Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא, אני דיברתי על עלויות תקינה, שילוח, ביטוח וכד'.

אני רואה שגם אתה מתעלם משאלות שלא נוח לך לענות עליהן (אולי כי אתה לא יודע?).

אם אתייחס למספרים שאתה ועוד כמה ממשתתפי הדיון הזה ממצאים לעצמכם, אז אגיד רק שסוחר רכב מהרחוב (כזה שמחזיק אולי מגרש וקרוואן בתור משרד ואולי סתם מפזר רכבים במקביל לכבישים) לא יקח רכב של 40-50 אלף ש"ח בלי שיהיה לו 10K רווח עליו, אני לא רואה סיבה שיבואן שמחזיק מערך הרבה יותר יקר מזה ומשקיע סכומים גבוהים יותר יסתפק ברווח זהה. את ההבדל בין רווח גולמי לנקי כבר גילית?

כן, כן, הבעיה היא שהדיון הוא לא על מחירי הרכב היקרים בישראל (מה שכמובן רלוונטי מבחינת מערכי היבואן וכו'), אלא מחיר המיאטה ביחס לדגמים אחרים של מאזדה (שכמובן דורשת תשתית אפסית משל עצמה). בכל העולם, בו גם יש מיסוי, עלויות יבוא ושילוח וגם בו המיאטה לא נמכרת במספרים של מאזדה 6, המיאטה זולה מה6 ומהCX5, כאן היא יקרה יותר ב30%-50%. זה הכל.

אז אולי זה דלק, אולי זו מאזדה, אבל בדבר אחד אין ספק - התמחור של המיאטה בארץ מנותק מהתמחור שלה ביתר העולם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 268
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
דוד המונח "חזיר" אולי מתאים לכל מיני פוסטים זועמים של שלי יחימוביץ' אבל פחות רלוונטי לניתוח כלכלי אמיתי.

על זה רוב הדיון פה. (לא על "היי זאת שלי, קניתי מיאטה חדשה והמחיר סביר בהחלט", אלא על תמחור)

אז במקום להשתמש ב"חזירי" בוא נשתמש במילה "מוגזם" (זה פחות "היי זאת שלי"? מקווה שזה לא "היי, אני בוז'י")

[ניתוח כלכלי של מחירי המיאטה בארץ אתה לא ממש יכול לעשות כי אתה (או שאולי אתה כן?) לא יודע את המספרים המדוייקים של מחלקת מאזדה בדלק מוטורס]

יותר מזה, כול הדיבורים האלה על מה הרווח הנקי של דלק, או בכמה הם קונים את המיאטה מיותרים לגמרי.

אני טוען שדלק מוטורס מקבלים את המיאטה בחינם מהיפנים, לא שמשלמים מיסים על הרכב הזה ומוכרים אותו ברווח נקי של 220 אש"ח. prove me wrong.

שיחה על המחיר עצמו היא קצת פחות "באוויר"/מנותקת מהמציאות/רלוונטית/וואטאבר.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

עכשיו הכל ברור. אם נסתכל על מחיר הnb כאן נראה שהמחיר היה 153K שקלים. הNC כפי שאפשר לראות כאן כבר נמכרה ב190K.

עליה של 24.2% בערך. עכשיו היא נמכרת ב235, עליה של עוד 24.2% בערך. כנראה זו מגמה עולמית בכל דור המיאטה מתייקרת ב24.2% בערך, אבל משהו מוזר לי היא מתייקרת רק בישראל.

בדור הבא מחיר המיאטה יהיה 291K רק אומר שלא תהיו מופתעים.

הקשר לאדם ולקוף הוא שנותנים לכם כאן שלל הערכות ובכולם אפשר ללמוד שהתמחור של המיאטה חזירי, כן חזירי. עדיין אתם מבטלים את הערכות האלה בטענה של "אין לכם נתונים".

