are, sure you can stick a V8 into a ford focus but no one will even consider doing it without modifying the rest of the car accordingly, it's just a matter of personal responsability and culture

.For something like this to work in israel you need to walk the nation through the desert for 40 more years though

.Moti

פורסם

וגם זה לא בטוח שיספיק!!!

הישראלים, אלופי הקומבינות ייצרו פה מפלצות מטורפות ומסוכנות.

בכל מקרה, תגיד, בארה"ב אתה יכול לדחוף איזה מנוע לאן שעתה רוצה בלי שום רגולציה של אף גוף שהעבודה נעשתה כמו שצריך ושהרכב בטיחותי? חלום!!!

הלואי עליינו. בגרמניה,צרפת ואנגליה, אתה יכול להכניס איזה מנוע שאתה רוצה, לאיזה רכב שאתה רוצה, אבל על מנת לקבל אישורים אתה מקבל רשימת דרישות של חלקים נוספים שעלייך להחליף והרשימה משתנה עפ"י העליה בהספק באחוזים, מההספק המקורי.

• תוכן חדש...