Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתנצל מראש על הצרפתית - אתם חבורה של קשקשנים. אני מבין שכולכם ללא יוצא מן הכלל עברתם על הדו"חות הכספיים של דלק רכב, בדקתם איזה מחיר הם סגרו עם היצרן על כל יחידה, מה הרווח שנשאר להם מכל מכונית שנמכרת, מה גובה המיסים שהמדינה גובה (שהרי ידוע שהמכס בישראל ובגרמניה זהה, או שלא), מה עלות השילוח ועוד איזה חמשה-שה דברים שכרגע לא עולים לי בראש.

ואולי המחיר המוצהר הוא כזה שישאיר ליבואן רווח לתת הנחה יפה כדי לגרום ללקוחות להרגיש טוב, ועדיין לא לצאת בהפסד (שהרי ידוע שאין דבר שישראלי אוהב יותר מאשר הנחה)?

האם המחיר יקר? כן.

האם הוא חזירי? לא יודע. אולי אחרי שאקרא את הדו"חות בעיון אוכל לחוות את דעתי עליו בצורה יותר מושכלת.

בינתיים אנחנו רואים שכל המשלוח הראשון נמכר, מה שאומר שלמרות קריאות השבר שלכם, כנראה שיש לא מעט אנשים שכן מוצאים את ההיגיון במחיר הזה ואפילו מוכנים לדחוף את היד עמוק לכיס ולהוציא ממנו עוד כמה דראכמות.

אתם רוצים ויש לכם? קנו. אתם רוצים ואין לכם? אתם מוזמנים לעשות יבוא אישי או להמשיך לאונן על תמונות של המכונית הבאמת נאה הזאת ברשת. רק בבקשה, די כבר עם הבכי הזה. זה מביך.

מה הקשר לדו"חות הכספיים? יש לך ספק שהם מרוויחים בטירוף? אז אני יכול להרגיע אותך, דלק רכב מרוויחה מאות מיליוני שקלים בשנה, נקי.

הדבר היחיד שנכון במה שכתבת הוא שהיבואן בוודאי לא מקבל מחיר טוב לכל יחידה כפי שהוא מקבל על מאזדה 3, 6 או CX5. בוא נניח לצורך העניין שהוא משלם על כל יחידה של מיאטה עוד 10% לעומת כמה שהוא משלם עליהן.

אפשר גם להניח, באופן די בטוח, שהיבואן מרוויח על כל 6 או CX5 שהוא מוכר.

מכאן יש רק עניין של מתמטיקה. אם היבואן מוכר מאזדה 6 ב-167500 שקלים ומיאטה ב-235000 שקלים, כשמחירן בגרמניה (למשל) דומה (ה-6 יקרה יותר...), אז יש כאן חזירות.

אם היבואן מוכר מאזדה 6 ב-167500 ולא מרוויח עליה שקל, אז המס ששולם עליה הוא 131% ומזה מורידים כמה אלפים על מיסוי ירוק וקשקושים. כלומר היא עלתה לו 75000 כולל משלוחה.

בוא נניח שעל מיאטה הוא משלם הרבה יותר. נניח 10% יותר - 82500. בחישוב כזה הוא מוכר אותה בלי להרוויח שקל ב-185000 שקלים. אבל הוא מוכר ב-235000, כלומר הוא מרוויח עליה 50000 שקלים.

אבל זה כשהוא לא ראה שקל מה-6, מה שכמובן אינו נכון. בואו נבדוק ונראה שהסכום הזה נשמר גם כשמשקללים רווח של היבואן.

מכל מאזדה 6 היבואן כנראה רואה כמה עשרות אלפים ברווח. כלומר אפשר להניח שהיא עולה לו 65000 (ואז הוא מוכר אותה ברווח של איזה 22000 שקלים).

ובוא נניח שהוא מקבל מחיר גרוע יותר על מיאטה ב-15%, לא 10. כלומר מיאטה עולה לו 75000 שקלים. כלומר אחרי כל הקשקושים זה 167500 שקלים, כלומר על מיאטה הוא עושה רווח של... 67500 שקלים, או סביב 45000 שקלים יותר מהרווח שלו על מאזדה 6. או 200% מהרווח על מאזדה 6.

