Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי windforce - האכילו אותי קש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. שים לב כי הדגשתי שבעיניי אתה גרוע יותר.

אתה מייעץ לאדם לעשות מעשה קיצוני ולא הפיך כגון שיימינג.

ואפילו לא טורח לסייג זאת לפחות היית מסביר לו את הסכנות הכרוכות בכך.

כגון: הסתבכות עם עבריינים או הסתבכות עם החוק.

פות"ש:

אנא ראה את תגובתו של המשתמש SPIRE (תגובה# 12).

לדעתי זוהי הפעולה הסבירה ביותר שעליך לנקוט כעת.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני נאלץ להסכים: שיימינג אינו ראוי במקרה זה, שכן זכותו של העסק לתמחר את הסחורה שלו ככל העולה על רוחו כל זמן שלא מדובר במוצר שנמצא בפיקוח.

אם אני הייתי במקום פותח השרשור, הייתי מסיק את המסקנות ולהבא סוגר עסקאות מעין אלה רק לאחר ביצוע שיעורי בית. אינני רואה את הטעם לחזור לצמיגאי.

וככלל אצבע: צמיגים שיש להם שמות מפוצצים ב-99.9% מהמקרים יהיו זבל סיני. למשל: Good Friend, Double Star, Mayrun, West Lake, Auto Grip וכו'.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בשביל מה השימוש במושג הפופוליסטי הזה "שיימינג"?!

אני חושב שראוי מאוד שיפורסם כאן, כפי שאור הציע, שם המקום.

זאת כדי שצרכנים עתידיים יוכלו להכיר בענין ולהחליט בעצמם אם הם מדירים רגליהם מהמקום או בוחרים להגיע "מוכנים לקרב".

בדיוק כפי שעולה בשרשור של פנצ'ריית דורון לדרך.

האם אין מקום בכלל להציג חוות דעת שלילית, הגם בדיעבד, לגבי עסק זה או אחר?

את ההצעה של אור לגבי פרסום שלילי, אני מפרש כ"מנוף לחץ" על בית העסק, שמא יהא בכך צורך (לאחר עימות מול תמחור הגיוני לצמיגים שנרכשו או צמיגים עדיפים במחיר זהה או קרוב).

בסה"כ עברו יומיים מאז שהצמיג נרכש ויש מקום לבצע תיקון לנעשה באופן "שירגיע את הרוחות".

פורסם (נערך)

אלעד, ראה תגובות קודמות וההתייחסות למקרים סטייל אלו שהופיעו ב'יצאת צדיק'.

אם מבחינתך המקרים האלו לגיטימיים (פעם אחרונה שבדקתי, מחיר ביקור אינסטלטור אינו בפיקוח), אז סבבה - זכותך. אני בספק רב שהיית מגיב כך אם זה היה קורה לבן משפחה שלך אבל וואלה אולי אני טועה.

הבעיה בביקורת שלכם היא שהיא לא מווסתת, יש ביקורת מוצדקת מאוד בנוגע ל"שיימינג" - במיוחד כזה שקורה סתם.

במקרה הזה אין יותר מדי מרווח תמרון, בא הבחור ומכרו לו צמיגים שהשווי שלהם הוא 300 בתמחור יקר - ב450 שקלים. 50% הפרש ממחיר לא זול.

עכשיו אפשר לספר סיפורים עד מחר על השוק החופשי וכו', זה בכלל לא רלוונטי. פרסום שם העסק אינו נוגד שום דבר בקשר לשוק החופשי, הוא פשוט מספק מידע לאנשים (ועוד מידע לא מוטה) וכל אחד יכול להחליט האם זה מתאים לו או לא. זה אפילו לא באמת 'שיימינג' כי הוא רק מפרסם פרטים שקרו לו, ממש כמו לפרסם טיפול שהיה לך במוסך כלשהו.

אתם טוענים שכל אחד יכול לבקש איזה מחיר שבא לו? יופי לכם, גם אני טוען את זה, נו ו?

אני רק טוען שכאשר מישהו דורש מחיר מופקע וסומך על כך שהצרכן הספציפי הדיוט בתחום, זה מתבקש לתת לכך משקל נגד ולפרסם את אותה עסקה ברבים, ושכל אחד יוכל לעשות עם המידע הזה מה שבא לו.

