Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסרטון מעולה. צפיתי ונהניתי מכל שנייה. אני גם מאוד אוהב את המבחנים של EVO.

לב ספורטיבי, שום מוצר אפטרמרקט לא ייתן ל-BRZ גג נפתח או יוריד ממנה משקל [אולי מחזיק כוסות מאלומיניום :)] באותו מחיר שתחליף בולמים למאזדה. הייתי אומר שהמבחן הזה משאיר אותי לא פחות מבולבל ממה שהייתי לפניו בהקשר למי משתי המכוניות עדיפה עבורי.

שתיהן מכוניות מרשימות בעיניי. לא יודע במי הייתי בוחר, באמת שלא.

יש לי תחושה שה-124 גם לא תהיה זולה, אבל אני מקווה שהיא תהיה מאוד טובה, ואז מאזדה וסובארו יורידו קצת מחירים ואולי נראה קצת יותר מכוניות מגניבות בכבישים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 268
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

Ziv,

זה מכריע את הכף לדעתך? באמת?

אני מבין שאתה נמצא הרבה על אחד מהמסלולים הרבים בארץ, אבל בכל זאת, אפשר לרכוש צמיגים ב-Pits.

-------

ניקו,

גג נפתח זה נחמד, אבל אותי אישית פחות מעניין. למעשה אני מעדיף בלי.

אגב, מעניין לאיזה נתון משקל היו מגיעים לו המיאטה הייתה מתוכננת כרכב סגור מלכתחילה...

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לגמרי מובן. כל אחד ושיקוליו.

אני חושב שאין סגמנט שבו האמירה "לא לרכוש רכב לפני נסיעת מבחן" מצדיקה את עצמה יותר מאשר במכוניות שברשור הנוכחי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
Ziv,

זה מכריע את הכף לדעתך? באמת?

אני מבין שאתה נמצא הרבה על אחד מהמסלולים הרבים בארץ, אבל בכל זאת, אפשר לרכוש צמיגים ב-Pits.

..

מסתבר שההערה שלי לא היתה מספיק ברורה, אז אני אחדד:

מרשים אותי שטויוטה זיהתה את קהל היעד שלה וסיפקה לו מוצר שמתאים בדיוק לצרכים שלו. וזה אומר גם לתת את האפשרות להגיע לאימון דריפט מבלי לגרור איתך עגלה או חבר עם ואן.

אתה מבין שהצמיגים נגמרים הרבה יותר מהר כשאתה נוסע על הצד נכון?

תנסה לברר איך בעלי מיאטה מגיעים לאימונים כאלה. (רמז: לבד, עם צמיג חגור במושב הנוסע)

פורסם

תנסה לברר איך בעלי מיאטה מגיעים לאימונים כאלה. (רמז: לבד, עם צמיג חגור במושב הנוסע)

או ככה:

20416d1303326376-carry-race-tires-over-trunk-img-20110329-00083.jpg

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
המשכשוק - ברצינות?! למה לא "אחרשוק"?

1. זה נראה יותר טוב צורנית (הכתיבה).

2. זה מתנגן יותר טוב על הלשון.

3. זה יותר מדוייק מבחינת המשמעות.

אם מאזדה יציעו סט מתלים משודרג זה דבר אחד, מוצרי Aftermarket כאלו ואחרים יש גם לסובארו/טויוטה. הזמנים של המיאטה היו טובים יותר בפער חסר משמעות לחלוטין - אם היו עושים 10 בדיקות, סביר שבחלק מהפעמים אחת תוביל ובפעמים אחרות השנייה. מצד שני נאמר שהטויוטה הייתה מהנה יותר.

ההבדל בזמנים אכן זניח. במסלול אחר, דברים יכולים להתהפך. מצד שלישי גם נאמר במבחנים אחרים שהמאזדה יותר מהנה, ככה שבסופו של דבר מדובר בעניין של טעם.

למרות זאת, לזכות המאזדה יש לציין כי למרות מתלים רופסים ולמרות נחיתות הספק ניכרת היא מצליחה לייצר זמנים זהים, פחות או יותר, לאלו של הטויוטה.

