Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - פיאט 500X - כמו כולם אבל אחרת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלשון המעטה, מדיניות התמחור של סמל"ת בשנים האחרונות לא הייתה להיט. יש רכבים שמתומחרים סביר, ולכן מוכרים. אלה ה-159 בשנותיה האחרונות, ה-147 בשנתה הראשונה (1.6), ה-500 בגרסאותיה הבסיסיות ובאופן אבסורדי גם הג'ולייטה, שמוכרת סביר לסגמנט. היתר - פחות. X ב-130 לדעתי הייתה מוכרת לא רע בכלל, כי לא חסר לה ייחוד ונקודות משיכה אחרות. פאנדה בתמחור שלה אך עם אבזור מתקבל על הדעת גם כן הייתה מוכרת. פאק, אפילו אם האפסילון הייתה מתומחרת סביר היה אפשר להעיף אותה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 307
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש 500X אוט' (TCT) ב131900 ש"ח כך שמי שפחות מתעניין בהתנהגות, במנוע, בצריכת דלק וכו'- כנראה גם יהיה פחות מעניין שאין ג'נטים, פנסי ערפל ובורר מצבי נהיגה. (כמובן שעדיין מקבלים פה את אותו מנוע 140 כ"ס ).

לגבי אחריות שדווקא עלתה פה כמה פעמים- לX אחריות טובה משל הספורטאז' כמו גם משאר המתחרות (3 שנים ללא הגבלת ק"מ לעומת 3 שנים מוגבל ל100K). לא קריטי עבור רוב הלקוחות אבל עדיין עדיף, כך שפרמטר זה הוא יתרון ולא חסרון.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם
אתה מזכיר לי סיפור על אחד שמצא באיזה פינה נסתרת בירושלים מסעדה אוטנטית, טעימה, זולה ומדהימה אבל מחשש שהוא יצליח ואז יתמסחר, לא גילה לאף אחד שהיא קיימת.

אחרי שנה כשחזר התבאס שהיא נסגרה כי לא היו לקוחות.

עסק קיים בכדי למכור כמה שיותר.

אני ממש לא מכיר את הנפשות הפועלות בסמל"ת אבל אני מוכן להתערב שהפונקציונרים שם הם בוגרי מינהל ושיווק מהשנים האחרונות מהמכללות.

מלמדים אותם שם כל מיני שטויות שלמוצר אסור להיות זול כי אז הוא נתפש כפשוט ונחות ולכן אפשר לבצע מבצעים (מה שמגדיל את החשיפה ואת הדיסקוס מסביב למותג ומהווה הזדמנות חדשה למסע פירסומי) אבל המחיר מחירון חייב להיות גבוהה.

אם שיטת השיווק והתמחור של הפנדה הייתה כמו סתם לדוגמא דאציה, היינו תובעים פה בפנדות (שכשלעצמה היא אחלה רכב).

עסק לא קיים בשביל למכור כמה שיותר אלא בשביל להרוויח כמה שיותר. מה מרוויח יותר? מסעדת גורמה או פלאפליה? אני לא יודע כמו שגם אינני יודע מה מדיניות התמחור של סמל"ת. בכל מקרה ההתיחסות שלי היתה לנקודת המבט של הלקוח ולא של היבואן. כאן אין ספק שעדיף להיות לקוח של יבואן קטן. הן מבחינת היחוד, למי שזה חשוב לו והן מבחינת היחס האישי יותר שמתבטא בכל נקודות המגע עם היבואן. אני יכול גם לאמר בודאות שכמות ואיכות היחס היתה טובה בהרבה בזמנים שהם מכרו 70 אלפות בשנה לעומת כמה מאות עכשיו. כל עוד כלקוח הפרמיה העודפת שאני משלם על זה בקנית הרכב ואולי גם במוסך שווה לי אז אני נשאר.

פורסם

רומן למה היא כל כך עדיפה מבחינת מנוע על xv 2.0? שבאה 4*4 ומאובזרת ב140 במוטורי? ועוד חמש שנות אחריות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הסובארו לא צורכת משמעותית יותר דלק? והמומנט שלה מגיע בסל"ד יחסית גבוה לעומת ה1.4 טורבו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
רומן למה היא כל כך עדיפה מבחינת מנוע על xv 2.0? שבאה 4*4 ומאובזרת ב140 במוטורי? ועוד חמש שנות אחריות.

המומנט מגיע נמוך יותר - נוח יותר. הגיר לא רציף (לי זה ממש לא מפריע, אני אוהב - יש מספיק שלא). 4x4 לא באמת נחוץ. אחוז האנשים שישתמשו בו זעום.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

דעה אישית: קיבלתי את הרכב הזה לפני שבועיים בארה"ב, החזקתי בו יום אחד ונשברתי - השילוב מנוע+גיר היה בלתי נסבל מבחינתי. כל לחיצה קטנה על הגז הוא מתחיל לצווח ולהוריד הילוכים, כאילו למנוע אין אוויר אם הוא לא על 3K סל"ד מינימום. אני בטוח שלXV יש כמה וכמה יתרונות על ה500X אבל יחידת ההנעה שלו היא בגדר דיל ברייקר עבורי, מבחינת ניהוג.

בכלליות מבחינת מתחרים, אני לא מצליח לחשוב על מתחרה אחד מהסגמנט של ה500X שיכול לתת לו פייט מבחינה דינאמית - אבל מי קונה ג'יפון בשביל דינאמיות, ועוד מוכן להתפשר על מרחב פנים/מטען דומה לסופר מיני, במחיר גבוה יותר...?

