Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - פיאט 500X - כמו כולם אבל אחרת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תשמע, זה כאילו אתה מגיש לי את הטיעונים, בחיי... אני חושב שאני מבין עכשיו למה התכוונת שאמרת שחובבי אלפא שונאים פיאט.

אם דווקא במבחנים בהם ל-500 היה מנוע חזק משמעותית מהמנוע הנפוץ בארץ - אז למה גם שמה הוא יצא שידו על התחתונה? המנוע החזק יותר גורע מיכולות הרכב?

מה עם הטענות על הניהוג שמזכיר משחק מחשב?

במבחן מידיעות בו הוא ניצח מתחרה ישירה (*ספויילר - ניסן ג'וק - רכב בן 6 שנמסר למבחן בגרסא האטומספרית ותמיד היה נחות מוטורית - כמו שציינת שאפילו אשתך אמרה) - ואם אצטט רק כמה קטעים מאותו מבחן שהוא ככל הנראה גולת הכותרת של מה שהצלחת למצוא עבור ה-500X:

"בטיחות? הפיאט קיבל רק 4 ‭5־מ‬ כוכבים במבחן הריסוק האירופי."

אפילו לג'וק יש 5. היבואן מנסה לפתור זאת בעזרת מוביל-אי. נו באמת.

"פיאט ביצועים טובים, כולל ‭7.5‬ שניות זריזות בתאוצת עקיפה מ־80 ל־120 קמ"ש. הגיר הרובוטי כפול־המצמדים אינו תמיד רהוט, אך הוא פועל היטב עם מנוע הטורבו הקטן, 1,400 סמ"ק, 140 כ"ס. מצד שני, צריכת הדלק איכזבה, עם ‭9.5‬ ק"מ לליטר בנסיעת המבחן המאומצת רק בחלקה."

הופל'ה - מה יש לנו כאן? מנוע שתיין ותיבה שמתבלבת? כל זאת אגב, מהמבחן המשבח אותו אתה בחרת להציג. במחבנים שאני קראתי בחול הביקורות היו הרבה יותר "פושרות".

"ג'וק המחודש יש באירופה מנוע טורבו מודרני וגיר רובוטי כפול־מצמדים. אצלנו הוא ממשיך להתייצב עם אותו מנוע 1,600 סמ"ק, 117 כ"ס וגיר רציף, שגילם ניכר בהם. בגללם הוא רועש ואיטי משמעותית, עם קרוב ל־9 שניות באותה תאוצת עקיפה. מנגד, הוא חסכוני יותר, עם כ־11 ק"מ לליטר בנסיעת המבחן בתנאים זהים. "

מה שאמרתי למעלה, שמראה את ההשוואה בין דגם חדיש לדגם מיושן.

"נוחות הנסיע סבירה בלבד." "תא המטען שהיה חיסרון מסורתי שלו הפך כעת ליתרון, לפחות מול הפיאט."

הרכב גם לא נוח וגם תא המטען פצפון, יותר מזה של הג'וק, שהוא קטן בפני עצמו, אפרופו משפחתית תכונות שחשובות למשפחתית.

אז כן -

"הפיאט נהנה גם מהתנהגות כביש עדיפה, עם אחיזה גבוהה ומעט זווית גלגול בפניות יחסית לג'יפונים אחרים והגה מהיר. "

מדהים. מה שמעניין כל רוכש ג'יפון ממוצע. וכל זאת בהשוואה לג'וק המיושנת והנחותה. תארו לכם איך זה מול רכב מודרני, אפילו לדעתי מהשורה התחתונה - גם הג'וק כשיגיע המנוע החדש, תיקח במבחן השוואתי כזה.

עריכה -

באשר לבמחן באוטוקאר - הפיאט בולטת שם בעיקר במנוע - שאינו רלוונטי כי מדובר בגרסאות הדיזל.

באשר לנקודות הרלוונטיות לארץ:

RIDA AND HANDLING - דווקא הסקודה יוצאת שידה על העליונה.

לא רק זה- גם כחסרון משמעותי סיכום כתבו על ה-500X - NUMB STEERING. טרולים שכאלו. ומסתבר שזאת טענה שחוזרת על עצמה. בכל מקום. אך איך היא כזאת מכונת נהיגה מושחזת?! מעניין.