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

התמחור של המיאטה הוא יקר. נקודה. על זה אין ויכוח. יקר בלי פרופורציה למחירו בחו"ל, וכצרכן זה לא חשוב לי למה.

אבל התמחור הוא לא "חזירי", כי מדובר, בסופו של דבר, בכסף ממש קטן ליבואן, כך או כך, שביננו, אלא אם הוא חושב שיש לו כאן רווח תדמיתי, לא מבין בשביל מה הוא צריך את ההתעסקות.

זה מוצר מותרות נישתי, שיימכר בכ-10 עד 20 יחידות לשנה במשך שנתיים-שלוש, וגם זה במקרה הטוב. הם יימכרו את אותה הכמות אם היא תעלה 240 או אם היא תעלה 200, ואם לא, תמיד אפשר להוריד מחיר על המלאי שנתקעו איתו.

falou אתה מתחמק מלענות לשאלות שאני שואל ולחישובים שאני מציג. מה לא בסדר בחישובים שהצגתי. חלקם מבוססים על נתונים שאתה נתת.

שאין בהם מכס, לדוגמא...

הנה חישוב מיסי ייבוא:

https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Documents/MadrihYevuIshiRehev.pdf

כתבו לך כאן, וזה נכון, אבל זה להמשך הדיון, שרווח גולמי הוא לא רווח נקי.

נ.ב. ההערכה של עליית שווי המיאטה בין השנים, לעומת העלייה של מחירה בחו"ל, הוא מדד יותר טוב להתייקרות מלנסות לחשב את הרווח של היבואן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה מוצר מותרות נישתי, שיימכר בכ-10 עד 20 יחידות לשנה במשך שנתיים-שלוש, וגם זה במקרה הטוב. הם יימכרו את אותה הכמות אם היא תעלה 240 או אם היא תעלה 200, ואם לא, תמיד אפשר להוריד מחיר על המלאי שנתקעו איתו.

מזל שיש דוגמא חיה בארץ לזה שמנישה קטנה אפשר לעשות קהילה.

אם דלק היו רוצים למכור את המיאטה, הם היו יכולים להעסיק את חבר יקר ע.ג או מישהו עם יכולות דומות ולמכור (גם במחיר נמוך יותר לדעתי וגם את הדגם הזול יותר 1.5)

אבל כשלא רוצים למכור, כשרואים רק שלוש מטר קדימה, אז מתמחרים רכב שברעיון שלו הוא עממי במחיר לא עממי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
עדיין עם הגישה המתנשאת הזאת אה אלעד?

"ההוא" אהבתי.

עברתי על הדו"ח שצירפת ישה. יפה מאוד שדלק לא חושבים שרגולציה תעזור. יפה מאוד שמבחינתם האשם הוא המיסים. אולי הם טועים? אולי הם לא מודים באמת?

יש לי תהיה שאולי תוכל לעזור לי בה ישה.

אני זוכר שבערך בשנת 2010 החליטו על הורדה של מסי הרכב. אני זוכר שמאזדה 3 חדשה עלתה 114K שקלים לאחר ההורדה הזו(ירד אז ל72% אם אינני טועה).

אני גם זוכר שמאז היין הוא בשפל היסטרי, וגם הדולר בשער נמוך יותר אם זה משנה.

איך מחיר מאזדה 3 טיפס חזרה ל128K?

עכשיו אני לא מאשים רק את מאזדה זה קרה באופן מדהים אצל כל היבואנים במקביל.

עברתי על הדו"ח של רשות המיסים פה תוכל לראות שם שעל רכבים מדרגת זיהום 3 יש מס של 49%. מאזדה 3 ורוב המשפחתיות שנמכרות ב130K נכנסות בקבוצה 3. ב2010 לפני הרפורמה היה עליהן מס של 83%.

אז איך המחיר נשאר אותו דבר? גם האינפלציה(שמתקזזת לדעתי עם הירידה בשער היין) לא תסביר את זה.

