Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במקום למכור הרבה בזול (יחסית) הם מעדיפים למכור מעט ביוקר. למה? לא יודע. אבל כנראה שיש מאחורי זה הגיון מעבר לסתם חזירות מצויה.

למה אתה חושב ככה?

אולי הם יימכרו את אותה הכמות גם ב-20% פחות?

זה לא מוצר המוני שאתה יכול לצפות לעקומת ביקוש/היצע גמישה.

דבר שני, למה אתה חושב שדלק מוטורס קובעת את המחיר, ולא מאזדה קובעת אותו בשבילה?

ידוע שיבואני הרכב בארץ מקבלים מחירים נמוכים משאר העולם, בגלל המיסוי. אולי במיאטה אין להם את היתרון הזה, כי מדובר בכמויות מזעריות?

קל להצטעק "חזירות! חזירות!", אבל האמת היא שמבחינה כספית הרכב הזה מעניין לדלק מוטורס את העכוז. זו פשוט נישה זניחה בארץ, שבעיקר מביאה קצת תדמית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 268
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יפה מאוד.

מעניין שברכב המצולם חסר מכסה בפגוש האחורי.

ככה זה בכל המאזדות החדשות שמגיעות לארץ. בצורה כזו מעגנים אותם בהובלה באוניה. בתוך הרכב יש ניילון עם קיט של מכסים.

רק אותי מעניין אם רואים משהו במסך כשהגג פתוח?

פורסם
לפי ההגיון הזה אין שום סיבה לבוא בטענות ליבואן על תימחור יתר או תאוות בצע או סתם חשבון נכון של מיקסום רווחים, מי שפראייר כאן הוא היצרן ששם תג מחיר שחותך בחצי כל מיני בוקסטרים וזטים ש"נותנים קצת פחות" לדבריך. אבל אולי בעצם יש לנו בכל זאת ענין עם צרכן ישראלי שבכלל אין לו בעיה לשלם מחיר מופקע על משהו שהוא גם רוצה בשבילו וגם רוצה שיראו את זה, יותר מכך, הוא מתעקש להבין את גובה המחיר ולהצדיק אותו ובאמת במצב דברים כזה היבואן צריך להיות טמבל בכדי להצמיד לאוטו הזה תג מחיר מקביל יחסית לזה שבחו"ל.

מה שנכון נכון.

אין ליבואן שום אינטרס למכור את זה בזול כמו ה6.

הוא רוצה לבנות פוזה של יוקרה ורכב ספורט אמיתי.

ואם הוא יתמחר את זה ב50-80k פחות, הוא יפסיד את זה.

ולכן הוא מתמחר יקר יותר, כדי להרוויח יוקרה כלשהיא, בכל זאת זה מאזדה ולא מרסדס....

פורסם

מעניין אותי האם יש עוד דוגמאות כאלה מקונצרנים אחרים דווקא בניפוח מחיר של הספורטיביות? כלומר מישהו יכול להביא מספרים?

לדוגמא S1 מול נגיד A3 או A4 באותו מחיר בחול, כמה יהיה ההפרש בארץ?

במוו 135 מול סדרה 3 רגילה שוב אותו מחיר בחול, כמה ההפרש בארץ?

גולף R מול פסאט באותו מחיר בחול, כמה בארץ?

אותי הכי מעניין ההפרש של במוו האמת.

פורסם

דלק רכב הפך למותג פרימיום כמו טיוטה בעייני הצרכן הממוצע.

טיוטה לא עושה מבצעים כמעט למעט מדי פעם הנחות בצבע הרכב. דלק רכב עשו פעם אחת מבצע "חבר" ב2014 ומאז החליטו לרדת מזה לדברי הסוכנים שלהם.

הם יכולים לדרוש הרבה מעבר כי יש להם לקוחות סה טו.

שחכתם את ירידת היין שהגדילו את המרווח בענק.

מעבר לזה יכול להיות יש להם הגבלה בלשווק את הדגם הזה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
במציאות היא נראת יותר טוב? כי בתמונות היא ממש לא משהו...