בגלל הסגמנט שהוא נמצא בו, אני מניח שהselling point של הרכב הזה הוא דווקא העיצוב(/פוזה), ולאו דווקא השילוב המוצלח של המנוע+גיר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ואם הוא יספר, מה הרפרנס שלך? [emoji6]

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תשמע עם כל הסטיגמות אני לא חושב שבנאדם בא ומשלם 130-140 אלף שקלים על רכב וזה מה שמעניין אותו, אני כן חושב שמעניין את רוב האנשים שקל לפח והתמורה שהם מקבלים, אני חושב שמה שאתה מדבר עליו קיים ברכבים יותר יקרים כמו אינפיניטי BMW מרצדס וכו'

אתה יודע כמו מה זה נשמע? "קניתי רכב חדש ואני לא יודע אם הוא יסחוב בעליות של ירושלים" נו באמת, אני לא אצליח לעלות עם ספורטאז' בגליל בחיפה ובים? אצליח ועוד איך, רק עם פחות כח ויותר זמן.

אני לא באמת מתקטנן על המסעד יד, רק מציין שאם אתה מתמחר רכב במחיר התחלתי של 7K מעל המתחרים, אתה אמור לקבל יותר ולא פחות, כנראה הם מנסים לאזן את זה עם המנוע והמומנט שלו,

מבלי לפגוע בבעלי הרכבים, אני חושב שקודם מעניין אותם האבזור והשימושיות, ורק אחר כך המומנט ותגובת המצערת

אילו סטיגמות? השכיחות של ה500 מראה שהקהל בארץ התגבר על הדעות שהיו לו לגבי המותג.

אגב, רכב בלי משענת יד זה אסון.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הכוונה הייתה ל "לי יש יותר גדול בחניה", לא חושב שזה השיקול בקניית ג'יפון, אלא יותר ברכבי יוקרה\ספורט

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
אפשר שנייה לפני שאתה מכתיר אותו ל-106 רעלי של הג'יפונים שתספר לנו על נסיעת המבחן הארוכה שלך ב-500X ובמתחרות?

אעמיד פנים שאתה שואל ברצינות, ואענה בקצרה בשביל שלא תפגע לי ברגשות:

נהיגה ב JUKE, XV, ESCAPE, 500X

נסיעה ב RAV4 ובOUTLANDER

בספורטאג' לא יצא לי להיות, וגם לא בשבי (טראקס?)

הכי אהבתי את הפיאט והפורד, אח"כ את הראב4, השאר למטה

האם כבודו מאשר לי להביע

דעה אישית

או שאני צריך לפרט ק"מטראז' על כל רכב ולהציג 2 עדים?

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

דווקא בספורט אולי לא, בגיפון לדעתי מאוד.

האדם הפשוט רוצה ברוב העסקאות שלו הכי הרבה תמורה לכסף שלו.

אוטו גדול יותר = יותר תמורה.

אני אעשה שנייה הקבלה לתחום אחר - נגיד - נדל״ן.

יש לי סכום כסף שמספיק לי לדירת 4 חדרים ביישוב מרכזי. אז יש לי את האופציה להתפשר על בית ישן יותר או מרוחק יותר ולקבל דירת 5 חדרים באותו המחיר.

אבל אם יבוא מישהו ויציע לי דירת 5 חדרים באותה עיר שרציתי בהתחלה במחיר של 4, לא תיקח?

גם אם אתה רווק או זוג פנסיונרים?? ברור שתיקח!!

לכן, מאז ומעולם, פרט ליוצאי דופן (רכבי ספורט לדוגמא) רכבים גדולים יותר - עלו יותר ושאתה מציע לי רכב גדול יותר (גיפון) במחיר של רכב קטן יותר (משפחתי) - לרוב האנשים זאת משוואה ממש פשוטה.

אוריו - לא. רק רציתי לדעת שאתה לא עוד נהג מקלדת ואשכרה נסעת ב500x ולא רק את החצי ק״מ שהם נתנו בהשקה.

פורסם

קולגה הזמין אותה באירוע ההשקה, כשראיתי אותה בחניה שלנו ביקשתי נסיעת מבחן בפעם הבאה שיוצאים. אמנם לא הייתי איתה יום שלם אבל גם לא 20 מטר במגרש חניה, מספיק בשביל לקבל רושם מיחידת ההנעה (לא מספיק בשביל התנהגות, אבל גם לא דיברתי עליה).

כאמור הוא היה הכי מהנה מבין אחיו לסגמנט שיצא לי לחוות מבחינת הנעה, אבל כשמשקללים פנימה שימושיות עלות ומחיר - האקסטרה סטייל וכיף פשוט לא מצדיקים את זה... זה מה שמבאס, הרכב בתור רכב הוא לטעמי מוצלח לאללה והיה יכול לעזור לפיאט לחזור להיות רבע-רלוונטית בשוק, אבל התמחור, כרגיל, מוגזם. אם כבר הם רוצים 'מחיר פרימיום', אז שלכל הפחות ידחפו פנימה את כל התוספות שבלאו הכי לא עולות כ"כ הרבה, שיעשו יותר כסף ממסירת יותר רכבים ולא מהשדרוגיטיס של המעט שכן יקנו אותו.

אבל לא, אז לא. חבל.

• תוכן חדש...