עוד תהיה מעניינת היא שחברות הליסינג קונות רכבים מהיבואן ומצליחות למכור אותם ברווח באזור ה105-113K שקלים די דומה למחיר שהיה לאחר הורדת המיסים, ולפני שכל היבואנים במקרה ובמקביל העלו את המחיר חזרה ל130K. באמת תמוה כל העסק... ממש אין כאן קרטל, ממש התחרות בין היצרנים עוזרת..., גם המיסים הם האשם, ברור... והרווח על מאזדה 3 ללקוח הפרטי פתאום נראה כ"קצת" יותר מ10-15%.

מציע לך ללכת לעמוד 22 בדו"ח שהבאת של רשות המסים ולראות שרכב הוזל ריאלית בשנים האחרנות בניגוד לזיכרון שלך.

"מחירי המכוניות החדשות עלו בתקופה הנסקרת בשיעור נמוך מעליית המדד הכללי, קרי,קיימת הוזלה ריאלית של מכוניות חדשות. ביחס לרמה היחסית של שנת 2008, מדוברבהוזלה יחסית של כ- %10, וזאת בניגוד הטענות שהושמעו דאז לפיהן השינויים באופןחישוב שווי השימוש לפי השיטה הליניארית, יביאו לעליה ארוכת טווח במחירי הרכב "

אם קראת היטב את הדו"ח אז תראה שברוב הנקודות הם לא מוטרדים , מאידך הם מוטרדים מאוד מכך שיבואן בעל מספר מותגים ונתח שוק גבוה יצטרך להיפרד ממותגים.

כיוון שזה דו"ח כספי שעומד לבחינה של רשות ניירות הערך , הבורסה , והמשקיעים, בדו"ח כזה לא משקרים., לא מייפים את המציאות כדי שלא לחטוף תביעות ייצוגיות.

המיסוי על רכב בישראל

עלות לצורכי מכס 100 ש"ח מס קניה 83 ש"ח מעמ"מ 18% על ה183 ש"ח הגענו ל216 ש"ח

עלות לצרכי מכס 100 ש"ח, מכס 7% הגענו ל 107 ש"ח, מס קניה על זה 83%, הגענו ל 196 ש"ח הוסף מע"מ הגענו ל 231 ש"ח או סה"כ מיסוי 131%

עכשיו בא המחוקק הנאור ונתן הנחות במס קניה על פי דרגת הזיהום הוא נתן אותם בש"ח ולא באחוזים.

מאזדה3 נמצאת בדרגת זיהום 4 סתם לידיעתך

מאזדה 6 בדרגת זיהום 5.

חישוב לגבי מאזדה 6

מחיר לצרכן 167,500 ש"ח כולל מע"מ

מחיר לצרכן 141,950 ש"ח לפני מע"מ

רווח היבואן 28,390 ש"ח שווה ל 20% מ 141950 ש"ח

עלות אחרי מיסים 113,560 ש"ח

מיסים 49,520 ש"ח שהם 77% מהעלות של 64,040 ש"ח ( אחרי שהורדתי 12,000 ש"ח מיסוי ירוק ואביזרי בטיחות )

עלות 64,040 שהם כ 16000 פר"ש או כ 14700 יורו

ו 167,500 ל 64,000 הם פער של 262 אחוז

בשוויץ נמכרת המזדה לפני מע"מ בסכום של 26700 , קשה להאמין שהיבואן מרוויח 10000 פר"ש

בגרמניה נמכרת המזדה לפני מע"מ בסכום של 27700 יורו קשה להאמין שהיבואן מרוויח 13000 יורו.

מכאן ברור שהיצרן כדי לקדם את המכירות בישראל נותן הנחה משמעותית ליבואן, מסקנה נוספת מתבקשת היא שכאשר חלים שינויים במיסים , לטובה או לרעה, הם לא נחלת היבואן בלבד אלא גם היצרן משתתף בחלוקה הזו.