המנגנון הזה אמור לווסת את העסקים, ועם הזמן להעלים עסקים שעושקים צרכנים באופן קבוע, ולחזק עסקים הוגנים (אני דוגל גם בפרסום ביקורת חיובית על עסק כאשר זה קורה, האם אתם מתנגדים גם לזה? 'פרייזינג' אם נשתמש במונחים שלכם?)

כל זה בלי לדבר על כך שבתגובה הראשונה שלי אמרתי שקודם כל ילך לדבר עם בעל העסק, ואז ימשיך. teyal ושות' בחרו להתעלם מכך, לא יודע למה. לא מאוד מעניין.

(אגב, פעם אחרונה שאשתי הלכה להחליף צמיג, קרה לה מקרה דומה, והכל הסתדר לטובה בסוף, אתם יכולים לראות את השרשור שלי בנושא ולהסיק האם אני שייך לאותה קבוצת אנשים שעושה שיימינג בשביל הספורט - זה משעשע כי בשרשור שלי חלק מהאנשים התעצבנו על כך שלא פרסמתי את הפרטים המלאים של העסק היות ושוכנעתי שהיתה שם טעות תמימה)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ללא ספק נעשה כאן עוול צרכני. הצמיגים האלה כנראה תומחרו הרבה מעבר לערכם האמיתי.

לדעתי אין כל מניעה לפרסם את שם הצמיגיה כדי שנתרחק משם כמו מאש.

• רעיון טוב! 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני לא מבין את רוב הטענות כאן.

בא בחור לבעל מקצוע. בעל המקצוע נתן לו הצעת מחיר. מתאים? סבבה. לא מתאים? גם סבבה.

אין שום קשר ליצאת צדיק. אם היה מקרה שבעל המקצוע היהי מבטיח דגם X ומספק דגם Y אז זה לא בסדר.

מותר לכל בעל מקצוע לתמחר את המוצר שלו איך שבא לו.

פורסם

יש קשר ישיר ליצאת צדיק: בא בעל מקצוע, ראה תקלה שעולה X, תמחר אותה פי פקטור מסויים, חיים הכט צועק ברקע. זה שקול לחלוטין - חוץ אולי מחיים הכט...

אולי יש לך/לכם בעיה עם הפורמט של 'יצאת צדיק' (או לפחות של המקרים בהם יש רק תמחור הזוי, ולא הונאה שכוללת שירות שונה מהמובטח), אבל ההקבלה היא מתבקשת ומיידית.

וכמו שמותר לכל בעל עסק לתמחר דברים איך שבא לו, מותר לכל צרכן לפרסם את התמחור הזה.

בגלל שהתמחור מוציא את בעל העסק כעשקן, יש לזה קונוטציה שלילית.

בגלל הקונוטציה השלילית, קופץ לראש המונח שיימינג.

בגלל המונח הזה, אנשים טוענים שאסור לפרסם(?)

אני לא יודע איך לכתוב את זה בצורה יותר פשוטה, אתם מוזמנים להראות איפה בכל הנ"ל יש טעם לפגם. בחיי שאני לא מצליח להבין.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תפרסם את שם העסק באינטרנט לפני שהלכת לשם שוב וביקשת שיסבירו לך למה צמיג סיני עולה כמו צמיג סוג א'.

אם הוא יתעקש שזה המחיר הרשמי של צמיג סיני windfarce אצלו, מה הבעיה לפרסם את שם העסק? מבחינתו הכל בסדר.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני שילמתי 250 שקלים לצמיג סיני כפול 3 כולל איזון גלגלים . מידה 195/55/15

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם (נערך)
אני לא מבין את רוב הטענות כאן.

בא בחור לבעל מקצוע. בעל המקצוע נתן לו הצעת מחיר. מתאים? סבבה. לא מתאים? גם סבבה.

אין שום קשר ליצאת צדיק. אם היה מקרה שבעל המקצוע היהי מבטיח דגם X ומספק דגם Y אז זה לא בסדר.

מותר לכל בעל מקצוע לתמחר את המוצר שלו איך שבא לו.

בדיוק ככה. למיטב הבנתי, לא נעשתה כאן מצד בעל העסק רמייה או הטעייה כלשהי. זה לא שפותח השרשור עצר אצלו וביקש ממנו לבדוק לו את לחץ האויר בצמיגים, ואילו הוא בתגובה גרם במזיד נזק לצמיגיו וכך שכנע אותו להחליף אותם.

