Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - פיאט 500X - כמו כולם אבל אחרת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההפרש בכ"ס לא הכי מעניין. ההפרש במומנט לא פחות מעצום בספורטאז' 16.5/4850, בפיאט 23.4/1750. אם אתה חושב שזה הפרש זניח, אין לנו דרך הגיונית לנהל את הדיון הזה. בפיאט על כל קג"מ מומנט יש 59.61 קילו משקל, בקיה 84.67. כמעט פי 1.5. זה המון, והמומנט המירבי מגיע בשליש סל"ד מהקיה. היתרון של הפיאט בהיבט הזה הוא מוחלט, פחות או יותר על כל הקטגוריה.

לקיה יתרונות אחרים - מרווח, תא מטען, מוניטין אמינות, אחריות - לא מתכחש להם. אבל מבחינת יחידת הנעה? אין מה להשוות.

שאלה היפותטית - נניח שמורידים לך בהנחה את מחיר הפיאט למחיר הקיה (135, כשבקיה הנחות ניתנות פעם בפורים קטן) - אתה קונה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 307
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

צודק לגבי המומנט גם רשמתי, ומסכים שיחידת ההנעה טובה יותר (על הנייר, לא נהגתי), השאלה היא את מי מעניין המומנט הזה? הרכב הזה נקנה לשם ניצול המומנט? או לשאר הפרמטרים שציינת: מרווח, תא מטען, מוניטין ואמינות והאחריות, אני חושב שבסגמנט הזה אנשים מחפשים יותר פרקטיות מיחידת הנעה, לא סתם רוב הרכבים האלו נקראים ג'יפונים, אבל לא רואים יותר משבילים של קק"ל.

אני לא יודע אם הייתי קונה, אבל אני כן יודע שהייתי נכנס לסוכנות ובודק, לא יודע אם עכשיו הייתי נכנס, וגם אם כן אולי בתור אופציה אחרונה.

אני פשוט מנסה להבין את קבלת ההחלטות של היושבים במשרדי היבואן

בא רכב חדש, ממותג קצת מקרטע(בארץ), שהדבר היחיד שיש לו לעומת המתחרים הוא יחידת הנעה, (אין מה לתהווכח על עיצוב תמיד יהיו שונאים), ובמקום להתייצב עם כולם,

או להציע משהו אטרקטיבי,

או לשבור את השוק הם מדביקים לרכב מחיר מעל כולם.

אפילו רכבי סופר מיני באים היום עם מסעד יד.

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה לא עניין של פרקטיות. רוב הלקוחות מחפשים יחס טוב בין פח לשקל ויעדיפו את הספורטז'.

הביצועים של הפיאט זה רק בונוס לחובבי העיצוב והיחודיות שמחפשים ג'יפון. מהם יש פחות, לטעמי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני דווקא חושב שהעיצוב של הפיאט ימשוך לקוחות, על אף המחיר הגבוה יותר. אל תשכח שחלק מהעניין של ג'יפון זה פוזה, ואם גם לשכן שלך ולשכנה שלו ולשכן שלה יש ספורטאז', אז הפקטור הזה מאבד הרבה גובה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)

המומנט הזה חשוב מאד למי שגר באזור הררי למשל, וזה לא חייב להיות הגליל העליון, יכול להיות גם חיפה וירושלים. המתחרה היחידה, למיטב זכרוני, עם יחידת הנעה שוות ערך היא המוקה/טראקס.

אבל כן, תמחור של 10 פחות היה עושה פלאים ל-x לדעתי, אלא עם מסעד יד זה ייהרג ובל יעבור.

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עזוב הרים וגבעות רומן, הרי המומנט הזה יחד עם הזמינות של הכוח בא לידי ביטוי בכל תגובת מצערת. אין מה להשוות בין ספורטאג' ו500X מהבחינה הזו, כמו שאין מה להשוות בין I30 ולאון (אפילו לא עם 1.2TSI).

