Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי windforce - האכילו אותי קש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נו באמת נקמיצ'י - אתה הרי קראת את השרשור, ואתה יודע (או לפחות אמור לדעת) את התשובה שלי שנכתבה גם שם.

עבור השאר, שלא מכירים את הסיפור -

במקרה שלי, לא היה צמיג סיני עכור שם אלא צמיג של חברה מוכרת, מדגם לא שגרתי, שהתברר כ'דגם מדבקה' (לא יודע איך לכנות זאת).

כשהפנתי את תשומת הלב של הבעלים לעניין (לא מי שמכר את הצמיג), הוא הציע לי החזר כספי מלא, או דגם אחר לפי דרישתי.

בסופו של יום קיבלתי התנצלות שאני (ואדם נוסף שנכח שם) האמין בה ככנה, וצמיג יקר יותר ללא תשלום ההפרש.

אי לכך שיקול הדעת שלי, ושל חבר שנכח במקום, הורה כי היה מדובר בטעות מתום לב - וכי הטיפול שלהם לאחר הטעות היה ללא רבב. מן הסתם אין לי אינטרס כאן (להיפך, אני זה שבזבז אנרגיה על הסיפור ולכן כנראה יותר 'עצבני' ממך ומכל אדם אחר בנוגע לסיפור) אז אני לא מבין בכלל ל-מה אתה רומז.

זה מבלי להכנס למה שאתה אמרת בתחילת השרשור ההוא, ואיך שעדיין המשכת באותו קו התקפי לאחר שהתבדית (שאתה ממשיך בו גם עכשיו, פי 1000 יותר חמור? מה יותר חמור בשלושה סדרי גודל מהמקרה כאן? נו באמת).

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בוודאי שהוא התנגד כי הוא היה מודע לסכנות שבביצוע שיימינג.

חבל שפיו וליבו אינם שווים ואין לו בעיה לייעץ לאחרים לעשות את מה שהוא נמנע ממנו.

הא?

"פחדתי מסכנות בביצוע שיימינג"?

ברור מדבריך שלא קראת את השרשור ההוא (או שהחלטת שמשום מה כל מה שאני אומר זה שקר, ועם זה אין לי באמת איך להתמודד), ואתה קופץ למסקנות לא קשורות בעליל. לא סכנות ולא בטיח, לפני שאתה קופץ עם שקרים ועיוותי מציאות - לך תקרא במה מדובר. אתה נגד שיימינג אבל אין לך בעיה ללכלך על אדם אחר שאתה לא מכיר סתם ככה הא?

העיקר שאני הצבוע כאן.

הייעוץ שלי בהודעה הראשונה, זהה לגמרי למה שביצעתי בפועל - הלכתי לברר עם בעל העסק במה מדובר, והחלטתי איך להמשיך.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
הא?

"פחדתי מסכנות בביצוע שיימינג"?

ברור מדבריך שלא קראת את השרשור ההוא (או שהחלטת שמשום מה כל מה שאני אומר זה שקר, ועם זה אין לי באמת איך להתמודד), ואתה קופץ למסקנות לא קשורות בעליל. לא סכנות ולא בטיח, לפני שאתה קופץ עם שקרים ועיוותי מציאות - לך תקרא במה מדובר. אתה נגד שיימינג אבל אין לך בעיה ללכלך על אדם אחר שאתה לא מכיר סתם ככה הא?

העיקר שאני הצבוע כאן.

הייעוץ שלי בהודעה הראשונה, זהה לגמרי למה שביצעתי בפועל - הלכתי לברר עם בעל העסק במה מדובר, והחלטתי איך להמשיך.

לא, העיקר זה שאתה מצליח לשכנע את עצמך...

כולנו קראנו את הסיפור. במקרה שלך אתה התובע, חבר המושבעים, השופט והתליין.

אתה החלטת שהוא לא בסדר ואז שהוא כן בסדר ומרוב שהוא כזה בסדר אתה תשמור על זהותו בסוד.

אם היינו בטוחים כולנו בצדקתו הגדולה של בעל העסק (ששחכת לספר שהוא גם התיעה צמיג אחר שבכלל לא היה קיים וכששידרג ניסה לבקש גם כסף על השדרוג).

תשמע, אני לא נגדך. אבל מי שיש לו בית מזכוכית שלא יזרוק אבנים על אחרים.

פורסם

בשביל מה כל ה "הא"?

אפשר לשים סימן שאלה זה הרבה יותר נעים לעין.

כל עוד לא פורסם שם העסק או במקרה שלך שמך ופרטיך האמיתיים, ולא כינוי האינטרנט שלך אז איזה שיימינג בדיוק אני עושה לך?

פורסם (נערך)

לשכנע את עצמי? כולנו היינו ככה וככה?

פייר, התקלת אותי, היה זכור לי שהויכוח היה בעיקר איתך - אז חזרתי לשרשור ההוא, הנה לינק לסיפא שלו.