מבחינת מראה, ה NB של אחרי מתיחת הפנים (או יותר נכון, הג'אנטים) היתה ונשארה היפה שבמיאטות.

פורסם

לא קראתי את כל התגובות, אבל... אוטו דיפו אחראיים על התקנת החיישנים האחוריים? :shock: הרכב לא מגיע עם חיישנים מקוריים?

אם אני מבחין נכון הם אינם שקועים בפגוש בעוד המקוריים שקועים אצל היצרנים.

פורסם (נערך)
יבואן חזיר, בבריטניה היא עולה פחות מהמאזדה 6!

יש מצב שיש כאן 100K רווח על כל רכב, ואומרים שהבעיה בארץ היא המיסוי ולא העדר תחרות...

נראת נהדר.

מחיר מופקע.

מתנצל מראש על הצרפתית - אתם חבורה של קשקשנים. אני מבין שכולכם ללא יוצא מן הכלל עברתם על הדו"חות הכספיים של דלק רכב, בדקתם איזה מחיר הם סגרו עם היצרן על כל יחידה, מה הרווח שנשאר להם מכל מכונית שנמכרת, מה גובה המיסים שהמדינה גובה (שהרי ידוע שהמכס בישראל ובגרמניה זהה, או שלא), מה עלות השילוח ועוד איזה חמשה-שה דברים שכרגע לא עולים לי בראש.

ואולי המחיר המוצהר הוא כזה שישאיר ליבואן רווח לתת הנחה יפה כדי לגרום ללקוחות להרגיש טוב, ועדיין לא לצאת בהפסד (שהרי ידוע שאין דבר שישראלי אוהב יותר מאשר הנחה)?

האם המחיר יקר? כן.

האם הוא חזירי? לא יודע. אולי אחרי שאקרא את הדו"חות בעיון אוכל לחוות את דעתי עליו בצורה יותר מושכלת.

בינתיים אנחנו רואים שכל המשלוח הראשון נמכר, מה שאומר שלמרות קריאות השבר שלכם, כנראה שיש לא מעט אנשים שכן מוצאים את ההיגיון במחיר הזה ואפילו מוכנים לדחוף את היד עמוק לכיס ולהוציא ממנו עוד כמה דראכמות.

אתם רוצים ויש לכם? קנו. אתם רוצים ואין לכם? אתם מוזמנים לעשות יבוא אישי או להמשיך לאונן על תמונות של המכונית הבאמת נאה הזאת ברשת. רק בבקשה, די כבר עם הבכי הזה. זה מביך.

אפשר להסתכל על זה הפוך

שהמחיר בחו"ל של האחרות גבוה:lol:

שום מספר השוואתי לא עושה שכל כי.... היורו היום 4.4 ש"ח

חלוקה של המזדה 6 מביא אותנו לשער של 5.08 שח ליורו

של הCX מביא אותנו לשער של 5.51 ש"ח ליורו

במיאטה מביא אותנו לשער של 7.46 ש"ח ליורו.

ומה אין מיסים בארץ של 110 אחוז!!

לכן אי אפשר לאמר שהיבואן חזיר אם הוא מתמחר מוצרים אחרים בצורה סבירה.

יש ביקוש הוא ממקסם רווחים , יקטן הביקוש , ירד המחיר.

שיעור שני בכלכלה

:mm_yeah:

לא קראתי את כל התגובות, אבל... אוטו דיפו אחראיים על התקנת החיישנים האחוריים? :shock: הרכב לא מגיע עם חיישנים מקוריים?

אם אני מבחין נכון הם אינם שקועים בפגוש בעוד המקוריים שקועים אצל היצרנים.

מוזר ככל שזה יישמע, גם אני שמתי לב לעניין הזה בתערוכת פרנקפורט האחרונה לפני שנתיים. כשהסבתי את תשומת לב נציגי היצרן לעניין, התשובה שקיבלתי היתה שככה זה מגיע במקור. לא ברור העסק הזה.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

סך הכל מיקסום רווחים. הייתי אומר שהם גאונים שהצליחו למכור רכב ב-30% יותר מהמחיר הריאלי שלו, אבל לדעתי גם אם היו מציעים אותו ב-270 אלף היו 20 שקונים. וזה מה שמפחיד.