השאלה היא כמה האקסטרה הנאה/עיצוב הזה שווה, במיוחד כשזה מגיע עם פחות שימושיות מרווח מותג וכו' - היבואן חושב דבר אחד, ואני חושב שהוא טועה. במחיר שלו, אני לא רואה איך ה500X לא יימכר כרכב נישה בלבד, במיוחד כשלוקחים בחשבון את הייחוס המשפחתי ה'בעייתי'.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שוב - לדעתי הוא שווה 130 והבעיה תהיה בעיקר שלי בעוד שנה +/-, כי אשתי נדלקה עליו קשות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני דווקא חושב שהעיצוב של הפיאט ימשוך לקוחות, על אף המחיר הגבוה יותר. אל תשכח שחלק מהעניין של ג'יפון זה פוזה, ואם גם לשכן שלך ולשכנה שלו ולשכן שלה יש ספורטאז', אז הפקטור הזה מאבד הרבה גובה.

תשמע עם כל הסטיגמות אני לא חושב שבנאדם בא ומשלם 130-140 אלף שקלים על רכב וזה מה שמעניין אותו, אני כן חושב שמעניין את רוב האנשים שקל לפח והתמורה שהם מקבלים, אני חושב שמה שאתה מדבר עליו קיים ברכבים יותר יקרים כמו אינפיניטי BMW מרצדס וכו'

המומנט הזה חשוב מאד למי שגר באזור הררי למשל, וזה לא חייב להיות הגליל העליון, יכול להיות גם חיפה וירושלים. המתחרה היחידה, למיטב זכרוני, עם יחידת הנעה שוות ערך היא המוקה/טראקס.

אבל כן, תמחור של 10 פחות היה עושה פלאים ל-x לדעתי, אלא עם מסעד יד זה ייהרג ובל יעבור.

אתה יודע כמו מה זה נשמע? "קניתי רכב חדש ואני לא יודע אם הוא יסחוב בעליות של ירושלים" נו באמת, אני לא אצליח לעלות עם ספורטאז' בגליל בחיפה ובים? אצליח ועוד איך, רק עם פחות כח ויותר זמן.

אני לא באמת מתקטנן על המסעד יד, רק מציין שאם אתה מתמחר רכב במחיר התחלתי של 7K מעל המתחרים, אתה אמור לקבל יותר ולא פחות, כנראה הם מנסים לאזן את זה עם המנוע והמומנט שלו,

מבלי לפגוע בבעלי הרכבים, אני חושב שקודם מעניין אותם האבזור והשימושיות, ורק אחר כך המומנט ותגובת המצערת

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

תצליח בוודאי, אבל תתפלא - זה מפריע. קח כדוגמא את אשתי, שתענוגות מוטוריים רחוקים ממנה שנות אור. רכב הזונה בעבודה שלה הוא ניסן ג'וק והיא לא סובלת אותו, כי כשהיא נוסעת לפיקוח בצפת, למשל, הג'וק לא סוחב בעליות (בגלל גיר רציף גרוע) גם ביחס לליאנה שלה, שהיא עגלה בפני עצמה לדעתי. אז זה לא כזה מופרך. לא כולם רוצים ללחוץ ולא כולם נהנים מזה. אני שמרתי על קצב תנועה טוב גם עם פיקנטו 1.0 אוטומט, אבל תחשוב לבד במה זה היה כרוך.

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם

לולא יחידת ההנעה החלשה, הספורטאז' היה בחניה שלי במקום הבראבו. הוא חבילה טובה יותר מהאיקס.

אבל האוטו הזה צריך המון גז ומשחקי הילוכים כדי לשמר 90-100 קמ"ש בתוואי שלנו וזה, מעבר לנסיעה הלא נעימה,

עולה ב-20-25% יותר דלק מהבראבו (שעולה את אותן עליות ב-120-130 בלי דרמות). העניין נבדק 1:1, לא השערות.

ה-500X מתנהג וצורך בוודאי יותר טוב מהספורטאז' אבל לרעתו עומד בעיקר המחיר הלא משתלם

(כי עם המרחב הקטן יותר אנחנו מסתדרים, לא צריכים רכב ענק).

הגעתי להצעה של 142-143 וזה לא אטרקטיבי מספיק, למרות שהאוטו (מבלי שנהגתי עליו) מאוד מוצא חן בעיניי ומתאים למשפחה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

דוגמא קיצונית - כמו שציינתי כאן כמה פעמים, אני גר באיזור מאוד הררי.