וזכור שעשינו פה המון הנחות (discounts) ליבואן. הרי בגרמניה או אנגליה מיאטה עולה פחות ממאזדה 6, ואני הנחתי שהיא עולה ליבואן לפחות 10% יותר. המספרים יכולים בקלות להגיע קרוב ל-80000 רווח ליבואן על מיאטה אחת...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 268
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אל תשים מילים בפי - כתבתי שהמחיר יקר (עניין סובייקטיבי), לא שהוא מופקע (עניין אובייקטיבי).

יש הבדל בין "מופקע" לבין "יקר". מחיר של פרארי יכול לדלג בקלות מעל מיליון וחצי שקל, ועדיין לא תמצא אחד שיגיד שהוא מופקע.

השורה התחתונה שלך אינה מסתדרת עם זה שאתה עצמך מצהיר על כך שאינך יודע כמה היבואן משלם וכמה עולה לו משלוח. אם הפרטים הללו אינם ידועים לך, מה הביא אותך למסקנה שגם במחיר נמוך יותר היבואן לא היה מפסיד?

לדעתי חלק ניכר מהמגיבים פה קצת פיספס את הרעיון של שוק חופשי. דלק יכולים לקבוע איזה מחיר שהם מוצאים לנכון ואתם יכולים להחליט האם אתם מוכנים לשלם את המחיר הזה או פונים לחלופות אחרות וזולות יותר (יבוא אישי, רכישה של רכב אחר וכו').

יקר זה עניין סובייקטיבי? מה סובייקטיבי בזה? זה הכי אובייקטיבי שיש. מילקי בחנות אחת עולה 3 שקלים ובאחת 5 שקלים, אז בחנות השנייה המילקי יקר. מה פה סובייקטיבי?

ופרארי במיליון וחצי שקל זה לא מופקע? בטח שכן, אם מחירה בארה"ב מתחיל ב-200 אלף דולרים. ואם כל תוספת עולה עשרות אלפי שקלים.

אף אחד לא מפספס את הרעיון של שוק חופשי. הבעיה הפשוטה היא... שאין כאן שוק חופשי!

יבוא אישי הוא לא זול יותר (להפך) ורכישה של רכב אחר... נו, בסדר. אז במקום מיאטה אני אקנה פיאט פונטו. גאוני.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

כשקראתי את התגובה של אלעד בעמוד הקודם כבר התחלתי לנסח את התגובה בראש אבל ראיתי שרוני הקדים אותי :) מסכים עם כל מילה שאמר.

בסהײכ בכל העולם המיאטה מתומחרת באיזור של הגולף, המגאן, BRZ וכו' וגם כאן המצב דומה, לא מפתיע. .

מפתיע שאתה לא יודע מה המחיר של הגולף, 3 דל׳ אפשר להוציא גם בקצת פחות מ-195 על הכביש.

קשה לי להאמין שמישהו גם שילם את מחיר המחירון של ה-RS (שעומד על כ-210 אלף ש״ח)

כך שכן - 235 זה מופקע.

וכן - יקר וגם מופקע הם בהחלט עניין אובייקטיבי.

עריכה אחרונה על ידי GuyHar

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם (נערך)

עוד מקרה קלאסי של “היופי בעיני המתבונן“.

הרוב פה נופלים מהעיצוב שלטעמי די מכוער (למעט החלק האחורי).

פנסי החזית קטנטנים וממש לא מחמיאים לפרונט הגדול\ארוך.

בלי קשר, צורם לי שמי שצילם את הרכב מתנהג כאילו זה רכב שלו ומזיז אותו כדי להעמיד את הרכב בפוזות “מגרות“.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מתנצל מראש על הצרפתית - אתם חבורה של קשקשנים. אני מבין שכולכם ללא יוצא מן הכלל עברתם על הדו"חות הכספיים של דלק רכב, בדקתם איזה מחיר הם סגרו עם היצרן על כל יחידה, מה הרווח שנשאר להם מכל מכונית שנמכרת, מה גובה המיסים שהמדינה גובה (שהרי ידוע שהמכס בישראל ובגרמניה זהה, או שלא), מה עלות השילוח ועוד איזה חמשה-שה דברים שכרגע לא עולים לי בראש.