פאק איט, מכרו פה פיאט 500 ב-400 אלף.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

אלעד,

קרא שוב את תגובתי. התגובה מעט מוגזמת ביחס למה שכתבתי.

היא נראת נהדר? גם אתה הסכמת.

מחירה מופקע? כן. באופן אבסלוטי מדובר ברכב מאד יקר. אמרת בעצמך.

אני לא כתבתי חזירי. לא יודע כמה היבואן משלם וכמה עולה לו המשלוח. למה לשאר הרכבים משלוח חינם?

המדינה לא גובה מסים למאזדה 6?

בשורה התחתונה סביר והגיוני להניח, כי אילו היו מוכרים את הרכב בכמה עשרות אלפי שקלים פחות - הם לא היו מפסידים.

באשר לביקוש מול ההיצע, זה ממילא לא רלוונטי בארץ שכן מדובר ברכב נישה שפונה לקהל מאד מצוצמם ואני כלל לא בטוח כמה יח׳ היו בפועל מוכרים יותר אילו המחיר היה קצת יותר נמוך.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מאוד אוהב. לא את המחיר, אבל כן שיש אופציה לקבריולט ידנית בישראל. המאזדה היחידה שהייתי שוקל לקנות.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)

אל תשים מילים בפי - כתבתי שהמחיר יקר (עניין סובייקטיבי), לא שהוא מופקע (עניין אובייקטיבי).

יש הבדל בין "מופקע" לבין "יקר". מחיר של פרארי יכול לדלג בקלות מעל מיליון וחצי שקל, ועדיין לא תמצא אחד שיגיד שהוא מופקע.

השורה התחתונה שלך אינה מסתדרת עם זה שאתה עצמך מצהיר על כך שאינך יודע כמה היבואן משלם וכמה עולה לו משלוח. אם הפרטים הללו אינם ידועים לך, מה הביא אותך למסקנה שגם במחיר נמוך יותר היבואן לא היה מפסיד?

לדעתי חלק ניכר מהמגיבים פה קצת פיספס את הרעיון של שוק חופשי. דלק יכולים לקבוע איזה מחיר שהם מוצאים לנכון ואתם יכולים להחליט האם אתם מוכנים לשלם את המחיר הזה או פונים לחלופות אחרות וזולות יותר (יבוא אישי, רכישה של רכב אחר וכו').

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מסכים עם אלעד. היה פה מישהו שכתב משהו על המחוקק... נו באמת... אולי בכלל צריך להכניס את המיטאה לרשימת המוצרים שמחירם בפיקוח, כמו חלב ולחם, שהרי ברור שרכב ספורט דו מושבי בעל גג נפתח זה מוצר צריכה בסיסי

בסהײכ בכל העולם המיאטה מתומחרת באיזור של הגולף, המגאן, BRZ וכו' וגם כאן המצב דומה, לא מפתיע. מה גם שאני מנחש שההקצאה לישראל נמוכה ולכן אפשר להבין (גם אם לא להסכים) למחיר, מבחינת היבואן זה צעד נכון, הוא עובד למען הרווח, לא למען הציבור. אני גם מעריך שעם הזמן המחיר ירד בכמה אחוזים, ויהיו מעט הנחות וכד'. בנוסף, לא יודע כמה אנשים עוקבים אחר מחיר המיאטות המשומשות, אך גם שם המיאטות זוכות להערכה רבה (ובצדק לדעתי, כמובן...), הביקוש ער והמחירים (לרכבים שמורים) בהתאם. רק כדי לסבר את האוזן, אני חושב שלא ניתן למצוא מיאטה שמורה במצב טוב בפחות מ-50 אלף. משום דור ושום שנתון.

לגופו של עניין, בוודאי רכב בעל איכויות יחודיות ובוודאי לא מתאים לכל אחד, ולא רק מבחינת המחיר.

• תוכן חדש...