זווית גלגול גדולה יותר איננה רפיסות. המתלים עדיין יכולים להיות פרוגרסיבים, ויש מכוניות קשיחות שמתנהגות גרוע. בכבישים משובשים יחסית, הרכות יכולה גם להיות יתרון.

הטובות שמכוניות ה-GTI של פיז'ו בשנות ה-90' היו רכות למדי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אלעד, בדיוק. זה בדיוק העניין. אם תמשיך להגיד שאנשים פה אמרו דברים שהם לא אמרו, זה לא יהפוך את זה לנכון. כמו שאתה לא כתבת שזה מוצר צריכה בסיסי (להפך), כך גם אף אחד אחר לא כתב, כולל מנשה123 או פרקש.

כנראה שהבנת הנקרא שלי לקויה, לכן במיוחד בשבילך אני מצטט את המלל הרלבנטי, כדי שתוכל להסביר לי בשפה שאני מבין מה הם כתבו:

אתה מוזמן להסתכל על שוק הסלולר. כמובן שישנם הרבה הבדלים, אבל גם שם אנשים שילמו 200 שקלים בחודש על חשבון טלפון. אז זה אומר שזה היה מצב הגיוני? מבחינתך כן, טלפון סלולארי הוא לא מוצר צריכה בסיסי. לפי השקפת עולמך הכל היה בסדר אם היינו נשארים במצב הקודם.

תודה לאל שלא הסכימו איתך.

אז נכון, פרקש לא אמר שמיאטה היא מוצר צריכה בסיסי. מצד שני, הוא משווה אותה לתקשורת סלולארית, שהיא למיטב הבנתי כן מוצר צריכה בסיסי, וגוזר ממה שקרה בענף הזה גזירה שווה לתחום רכבי הפרימיום. אבל היי, העיקר שהוא לא טען חלילה שמיאטה זה מוצר צריכה בסיסי.

אי אפשר להחשיב את כרטיס הכניסה של חובב מוטוריקה לעולם רכבי הספורט כמותרות השמורות לנהנתנים שהממון בכיסם בלבד

אני אנסה לומר את הנ"ל במילותיי שלי, רק כדי לוודא שהבנתי: מיאטה (="כרטיס הכניסה של חובב מוטוריקה לעולם רכבי הספורט") היא מוצר בסיסי (="לא מותרות השמורות לנהנתנים שהממון בכיסם בלבד", אלא משהו שכל הציבור ראוי ליהנות ממנו, כמו תחבורה ציבורית, גבינה לבנה, ביצים וכו', להבדיל מקוויאר בלוגה).

אז מה הבנתי לא נכון?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, מה שאתה מפספס (ביודעין, יאמר לזכותך - או לחובתך) הוא שהמיאטה היא מוצר עממי במובהק; מכונית קלה מאוד, פשוטה מאוד, עם מכלולים צנועים שנותנת צוהר לעולם הכיף המוטורי במחיר של משפחתית בכל יתר העולם. בישראל, התמחור שלה שם אותה הרבה מעל כל דגם אחר של מאזדה, עמוק בקטיגוריית הפרימיום. רוצה להאשים את המיסוי או את הכמויות הקטנות שרוכש היבואן? בבקשה, אבל שים לב לזה - מאזדה בשוודיה ומאזדה בנורווגיה (כי את המחיר בבריטניה אנחנו כבר יודעים):

Yfwae2A.png

IEiSmTf.png

והנה מאמר אוסטרלי שמספר איך הMX5 ND היא המיאטה הזולה מעולם (במונחים אבסולוטיים). במיוחד שימו לב לקטע המטורף הבא:

To give the pricing some perspective, the cheapest entry-level 1.5-litre manual ND MX-5 is $2440 more expensive than the original NA 1.6-litre introduced here in October 1989. The most expensive model is $310 cheaper than the cheapest NC at its 2005 Australian launch, the $41,860 2.0-litre six-speed manual.

במילים אחרות, היא הייתה צריכה לעלות הרבה פחות מהNC. במקום זה, בישראל, היא עולה 30% יותר.