ואולי המחיר המוצהר הוא כזה שישאיר ליבואן רווח לתת הנחה יפה כדי לגרום ללקוחות להרגיש טוב, ועדיין לא לצאת בהפסד (שהרי ידוע שאין דבר שישראלי אוהב יותר מאשר הנחה)?

האם המחיר יקר? כן.

האם הוא חזירי? לא יודע. אולי אחרי שאקרא את הדו"חות בעיון אוכל לחוות את דעתי עליו בצורה יותר מושכלת.

בינתיים אנחנו רואים שכל המשלוח הראשון נמכר, מה שאומר שלמרות קריאות השבר שלכם, כנראה שיש לא מעט אנשים שכן מוצאים את ההיגיון במחיר הזה ואפילו מוכנים לדחוף את היד עמוק לכיס ולהוציא ממנו עוד כמה דראכמות.

אתם רוצים ויש לכם? קנו. אתם רוצים ואין לכם? אתם מוזמנים לעשות יבוא אישי או להמשיך לאונן על תמונות של המכונית הבאמת נאה הזאת ברשת. רק בבקשה, די כבר עם הבכי הזה. זה מביך.

:mm_yeah:

מוזר ככל שזה יישמע, גם אני שמתי לב לעניין הזה בתערוכת פרנקפורט האחרונה לפני שנתיים. כשהסבתי את תשומת לב נציגי היצרן לעניין, התשובה שקיבלתי היתה שככה זה מגיע במקור. לא ברור העסק הזה.

לא לגמרי ברור לי הענין הזה לו אתה טוען, אין לי מושג אם היבואן מרוויח וגם אם אני מעריך שהמון, זה אולי לא עניני, מצד שני יש לי זכות מלאה כצרכן פוטנציאלי, אפילו כסתם אזרח עם תודעת צרכנות מפותחת לקטר על מחיר מופרז, מבלי להתפס אצל טהרנים למיניהם כבכיין, במיוחד שענין המחיר אינו נטול הקשר שכן נקודות התייחסות בדמות מחירים יחסיים בארצות אחרות יש לי כמה שאני רוצה בסיפור הזה של המיאטה. והעובדה שיש כל מיני כאלו שאין להם בעיה לשלם מחיר מופרז/מופקע, גם היא לא סיפור חדש, אפילו לא העובדה הידועה מכבר שתמצא גם כאלו שיראו בלהיטות כזו לפתיחת רגליים משום הוכחה להגיונות המחיר, למרות שאין בכך יותר מאשר הקדמת מסובב לסיבה.

פורסם (נערך)

קצת תשובות.

רוני:

אין לי ספק בכך שדלק מרויחה סכומים שעבורי, השכיר הקטן, הם אפילו לא דימיוניים. ועדיין, אתה מתעלם מדבר אחד מהותי: כמה כסף הם נאלצו להשקיע כדי להגיע למצב שבו הם מצליחים לגלגל סכומים כאלה? כאשר מנתחים פעילות עסקית של חברה, אחד הפרמטרים החשובים ביותר נקרא יחס התשואה על ההון. מבלי שבדקת את הנתון הזה אצל דלק רכב והשווית אותו למתחרות שלה, הטיעון שלך בדבר הרווחים הדימיוניים של החברה שווה לקליפת השום.

לעניין ההבדל במחיר בין הארץ לחו"ל: שכנעת אותי - התמחור בארץ מופרז. יאללה, עושים יבוא אישי ומראים לדלק שצוחק מי שצוחק אחרון?

