Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני קונה רכב יד שנייה ואני רוצה לרשום אותו על שמי, וכבעלות נוספת על אחד ההורים.

אני עושה את זה כי זה מוזיל לי את הביטוח.

יש לי כמה שאלות,

1. עברות תנועה/קנסות/נקודות מה שזה לא יהיה, נרשם על הבעלים הראשיים? יש השפעה על הנוספים?

2. מה כן משפיע על הבעלים הנוספים?

3. הבנתי שאם עושים את הרישום על שני הבעלים במעמד הקנייה זה נחשב רק כיד נוספת אחת, נכון?

(על סמך http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&id=672:2010-05-03-12-24-03&Itemid=109)

4. האם הבעלים הנוספים צריכים להיות פיזית במעמד העברת הבעלות או מספיק רק יפוי כוח? אם מספיק יפוי כוח, מה זה אומר בדיוק? יש טופס, או סתם בכתב יד? מה רושמים?

5. יש סיבה לא לעשות את מה שאני אומר?

לגבי 3 ו-4 קראתי כמה דיונים בפורום הזה והדעות היו חלוקות אבל לכיוון זה שרישום שני בעלים במעמד הקנייה לא מוסיף יד ושמספיק ת.ז ויפוי כוח לבעלים הנוספים אבל לא ברור לי באיזה אופן.

תודה!

פורסם

1. עבירות תנועה נרשמות ע"ש הבעלים הרשום הראשון, אלא אם מבוצעת העברת העבירה למישהו אחר.

2. רישום אחד ההורים לא יביא להנחה בביטוח, שכן מה שקובע את מחירו הוא הנהג העיקרי או הצעיר\חדש ביותר, וזה אתה.

3. נכון.

5. - ראה סעיף 2.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובה.

מה לגבי 4?

ולגבי הרישום של ההורה, אני עושה את זה כי להורה יש ביטוח זול יותר (עובד מדינה), אבל נאמר לי שזה תקף רק אם הוא רשום ברשיון, אני לא עושה את זה משיקולי גיל.

פורסם

שיקול של ביטוח קבוצתי לגיטימי לגמרי, בתנאי שיוצהרו נתוני הנהג העיקרי.

לגבי יפוי כוח - באתר משרד הרישוי יש טופס מתאים ויהיה עליך להציג גם את תעודת הזהות (מקור!) של ההורה. אישית במכירת רכב לפני מספר שנים אפילו לא הורדתי את הטופס אלא נתתי לאשתי לכתוב מכתב קצר בה היא מיפה את כוחי למכור רכב שהיה רשום בבעלות משותפת, ולא היתה שום בעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כששאלתי בחברת הביטוח אמרו לי שזה בסדר שעובד המדינה כתוב כבעלות נוספת, אתה חושב שהאני צריך להצהיר במפורש שאני ולא עובד המדינה הוא הנהג העיקרי? זה קריטי?

לגבי הטופס בהתחלה לא מצאתי אבל לאחר חיפוש נוסף הצלחתי, ניתן למצוא אותו בקישור הבא (למקרה שאחרים יחפשו...)

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&id=693&Itemid=130

• תוכן חדש...