בכל שאר המקרים היא אי שם באמצע - בינוני. בין לבין. מתבלטת ב-REFIENMENT. סבבה.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • תגובות 307
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חייב להודות שאני פה עם נקמיצ'י. ההשוואה מול הגו'ק היא מביכה, ממצבת את הרכב קטגוריה אחת למטה, וגם הטקסט לא משהו, אלא מתאמץ. בנוסף, באמת שלא ברור לי הויכוח. רכב חמוד עם מנוע חמוד. אבל יקר. היו מביאים באותו מחיר את ה- 170 כ"ס, כנראה שלא היו יוצאים נגדו. במחיר הזה, הוא באמת לא מציע הרבה יותר מאשר "חמידות". עד כדי כך, שאפילו לא ביקשתי לבצע בו נסיעת מבחן, הוא פשוט לא מעניין כפי שהוא נמכר היום ובמחיר שהוא נמכר היום. אז יש מי שחושב שהוא אטרקטיבי ויש מי שלא. לבזבז על זה כל כך הרבה עמודים?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
חייב להודות שאני פה עם נקמיצ'י. ההשוואה מול הגו'ק היא מביכה...

טרול...טרול...טרול...:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בר72 - השוואה לא מביכה כי זו הקטגוריה - "ג'יפונים" מבוססי סופרמיני. זה שיש באותו כסף ספורטאז' זה נכון, אבל רק בארץ. לא בדיוק ישנו פס ייצור בשביל זה. לא בפיאט, לא בניסאן (ג'וק) ולא ברנו (קאפצ'ור) וגם לא בקיה (סול, שהיא המתחרה האמיתית). גם מנוע 170 כ"ס לא יביאו בגלל סיבה מאד פשוטה - אין. 180 כ"ס יש רק עם מנוע 2.4 וגיר אוט' 9 הילוכים, ולמיטב זכרוני גם הנעה כפולה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אלה המתחרות, ולצורך העניין נזנח את הספורטאז' (קטגוריה מעל, גם אם מוב שיווקי מבריק) ואת ה-XV והדאסטר (משחק טיפה אחר - יותר מיקוד שטח והדאסטר ידנית בלבד):

אופל מוקה/ שבי טראקס

קיה סול

מאזדה CX-3

ניסאן ג'וק

פיז'ו 2008

רנו קאפצ'ור (או קאפטור או איך שהאומה הלוחמת מבטאת את זה)

סאנג יונג טיבולי

סוזוקי ויטארה

הונדה HR-V

את הבחירה שלי כבר כתבתי לעיל. מה שלכם?

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

צודק, טעות שלי. הוספתי הונדה HR-V.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

ה-500X אכן בבעיה, ולבעיה הזו יש כמה צדדים.

RK אכן ציין את המתחרות של ה500X. הבעיה של ה500X היא שקטגוריית הSUV בטווח של 130-140K שיכולה לשמש כרכב משפחתי לכל דבר פשוט הופכת אותו למיותר מבחינה פרקטית, או לרכב נישתי אם תרצו.

אם נשווה את נתוני המכירות של הX לקיא סול(שמאוד דומה לה מבחינת זה שהוא גם רכב נישתי), לרנו קפצ'ור ואפילו לניסאן ג'וק נראה שביחס לתקופת השיווק וביחס לשם ולמחיר הX נמכר לא רע בכלל.

עד כאן מבחינת הנחות שאני עושה לסמל"ת.

אם ניקח לדוגמה את הויטארה החדש של סוזוקי כנראה שרק במבצע "חבר" שלו נמכרו יותר ממנו ממה שנמכר מהX במהלך השנה. כנראה שהשם והמוניטין של סוזוקי עזרו לו, אבל יש עוד דבר שמבדיל אותו מהX, התמחור והשיווק. סוזוקי יודעים לפגוע בול מבחינת התמחור של הרכבים שלהם, והם עושים את זה מהיום הראשון לשיווק. גם מבחינה שיווקית אף אחד לא מסתכל על הויטארה כאל איזה עוף מוזר, אלה כרכב משפחתי לכל דבר.

אצל סמל"ת התמחור הנכון מגיע לרוב לאחר שנתיים. יש חשיבות גדולה לתמחור של הרכב כשהוא מושק. תמחור טוב מנצל את הבאז טוב יותר וגם שומר על המחירון טוב יותר. זה נכון לרוב היבואנים שמוכרים הרבה, ואפילו כאלה שבעבר ניסו לתת תמחור פרימיום כמו VW התחילו לתמחר את הרכבים שלהם ישר לבטן הרכה.

אני לא יודע אם התמחור הזה הוא בגלל כמות מוגבלת ונסיון למקסם רווחים. מבחינתי אם זו הסיבה זו טעות גדולה לטווח הארוך.

עדיף ליצור באז למכור את כל המלאי ולגרום לאנשים להרגשה שהכל אזל. מאשר להרוויח עוד כמה שקלים ולאחר כמה חודשים להוריד את המחיר ולפגוע ברוכשים.