המונח "יקר" הוא סובייקטיבי, להבדיל מ"מופקע" שהוא אובייקטיבי. לדוגמה: בשבילי, מכונית במחיר של דירה מכובדת הוא יקר, כאשר אחר שמרויח כמה לירות יותר ממני יכול לקנות אחת מבלי למצמץ. למיטב הבנתי, זאת בדיוק ההגדרה של סובייקטיבי.

מחיר מופקע, לעומת זאת, הוא מחיר שגם בניכוי כל ההוצאות שהיו לספק הוא עדיין גבוה בצורה משמעותית ממה שמקובל לגבות עבור מוצר דומה או מאותה הקטגוריה. ההגדרה הזאת מחזירה אותנו שוב לשאלה:

האם 230 אש"ח עבור מיאטה חדשה זה מחיר יקר? לענ"ד - כן, למרות שיש אנשים שיטענו אחרת, וזה בסדר גמור.

האם 230 אש"ח עבור מיאטה חדשה זה מחיר מופקע? אין לי מספיק נתונים כדי לענות על השאלה הזאת.

לסיכום, כמו שכתב בובי (ואני נשבע בהן צדקי שבזמן שהוא כתב את זה גם לי עברה המחשבה להשתמש במשפט הזה בתגובותיי הבאות בשרשור הזה): מיאטה היא אינה מוצר צריכה בסיסי. צאו מזה. תתלונן על כך שיבואן של רכב עממי שמנסה להיאחז בציפורניו בשוק הישראלי מתמחר את מוצריו יקר ביחס למתחרים למרות שאין לו כל יתרון עליהם, תתלונן על כך ששוקולד של מקס ברנר נמכר בניו יורק במחיר שבו אתה קונה בארץ שוקולד פרה, תתלונן שמחיר התחבורה הציבורית אינו עומד ביחס ישר לתמורה שלה - זה לגיטימי. רק בחייך, תפסיק להתלונן על כך שמחיר של מכונית ספורט דו-מושבית עם גג נפתח אינו מספיק עממי לטעמך. זה עלוב (וצר לי אם עלבתי בך, זאת ממש לא הכוונה).

GuyHar:

אתה מציין שקשה לך להאמין שמישהו אכן שילם את מחיר המחירון של ה-RS. האם אתה יודע כמה שילם כל אחד מבעליה של המיאטה החדשה? אם כן, בבקשה שתף אותנו במידע.

רועי5:

כפי שכתבתי בסיום דבריי לרוני, עקרונית אתה אכן צודק, אלא שלבכות על מר גורלך משום שהמיאטה החדשה היא מחוץ להישג ידך זה קצת... איך נאמר? ילדותי. זאת כמובן ההגדרה הסובייקטיבית שלי, אתה בהגדרה הסובייקטיבית שלך רשאי לחשוב שאני אידיוט שאינו מבין דבר, וזה בסדר גמור. זה היופי בפלורליזם

:wink:

ההקשר שאליו אתה מנסה לרמוז, ברור ככל שיהיה, אינו רלבנטי לענייננו מפני שאני חי בישראל, משתכר בשקלים ו(לצערי)בהתאם לרמה הנהוגה במשק הישראלי. אם הייתי חי בגרמניה ומגלגל סטיפות של יורואים, אני בטוח שהסיפור היה נראה אחרת לגמרי. אבל אני לא, ולכן אין טעם בהשוואה הזאת, אלא אם אנחנו מדברים על יבוא אישי.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אין אצלי שום רמז, יש להבנתי אמירה ברורה. בעולם הזה שאתה מציג אין מקום למחאה אזרחית ומילקי יכול לעלות גם 70 שקל, די שיהיו כאלו שיקנו אותו. לי זה מתאים פחות, מכיוון שהתוצר הבלתי נמנע של תפיסת עולם שכזו הוא עולם של הקצנה הולכת וגוברת בין אלו שיכולים לאלו שלא. העובדה שאתה חי בישראל ולכן אינך יכול לעשות מה שהיית עושה לו היית חי בגרמניה, לא צריכה להוות סיבה להשלמה עם מר גורלך ( אם לנצל את הנימה הקדורנית שלך ), אלא דווקא זרז שבאמצעותו תוכל לנסות ולשנות כדי שגם אתה למרות נמיכות הקומה המורלית ותחושת התבוסה המצערת שעולה מדבריך, תוכל יום אחד לנסוע באוטו כזה, לא בגלל שתתעשר פתאום אלא בגלל שבחברה שבת תחיה לא תהיה הצדקה כלכלית לקיום מחירים מופקעים שכאלו.