בקיצור, קיבלנו עוד תמחור של "מכונית ספורט" בשביל יבואן שרוצה לקשט את האולם עם אחת-שתיים. אותו דבר עם הGT86 והBRZ והפוקוס ST, ופעם גם עם מיני ועם המגאן RS. לוקחים מכוניות עממיות ונגישות, שאמורות להיות יקרות במעט ממכוניות רגילות אבל לספק ערך מוסף למעמד הביניים שנהנה מגז ביניים, והופכים אותן למוצר יוקרה בשביל מי שמשכיר חמש דירות ויש לו משבר גיל ארבעים, או זה שאבא שלו קונה לו.

איך באמת צריך לעשות את זה? צ'מפיון, עם הפולו GTI החדשה והליאון קופרה (ובמידת מה גם הגולף GTI הידנית). הם עושים את זה נכון. אז יש להם נפילות כמו הגולף R והמחיר המטופש שלה (תמיד תדעו שכשיבואן מתמחר במספר עגול, זה מספר שהם המציאו בחדר ישיבות. כששאלתי עליה איש מכירות, הוא עוד טרח להזכיר לי, בגאוות מה, שבעצם המחיר הוא 325K בגלל האופציות, כאילו שהוא זה שתכנן את האוטו), אבל יש מכוניות מהנות במחירים נגישים, בדיוק כמו שהתכוונו היצרנים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם (נערך)

האמן לי, לא פיספסתי דבר. לא משהו ששמתי לב אליו, בכל אופן.

לכל אורך השרשור הזה טענתי שהמחיר המוצהר הוא יקר, ההשגה היחידה שלי בנוגע לקביעות של חלק גדול מהמגיבים כאן מתייחס אך ורק לסוגיה האם המחיר הוא מופקע והאם דלק מוטורס חזירים. העובדה היחידה היא שאיש מכל אלה שצעקו חמס כלל אינו מכיר את המספרים לאשורם, וגם אלה שמתיימרים לנחש אותם מודים בפה מלא שמדובר בהערכה בלבד ותו לא.

כשאלה הם פני הדברים, אני גוזר על עצמי מידה של זהירות לפני שאני מכנה את מאן דהוא בכינויים בסגנון של "חזיר" או כל ברכה אחרת.

אגב, אני שים לב שגם אף אחד מאותם מגיבים אינו יודע לומר כמה כסף שילמו בפועל כל אלה שרכשו את המיאטה החדשה, כך שגם אין כאן כל ערובה שדלק לא העניקו הנחה מסויימת. בקיצור: רב הנסתר על הגלוי.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
האמן לי, לא פיספסתי דבר. לא משהו ששמתי לב אליו, בכל אופן.

לכל אורך השרשור הזה טענתי שהמחיר המוצהר הוא יקר, ההשגה היחידה שלי בנוגע לקביעות של חלק גדול מהמגיבים כאן מתייחס אך ורק לסוגיה האם המחיר הוא מופקע והאם דלק מוטורס חזירים. העובדה היחידה היא שאיש מכל אלה שצעקו חמס כלל אינו מכיר את המספרים לאשורם, וגם אלה שמתיימרים לנחש אותם מודים בפה מלא שמדובר בהערכה בלבד ותו לא.

כשאלה הם פני הדברים, אני גוזר על עצמי מידה של זהירות לפני שאני מכנה את מאן דהוא בכינויים בסגנון של "חזיר" או כל ברכה אחרת.

אגב, אני שים לב שגם אף אחד מאותם מגיבים אינו יודע לומר כמה כסף שילמו בפועל כל אלה שרכשו את המיאטה החדשה, כך שגם אין כאן כל ערובה שדלק לא העניקו הנחה מסויימת. בקיצור: רב הנסתר על הגלוי.

חייב לציין שכל הקו שאתה מוביל בשרשור הזה תמוה.

אתה אומר דברים מבלי להתחייב לדבר.

בעצם, כמו המשפט המסכם שלך, רב הנסתר על הגלוי.

הדבר היחידי שאתה מבטא במפורש, הוא יציאה להגנת דלק מוטורס.

אגב, לו היית רוכש אי פעם רכב חדש מדלק מוטורס, היית יודע שאין הנחות - ובמקרה הטוב הטבות בשווי גרוש וחצי, אלא אם אתה מקומבן עם מישהו מההנהלה - ואז, למשל, מסדרים לך פוקוס ST בפחות מ-190K ש"ח...