לפי מה שמתואר, היה כאן מקרה קלאסי של הצעה וקיבול וכשאלה הם פני הדברים, אין לפותח השרשור על מי להלין אלא על עצמו.

פותח השרשור יכול לפרסם שבפנצ'ריית כך וכך הוא שילם על צמיג שקר כלשהו תרי זוזים. אין בכך דבר זולת אמירת עובדה שאיש אינו מערער עליה. מעבר לכך, שכל אחד יחליט עם עצמו האם המחיר הזה מקובל או לא.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
יש קשר ישיר ליצאת צדיק: בא בעל מקצוע, ראה תקלה שעולה X, תמחר אותה פי פקטור מסויים, חיים הכט צועק ברקע. זה שקול לחלוטין - חוץ אולי מחיים הכט...

אולי יש לך/לכם בעיה עם הפורמט של 'יצאת צדיק' (או לפחות של המקרים בהם יש רק תמחור הזוי, ולא הונאה שכוללת שירות שונה מהמובטח), אבל ההקבלה היא מתבקשת ומיידית.

וכמו שמותר לכל בעל עסק לתמחר דברים איך שבא לו, מותר לכל צרכן לפרסם את התמחור הזה.

בגלל שהתמחור מוציא את בעל העסק כעשקן, יש לזה קונוטציה שלילית.

בגלל הקונוטציה השלילית, קופץ לראש המונח שיימינג.

בגלל המונח הזה, אנשים טוענים שאסור לפרסם(?)

אני לא יודע איך לכתוב את זה בצורה יותר פשוטה, אתם מוזמנים להראות איפה בכל הנ"ל יש טעם לפגם. בחיי שאני לא מצליח להבין.

אז למה אתה התנגדת כל כך להעלות את שם הפנצרייה במקרה שהיה לך?

שמה זה היה פי 1000 יותר חמור.

פורסם
כן? ספר את זה להורים/סבים שלך בפעם הבאה שיעבוד עליהם נציג של חברת כבלים/אינטרנט ותגלו את זה אחרי שנתיים של חיובים מוגזמים.

מסכים שחלק מהאשמה היא גם על הלקוח במקרים כאלה, אבל זה לא הופך את הרמאי לצדיק.

המשל אינו דומה לנמשל.

כאן לא מדובר על רמאות כלפי זקנים וגם לא קרוב לכך.

מדובר על בחור שיודע יפה מאוד להתבטא ולהשתמש באינטרנט.

סה"כ טעות (ואפילו לא גדולה)בשיקול דעת צרכני זה הכל.

אם היה משלם 50% יותר על ג'ינס גם הייתם קופצים כך?

אני מאחל לו שכל הטעויות הצרכניות שיעשה בחייו יסתכמו בסכום הזה.

ומדוע אתה הולך להורים/סבים שלי? מה הם קשורים לעניין?

פורסם
אז למה אתה התנגדת כל כך להעלות את שם הפנצרייה במקרה שהיה לך?

שמה זה היה פי 1000 יותר חמור.

בוודאי שהוא התנגד כי הוא היה מודע לסכנות שבביצוע שיימינג.

חבל שפיו וליבו אינם שווים ואין לו בעיה לייעץ לאחרים לעשות את מה שהוא נמנע ממנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
המשל אינו דומה לנמשל.

כאן לא מדובר על רמאות כלפי זקנים וגם לא קרוב לכך.

מדובר על בחור שיודע יפה מאוד להתבטא ולהשתמש באינטרנט.

סה"כ טעות (ואפילו לא גדולה)בשיקול דעת צרכני זה הכל.

אם היה משלם 50% יותר על ג'ינס גם הייתם קופצים כך?

אני מאחל לו שכל הטעויות הצרכניות שיעשה בחייו יסתכמו בסכום הזה.

ומדוע אתה הולך להורים/סבים שלי? מה הם קשורים לעניין?

כי אנשים מבוגרים הם מטרה קלה לאנשי מכירות רעבים. חשבתי שאולי זה יעורר בך מעט הזדהות עם הטעות כצרכנית של פותח השרשור, זה הכל.

לדעתי למכור למישהו שלא מבין כלום מוצר זול במחיר מופקע זו רמאות. אולי זה חוקי, אבל זו לא שיטה הגונה להתפרנס ממנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...