פורסם
עוד מקרה קלאסי של “היופי בעיני המתבונן“.

הרוב פה נופלים מהעיצוב שלטעמי די מכוער (למעט החלק האחורי).

פנסי החזית קטנטנים וממש לא מחמיאים לפרונט הגדול\ארוך.

ראית אחת במציאות כבר? אם לא, אני נותן לך שיעורי בית ללכת לראות אחת בסוכנות הקרובה לביתך, אולי תשנה את דעתך.

הרבה טענו שהם לא הבינו את העיצוב מתמונות אבל במציאות התאהבו, מעניין לשמוע את דעתך על הרכב במציאות.

כמו כן, נשמח לשמוע רשמים מנסיעת מבחן :)

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

אני מתחיל להרגיש שאני חוזר על עצמי בדיון הזה, אז אסכם את הנושא כפי שאני רואה אותו מבחינתי ובזאת אני מקווה שהנקודה שלי הובהרה:

מאזדה מיאטה היא אינה מוצר צריכה בסיסי ולכן דלק מוטורס רשאים לתמחר אותה ככל העולה על רוחם. מי שהמחיר יתאים לו יתכבד ויתחדש באחת, ומי שהמחיר אינו מתאים לו רשאי לרכוש את אחת המתחרות שלה או לייבא אחת ביבוא אישי.

בסופו של דבר דלק מוטורס זה עסק כלכלי לכל דבר ועניין ומטרתו היא להשיא תשואה לבעליו. אם קברניטי החברה יווכחו שהם אינם מצליחים למכור את הרכב בארץ, או שיורידו את המחיר או שיפסיקו את שיווקו כאן, בהתאם להחלטתם. כל שנותר לקהל הלקוחות לעשות זה להחליט ולהצביע בארנק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם (נערך)

אני יכול להגיד על כל רכב שהוא מוצר צריכה אז מה? זה לגיטימי להרוויח עליו עם ככה 100% או 50% בלי לעשות כלום? זה לגיטימי שאדם אחד מחזיק זיכיון ליבוא כלי רכב וכול המדינה רוקדת לפי מצב הרוח שלו?

אם מחר יתמחרו מאזדה 3 וטויוטה קורולה ב150K לא תגיד שזה תימחור חזירי?

הרי זה שוק חופשי לא? ויהיו כאלה שקונים אז זה לגיטימי לא?

פראיירים היבואנים.

כל ההילה של המיאטה היא תמורה לכסף.

מה שעושה היבואן כאן הוא פשוט משחק על הכסף. הוא לוקח את המרווח הגדול שהמיאטה נותנת בין תמורה לכסף. מרווח שהמתכננים של המיאטה עמלו רבות כדי שהיווצר ופשוט גוזר ממנו לכיס שלו.

ככה אני רואה את הדברים.

השקפת העולם שלך מאוד בעייתית.

אתה מוזמן להסתכל על שוק הסלולר. כמובן שישנם הרבה הבדלים, אבל גם שם אנשים שילמו 200 שקלים בחודש על חשבון טלפון. אז זה אומר שזה היה מצב הגיוני? מבחינתך כן, טלפון סלולארי הוא לא מוצר צריכה בסיסי. לפי השקפת עולמך הכל היה בסדר אם היינו נשארים במצב הקודם.

תודה לאל שלא הסכימו איתך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אנחנו באמת קצת חוזרים על עצמנו בשרשור הזה.

אבל נו טוב...

ברור שמיאטה חדשה היא לא מוצר צריכה בסיסי אבל זה לא אומר שהיבואן צריך להרוויח עליה עשרות אחוזים יותר ממה

שהוא מרוויח על מאזדה 6 באופן יחסי למחירה בחו׳ל.