כאמור סביר להניח כי במקרה של המיאטה היצרן קמץ את ידו בהנחות, אולי אף ביד אחת עם היבואן קבעו רף דומה למתחרות וכך הגענו למחיר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני רק רוצה להגיד, שמהמספרים שאתם מעיפים פה באוויר - מאזדה הרוויחו יותר ממליון ש"ח מ20 מכוניות.

נניח הם היו מתמחרים את המיאטה היקרה ביותר ב160,000, הם היו צריכים למכור פי כמה וכמה רכבים, ואז צריך לפנות מקום במחסן החלפים, וצריך ללמד מלא מכונאים (ולא אחד בכל איזור), וצריך לשלוח בירות בוטיק בחגים כדי לתחזק את הקהילה.

דלק (לא כולל במוו) לא משחקים בשכונה הזאת בכלל, הם מוכרים ליסינג, לא פרימיום - למה להם הכאב ראש הזה? עשו מליון שקל בשבועיים - יעשו עוד אחד בהקצאה הבאה וביי.

*אני כותב את זה בכאב לב - שיהיה לכם ברור.

אבל זה מה יש, אי אפשר לבכות שהקוטג' יקר ולהמשיך לקנות אותו - קפיטליזם לא עובד ככה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

המדד עלה ולא מעט השאלה אם אפשר ע"פ זה להגיד שמחירי המכוניות ירדו. לדעתי לא. אם תבחן טוב את הסיבות שהובילו לעליית המדד תבין שזה רק נתון שנוח להאחז בו.

בפועל אם תחשב את התמורות שחלו בשערי המטבע והפחתות המיסים תראה שמחירי המכוניות כלל לא הגיבו לשינויים האלה, ומי שגזר את הקופון זה היבואן/יצרן.

אם ככה הורדת מיסים נוספת ממש לא תעזור, אלה התערבות רצינית של המחוקק ופרוק הקרטל.

אני חושב שהעליה שהצגתי במחירי המיאטה מדברת בעד עצמה, ולא צריך להסתובב סחור סחור.

פורסם
את ההבדל בין רכב חדש למשומש כבר גילית? אז הנה הבדל אחד משמעותי: המחירון של רכב חדש לא זז במשך שנה, של משומש כל חודש במקרה הטוב.

במקרה הטוב? אתה מכיר מחירון שיורד פעמיים בחודש? אני לא. אם כבר, מדובר במקרה הרע, כי יש רכבים שהמחירון שלהם נשאר זהה (אפילו של רכבים עם ביקוש צולע כמו פיאט). אבל כמה כבר יאבד רכב ששווה 40K בשנה? 10K במקרה הממש רע, כמה יאבד רכב חדש שנתקע אצל היבואן שנה מיום היצור (אפילו לא שנה מהגעתו לארץ) שווה 200+ אלף? בקירוב 20K.

אני יודע מה ההבדל בין רווח גולמי לנקי תודה על הדאגה. תיהי בטוחה שכל העלויות שאת מדברת עליהם ליבואן כמו דלק רכב הם שום דבר ביחס לעלויות של יבוא פרטי שהזכרת קודם או לעלויות של סוחר.

איזה עלויות יש לסוחר? הוא משלם משכורות למאות עובדים? הוא מקים אולמות תצוגה ומתחזק אותם? הוא מעלה לכביש רכבי הדגמה ומתחזק אותם? הוא מתקן תאונות שנעשו תוך כדי נסיעות מבחן? הוא מחלק דיבידנדים לבעלי המניות? הוא לא.

נכון שביחס להון של דלק רכב עלויות היבוא מהוות אחוז נמוך יותר מאשר לאדם בודד ביחס להונו, אבל גם הן מגולמות במחיר הרכב.