מיאטה היא מכונית ספורט עממית, הכי עממית שניתן. המחירים בחו"ל מוכיחים את זה, עמיתייך לפורום מנסים להסביר לך את זה ואתה ממשיך להתעקש מבלי שיש לך שום משהו מוצק שמוכיח אחרת.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אלעד, מצטער אבל אני מרגיש שאנחנו הולכים במעגלים. בוא נסכים שאנחנו מבינים דברים שונים.

אתה צודק בכך שאנחנו לא מכירים את המספרים לאשורם ושאנחנו נותנים פה הערכות (זהירות), אבל מה לא בסדר בזה? לא תבעתי את דלק מוטורס על כך שהם מונעים ממני מיאטה במחיר שפוי. קבלתי על המחיר הגבוה וציינתי שלדעתי זה מלמד על שולי רווח גבוהים בצורה קיצונית.

בנוסף, לפי מה שהבנתי ממישהו שמכיר מישהו שקנה - אין הנחות משמעותיות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אלעד אני אנסה להסביר בצורה מאוד פשוטה שלא תאתגר את מערכת החשיבה המפותחת שלך. קודם כל פתחתי את המשפט בהבהרה שהמיאטה היא לא מוצר צריכה בסיסי. בהמשך אמרתי שאי אפשר להחשיבה כמותרות לעשירים בלבד, יש מותרות גם לאנשי מעמד הביניים, מותרות לאנשים עניים וכו׳. אני מקווה ומתפלל שהפעם תצליח להבין את מה שכתבתי ושלא אצטרך להסביר שוב (כנראה שהפעם הבאה כבר תהיה עם בדידים וציורים להמחשה).

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

המתנתי עד עכשיו, עשרה עמודים :-)

המחיר שערורייתי, ונובע מהעדר תחרות. זה שיש לה קונים, לא אומר שזכותם למנוע "ממך" או ממני (כמונח גנרי) - איש מעמד הביניים שידו משגת לרכוש מזדה 3 עם סאן-רוף - לרכוש גם מיאטה באותו מחיר או קרוב לכך.

לא זכותו של היבואן למכור באיזה מחיר שהוא רוצה - משום שאין אלטרנטיבה. כשאיילון ניסו באמת - ראינו את כוחו של היבואן ואת רפיסותה של הממשלה מול פורד. אני לא חושב שכאן יהיה אותו דבר, אבל מצד שני מי יביא מיאטות? זה הרי לא משתלם, כפי שהוסבר.

זה לא שוק חופשי, משום שמדינתנו קטנה מידי לייצר אחד כזה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אייל, לא קראת כלום ממה שנכתב.

1. הסברתי כבר, אנחנו לא יודעים כמה עולה מיאטה ליבואן בארץ. מאזדה 3 עולה לו 40% פחות מלמפיץ אירופאי. מספיק שלא תהיה לו הנחה על מיאטה, כדי שמחירה יגיע ל-80 אלף ש"ח ויותר. מכאן אתה יכול לעשות את החשבון (תוסיף 160%).

ברור שאם היה שוק גדול למיאטות, אז יבואן ישראלי יכול היה לקבל מחיר מאוד תחרותי, כמו שהוא מקבל על מאזדה 3. אבל זה לא המצב.

2. אתה כבר יודע, ליבואן לא תמיד יש המילה האחרונה לגבי אבזור ו/או תמחור. היצרן יכול להכתיב לו את המחיר, לפי שיקול דעתו, ובהתאם לתחרות.

השוק כאן כן חופשי, הוא פשוט לא תחרותי, כי הוא קטן ויקר.

נ.ב. תראה כמה אנשים לא קונים את המגאן RS, כי היא לא אוטומטית, לא פרקטית וכו', למרות שמדובר במכונת נהיגה משובחת ביותר, אז כמה כבר ייקנו מיאטה?

כמה קנו BRZ/GT 86?

מישהו חושב שב-190 יימכרו יותר מאשר ב-220?

אין תחרות, כי אין מי שייקנה, מלבד השרופים.

ביננו, בכלל מזל שמוכרים את המיאטה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...