נראה שהויכוח אכן היה בעיקר איתך, לפחות בסוף (חזרתי שני עמודים אחורה, לא קראתי את כולו בשנית, זה נראה חסר טעם).

אתה מעוות קצת את הדברים, אבל אני מניח שזה לא בכוונה אלא מזכרון - אין סיבה באמת לפרט כי לא יצא מזה כלום.

אני לא יודע מה קשור בית זכוכית - אמרתי כאן מה שעשיתי אז: לברר עם בעל העסק מה מי מו, ואם הוא מחליט שהעניין כשר מבחינתנו אז לפרסם את שם העסק.

לי נראה שכל הויכוח הזה נובע בעיקר מאיבה אישית, אז בוא לא נכנס אליו.

האם שנינו יכולים לפחות להסכים, שבלי קשר להאם כן/לא צדקתי בנוגע לאי פרסום העסק, זה לא קרה מהסיבות שהבחור החביב שכנראה לא קרא את השרשור הקנה לי (או לכל הפחות, שזה סותר את הדברים שלי בשרשור ההוא)?

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

תשמע, אין לי רגשות כלפייך. בטח לא איבה. מצטער.

גם אני לא אחזור לשרשור ההוא כי ממש אין לי כוח. בזמן פנוי באינטרנט - אתה מנצח אותי בנוק-אאוט.

כמוך וכמו פות"ש, גם אני צרכן ואני חושב שדווקא לך נעשה יותר אי צדק במקרה שהיה מאשר לפות"ש ולכן היה נראה לי תמוהה ההתעקשות שלך על חשיפת שם המקום בעוד שבמקרה שלך בחרת לא.

זהו, זה הכל.

פורסם

טוב, אז לפני שאנחנו חותמים את זה רק אפנה אותך למשהו ספציפי שמפריע לי בהתייחסות שלך:

אני לא מתעקש שהוא יחשוף את המקום, אני כן חושב שהוא צריך לדבר עם בעל העסק, ואם מבחינת בעל העסק כל העניין הזה לגיטימי - אז לחשוף את המקום.

הייתי ממליץ לך לחזור אליו, לומר לו שאתה לא מתכוון לעבור על זה בשקט, ושיבחר האם הוא מעוניין פרסום שלילי או לתת לך זוג צמיגים של חברה אמיתית ללא שום תוספת עלות מצידך.

אם דבריי הובנו אחרת (אולי בגלל ניסוח לקוי שלי), אז אני מקווה שעכשיו זה לא משתמע לשני פנים.

סה טו.

פורסם

בוא נזרום לרגע עם ההצעה שלך: פות"ש בא לצמיגאי. מה לדעתך עליו לומר לו? אולי משהו בסגנון של: "שמע אח אלי גיבור, קניתי ממך סחורה מבלי לעשות סקר שוק וגיליתי שהמחיר שלך גבוה, אז בוא תהיה סחי וכפרה עליך תחזיר לי ת'הפרש שאני לא ירגיש שעשית עלי סיבוב"?

אם אתה הצמיגאי, אתה מחזיר לו את ההפרש?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם אני הצמיגאי אני שולח אותו לאלפי עזאזל ומתגונן אחרי זה בבית המשפט שזה מחיר המחירון של הצמיג (וזה כנראה באמת מחיר המחירון של הצמיג, הרי לרוב הצמיגים נמכרים בכ-50% ממנו). שיימינג יכול להצליח כאן, ויכול להוביל לתביעת דיבה. הנזק פה הוא בסביבות 1000 ש"ח, מומלץ לפות"ש לקחת אותם כשכר לימוד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תודה רומן, מה שכתבת זאת התגובה של כל אדם נבון, פשוט הואיל ו-oryo הציע לגשת לצמיגאי, עניין אותי לדעת מה הוא חושב שיקרה.

אפשר גם לקחת את זה לתחום אחר: זכור לי שמתישהו oryo ציין שהוא מרבה לטייל בעולם. כידוע, מחירי כרטיסי הטיסה דינאמיים ומשתנים ללא הרף, ולא תמיד בכיוון אחד. אז נניח שעכשיו הוא רכש כרטיס ליעד חלומותיו ושעה לאחר מכן הוא גילה שאותה חברת תעופה מוכרת על אותה הטיסה את אותו הכרטיס במחיר זול יותר. האם הוא היה מעלה על דעתו לדרוש מחברת התעופה להשיב לו את ההפרש?

האם הוא היה פותח בקארספורום/פייסבוק/הבלוג שלו/WHATEVER פוסט כועס ועושה שיימינג לחברת התעופה? האם הדבר היה מוביל לכך שהוא היה מבטל את הכרטיס שרכש ומשלם את דמי הביטול?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם (נערך)

רומן שאני אבין -

אם אני מפרסם שרשור "הלכתי לשווארמת רומנקוג ולקחו לי 60 שקלים על מנה", שזה אכן מה שקרה במציאות הוירטואלית שאתה פותח שווארמיה ודופק מחירים של מניוק, ויש לי קבלה והכל - אתה טוען שאפשר לתבוע אותי על דיבה?