את כמעט וגורמת לזה להשמע כאילו הם עושים טובה לכולנו, והעשייה שלהם היא מצוות עשה של ממש.

מה איכפת לי אם יש יבוא סדיר או לא, אם אני לא יכול לקנות את הרכב?

נכון להיום, אני לא יכולה להרשות לעצמי רכב יותר יקר מסיאט מיי. אז מה אכפת לי אם יש יבוא סדיר למגוון סופר מיני, משפחתיות, ג'יפונים, הוט האצ'ים וכד'?

כי אכפת לי שיהיה מגוון ומבחר בשוק, כמה רכבים שווים מעל 230K נמכרים מידי שנה? כנראה שלמספיק אנשים אכפת.

לא אמרתי שיבואן עושה טובה למישהו, הוא גוף עסקי והוא ממקסם רווחים, אבל מעניין איך היה נראה הדיון בפורום הזה אם דלק מוטורוס היו מודיעים שלא יביאו את המיאטה כי זה לא משתלם להם.

אז אולי זה דלק, אולי זו מאזדה, אבל בדבר אחד אין ספק - התמחור של המיאטה בארץ מנותק מהתמחור שלה ביתר העולם.

אתה צודק ב100% ואי אפשר לחלוק על זה. אבל מכאן עד להמצאה של מספרים דימיוניים ובניית קונספצריות עם חישובי ריווחיות פר יחידה כשלאף אחד כאן אין שמץ של מושג ירוק מה המחיר שהיבואן קיבל מהיצרן, כמה עולה לו להביא את הסחורה לארץ, כמה עולה לו להעלות אותה על הכביש, לצייר טבלאות עם חישובי רווח?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

כן במקרה הטוב כי בשוק היד 2 שלנו מחירון הוא פיקציה, לכן המחירון יורד בכל חודש ובנוסף הקונה מוריד עוד במהלך העסקה.

אצל היבואנים לעומת זאת פרט למבצעים נקודתיים זה לא המצב המחירון נשאר ולא זז כל השנה.

למה שרכב יתקע שנה אצל היבואן? בואי נחדד את זה למה שרכב יתקע שנה אצל יבואן מאזדה? האם יצא לך לעבור אצל יבואנים ולשאול על עסקאות 0 ק"מ? איזה קטע לי יצא לפני שבועיים לעבור אצל 4 יבואנים וחוץ מרנו שדיברו על 3 רנו מגאן 1.6 האצ'בק 0 ק"מ שנתקעו אצלם לאף אחד אחר לא היו הצעות.

דיבידנדים לבעלי מניות? מממ בואי נחשוב למה דלק מוטורס מחלקת כל כך הרבה דיווידנדים...

מתי פעם אחרונה דלק הקימה אולם תצוגה? האם מקימים למיאטה במיוחד אולם תצוגה?

הכשרת מכונאים? אין לי מושג כמה כסף השקיעו בזה. יש מצב גם שלא השקיעו כלל בואי נזכור זו בסך הכל מיאטה.

רכבי הדגמה? כאלה שהוא מוכר ברווח?(זו דוגמא מייצגת), בכלל לא שמעתי על רכב הדגמה למיאטה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

בוא אני אתקן אותך חביבי,

בתור אחד שעבד במאזדה בתור איש דיאגנוסטיקה ומכונאי, גם אני נדרשתי לעבור הכשרות ובמקרה עברתי הכשרה בשנת 2005 כשה-NC וה-BT50 הגיעו לארץ וההכשרה הייתה יומיים. יש הכשרות שהן אפילו יותר זמן כשמדובר במספר דגמים חדשים או אחרי רענון. עכשיו, תחשוב שכל המוסכים מחויבים לשלוח, כל הסוכנויות מחויבות לשלוח את הסוכנים שלהם.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מעניין איך היה נראה הדיון בפורום הזה אם דלק מוטורוס היו מודיעים שלא יביאו את המיאטה כי זה לא משתלם להם.