אם היבואן משוכנע שה500X היא לא יותר מרכב נישתי אז אולי אפשר להבין את התמחור. אז כבר נשאלת השאלה האם הוא צודק או לא והתשובה החלקית לכך לדעתי תינתן בעוד שנתיים כשהמחיר בוודאות ירד.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני לא יודע אם התמחור הזה הוא בגלל כמות מוגבלת ונסיון למקסם רווחים. מבחינתי אם זו הסיבה זו טעות גדולה לטווח הארוך..

לא מדובר ב"דעתך" אלא במציאות בשטח, פיאט, אלפה ולנציה התרסקו במכירות בישראל והפכו מענק בקטגריות ששלט בהן ללא עוררין, ללא רלוונטים בעליל.

פורסם (נערך)
ענק בקטגריות ששלט בהן ללא עוררין

nigga-what-cosby.jpg

מילא פיאט, אבל אלפא ולנצ'יה?

ואם זה לא קשה, תענו לשאלה.

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, אתה יודע כמו מה אתה נשמע? כמו איזה מרצה מבוגר שמתווכח פה על תאוריות ולמי מגיע הפרס הטוב ביותר,

מה זה תזנח את הספורטאז', אנחנו מחלקים פרסים או קונים רכבים אתה חושב שמעניין מישהו מעם ישראל שהספורטאז' קטגוריה מעל? זה נראה כמו ג'יפון ונוסע כמו ג'יפון אז זה ג'יפון. לפחות כך אומרים המספרים (מעל 30 אלף מסירות השנה לקיה, לא בדקתי כמה בספורטאז)

אני עם נקמיצ'י ובר72 בנושא.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אני זונח את הספורטאז' כי מבחינת הסגמנט הוא לא מתחרה וכי מעניין אותי לדעת איזו מכונית החברים המכובדים היו בוחרים לעצמם מבין אלה שה-X יועדה להתחרות בהן, לאחר שאני גיליתי את בחירתי. לא משום סיבה אחרת. לגופה של הספורטאז', על פניו היא מכונית טובה מאד (בניכוי מנוע חלש מעט למי שגר באזור הררי - לפי חבר שניסה, בעצמי לא נהגתי) ועסקה בת-זונה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אין בעיה לדון פה תיאורטית על סגמנטים, אבל בפועל הרכב הזה נמכר כמתחרה לכל דבר ועניין לפי עיניו של הישראלי הממוצע, כך נראה לי לפחות.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)

14 עמודים על 500 רכבים. יפה. אני בטוח שיצא איזה עדכון לקובץ אקסל מסוים.

בכל אופן, העובדות הן די פשוטות. בין אם בגלל רצון של סמל"ת לבחון את השוק ובין אם עקב תכתיב של היצרן, לשנת 2015 הוקצו 500 רכבים. כמו בכל דבר, המוכר (להלן: סמל"ת) מעוניין למכור אותם במחיר המקסימלי האפשרי (להערכתו).

בפועל, כבר כרגע הרכבים נמכרו כמעט כולם וסביר להניח שעד סוף השנה כל ה-500 יח' תהיינה מכורות:

1) 344 נמסרו כבר ללקוחות.

2) כמות נוספת תמסר עד סוף השנה.

3) יתרת ההקצאה של 2015 תמסר ללקוחות בחודש ינואר 2016.

לגבי סעיפים 2 ו-3, למיטב ידיעתי מירב הרכבים כבר נקנו.

סביר להניח שבשנה הבאה יהיו יותר רכבים וכתוצאה ישירה מכך המחיר יהיה נמוך יותר.

----------------------

תוספת: בקצב הזה יהיה כבר פשוט יותר להעלות את הסיפור האישי של כל אחד מרוכשי ה-500X.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מילא פיאט, אבל אלפא ולנצ'יה?

ואם זה לא קשה, תענו לשאלה.

הכוונה בשולט ללא עוררין הייתה בהחלט לפיאט אבל היו תקופות שגם לנציה (ביטא, דלתה, תימה) וגם אלפא (סוד, 33) מכרו יפה מאוד. איפה הימים האלה היום? אולי ישובו עם הגוליה, בטח לא יחזרו עם התמחור של ה 500x.

אני זונח את הספורטאז' כי מבחינת הסגמנט הוא לא מתחרה וכי מעניין אותי לדעת איזו מכונית החברים המכובדים היו בוחרים לעצמם מבין אלה שה-X יועדה להתחרות בהן, לאחר שאני גיליתי את בחירתי.

מה זה משנה מה חברי הפורום היו בוחרים, פתח טבלאות מסירה ותראה מה עם ישראל בחר...

• תוכן חדש...