גם האנלוגיה הזו כבר עלתה פה בשרשור אבל אני אגיד אותה שוב -

יכול להיות שהיבואן מקבל על המיאטה מחיר הרבה פחות טוב ממה שהוא מקבל על ה-6 (באופן יחסי, כמובן) אז הגיוני ואפילו מתקבש שיגלגל את העלות הזו על הצרכן (אף על פי שהיה יכול גם לספוג אותו ולמכור יותר יח׳, מיתוג וכד׳ חשוב לא פחות, אבל לא משנה) אבל לגלגל את העלות הזו לצרכן ובנוסף לגבות פרמיית קבריולט ועליה להוסיף פרמיית סתם כי בא לנו זה כבר הופך את המחיר למופקע.

ולסיכום - אני עדיין טוען שגם יקר וגם מופקע נופלים בקט׳ של אובייקטיבי. זה לא משנה כמה אני מרוויח וכמה אתה מרוויח. יש מחיר ריאלי ויש מחיר מוגזם. הריאלי אגב הוא בדיוק ההתאמה בין עלות ה-6 והמיאטה מול המחיר בחו׳ל.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

הצורך של אדם להיות זמין כל העת הוא כן בסיסי בימינו, זה לא שיש לך חלופות אחרות, אלא אם אתה יודע לתקשר באמצעות עשן או יוני דואר. למיאטה, לעומת זאת, יש חלופות: החל מתחב"צ וכלה בלה-פרארי.

ניכר שאינך באמת מבין מה פירוש המונח "מוצר צריכה בסיסי". אני מציע לך להעמיק את הבנתך בנושא לפני שתכתוב בשרשור הזה תגובה נוספת.

פורסם
ברור שמיאטה חדשה היא לא מוצר צריכה בסיסי אבל זה לא אומר שהיבואן צריך להרוויח עליה עשרות אחוזים יותר ממה שהוא מרוויח על מאזדה 6 באופן יחסי למחירה בחו׳ל.

אתה יודע, שינון אותה המנטרה פעמים רבות לא עושה אותה נכונה. אתה שוב ושוב מתייחס לשולי הרווח המוגזמים לדעתך שנשארים לדלק מוטורס מכל יחידה של מיאטה שהם מוכרים, מבלי שיש לך צל צלו של מושג מה הם המספרים האמיתיים שמסתתרים מאחורי הקלעים.

אתה מבין עד כמה הטענה שלך אינה רצינית, או שצריך להסביר את זה לאט יותר?

פורסם

קודם כל אני חושב שאתה צריך לקבל שיעור קטן בצניעות. תעשה לי טובה אל תתנשא עליי ואל תגיד לי איפה להגיב או לא להגיב.

לא ראיתי שום רשימה של מוצרים שמוגדרים כמוצרי צריכה בסיסיים. מכאן שהגדרה שלך היא סובייקטיבית, ומה שאתה מגדיר כמוצר צריכה בסיסי אני יכול להגדיר כלא ולהפך. הרשימה היחידה שהמדינה החליטה שאפשר להתייחס אליה כמוצרי צריכה בסיסיים הם המוצרים בפיקוח, ולא שמעתי שטלפון סלולארי הוא מוצר בפיקוח. הרי יש אלטרנטיבות, טלפון קווי, דואר ישראל/יונת דואר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני כתבתי לך היכן להגיב והיכן לא? קרא שוב את דבריי - הצעתי לך. אתה רשאי לקחת את הצעתי ולעשות איתה מה שתמצא לנכון, זה כבר לגמרי עניין שלך.

מכיון שאנחנו מנהלים דו-שיח של חירשים ומכיון שלשיטתך תקשורת סלולרית היא אינה מוצר בסיסי בימינו, אני מזמין אותך לגרוס את מכשירך הסלולרי ולחזור להשתמש באותם אמצעי תקשורת שציינת.

• תוכן חדש...