אותו הדיון הספקולטיבי בדיוק על גובהה הרווח שהיבואן מצפה לקבל?

מה ההבדל המעשי בין המצב עכשיו לבין החלטה לא לייבא?

התפיסה הזו, כאילו ייבוא זה דבר טוב כי זה מגדיל את המגוון, היא רק שלך, כי בשבילך מדובר במשהו שבכל מקרה שאת לא יכולה להרשות לעצמך, אז מה זה כבר משנה - 190 או 230 או 300. בדיוק כמו שאני אולי לא ממש מתרגש ממחירים של פורשה או פרארי.

עבורי, בתור מי שלפני שנה וחצי היה בטוח שהרכב הבא שלו יהיה מיאטה ND, ועכשיו מבין שלא, מבחינתי שלא ייבאו בכלל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בוא אני אתקן אותך חביבי,

בתור אחד שעבד במאזדה בתור איש דיאגנוסטיקה ומכונאי, גם אני נדרשתי לעבור הכשרות ובמקרה עברתי הכשרה בשנת 2005 כשה-NC וה-BT50 הגיעו לארץ וההכשרה הייתה יומיים. יש הכשרות שהן אפילו יותר זמן כשמדובר במספר דגמים חדשים או אחרי רענון. עכשיו, תחשוב שכל המוסכים מחויבים לשלוח, כל הסוכנויות מחויבות לשלוח את הסוכנים שלהם.

מקבל את התיקון שלך. אם זאת אני לומד שכל מוסך מורשה וכל סוכנות מחוייבת לשלוח. כלומר היבואן מארגן את אותם ימי השתלמות, אבל מי שנושא בעיקר העלות הוא המוסכים המורשים והסוכנויות. האם כולם בבעלות היבואן?

אם אני טועה תקן אותי

פורסם
המדד עלה ולא מעט השאלה אם אפשר ע"פ זה להגיד שמחירי המכוניות ירדו. לדעתי לא. אם תבחן טוב את הסיבות שהובילו לעליית המדד תבין שזה רק נתון שנוח להאחז בו.

בפועל אם תחשב את התמורות שחלו בשערי המטבע והפחתות המיסים תראה שמחירי המכוניות כלל לא הגיבו לשינויים האלה, ומי שגזר את הקופון זה היבואן/יצרן.

אם ככה הורדת מיסים נוספת ממש לא תעזור, אלה התערבות רצינית של המחוקק ופרוק הקרטל.

אני חושב שהעליה שהצגתי במחירי המיאטה מדברת בעד עצמה, ולא צריך להסתובב סחור סחור.

אתה מביא לנו דו"ח מנסה ללמוד ממנו ובעיקר ללמד אותנו

כאשר מביאים לך נתונים מאותו דו"ח שאינם מתאימים לך אתה מתעלם מהם .

ותרשה לי לא לסמוך על נתונים מהזכרון שלך בקשר למחירים.

אתה חי בלה לה לנד אם אתה חושב שהמחוקק יכול להתערב כאן.

הדבר היחיד שהוא יכול לעשות זה להוריד את המסים לאפס

אהה הוא לא יכול, כך הוא גם לא יכול להתערב בשוק

מנסה ולא הולך לו.

אין קרטל ואין נעליים

בוא נניח לרגע שמזדה 3 מייצגת את סגמנט המשפחתיוית, ומוליכה את טבלת המכירות בסגמנט הזה.

היא קובעת מחיר 130K

מה לדעתך יעשו שאר המתחרים? בלי לתאם ביניהם בכלל?

נכון, ייתכנסו סביב המחיר של המוביל בשוק.

ודרך אגב המחוקק לפני שנים כאשר קבע את הדירוג לצרכי שווי רכב, קבע ליבואנים מסגרת מסכום עד סכום וראה זה פלא , רובם הגדול הצטופף סביב הרף העליון בכל דרגה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...