Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אנשים,

לאחרונה כשאני מתניע את הרכב נראה כאילו הוא מתקשה להתניע..

ישנן שתי תופעות-

האחת: אני מתניע ושומע את הרעש של ההתנעה, לאחר חצי שנייה ישנו שקט (כאילו משהו עוצר) ואז הרכב ממשיך ומתניע כרגיל

תופעה שניה: ההתנעה ארוכה מהרגיל.. פעולת ההתנעה מתארכת בשתי שניות בערך וזה מרגיש לי כאילו אני עושה לא טוב לרכב..

יש מצב שזה המצבר? אולי משהו אחר? מצתים? סטרטר? (סתם מנסה לזרוק שמות ששמעתי בעבר ונראה לי קשורים)

חשוב לציין שאני מתניע את הרכב שאין עליו עומס.. כלומר תמיד המזגן כבוי, האורות כבויים

תודה רבה!

פורסם

אפשר להתחיל בלנקות את חיבורי המצבר על המצבר עצמו, ועל המנוע/גיר.

בנוסף לבדוק מתח על המצבר בעומס.

מאיפה אתה בארץ?

Stay Dirty

פורסם

אתה מתכוון לנקות את כל החומר המוזר הכחול\ירוק הזה שיש שם? איך? מים חמים פשוט??

ובמנוע\ הגיר, איזה חיבורים אתה מתכוון? אלה שמתחברים למצבר?

איך בודק מתח? צריך ללכת למוסך?

נמצא במרכז, ראש העין

פורסם (נערך)

בדיוק, תנתק את נעלי הכבל מהקטבים של המצבר ועם מים חמים תנקה היטב את כל האזור.

גם בתוך נעל הכבל עצמה.

לאחר מכן תעקוב אחרי החוט של המינוס שיוצא מהמצבר. יכול להיות שהוא יתפצל במהלך הדרך אבל אתה אמור לראות כבל יחסית עבה שפשוט מתחבר לחלק העליון של הגיר.

יכול להיות שתצטרך לפרק את בית פילטר האוויר כדי לקבל גישה לשם.

אם אתה מסתבך תצלם תמונות ותעלה לכאן ואני אדריך אותך.

בינתים תיעזר בסרטון הזה שאומנם מדבר על פורד אבל העקרון זהה גם אצלך:

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

תודה רבה! ניקיתי הכל ועדיין יש את זה.. לדעתי המצבר חלש..

שמתי לב לתופעה נוספת, הכוסיות שעל המצבר, אלה שנפתחות וממלאים מים של מצבר, הן תמיד רטובות.. גם בבוקר לפני שהתנעתי בכלל

יש קשר?

תודה!

פורסם

בהמשך למה שאסף רשם, נסה לבדוק מתח של המצבר אם תוכל. אני מכיר את התופעה שאתה מתאר, והיא מורגשת יותר כאשר המצבר חלש. בן כמה המצבר שלך?

ג'ובני

פורסם

אצלי ביונדאי הייתה בעיה זהה למה שאתה מתאר. החלפת המצבר לאחר בדיקת החשמלאי פתרה את הבעיה

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

המצבר משנת 2011 או 2012

איך אפשר לבדוק מתח? צריך ללכת לחשמלאי? ואם אני רואה 12V זה אומר תקין? אחרת אני אראה פחות?

תודה לכולם!!

פורסם

מתח בודקים על הקטבים של המצבר עם רב מודד והתוצאה האידיאלית צריכה לנוע שהרכב כבוי סביב ה 12.5 וולט. חשוב גם לבדוק כמה מתח נופל ברגע נסיון ההנעה כי המצבר יכול להראות מתח תקין לפני הנעה ונפילה חזקה מידי בנסיון ההנעה שזה גם מצביע על כשל במצבר.

פורסם

כל חשמלאי כמעט יבדוק לך בחינם

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• תוכן חדש...