אני לא עו"ד אבל חשבתי שדיבה אומרת שצריך לפרסם משהו לא נכון. סיקרנת אותי אז בדקתי בגוגל והוא אישש את זה

הנה רשימת תנאים להגשת תביעת לשון הרע:

• השמצה, אם בכינוי גנאי ואם בכתיבת דבר לא נכון (עובדה שאפשר להוכיח שהיא לא נכונה).
  • הדבר נאמר לפחות לאדם אחד זר, מעבר לאדם המושמץ עצמו.
  • המידע הופיע באופן פומבי כלשהו: שיחה ברחוב, ראיון ברדיו, מכתב שהופץ, במסגרת דיון, ראיון בעיתון, טוקבק באינטרנט וכו'.
  • המשמיץ התבקש לתקן את מה שנאמר על ידו וסירב או שעשה זאת באופן לא פרופורציונלי לאמירה המקורית.

אלעד, במקרה שלי לפחות, הצמיג הוחלף באחר - אבל כל מקרה לגופו אז בוא נשים את זה בצד.

כל שאמרתי זה שאם הצמיגאי אומר שאין פסול בכל העסק, לפרסם את שם המקום. אתה יכול אולי בלי ציניות וזלזול (שלא יודע מאיפה הגיעו במקרה הזה) להסביר לי - מה לא בסדר כאן?

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

הכל תלוי באופן שהוא יציג את זה. אם הוא יציג את זה באותו האופן (והוא עשה את זה עכשיו, רק בלי פרטים מזהים שלו או של המקום), זה לא יביא לו תועלת, כמו שזה לא הביא לו עכשיו, חוץ מלהבין שהוא קיבל צינור X לא קטן של צול. אם יפרסם ויטען למרמה, זה עלול להיחשב לשון הרע.

מכל מקום אין האמור מהווה ייעוץ משפטי ולייעוץ משפטי מומלץ בהחלט לפנות לעו"ד באופן פרטי ולא על גבי הפורום, עם פרטי המקרה המלאים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
בוא נזרום לרגע עם ההצעה שלך: פות"ש בא לצמיגאי. מה לדעתך עליו לומר לו? אולי משהו בסגנון של: "שמע אח אלי גיבור, קניתי ממך סחורה מבלי לעשות סקר שוק וגיליתי שהמחיר שלך גבוה, אז בוא תהיה סחי וכפרה עליך תחזיר לי ת'הפרש שאני לא ירגיש שעשית עלי סיבוב"?

אם אתה הצמיגאי, אתה מחזיר לו את ההפרש?

חס וחלילה לבקש החזר, הכסף הלך, זהו.

כל מה שצריך זו הוכחה שצמיג windfarce עולה שם 450 ש"ח ושלא היה מדובר בטעות.

אחרי זה הוא יוכל לכתוב בגאווה בכל מקום ברשת:

"עסק X מכר לי צמיג סיני במחיר 450 כשבכל מקום אחר ההפרש הוא בחצי". בלי השמצות, בלי קריאות נקמה, בלי תיאורים מוגזמים כמו "חוויה מזעזעת". עובדות.

כל קורא יסיק מזה מה שנראה לו לגבי העסק. הצרכנים שפחות מבינים רק ירוויחו מזה.

לא ככה?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אלעד, במקרה שלי לפחות, הצמיג הוחלף באחר - אבל כל מקרה לגופו אז בוא נשים את זה בצד.

כל שאמרתי זה שאם הצמיגאי אומר שאין פסול בכל העסק, לפרסם את שם המקום. אתה יכול אולי בלי ציניות וזלזול (שלא יודע מאיפה הגיעו במקרה הזה) להסביר לי - מה לא בסדר כאן?

חביבי, נראה לי שאתה מתבלבל: אני מעולם לא דיברתי על המקרה שלך וממילא הוא אינו קשור לעניין.

זה שפות"ש יכתוב שאצל צמיגי פלוני גבו ממנו מחיר X עבור צמיג מסוים מבלי שמישהו בכלל שאל כמה עולה צמיג כזה - בעיני זהו שיימינג, מה גם שמשום מה בחרת להתעלם משאלתי לגבי מה אתה חושב שיקרה ברגע שפות"ש יגיע אל הצמיגאי.

אינני רואה את הציניות בדבריי, וממילא הייתי רציני לגמרי.

פורסם
לא ככה?

אכן ככה, ואם תחזור כמה תגובות אחורה תמצא שאני עצמי אף ציינתי שזה מותר ולגיטימי. השאלה היא גם מהו הקונטסקט שבו הדברים נכתבו - האם הם נכתבו כתשובה לשאלה ששאל מישהו אחר או שהם נכתבו רק לשם האמירה?

הרי אם בעל העסק נקב בסכום ואתה הסכמת מבלי שמישהו הפעיל עליך לחץ, מנע ממך לעזוב את המקום או לבדוק כמה המתחרים גובים על אותה סחורה, אז למי בדיוק אתה מפנה את טענותיך?

• תוכן חדש...