נסיון להגיע הביתה עם אלטו נגמר במחשבה רצינית על נסיעה היישר מצלע ההר עליו טיפסתי באותו רגע. ויתרתי על הרעיון רק כי לא היה לי מספיק מומנט לחדור את גדר הבטיחות.

לא משווה בין האלטו לספורטאז', אבל מומנט בהחלט חשוב. לייטי יש 17 קג"מ על משקל נמוך יותר ותיבה יעילה יותר, ולפעמים הייתי שמח לעוד קצת אומפף בטיפוס תלול מיד אחרי פנייה חדה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז אתם אומרים שזה עניין של גאוגרפיה? אם כך גוש דן יהיה מלא בספורטז'ים ובחיפה וירושלים יהיו המון איקסים. מעניין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תשמע עם כל הסטיגמות אני לא חושב שבנאדם בא ומשלם 130-140 אלף שקלים על רכב וזה מה שמעניין אותו, אני כן חושב שמעניין את רוב האנשים שקל לפח והתמורה שהם מקבלים, אני חושב שמה שאתה מדבר עליו קיים ברכבים יותר יקרים כמו אינפיניטי BMW מרצדס וכו'

אתה יודע כמו מה זה נשמע? "קניתי רכב חדש ואני לא יודע אם הוא יסחוב בעליות של ירושלים" נו באמת, אני לא אצליח לעלות עם ספורטאז' בגליל בחיפה ובים? אצליח ועוד איך, רק עם פחות כח ויותר זמן.

אני לא באמת מתקטנן על המסעד יד, רק מציין שאם אתה מתמחר רכב במחיר התחלתי של 7K מעל המתחרים, אתה אמור לקבל יותר ולא פחות, כנראה הם מנסים לאזן את זה עם המנוע והמומנט שלו,

מבלי לפגוע בבעלי הרכבים, אני חושב שקודם מעניין אותם האבזור והשימושיות, ורק אחר כך המומנט ותגובת המצערת

הבעיה עם יחידת ההנעה, זמינות הכח והכיף היחסי שבו אוטו כזה נענה ללחיצה על דוושת התאוצה, שכל אלו מגיעים רק אחרי שנהגת בו והתרגלת לאופן שבו הוא מגיב. מה שבהשוואה הספורטאז' מציע נראה עוד לפני שהתיישבת בכסא הנהג, צרף לכך מותג אטרקטיבי, אחריות ארוכה והופעה מרשימה, גם אם מעט נשחקת בשל הכמויות ותבין שהפיאט נועד לשוחרי המותג ולחובבי נהיגה מושבעים בלבד, לקהל הרחב חושק הג'יפים הוא פשוט לא מדבר. וכל זה מבלי לגעת עדיין במסעד היד שכידוע הוא חובה בכל אוטו כזה, בהיותו הכרחי ליציבה המוטית הכה מוכרת של הנהג הנשען עליו בתחושת אדנות וסיפוק הנובעים מהסטטוס הנכבד.

פורסם
חלק מהקסם של של אוטו כזה הוא ביחוד שלו. דווקא טוב מהבחינה הזו שלא ימכרו יותר מידי.

אתה מזכיר לי סיפור על אחד שמצא באיזה פינה נסתרת בירושלים מסעדה אוטנטית, טעימה, זולה ומדהימה אבל מחשש שהוא יצליח ואז יתמסחר, לא גילה לאף אחד שהיא קיימת.

אחרי שנה כשחזר התבאס שהיא נסגרה כי לא היו לקוחות.

עסק קיים בכדי למכור כמה שיותר.

אני ממש לא מכיר את הנפשות הפועלות בסמל"ת אבל אני מוכן להתערב שהפונקציונרים שם הם בוגרי מינהל ושיווק מהשנים האחרונות מהמכללות.

מלמדים אותם שם כל מיני שטויות שלמוצר אסור להיות זול כי אז הוא נתפש כפשוט ונחות ולכן אפשר לבצע מבצעים (מה שמגדיל את החשיפה ואת הדיסקוס מסביב למותג ומהווה הזדמנות חדשה למסע פירסומי) אבל המחיר מחירון חייב להיות גבוהה.

אם שיטת השיווק והתמחור של הפנדה הייתה כמו סתם לדוגמא דאציה, היינו תובעים פה בפנדות (שכשלעצמה היא אחלה רכב).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...